Postavi kao početnu stranicu - Dodaj u favorites

Vi ste na: Naslovnica foruma  •  Komentari članaka na portalu  •  Bertone o zabrani ređenja homoseksualaca
Komentari članaka na portalu

Komentiranje članaka objavljenih na portalu
Moderatori: Hrvoje
Tema: 213
Poruka: 5277
Najnovija tema: Depresija i samoubojstva nakon pobačaja
Aktualna tema: Depresija i samoubojstva nakon pobačaja
Zadnja poruka: Krešimir, srijeda 7.1.2009. u 22:42
Naslov teme:
Bertone o zabrani ređenja homoseksualaca
Autor teme: ararat  •  Broj odgovora: 396  •  Broj pregleda: 12936
Otvori novu temu      Odgovori na temu      Prati ovu temu
Templar
M 31 god.,
Zagreb
Član od 15.05.2007.
Pošalji poruku
Poruka: 4841 (stari forumaš)
Status: moderator
Napisano: ponedjeljak, 26.5.2008 u 0:41
Tema: Bertone o zabrani ređenja homoseksualaca

Znam ja dobro da se to odvratno čudo zove tako. 8)

A ako drugi biskupi i imaju to čudo, barem ga nikad kako vidim ne nosaju javno.

Meni ej to bilo degutantno gledat.

Na tom njihovom debelom biskupu s tim 15 ogrtacem mi je to sve izgledao kao cirkus. Nikad nisam pozelio otici kod njih vise. A primjetio sam i drugih stavri koje su me odbile. Uglavnom su krajni čudaci ti tridentinici.

Bilo mi je jako neugodno kod njih. Ne bi vise nikad otisao, a ne znam koji me je đavao tentao da ih idem vidit.
Idi na vrh

Ispiši      Citiraj      Odgovori
TroIva
M 22 god.,
Van Hrvatske
Član od 11.06.2007.
Pošalji poruku
Poruka: 2530 (stari forumaš)
Napisano: ponedjeljak, 26.5.2008 u 0:43

Debeli biskup je nadbiskup Vaduza u Lichtenstajnu. Ja sam u tom "cudu" vidio Puljica jednom.
Idi na vrh

Templar
M 31 god.,
Zagreb
Član od 15.05.2007.
Pošalji poruku
Napisano: ponedjeljak, 26.5.2008 u 0:45

Nemam pojma je li to taj. ja sam bio u njihovom nekakvom institutu u mjestu Gricigliano kod Firenze. Mjesto svakojakog čudaštva.
Idi na vrh

PIAF
M 18 god.,
Van Hrvatske
Član od 27.03.2008.
Pošalji poruku
Poruka: 1479 (stari forumaš)
Napisano: ponedjeljak, 26.5.2008 u 0:46

Divno.
Idi na vrh

TroIva
M 22 god.,
Van Hrvatske
Član od 11.06.2007.
Pošalji poruku
Napisano: ponedjeljak, 26.5.2008 u 0:52

[quote:07c313092f="Templar"]Nemam pojma je li to taj. ja sam bio u njihovom nekakvom institutu u mjestu Gricigliano kod Firenze. Mjesto svakojakog čudaštva.[/quote:07c313092f]

Jesul to oni augustinci odnosno kanonici? Pozivali su me da im prijedjem u opatiju u Carcassoneu u Francuskoj.
Templar nije to nikakvo cudastvo nego si ti ko i ja sam jedan balavc za stare obrede i ne mozes razumjeti nesto u cemu nisi odrastao. Ja se i dan danas trudim pa opet znam jako jako malo od te duhovne ljepote starih obreda. O cemu nisi vicen suditi ne sudi. Ni ja ne sudim o travuljama za koje si ti koliko znam ekspert.
Idi na vrh

Templar
M 31 god.,
Zagreb
Član od 15.05.2007.
Pošalji poruku
Napisano: ponedjeljak, 26.5.2008 u 1:03

Mislimd a nisu augustinci niti ikakavi redovnici. Svecenici su. Druzba sv. Petra ili tako nesto.

Dragi troiva ne ljuti se. Kazem samo svoje mišljenje o tome, a ne nikakav opći sud.

Vjerojatno oni dobro znaju čemu sve to sluzi i imaju duhovne koristi od toga.
Idi na vrh

ararat
M 26 god.,
Zagreb
Član od 24.05.2008.
Pošalji poruku
Poruka: 77 (mladi forumaš)
Napisano: ponedjeljak, 26.5.2008 u 18:08

[quote:42c884fa14="čovjek sa strane"]Dakle, bit ću malo i otvoren.

I mislio sam da je Ararat homoseksualac čim je otvorio temu.

Osobno smatram da je homoseksualnost loša sklonost te posljedica nekog poremećaja u psiho razvoju. Ne sviđa mi se propagiranje istog kao nečeg normalnog. Što je slijedeće? Hoćemo li pedofiliju proglasiti normalnom? Ako je starček pri punoj svijesti, a dijete nema ništa protiv - zašto ne? Ne daj, Bože, ali gdje je kraj obijesti?

Po ovom sam pitanju temeljit.

Što ako se za koju godinu celibat ukine? Hoće li homoseksualni svećenik ostati "sam"? Sumnjam.[/quote:42c884fa14]
zamisli...a ja sad mislim da si ti hetero boze zato me to ne cudi...
ono sto ti osobno smatras je samo tvoje misljenje i naravno pogresno je.tvoja krivica stoji samo u tome sto ne zelis otvoriti knjigu iz psihologije i lijepo procitati sto pise jer postoje znanstvenici i ljudi koji puuuno vise od tebe znaju o tome.sad je samo pitanje prihvac li ti znanost, ili samo onda kad ti odgvorara a kad ne ona je sotonska sila.nista zato vazno da religija priznaje znanaost...
al bubetas gluposti...ukidanje celibata de molim te.nakon 2000 godina tradicije?halo!!!probudi se...to je kao neki argument zasto gay ljudi ne bi trebali biti svecenici?o ima li te boze????i ako zelis procitaj si malo ovo ispod ne bi stetilo malo edukacije ocito
Teoretska objašnjenja seksualne orijentacije
BIOLOŠKE TEORIJE:
genetske
Kallmann, 1952. - jednojajcani blizanci su uvijek iste seksualne orijentacije
Bailey i Pillard (1991.): istraživanje seksualne orijentacije na muškarcima:
a) jednojajcani blizanci – 52% ista orijentacija
b) dvojajcani blizanci – 22% ista orijentacija
c) usvojena braca – 11% ista orijentacija
prenatalni faktori
Ellis i Anes (1987.) – izloženost hormonima i specificna diferencijacija hipotalamusa u
kriticnom periodu razvoja fetusa
Psihologija spolnosti, Skripta 2005/2006., mr.sc. Maja Mamula 125
razlike u mozgu
Leavy (1991.) – razlike u stanicama prednjeg dijela hipotalamusa (brojne kritike)
hormonalni disbalans
nema jednoznacnih rezultata
PSIHOANALITICKE TEORIJE:
covjek se rada seksualno nediferenciran i u stanju je reagirati seksualno na sve osobe/objekte
zbog fiksacije i nemogucnosti razrješenja Edipovog kompleksa, dolazi do stvaranja
homoseksualne orijentacije
ocevi homoseksualne djece su slabi, nedostatni, neefikasni, odsutni, a majke su dominantne,
zavodljive
Bell i Weinberg (1978.) su potpuno odbacili ove postavke
TEORIJE SOCIJALNOG UCENJA:
Mc Giure (1965.): utjecaj ucenja na razvoj orijentacije-neugodna hetero iskustva, pozitivna
homo iskustva
Bandura (1960-tih) - nedostatak pozitivnog muškog modela za djecake
SUVREMENE TEORIJE:
Bell, Weinberg i Hammersmith (1981.), komparativna studija na 1500 muškaraca i žena
Zakljucci:
nerazriješen Edipov kompleks, nedostatak heteroseksualnih iskustava, silovanje, neadekvatna
uloga roditelja, zavodenje od starije osobe istog spola i sl.- sve to nisu razlozi homoseksualne
orijentacije
homoseksualni muškarci i žene su manje prihvaceni od svojih vršnjaka (utjecaj na razvoj
rodnog identiteta)
Homofobija
WEINBERG (1973.) smislio naziv
"Iracionalni strah od homoseksualnosti koji proizlazi iz neznanja i mitova, a ocituje se u fiksiranim
negativnim stavovima i ponašanjima prema homoseksualnim osobama.»
može biti svjesna i nesvjesna: od viceva i podržavanje homofobnih stavova (npr. homoseksualci
su feminizirani, afektiraju) do izbjegavanja bilo kakvog oblika ponašanja koje se može smatrati
homoseksualnim
najekstremniji oblik - zlocini iz mržnje (premlacivanje, nemogucnost prijave policiji)
Morin i Rothbaum - 1990. u USA kongresu seks. orijentacija je dodana uz etnicke manjine
zlocin iz mržnje
STEVENOSN (1988.) - mogucnost smanjenja homofobije vrijeme, osobno iskustvo,
edukacija
Idi na vrh

ararat
M 26 god.,
Zagreb
Član od 24.05.2008.
Pošalji poruku
Napisano: ponedjeljak, 26.5.2008 u 18:18

buduci da na ovom forumu ne nailazim na nikakav dijalog a pogotovo ne na neke argumente osim onih moje misljenje je...i ne odgovate na moja pitanja npr. gdje to po bibliji stoji da gay ljudi ne smiju biti svecenici...iznosim neke zanimljive tekstove da malo procitate.pa mozda od vas cujemo i neke argumente
dr.sc. ANNA MARIA GRÜNFELDER doktorica teologije i povijesti sto mislim da joj daje odredjenu vjerodostojnost, necu kopirati sve ali cisto zelim tvoj komentar:
"Nije li i homoseksualnost dio Božjeg stvaralaštva"
Homoseksualci jesu provokacija, jer ruše dobro utabane predodžbe o »normama« i »normali«. Oni se usude izaći u javnost sa svojim sklonostima, u sredini koja se hvali svojim katoličkim kršćanskim korijenima, a odbijanje homoseksualnosti je sastavni dio njih.
U židovstvu i u kršćanstvu vrijedi da su brak i različitost muškarca i žene od Boga stvoreni (Post.1,27).
Oni žele svjedočiti to što je ustvrdio i Drugi Vatikanski sabor (»Crkva u suvremenom svijetu«): da rađanje potomstva nije jedina svrha braka i da potomstvo treba biti ne »svrha« nego »plod uzajamne ljubavi«. Kako se ta činjenica još nije ponijela među sve katolike, mnogi od njih ne mogu shvatiti činjenicu da i zajednica bez djece nije promašaj.
Njima odgovara teologija koja poseže za »naravnim moralnim zakonom« s argumentom da je brak svet, a homoseksualni odnos kršenje je naravnog moralnog zakona. To je službena teologija Kongregacije za vjeru kakva se odražava u nizu dokumenata donijetih godine 2003. kao upute katoličkim političarima da nipošto ne dopuste izjednačavanje homoseksualnih zajednica s brakom.
Nije se ponijelo u pobožni puk katolički da su biblijski nalazi o homoseksualnosti odraz određenog razdoblja i društva s vrijednostima, koja nisu više nužna i naša. Sv. Pavao, propovijedavši u antičkom lučkom gradu Korintu suočio se s homoseksualnošću utkanom u društveni život grčkih gradova, poganskih sredina, kakve ih on doživljavao.
Zato je Pavao poistovjećivao homoseksualnost s devijantnim pojavama i, na posljetku, sve njih s poganstvom, bezbožništvom i grijehom. Današnji vatikanski dokumenti (nakon kraćeg razdoblja kad je biblijska znanost o vremenitosti Svetog pisma imala mnogo više utjecaja na crkveni magisterij nego danas) drže se te kvalifikacije, bez obzira na to što nas od vremena antičkog Korinta i Sv. Pavla apostola dijeli dvije tisuće godina i razvitak medicine, psihologije i sociologije.
Svim znanstvenim spoznajama o homoseksualnosti unatoč, Vatikanski dokumenti tretiraju homoseksualce ili kao patologiju, ili pak kao društvenu opasnost koja se poput raka nezaustavno širi, ugrožava mlade i podriva društveno tkivo.
No bez obzira na to da je takav stav u skladu s mainstreamom kršćanskog tumačenja Objave, bez obzira također na to da o tome postoji znakovito suglasje između kršćanstva i islama, treba mu proturječiti.
Današnji bibličari čak i referentne biblijske citate o čovjekovoj seksualnosti tumače na različite načine. Ta, biblijski su stavovi odraz određenih povijesno-socijalnih uvjeta, formulirani u vrijeme prevlasti patrijarhalnog sustava i generativnog modela obitelji, premda nisu jednolinearni.
Zbog različitih i proturječnih modela seksualnosti, Stari se zavjet ne može uzeti kao jedinstvena normativna knjiga. Novi zavjet zadaje bitno novu odrednicu za uređivanje odnosa: eros umjesto nagona održavanja vrste (generativne uloge obitelji) – eros treba služiti međusobnom prihvaćanju partnera.
Uz to valja imati na umu da Crkva svoje učenje ne crpi samo iz Svetog pisma. Kritičniji odnos i prema predaji ne bi bio naodmet ni vjernicima ni teolozima (pogotovo javno eksponiranima), to više što teološki-historijska tumačenja biblijskih iskaza – poglavito o čovjeku – obiluju zabludama i zastarjelim pretpostavkama zasnovanim na pogrešnim biološkim i fiziološkim podacima.
Glede homoseksualnosti, u zapadnim zemljama postoji konsenzus medicine, psihologije i antropologije o tome da seksualno usmjerenje nije pitanje izbora ili odgoja, zavođenja ili općeg propadanja morala nego psihodispozicija zadana vjerojatno već prije rođenja.
Katolička moralna teologija sve su do u recentniju prošlost vodile o tome računa, dok ga je Kongregacija za vjeru u svojim novijim dokumentima iz prošle godine posve ignorirala. Ona izbjegava i pitanje nije li homoseksualnost, poglavito ako nije rezultat slobodnog izbora ili povezana s otpadom od vjere, možda također dio Božjeg stvaralaštva.&
Idi na vrh

ararat
M 26 god.,
Zagreb
Član od 24.05.2008.
Pošalji poruku
Napisano: ponedjeljak, 26.5.2008 u 18:20

Pavlova izjava u Poslanici Rimljanima 1:18-32 uzima se kao najjače odbacivanje homoseksualnosti u Novom zavjetu. On je zabrinut utjecajem poganskih kultura na rimske krščane. Nakon što je detaljno opisao svijet u kojem su “Boga zamijenili lažju, častili i štovali stvorenje umjesto Stvoritelja”, Pavao dalje nastavlja “Stoga ih je Bog predao sramotnim strastima: njihove žene zamijeniše naravno općenje protunaravnim, a tako su i muškarci napustili naravno općenje sa ženom i raspalili se pohotom jedni za drugima, te muškarci s muškarcima sramotno čine i sami na sebe primaju zasluženu plaću svoga zastranjenja.”

Kompletno čitanje svih ovih odlomaka, u njihovom originalnom kontekstu, jasno pokazuje da je Pavao u stvari govorio o hramovima s homoseksualnom prostitucijom, koje su održavali razni kultovi (iako je u isto vrijeme puno više kultova koristilo heteroseksualnu prostituciju). Ponovno, ni Pavao ništa ne govori o istospolnoj ljubavi, a jasno je da on ne poznaje pojam osoba za koje je takav život “prirodan”.

Pavlova druga napomena o homoseksualnim radnjama nalazi se u Prvoj poslanici Korinćanima 6:9-10 i slična je Prvoj poslanici Timoteju 1:8-11. Ta dva odlomka sadrže listu osoba koje se treba isključiti iz Kraljevstva Božjeg. Interpretacija ta dva odlomka ovisi o dvije grčke riječi (malakos, op.gi.) koje su oduvijek predstavljale problem za prevoditelje. (kod nas u Hrvatskoj prevedono s “muškoložnici" op.gi.). U verziji King James, prevedeni su sa “ženskast” i “zlostavljači samog sebe s muškosti” (ili samozadovoljavatelji, op.gi.). U Revidiranoj standardnoj verziji prevedene su s jednom riječju “homoseksualci”, iako to nisu grčke riječi za homoseksualce. Znači ti prijevodi održavaju prevoditeljevu pristranost. Nova internacionalna verzija uočava razliku u te dvije riječi i prevodi ih s “muške prostitutke” i “homoseksualni prijestupnici”. Jeruzalemska Biblija upotrebljava izraze catamites i sodomites. Catamites su bili mladići držani radi seksualnog zadovoljstva i kojima su obično isplaćivane velike količine novca. Niti jedno poglavlje ne govori o osobama istospolne orijentacije, nego o osobama koje su iskorištavale svoju seksualnost radi osobnog dobitka. (op.gi.: malakos se do 15-16. stoljeća prevodila s "masturbacija" ili "samozadovoljavanje". Izgleda da je nekima zasmetalo da bi samozadovoljavatelji ili masturbatori mogli biti isključeni iz Kraljevstva Nebeskog, pa su tu riječ jednostavno zamijenili s "homoseksualci")

Ljubav Isusova

Isus je puno toga učinio kako bi promijenio mnoge društvene običaje i ideje. Uzdigao je položaj žena i, na kraju krajeva, one su bile njegove najbolje i najvjernije sljedbenice. Te promjene je postigao djelom i zapovjedima koje su apsolutno uključivala prava svih ljudi. Ipak, u ime Krista čija nas ljubav sve obuhvaća, crkva je najhomofobnija od svih ustanova. To zapravo i ne treba čuditi kada znamo da je crkva još uvijek najveća ustanova koja je podijeljena po različitim rasama ljudi.

Završna i središnja poruka Novog zavijeta je da Bog voli SVE ljude toliko jako da je poslao svog Sina kao otkupitelja svih bolesti koje su nas zadesile. Lijek za te bolesti ne može se pronaći niti u jednom paketu mjera. Niti homoseksualnost niti heteroseksualnost nisu iskupljujuće. Božja ljubav kroz Isusa je dana svim ljudima.

Teološka razmatranja

Za Krščanina, grijeh se treba razumjeti kao bolest koja proizlazi IZ razvrgnute veze s Bogom i koja rezultira U razvrgnujtoj vezi s drugim i sa samim sobom. Dakle, Isusova vrhovna zapovijed je voliti Boga i voliti svoje bližnje kao što volimo sami sebe. Krščanstvo nije religija s novim pravilima i zakonima, nego je ona više novi odnos s Bogom. Stvari koje striktni legalisti vole označavati kao “grijesi” zapravo su samo simptomi puno dublje bolesti udaljavanja i otuđenja. Veliki dio energije crkva je potrošila baveći se simptomima, a ostavljajući bolest netaknutu. Isus se nije činio posebno zabrinutim pravnim deliktima onih kojima je služio. Radije je bio okupiran lječenjem fizičkih, duhovnih i emocionalnih napuknuća kod ljudi. Kada bi se možda crkva ponovno posvetila liječenju/oporavku na Isusov način, tada bi i neki simptomi koji nas sve brinu počeli iščezavati.

To nas dovodi na pitanje: Da li je homoskesualnost simptom napuknuća? U vrlo malo primjera, to možda i je. Ipak, upiranje prstom i optužbe nisu Kristov put. Isus je radije prihvaćao ljude kakvim jesu i dopustio ljubavi i prihvaćanju da učine čudo. Većina lezbijki i gayeva su homoseksualci otkada se sjećaju da postoje. Za njih je to potpuno prirodna stvar kao što je to i boja očiju ili da li su ljevaci ili dešnjaci. Kinsey Institut (Univerzitet u Indiani, 1981) nagovještava da bi homoseksualnost ipak mogla biti uzrokovana genetikom, ili bar povezana s nekim predporođajnim čimbenicima. (Sexual Preference, Bell & Weinberg) Sigurno bi se najkompetetniji psiholozi složili da je seksualna orijentacija kod većine ljudi definirana prije dobi od pet godina. Stoga, tu se ne radi o izboru, pa time niti može biti moralno ili etičko pitanje.

Mnogi krščani inzistiraju na tome da Bog može promijeniti/izlječiti homoseksualce. U knjizi “Third Sex” nalaze se šest slučajeva homoseksualaca koje je Bog “izlječio”. Od tih šest, zna se za barem četvero koji su se kasnije vratili homoseksualnom načinu života. (Christianty Today, February 1981) Mnoge lezbijke i gayevi provedu većinu svojih života pokušavajući, bez imalo uspjeha, nagovoriti Boga da ih primjeni. To je isto kao da Ga pokušavate nagovoriti da vam promijeni boju očiju. Koje su onda opcije ostale tim ljudima? Rečeno im je da ne mogu biti gay i biti krščani. Kako su svi njihovi napori da ne budu homoseksualci propali, tada je njihov jedini izlaz, prema Crkvi, da ne budu krščani. Znači crkva se odriče barem 10% populacije.

Ako ih se isključi iz života krščanske zajednice, tko će im tada moći reći da je Božja ljubav sveobuhvatna i pričati o Isusovoj otkupljujućoj smrti? Da li bi oni trebali pretpostaviti da je Božja ljubav toliko uskogrudna da ih isključi zbog nečega nad čime nemaju kontrolu i radi izbora kojeg nisu sami napravili? Kada će Crkva biti napokon dovoljno hrabra da kaže zajedno s Pavlom: “Nema više Židov – Grk, rob – slobodnjak, muško - žensko", gay ili hetero, “Svi ste vi jedan u Kristu Isusu”? Bog ima dovoljno ljubavi za sve!
Idi na vrh

PIAF
M 18 god.,
Van Hrvatske
Član od 27.03.2008.
Pošalji poruku
Poruka: 1479 (stari forumaš)
Napisano: ponedjeljak, 26.5.2008 u 19:04

. . mislim da ove plahturine nema niti ko vremena niti živaca niti razloga čitati . .
. . dakle piši propalo . .

. . uz dužno poštovanje, svakako . .
Idi na vrh

ararat
M 26 god.,
Zagreb
Član od 24.05.2008.
Pošalji poruku
Napisano: ponedjeljak, 26.5.2008 u 21:04

[quote:19e05d7440="PIAF"]. . mislim da ove plahturine nema niti ko vremena niti živaca niti razloga čitati . .
. . dakle piši propalo . .

. . uz dužno poštovanje, svakako . .[/quote:19e05d7440]
hm jniti zivaca niti vremena niti razloga hahhaah
da kako je ono receno : ne bacajte biserje pred svinje.
s duznjim postovanjem naravno :D
Idi na vrh

sara
Ž 53 god.,
Koprivnica
Član od 01.01.2006.
Pošalji poruku
Poruka: 4452 (stari forumaš)
Napisano: ponedjeljak, 26.5.2008 u 21:42

Hm - biseri, hm...svinje???
Idi na vrh

Templar
M 31 god.,
Zagreb
Član od 15.05.2007.
Pošalji poruku
Napisano: ponedjeljak, 26.5.2008 u 21:44

Lako je sto su oni zabranili ređenje homića, bitnije je za njih da nisu zabranili ređenje pedofila 8)
Idi na vrh

jasminka
Ž 41 god.,
Pag
Član od 01.01.2006.
Pošalji poruku
Poruka: 10206 (stari forumaš)
Napisano: ponedjeljak, 26.5.2008 u 21:48

neko bi šibe po riti :!:
Idi na vrh

TroIva
M 22 god.,
Van Hrvatske
Član od 11.06.2007.
Pošalji poruku
Napisano: ponedjeljak, 26.5.2008 u 21:56

Ili da se originalnije izrazimo:

Netko bi motkom po goloj guzici? Motka je pripravna!
Idi na vrh

Otvori novu temu      Odgovori na temu      Prati ovu temu
PRETRAŽIVAČ FORUMA

Traženi pojam

Samo od korisnika
Forumu

Vrijeme
Teme samo sa slikom
da  
Teme samo s videom
da

NOVO S FORUMA NAJPOPULARNIJE TEME NA FORUMU
Kabarnos Panos - grčki slatkopojac
Templar, četvrtak 8.1.2009 u 1:31

Živjela nova, poviješću neopterećena Hrvatska!
iHR, četvrtak 8.1.2009 u 1:13

Ateistička kampanja u Velikoj Britaniji
iHR, četvrtak 8.1.2009 u 1:09

"Kolajna ljubavi"
iHR, četvrtak 8.1.2009 u 1:06

Ispovijed
iHR, četvrtak 8.1.2009 u 1:01

Predbračna čistoća
Nježni sport, četvrtak 8.1.2009 u 0:38

Zašto smo na spajalici ?
opium, četvrtak 8.1.2009 u 0:36

Dar razlikovanja duhova
iHR, četvrtak 8.1.2009 u 0:33

Hristos se rodi!
Templar, četvrtak 8.1.2009 u 0:17

Unutarnji put
angolac, srijeda 7.1.2009 u 23:33
    Vaše mišljenje o homoseksualcima
krešimir999, ponedjeljak 5.1.2009 u 20:31

Thompson i Crkva
barbaraa, četvrtak 1.1.2009 u 22:41

Međugorje
Nježni sport, srijeda 7.1.2009 u 11:59

Ajmo kviz!
fiore, petak 18.1.2008 u 1:06

Karizmatizam
uzvodno, srijeda 7.1.2009 u 21:50

Franjo Tuđman
Radisson, utorak 6.1.2009 u 10:46

Božje stvaranje ili evolucija?
Tuga, srijeda 1.10.2008 u 16:27

Bertone o zabrani ređenja homoseksualaca
jasminka, četvrtak 24.7.2008 u 17:26

Sukob na katoličkoj ljevici?
angelus, četvrtak 13.7.2006 u 21:00

Celibat
iana, ponedjeljak 29.12.2008 u 18:31
Vi ste na: Naslovnica foruma  •  Komentari članaka na portalu  •  Bertone o zabrani ređenja homoseksualaca

IZ WEB SHOPA

Paul Wilbur: The Watchman
122,00 kn

NAJČITANIJE NA PORTALU

Sveta obitelj i obitelj 21. stoljeća
Dan Gospodnji, 28.12.2008

Sretan i blagoslovljen Božić
Dan Gospodnji, 24.12.2008

Događaji koji su obilježili 2008. godinu
Crkva, 31.12.2008

Svjetlo istinsko dođe na svijet
Dan Gospodnji, 4.1.2009