Ž 53 god., Koprivnica Član od 01.01.2006. Pošalji poruku
Poruka: 4459 (stari forumaš)
Napisano: petak, 13.6.2008 u 7:49 Tema: Seksualnost: Tema koja se zaobilazi
Hoćeš reći troše se međusobno - tu ljudskome (u smislu duhovnog) nema mjesta. Možda je takav seks tjelesni užitak no nema baš nikakve veze s onim za što je čovjek stvoren. To je pretvaranje čovjeka u robu, ograničenog je trajanja, a sasvim sigurno za užitak traži sve više i drugačije do apsurda.
Napisano: petak, 13.6.2008 u 8:32 Tema: Seksualnost: Tema koja se zaobilazi
[quote:0616c0d7ee="ararat"]
bas nadahnut tekst hahhaha...nema sta.nakon seksa ne ostaje nikakva tupost vlastitog zadovoljstava vec neizmjerna sreca i jos jace zajednistvo partnera.i nije biti seksa uzivati u njemu vec pruziti zadovoljstvo osobi koju volis a seksas se s njom.tako da to ne moze biti sebicno, ako je onda je sebicno i disati jer dises radi sebe a ne radi ljubavi bozje.kad budes probala seks s osobom koju volis makar i prije braka shvatiti ces da tu apsolutno nema nista pogresno ni sebicno, dapace.
kad se dvoje ljudi voli pred bogom su vec u braku :D
sad cete me rastrgat ha?hahahha[/quote:0616c0d7ee]
Ma ne rastrgat nego te samo pitat zašto se onda toliko brakova rastrga i rastavi.. kad bi bilo kako ti pišeš...ali znam iz kontakta s ljudima i njihovih muka i tereta da baš život ovu tvrdnju ne potpisuje... pa koliko god se danas trudili tvrditi da život laže
Jedna usporedba - nacija u deliriju zbog nogometne pobjede.. a što tko danas od toga ima (osim šačice ljudi koji će slit u svoje džepove ogromne pare!) što će netko sutra imati ---
M 26 god., Zagreb Član od 24.05.2008. Pošalji poruku
Poruka: 77 (mladi forumaš)
Napisano: petak, 13.6.2008 u 18:29 Tema: Seksualnost: Tema koja se zaobilazi
[quote:64d7cfd5b3="ques"]seks moze biti genijalan, uzbudljiv, ispunjavajuci!totalno! i medju osobama koje nisu u vezi
2 osobe se nadju, uzivaju, prepuste se jedna drugoj
sta tome fali ararate?[/quote:64d7cfd5b3]
pa mozda i moze ali nikad kao seks izmedju ljudi koji se vole, jer je tada seks rezultat ljubavi a ne samo fizicke privlacnosti, dakle na kraju i izraz neceg duhovnog zar ne?....
[b:64d7cfd5b3]A što je ljubav?[/b:64d7cfd5b3]
e pa sad...sto je bog?ni na to nemamo odgovor ali znao da postoji jelda?isto tako i ljubav.a ljudi ulaze u brak iz ljubavi, ako je ona samo varka i brak je varka po tome?ako relativiziramo osjecaj kao nesto sto nas uvijek vara i po cemu se ne smijemo povoditi.
[b:64d7cfd5b3]Hoćeš reći troše se međusobno - tu ljudskome (u smislu duhovnog) nema mjesta. Možda je takav seks tjelesni užitak no nema baš nikakve veze s onim za što je čovjek stvoren. To je pretvaranje čovjeka u robu, ograničenog je trajanja, a sasvim sigurno za užitak traži sve više i drugačije do apsurda.[/b:64d7cfd5b3]
trose se...pa ako je to tvoja definicija seksa ok.moja nije.niti sam to tvrdio.posebno govorim o seksu u ljubavi.za sto je covjek onda stvoren?koja mu je svrha tj cilj ako nije ljubav?a ljubav medju partnerima ukljucuje i seks i to ne mora biti nikakvo ponizavanje.jer uzitak je i jesti sladoled, lijepo se obuci...pa jeli sve to grijeh, sebicnost, cini nas robovima?pa ne moramo zivjeti u mukama bog nam je dao i uzitke.
[b:64d7cfd5b3]Ma ne rastrgat nego te samo pitat zašto se onda toliko brakova rastrga i rastavi.. kad bi bilo kako ti pišeš...ali znam iz kontakta s ljudima i njihovih muka i tereta da baš život ovu tvrdnju ne potpisuje... pa koliko god se danas trudili tvrditi da život laže
Jedna usporedba - nacija u deliriju zbog nogometne pobjede.. a što tko danas od toga ima (osim šačice ljudi koji će slit u svoje džepove ogromne pare!) što će netko sutra imati ---[/b:64d7cfd5b3]
rastave su posve druga tema po mom misljenju ne vjerujem da se ljudi razvode jer im se cini da postaju necja roba i osjecaju se prljavo zbog seksa.tu je sad mnostvo faktora sukobi karijere i roditeljstva, zelja za samoostvarenjem itd...
Napisano: petak, 13.6.2008 u 18:35 Tema: Seksualnost: Tema koja se zaobilazi
Samo napomena: nauči se citirat (imaš gore desno na svačijem postu), a i onda odvoji ono što se odnosi na post jedne osobe od onoga što se odnosi na post druge osobe.
Ako je spolni odnos u kategoriji jesti sladoled, sčuvaj Bože i u tjelesnom smislu. Nikakvo čudo da spolne bolest haraju kako haraju
Napisano: petak, 13.6.2008 u 20:26 Tema: Seksualnost: Tema koja se zaobilazi
[quote:b052a424f2="sara"]Samo napomena: nauči se citirat (imaš gore desno na svačijem postu), a i onda odvoji ono što se odnosi na post jedne osobe od onoga što se odnosi na post druge osobe.
Ako je spolni odnos u kategoriji jesti sladoled, sčuvaj Bože i u tjelesnom smislu. Nikakvo čudo da spolne bolest haraju kako haraju[/quote:b052a424f2]
gdje bi ja stigao da nemam tebe za savjet hahaha da ali ovako sam citirao vise ljudi odjednom a onako mogu samo jednog....ne se ljutiti sarice, sorry...
spolne bolsti su druga prica...ajde de neke argumente malo bolje od ovih.znas sta sam htio reci sa sladoledom pa...
inace fali ti a kod sacuvaj boze :D :D :D
Napisano: petak, 13.6.2008 u 20:32 Tema: Seksualnost: Tema koja se zaobilazi
Ovako si napravio kupus bezvezan, jedino to.
Spolne bolesti nisu druga stvar - idi malo na neke zdravstvene stranice pa se obrazuj.
A o duhovnoj strani vidim nema smisla - kao da bi daltonistu govorila o crvenilu ruže.
Napisano: petak, 13.6.2008 u 20:38 Tema: Seksualnost: Tema koja se zaobilazi
[quote:f03c585795="sara"]Ovako si napravio kupus bezvezan, jedino to.
Spolne bolesti nisu druga stvar - idi malo na neke zdravstvene stranice pa se obrazuj.
A o duhovnoj strani vidim nema smisla - kao da bi daltonistu govorila o crvenilu ruže.[/quote:f03c585795]
draga ja sam dr.med. tako da mislim da bi se ti trebala obrazovat ne ja.
a o tvojoj duhovnoj strani mogu samo reci da si ohola...a to je izvor svih grijeha...ali ljudski je grijesiti
Ž 45 god., Rijeka Član od 11.04.2008. Pošalji poruku
Poruka: 694 (iskusni forumaš)
Napisano: petak, 13.6.2008 u 20:47 Tema: Seksualnost: Tema koja se zaobilazi
[quote:10f1bcc4f7="ararat"][quote:10f1bcc4f7="sara"]Ovako si napravio kupus bezvezan, jedino to.
A o duhovnoj strani vidim nema smisla - kao da bi daltonistu govorila o crvenilu ruže.[/quote:10f1bcc4f7]
a o tvojoj duhovnoj strani mogu samo reci da si ohola...a to je izvor svih grijeha...ali ljudski je grijesiti[/quote:10f1bcc4f7]
Uh, poznati su mi doktori koji svoje titule ističu gdje god mogu, odnosno kad ne mogu ničim drugim onda etiketicama, i bijelim "habitima".
Oholost, jer se to možda zove oholost?
Napisano: petak, 13.6.2008 u 20:48 Tema: Seksualnost: Tema koja se zaobilazi
[quote:0ac3758d48="alina"][quote:0ac3758d48="ararat"][quote:0ac3758d48="sara"]Ovako si napravio kupus bezvezan, jedino to.
A o duhovnoj strani vidim nema smisla - kao da bi daltonistu govorila o crvenilu ruže.[/quote:0ac3758d48]
a o tvojoj duhovnoj strani mogu samo reci da si ohola...a to je izvor svih grijeha...ali ljudski je grijesiti[/quote:0ac3758d48]
Uh, poznati su mi doktori koji svoje titule ističu gdje god mogu, odnosno kad ne mogu ničim drugim onda etiketicama, i bijelim "habitima".
Oholost, jer se to možda zove oholost?[/quote:0ac3758d48]
nisam je isticao do sada kad sam bio izazvan al stavrno necu trpit da mi netko nes pametuje o cemu znam puno vise...dakle...
Ž 45 god., Rijeka Član od 11.04.2008. Pošalji poruku
Poruka: 694 (iskusni forumaš)
Napisano: petak, 13.6.2008 u 20:57 Tema: Seksualnost: Tema koja se zaobilazi
[quote:ee74ec9d44="alina"]Upravo sam negdje pročitala o tome kako se danas među mladim ljudima gleda na seks (našla sam na jednom forumu o AIDS-u i hepatitisu C):
Najprije slijedi seks, a onda pozdrav.
Razgovor slijedi ako se slučajno negdje prepoznaju.[/quote:ee74ec9d44]
Ponavljam svoj post.
Svi mi kad dolazimo ovdje znamo da nas ovdje ima pravo biti svkakvih; od perača prozora pa nadalje. Koliko ja znam, svoje zvanje predstavili su u startu tro Iva i Sneni.
A zar je to ovdje važno. Pa nije ovo stručni forum?
A možda ima i drugih liječnika, ali imamo oprečna mišljenja, zar ne, pa u znanosti je tako? Mene tako uče.
Napisano: petak, 13.6.2008 u 21:01 Tema: Seksualnost: Tema koja se zaobilazi
[quote:39f7c76a6e="alina"][quote:39f7c76a6e="alina"]Upravo sam negdje pročitala o tome kako se danas među mladim ljudima gleda na seks (našla sam na jednom forumu o AIDS-u i hepatitisu C):
Najprije slijedi seks, a onda pozdrav.
Razgovor slijedi ako se slučajno negdje prepoznaju.[/quote:39f7c76a6e]
Ponavljam svoj post.
Svi mi kad dolazimo ovdje znamo da nas ovdje ima pravo biti svkakvih; od perača prozora pa nadalje. Koliko ja znam, svoje zvanje predstavili su u startu tro Iva i Sneni.
A zar je to ovdje važno. Pa nije ovo stručni forum?
A možda ima i drugih liječnika, ali imamo oprečna mišljenja, zar ne, pa u znanosti je tako? Mene tako uče.[/quote:39f7c76a6e]
ok idemo dalje o temi..pa cini se da postoje danas dvije krajnosti jedna promiskuitetna, jedna koja vjeruje u seks samo u braku...ja vjerujem u sredinu :D
Napisano: petak, 13.6.2008 u 21:04 Tema: Seksualnost: Tema koja se zaobilazi
[quote:d0d25d07d0="ararat"][quote:d0d25d07d0="alina"][quote:d0d25d07d0="ararat"][quote:d0d25d07d0="sara"]Ovako si napravio kupus bezvezan, jedino to.
A o duhovnoj strani vidim nema smisla - kao da bi daltonistu govorila o crvenilu ruže.[/quote:d0d25d07d0]
a o tvojoj duhovnoj strani mogu samo reci da si ohola...a to je izvor svih grijeha...ali ljudski je grijesiti[/quote:d0d25d07d0]
Oholost, jer se to možda zove oholost?[/quote:d0d25d07d0]
nisam je isticao do sada kad sam bio izazvan al stavrno necu trpit da mi netko nes pametuje o cemu znam puno vise...dakle...[/quote:d0d25d07d0]
Dakle, dr. med. svi mi dobro znamo da i u toj struci ima koječega, npr. ginekologa koji jasno kažu da život nastaje spajanjem jajne stanice i spermija, ali i onih koji će obavit abortus kao bez šale. Stoga, titula može značit koješta. Uostalom u struku nas teologa se mnogi upuštaju samo tako i tvrde da je njihovo tumačenje pravo, tvrde kako sam ja, np. neznalica itd. Od kuda da ja znam koliko je tvoje profesionalno poštenje? Zagovornici seksa svugdje i uvijek niječu sve posljedice takvog ponašanja, nisi li baš na tom tragu?