Napisano: srijeda, 4.6.2008 u 20:14 Tema: Glas iz Crkve: Severina, srami se!
Hvala ti Jasminka, na savjetu sve je to već pređeno osim obećanja ništa-
Prije puna tri mjeseca pokrenuoa sam preko ministarstva kulture jednu akciju - nisu još ni odgovorili na dopis...
Ima još jedan mnogo veći problem a to je što sami naši ljudi (u to nisu uključeni sami dečki) nisu svijesni vrijednosti koje imamo - pa ni ljudi u općini (sa Supetrom nemamo ništa) ne radi se samo o pjevanju nego o spomeničkoj baštini. Kad bi to imali Austrijanci ovdje bi koke nijele zlatna jaja...
ovdje sada svi trljaju ruke i čuješ o dobra kiša bit će maslina ostalo je puno..
Ah ti donatori...
a sveukupno 7 ljudi (pet momaka, šofer i moja malenkost)
možemo održati samostalni koncert i popratnom prezentacijom
a možemo i pjevati veći dio Mise a kroz advenat i korizmu cijelu misu.
Plaća ili đeparac dečkima uz ponuđeno nije potrebno, ali ako bi se dalo, Bože dragi, tko bi odbio...
Ž 53 god., Koprivnica Član od 01.01.2006. Pošalji poruku
Poruka: 4459 (stari forumaš)
Napisano: srijeda, 4.6.2008 u 21:14 Tema: Glas iz Crkve: Severina, srami se!
[quote:11e48a1605="H. Pintarić"]Treba se pomoliti za tu ženu. Toliko nam je veselja dala i pjesmu na usne stavljala. Ne treba biti zločest i osugivati njen ukus. Ukusi su različiti.[/quote:11e48a1605]
A kakvog to veselja? I ti one njene tvorevine nazivaš pjesmama? Svašta!
M 18 god., Van Hrvatske Član od 27.03.2008. Pošalji poruku
Poruka: 1479 (stari forumaš)
Napisano: srijeda, 4.6.2008 u 22:51 Tema: Glas iz Crkve: Severina, srami se!
[quote:18b93820cb="čovjek sa strane"][quote:18b93820cb="sara"]
A kakvog to veselja? I ti one njene tvorevine nazivaš pjesmama? Svašta![/quote:18b93820cb]
Ja s vremena na vrijeme ubacim njene stare cd-ove. Ne-loše stvari. [/quote:18b93820cb]
M 28 god., Slavonski Brod Član od 22.01.2008. Pošalji poruku
Poruka: 1253 (stari forumaš)
Napisano: srijeda, 4.6.2008 u 23:53 Tema: Glas iz Crkve: Severina, srami se!
[quote:2c9257161e="jasminka"]slušaj ti se implicte držiš protvu zabranof!
-----------------------------------------------------------------------------
[b:2c9257161e]Ne ne teta Jasa, ja sam u većini slučajeva explicite protiv zabrana//[/b:2c9257161e]
e dragi moj to nije dobro niti zdravo..naime treba se pokazati gdje je granica..i konačno zašto da našu kulturu zasjenjuje grupica primitivnih manijaka (tu mislim na brzoobogaćene, tajkune, mafije, i sirovine svih vrsta s dubokim džepom i naravno moći koja s tom lovom dolazi)
[b:2c9257161e]No, ali čemu odgajati narod nasiljem, pa ne možeš tek tako nametati zabrane slušanja nečega // nažalost, ako se prošetaš Zagrebom (ili nedaj Bože provincijom) u petak i subotu, vidjet ćeš da velike velike mase mladih ljudi slušaju i daleko gore cajke od Severine.//
Isti ti ljudi slušaju i severinu a pazi sada ovo i Thompsona (koji paradoks, ha?)..
Bilo bi to lijepo kada bi samo ti zločesti i pimitivni, a kako ovdje u Zg kažu, došljaci (što je veliko i nepravedno generaliziranje), slušali takve primitivne i neukusne splačine.
Žalosna je činjenica, da se takva glazba vrlo obilno slušala i među domaćom ekipom i prije rata//
NO, ZAŠTO SAM PROTIV ZABRANE?
NAIME, ZABRANA JE [u:2c9257161e]SAMO UKLANJANJE SIMPTOMA[/u:2c9257161e]// UKLANJANJEM SIMPTOMA, NE UKLANJAMO I BOLEST, VEĆ JE PRIKRIVAMO.
NAŠE JE DRUŠTVO BOLESNO// I TO VEĆ DUGO, A TA BOLEST METASTAZIRA U OBLIKU SEVERINA, THOMPSONA, SRPSKIH CAJKI, SEKI ALEKSIĆ..ITD...
JEDINI POUZDANI NAČIN UKLANJANJA BOLESTI jest [u:2c9257161e]uklanjanje UZROKA BOLESTI (ti su uzroci daleko dublji od fenomena 'Serverina')(!!)[/u:2c9257161e][/b:2c9257161e]
--------------------------------------------------------------------------------
a inat..njega je uvijek bilo..i ne smijemo zaboraviti i one mlade koji imaju ukusa i svijesti i svoj stav! takvi ne idu na sevino đubrište i pljuvanje na katolicizam!
--------------------------------------------------------------------------------
[b:2c9257161e]Ne ne moja prijateljice, inat upravo i nastaje kada se nešto zabranjuje//
No, ali takvi mladi koji slušaju kvalitetnu gazbu, TE SU VRIJEDNOSTI PREUZELI (DOBILI) OD SVOJIH RODITELJA..
DAKLE, KLJUČAN JE BIO ODGOJ//
I sam NE podnosim Severinu i narodnjakiju// no ali eto u Zagrebu, nama koji ne želimo slušati nametnuto smeće, zatvaraju rock klubove a na sve strane se otvaraju narodnjački klubovi.[/b:2c9257161e]
----------------------------------------------------------------------------------
Da, u demokraciji bi se trebalo slušati glas naroda ovo nije SFRJ nego je nova i mlada država sa jasno određenim smjernicama...pa se onda pitam kaj je ovome narodu?
-----------------------------------------------------------------------------------
[b:2c9257161e]Rekoh ja, društvo je bolesno// a bolest se ne liječi prikrivanjem simptoma, već uklanjanjem uzroka bolesti.[/b:2c9257161e]
-----------------------------------------------------------------------------------
dokle će gutati govana sa svih strana!
eto
povukal si me za jezik..bolje nemoj više...[/quote:2c9257161e]
M 28 god., Slavonski Brod Član od 22.01.2008. Pošalji poruku
Poruka: 1253 (stari forumaš)
Napisano: četvrtak, 5.6.2008 u 0:02 Tema: Glas iz Crkve: Severina, srami se!
[quote:a4f7320462="sneni"]MetatronX - prejeftino sve svodiš na inat mladih.
ima i mnogo dubljih stvari - no ne ulazim u diskusiju![/quote:a4f7320462]
Tvoj komentar me navodi na pomisao kako ili nisi čitao ili nisi razumio moje postove.
Naime, nema nikakve sumnje da zabrane kod mladeži redovito izazivaju inat.
To pozivanje na inat, lokalizirano je na ovo prozivanje Severine// no, ako pažljivije pročitaš moje postove, vidjet ćeš da se spominju i odgoj i još neke stvari a to je još bolje izraženo u mom odgovoru teti Jasminki//
Ž 45 god., Rijeka Član od 11.04.2008. Pošalji poruku
Poruka: 694 (iskusni forumaš)
Napisano: četvrtak, 5.6.2008 u 0:04 Tema: Glas iz Crkve: Severina, srami se!
Ne znaM, da li je blesavo, tužno, smiješno - a li znam puno njih koji na koncerte idu da bi Severinu vidjeli, a pjevanje je u drugom planu.
E tu bi se psihologiju moglo uključiti u raspravu.
Zar su stvarno ljudi na razini onog filmića, pa dođu na koncert i uključuju svoje fantazme?
Ako smo došli masovno do tog dna zajedno sa tom Severinom, onda stvarno treba početi moliti, moliti, moliti...
Ž 34 god., Zagreb Član od 23.11.2006. Pošalji poruku
Poruka: 8 (novi forumaš)
Napisano: četvrtak, 5.6.2008 u 19:45 Tema: Glas iz Crkve: Severina, srami se!
što se mene tiče bilo tko ko udari po severini na bilo kakav način ima apsolutno pravo
šta bi trebali i dalje slijegati ramenima i govoriti "a šta mi tu možemo ako nam je društvo takvo i takvo"
što bi bilo da se ta umrtvljenost nastavi i dalje i da se jednoj severini dopušta to njezino ponašanje i dalje, što bi bilo da nitko ne reagira pa makar i ovako ha?
mislite da bi se sama od sebe umirila?
mene staru koku ta preveslat ne može nikako, al pitam se što si pomisle one curice od 15, 16 kad vide jednu severinu i njezino ponašanje
koja se njima poruka daje i odašilja?
da je u redu otići u krevet sa mužem tuđe žene i ponašat se kao da je to najnormalnija stvar? i to još nametat javnosti
jednostavno - B.LJ.U.V. :roll:
M 22 god., Zagreb Član od 04.06.2008. Pošalji poruku
Poruka: 165 (mladi forumaš)
Napisano: četvrtak, 5.6.2008 u 19:48 Tema: Glas iz Crkve: Severina, srami se!
Ljudi nemojte da nas ona preteče u Raju dok mi pametujemo. Molimo za tu ženu. Molimo da ju možemo prihvatiti kad se obrati. Molimo ne pametujmo bez veze.
Ž 53 god., Koprivnica Član od 01.01.2006. Pošalji poruku
Poruka: 4459 (stari forumaš)
Napisano: četvrtak, 5.6.2008 u 22:05 Tema: Glas iz Crkve: Severina, srami se!
[quote:7f2fb7af23="H. Pintarić"]Ljudi nemojte da nas ona preteče u Raju dok mi pametujemo. Molimo za tu ženu. Molimo da ju možemo prihvatiti kad se obrati. Molimo ne pametujmo bez veze.[/quote:7f2fb7af23]
Daj se saberi. Nije valjda da očekuješ da se divimo onome što čini!
M 22 god., Zagreb Član od 04.06.2008. Pošalji poruku
Poruka: 165 (mladi forumaš)
Napisano: petak, 6.6.2008 u 22:32 Tema: Glas iz Crkve: Severina, srami se!
[quote:82f94d98d3="sara"][quote:82f94d98d3="H. Pintarić"]Ljudi nemojte da nas ona preteče u Raju dok mi pametujemo. Molimo za tu ženu. Molimo da ju možemo prihvatiti kad se obrati. Molimo ne pametujmo bez veze.[/quote:82f94d98d3]
Daj se saberi. Nije valjda da očekuješ da se divimo onome što čini![/quote:82f94d98d3]
Ne razumijem vas ljudi, tu sam dva dana, nisam nikome rekao ružnu riječ. Samo pozivam na molitvu a vi samo pričate stvari koje ne razumijem ali zvući ružno.
Nisam do sad nikome odgovorio jer ne ih htio nikoga povrijediti, možda sam ipak nešto krivo razumio
Neću ni ubuduče, pričajte što hoćete ali ne valja vam posao.
Ne opravdavam to što je sestra Severina napravila ali ju ne osuđujem. Može ona nas preteći na putu u raj. Molimo za sebe da ju možemo prihvatiti kao sestru, da joj ne predbacujemo bludnost, jer Bog će njoj oprostiti ako se pokaje. Severina je bila kod Sudca i činilo se da je povjerovala. Ima još šanse samo moramo mi gledati sebe. Kako ćemo mi reagirati kad se ona pokaje? Kad bude dolazila na misu. Hoćemo li je gledati kao bludnicu, hoćemo li je moči gledati čisto bez da nas uzbuđuje, vi žene bez da joj zavidite?