Postavi kao početnu stranicu - Dodaj u favorites

Vi ste na: Naslovnica foruma  •  Komentari članaka na portalu  •  Bertone o zabrani ređenja homoseksualaca
Komentari članaka na portalu

Komentiranje članaka objavljenih na portalu
Moderatori: Hrvoje
Tema: 213
Poruka: 5277
Najnovija tema: Depresija i samoubojstva nakon pobačaja
Aktualna tema: Depresija i samoubojstva nakon pobačaja
Zadnja poruka: Krešimir, srijeda 7.1.2009. u 22:42
Naslov teme:
Bertone o zabrani ređenja homoseksualaca
Autor teme: ararat  •  Broj odgovora: 396  •  Broj pregleda: 12922
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27
Otvori novu temu      Odgovori na temu      Prati ovu temu
alina
Ž 45 god.,
Rijeka
Član od 11.04.2008.
Pošalji poruku
Poruka: 694 (iskusni forumaš)
Napisano: četvrtak, 19.6.2008 u 22:52
Tema: Bertone o zabrani ređenja homoseksualaca

Ok, budi to što jesi, ako jesi, ja gledam drugačije; mogu nabrajati i drugačija istraživanja, mogu nabrajati i ispitivanja među homoosobama...sve to i ti znaš, kao što ja pristajem da postoje i ova. Ali, zar ima smisla daviti ljude ovdje s istraživanjima kada je znanost dinamika i znamo i ti i ja kako se sve istraživanja rade i mogu radit i naravno kako se interpretiraju i onda plasiraju javnostii? To ti kao liječnik/znanstvenik zasigurno znaš. Ajmo se bar u nečemu mrvicu složiti? Ali to je prelaženje na drugu temu, ali itekako zanimljivu.
Idi na vrh

Ispiši      Citiraj      Odgovori
ararat
M 26 god.,
Zagreb
Član od 24.05.2008.
Pošalji poruku
Poruka: 77 (mladi forumaš)
Napisano: nedjelja, 22.6.2008 u 22:00

[quote:5dff959460="alina"]Ok, budi to što jesi, ako jesi, ja gledam drugačije; mogu nabrajati i drugačija istraživanja, mogu nabrajati i ispitivanja među homoosobama...sve to i ti znaš, kao što ja pristajem da postoje i ova. Ali, zar ima smisla daviti ljude ovdje s istraživanjima kada je znanost dinamika i znamo i ti i ja kako se sve istraživanja rade i mogu radit i naravno kako se interpretiraju i onda plasiraju javnostii? To ti kao liječnik/znanstvenik zasigurno znaš. Ajmo se bar u nečemu mrvicu složiti? Ali to je prelaženje na drugu temu, ali itekako zanimljivu.[/quote:5dff959460]
mislim da nisi bas u pravu...doduse tesko je definitrati ekzaktne uvjete drustvenih pokusa.puno teze nego kod kemijskih i bioloskih pokusa.a ovo o cemu je bila rijec bio je bioloski pokus.definitivno moze se manipulirati prezentiranjem rezultata ali samo to moze utjecati samo na ljude koji ne poznaju statistiku ili ne razumiju problematiku o kojoj je rijec.
mislim da nije nuzno da ulazimo u raspravu tumacenja rezulatata pokusa ili podesavanja istrazivanja tipa uzorak uvijeti bla bla...to sto tebi ovo istrazivanje tj njegovi rezultati ne odgovaraju to je druga prica iliti tema
Idi na vrh

alina
Ž 45 god.,
Rijeka
Član od 11.04.2008.
Pošalji poruku
Napisano: ponedjeljak, 23.6.2008 u 0:02

Ja nemam interesa da mi rezultati odgovaraju ili ne odgovaraju, dapače zanimaju me svakakva istraživanja i na temelju toga dakle i ovog kojeg si ti naveo i niza drugih, donosim svoje prosudbe.
Jedino me smetaju, ponekad, načini prezentacije pojedinih istraživanja, tako da prosječni čitatelj koji ne poznaje metodologiju i statistiku mora ili može prikazane rezultate prihvatiti zdravo za gotovo i zapravo ostati neprosvijećen ili doveden u zabludu (pod krinkama znanosti).
Idi na vrh

ararat
M 26 god.,
Zagreb
Član od 24.05.2008.
Pošalji poruku
Poruka: 77 (mladi forumaš)
Napisano: ponedjeljak, 23.6.2008 u 20:42

[quote:f691ed40e6="alina"]Ja nemam interesa da mi rezultati odgovaraju ili ne odgovaraju, dapače zanimaju me svakakva istraživanja i na temelju toga dakle i ovog kojeg si ti naveo i niza drugih, donosim svoje prosudbe.
Jedino me smetaju, ponekad, načini prezentacije pojedinih istraživanja, tako da prosječni čitatelj koji ne poznaje metodologiju i statistiku mora ili može prikazane rezultate prihvatiti zdravo za gotovo i zapravo ostati neprosvijećen ili doveden u zabludu (pod krinkama znanosti).[/quote:f691ed40e6]
da...tocno.pa mi govorimo istu stvar
Idi na vrh

ques
M 2 god.,
Zagreb
Član od 10.06.2008.
Pošalji poruku
Poruka: 188 (mladi forumaš)
Napisano: ponedjeljak, 23.6.2008 u 22:18

to sto je neka pojava genetski ili hormonski, tj. bioloski, ili pak psiholoski tj. drustveno uvjetovana apsolutno nista ne govori o moralnoj strani iste!

ono sto je vazno reci i imati na umu je da [b:62d414c8ab]gej osobe definitivno to nisu izabrale[/b:62d414c8ab] (ignorirat cemo slucajeve kada pojedine osobe to cine zato sto je to "in")

kao sto nitko na ovome svjietu nemoze izabrati boju ociju, visinu u koju ce izrasti,oblik nosa, gradju koljenog zgloba ili štitnjace

tako koljeni zglob moze biti postavljen i na taj nacin da se brze trosi ploha ispod patele, stitnjaca moze biti tako gradjena da je sklonija hipotireoidizmu, gusteraca tako da je veca sansa da osoba dobija diabetes...

sve su to stvari koje su vise manje uvjetovane

ali i dalje nitko na ovome svjetu ne kaze da je diabetes super i normalan zato sto je otkrivena velika mogucnost genetskog nasljedjivanja, jel tako?

zasto sa homoseksualizmon nije isti slucaj?

najnovije otkrice svedskih znanstvenika je odlican primjer!
Idi na vrh

alina
Ž 45 god.,
Rijeka
Član od 11.04.2008.
Pošalji poruku
Napisano: ponedjeljak, 23.6.2008 u 22:24

Na koje otkriće Šveđana misliš?
Idi na vrh

ques
M 2 god.,
Zagreb
Član od 10.06.2008.
Pošalji poruku
Napisano: ponedjeljak, 23.6.2008 u 22:39

na ono koje je ararat zadnje citirao
evo vrlo znacajne recenice:
"[b:dccc412ebc]Autorica rada, neurologinja Ivanka Savić – Berglund objasnila je kako se ove karakteristike razvijaju još u maternici odnosno u ranom djetinjstvu, što znači da okolina na njih može imati vrlo malo ili nikakva utjecaja."[/b:dccc412ebc]

dakle radi se o izlozenostima razlicitim ([b:dccc412ebc]nefizioloskim[/b:dccc412ebc])kolicinama estrogena za vrijeme intrauterinog razvoja!!!!

ovo je jos jedan dokaz da se homoseksualnost javlja kada nisu prisutni, normalni, fizioloski uvijeti
Idi na vrh

alina
Ž 45 god.,
Rijeka
Član od 11.04.2008.
Pošalji poruku
Napisano: ponedjeljak, 23.6.2008 u 22:53

A to si mislio, ok.
Meni je zanimjivo još nešto; upoznala sam neke homoseksualce koji jednostavno nisu sretni što su to što jesu, ne zbog okruženja i prihvaćanja okoline nego jednostavno žele biti hetero. Osjećaju da to što jes nije njihova pravo stanje i da je to nešto što moraju prevazići "izliječiti" ili nazovimo to kako god drugačije.
Ja znam da ću možda izazvati sada neku buru neodobravanja, iako kad kažem bolest, smetnja, poremećaj (a tko danas nema svih mogućih neurotskih poremećaja, pa to nije sramotno!) ali ne bi trebalo, ako ima ljudi koji bolje o tome znaju neka i o tome progovore. Jer očito da u populaciji homoseksualaca potoje i takvi ljudi kod kojih nije dominantna genetika već sredina, odgoj, traume i sl.
Idi na vrh

jasminka
Ž 41 god.,
Pag
Član od 01.01.2006.
Pošalji poruku
Poruka: 10206 (stari forumaš)
Napisano: ponedjeljak, 23.6.2008 u 23:18

i hrana u kojoj ima svakakvih hormona, aditiva i kemikalija koje utjeću.....

s a za ubojice ista stvar..ili genetika ili kako veli alina utjecaj okoline..

makar u ovaj utjecaj okoline kod seksualne orijentacije, skroz sumnjam, jer nekome se to gadi i ne može mu okolina zmodelirati da mu je super s istospolnim partnerom, ako ga privlaći suprotan spol..

to je jednostavno potpuno nelogično..radi se o psihologiji i fiziologiji

tu izuzimam žene, odnosno lezbijke koje mogu biti i sim i tqm :)

osim onih koje zaista imaju muške hormone i potpuno su muške osim tjelesno...

nekakvi katolički pokušaj preodgoja homoseksualaca u hetero, doveo je do užasnih depresija i suicida...dakle, te ambicije su mi potpuno nejasne..čemu? drugo je ako osoba izrazi sama taj zahtijev,,ali to već smatram ludilom...
Idi na vrh

alina
Ž 45 god.,
Rijeka
Član od 11.04.2008.
Pošalji poruku
Napisano: ponedjeljak, 23.6.2008 u 23:57

T i si to nazvala ludilom, a ja bih to nazvala konfuzijom u pogledu seksualnog identiteta koji je praćem patnjom. A čim patimo nismo sretni i zdravi, a do zdravlja dolazimo liječenjem u ovom slučaju razgovorom kod psihologa, psihoterapeuta. Jer čovek je u nekoj razvojnoj dobi mogao imati određene utjecaje u odgoju, traume od roditelja, društva i postati gay, ali nesiguran da to je i sada ne zna što će sa sobom i želi biti hetero.
Kao što bezbroj drugih neurotskih poremećaja zaradimo kroz život (strahovi, kompulzivno ponašanje, opsesije, depresije..) tako i ove smetnje u pogledu seksualnosti. Pa i kad su ljudi hetero imaju različite seksualne smetnje koje se daju terapeutski razriješiti, tako je u nekim slučajevima i ovdje. -----
Mislim da su danas najveće, još uvijek predrasude, prema psihički oboljelim ljudima, a ovdje još nismo (ili ja nisam vidjela) pisali o tome.
Idi na vrh

TroIva
M 22 god.,
Van Hrvatske
Član od 11.06.2007.
Pošalji poruku
Poruka: 2530 (stari forumaš)
Status: moderator
Napisano: utorak, 24.6.2008 u 0:27

Smatras li Alina da svaku osobu koja ne misli kao ti treba poslati na neku vrstu preodgoja?
Idi na vrh

sinjal
M 53 god.,
Zagreb
Član od 23.04.2008.
Pošalji poruku
Poruka: 469 (forumaš u usponu)
Napisano: utorak, 24.6.2008 u 0:56

[quote:1abdddca41="alina"]T i si to nazvala ludilom, a ja bih to nazvala konfuzijom u pogledu seksualnog identiteta koji je praćem patnjom. A čim patimo nismo sretni i zdravi, a do zdravlja dolazimo liječenjem u ovom slučaju razgovorom kod psihologa, psihoterapeuta. Jer čovek je u nekoj razvojnoj dobi mogao imati određene utjecaje u odgoju, traume od roditelja, društva i postati gay, ali nesiguran da to je i sada ne zna što će sa sobom i želi biti hetero.
Kao što bezbroj drugih neurotskih poremećaja zaradimo kroz život (strahovi, kompulzivno ponašanje, opsesije, depresije..) tako i ove smetnje u pogledu seksualnosti. Pa i kad su ljudi hetero imaju različite seksualne smetnje koje se daju terapeutski razriješiti, tako je u nekim slučajevima i ovdje. -----
Mislim da su danas najveće, još uvijek predrasude, prema psihički oboljelim ljudima, a ovdje još nismo (ili ja nisam vidjela) pisali o tome.[/quote:1abdddca41]

Alina, mislin da si postavila najboje intertopic pitanje u ovo malo misto. Je, a otiša bi i korak daje...koga uopće i triba uzet u razmatranje: ka ludega oli ka zdravega, opsidnutega oli ka nezaposidnutega...j
...i prima kojoj crti razlikovanja, onoj iz klinika, medija, grupnih, obitejskih i drugih stereotipa, škole, katekizama raznih udruga...oli Svetega Pisma (ča ga, ka ča znamo i nije preporučjivo čitat jer je puno kontradiktornosti, a najveća mu je da ga ka svetost mogu rastezat i oni ča su od tega udajeni milijardama svitlosnih godina).
Idi na vrh

alina
Ž 45 god.,
Rijeka
Član od 11.04.2008.
Pošalji poruku
Napisano: utorak, 24.6.2008 u 9:01

[quote:e54c703c8a="TroIva"]Smatras li Alina da svaku osobu koja ne misli kao ti treba poslati na neku vrstu preodgoja?[/quote:e54c703c8a]

Ne razumijem te, zašto?
Iz čega si ti tako nešto mogao iščitati?
Predodgoj, što je to uopće, pa gdje toga ima?
Idi na vrh

ques
M 2 god.,
Zagreb
Član od 10.06.2008.
Pošalji poruku
Napisano: utorak, 24.6.2008 u 16:23

ne radi se o "izljecenju"

radi se o zelji da se zivi sa svojim sklonostima (kakve god bile), ali u skladu sa svojom vjerom

lijepo pise u Evandjelju, da "nisu svi stvoreni za zenidbu"!!!
i dalje Isus kaze " neki su tako rodjeni" dakle bioloski faktor (genetika, hormoni...), "neke su drugi takvima ucinili" dakle drustveni, psiho-socijalni faktor, "a neki su tako odlucili zbog duhovnog zivota" (ovdje mogu biti ukljuucene i prve dvije stavke)

naravo ove Isusove rijeci se ne odnose samo na pitanja spolne orijentacije, vec na sve druge situacije kada ljudi iz zdravstvenih, drustvenih (sramezljivost, nedruzeljubivost...) i duhovnih razloga nisu za brak

dakle, ne prakticiraju svoju seksualnost

cudi me jako kako to nekim vjernicima nije jasno?
kako nije jasno da je Bog prije svega?
a ne nasi nagoni, osjecaji ili orijentacija (ma kakva god bila)

[quote:543a02abfe="jasminka"]
nekakvi katolički pokušaj preodgoja homoseksualaca u hetero, doveo je do užasnih depresija i suicida...dakle, te ambicije su mi potpuno nejasne..čemu? drugo je ako osoba izrazi sama taj zahtijev,,ali to već smatram ludilom...[/quote:543a02abfe]

truditi se "izlijeciti" je dosta krivo postavljena stvar, jer kako osoba nije birala orijentaciju, tesko da ce ju svojom voljom i promjeniti
ali, sta raditi sa tom dobivenom orijentacijom, itekako moze odluciti i kreirati svoje ponasanje (kao i hetero osobe)
Idi na vrh

alina
Ž 45 god.,
Rijeka
Član od 11.04.2008.
Pošalji poruku
Napisano: utorak, 24.6.2008 u 17:10

Ma da ne bude bilo kakvih daljnjih zabuna; ja sam pod "liječiti" mislila naravno jedino kada čovjek sam traži sebi pomoć, a ne nikakvo nasilno niti preodgajanje kako je netko napisao (izokrenuo ili razumio moje riječi) niti ne daj Bože, liječenje na silu.
Idi na vrh

Otvori novu temu      Odgovori na temu      Prati ovu temu
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27
PRETRAŽIVAČ FORUMA

Traženi pojam

Samo od korisnika
Forumu

Vrijeme
Teme samo sa slikom
da  
Teme samo s videom
da

NOVO S FORUMA NAJPOPULARNIJE TEME NA FORUMU
Kabarnos Panos - grčki slatkopojac
Templar, četvrtak 8.1.2009 u 1:31

Živjela nova, poviješću neopterećena Hrvatska!
iHR, četvrtak 8.1.2009 u 1:13

Ateistička kampanja u Velikoj Britaniji
iHR, četvrtak 8.1.2009 u 1:09

"Kolajna ljubavi"
iHR, četvrtak 8.1.2009 u 1:06

Ispovijed
iHR, četvrtak 8.1.2009 u 1:01

Predbračna čistoća
Nježni sport, četvrtak 8.1.2009 u 0:38

Zašto smo na spajalici ?
opium, četvrtak 8.1.2009 u 0:36

Dar razlikovanja duhova
iHR, četvrtak 8.1.2009 u 0:33

Hristos se rodi!
Templar, četvrtak 8.1.2009 u 0:17

Unutarnji put
angolac, srijeda 7.1.2009 u 23:33
    Vaše mišljenje o homoseksualcima
krešimir999, ponedjeljak 5.1.2009 u 20:31

Thompson i Crkva
barbaraa, četvrtak 1.1.2009 u 22:41

Međugorje
Nježni sport, srijeda 7.1.2009 u 11:59

Ajmo kviz!
fiore, petak 18.1.2008 u 1:06

Karizmatizam
uzvodno, srijeda 7.1.2009 u 21:50

Franjo Tuđman
Radisson, utorak 6.1.2009 u 10:46

Božje stvaranje ili evolucija?
Tuga, srijeda 1.10.2008 u 16:27

Bertone o zabrani ređenja homoseksualaca
jasminka, četvrtak 24.7.2008 u 17:26

Sukob na katoličkoj ljevici?
angelus, četvrtak 13.7.2006 u 21:00

Celibat
iana, ponedjeljak 29.12.2008 u 18:31
Vi ste na: Naslovnica foruma  •  Komentari članaka na portalu  •  Bertone o zabrani ređenja homoseksualaca

IZ WEB SHOPA

Live To Worship 2
140,00 kn

NAJČITANIJE NA PORTALU

Sveta obitelj i obitelj 21. stoljeća
Dan Gospodnji, 28.12.2008

Sretan i blagoslovljen Božić
Dan Gospodnji, 24.12.2008

Događaji koji su obilježili 2008. godinu
Crkva, 31.12.2008

Svjetlo istinsko dođe na svijet
Dan Gospodnji, 4.1.2009