Ž 53 god., Koprivnica Član od 01.01.2006. Pošalji poruku
Poruka: 4187 (stari forumaš)
Napisano: utorak, 17.6.2008 u 19:37 Tema: Seksualnost: Tema koja se zaobilazi
[quote:f98399d7ea="jasminka"]da..treba misliti na sve..pa i na one koji su drugačije seksualne orjentacije. Da ih se zaštiti od iskučivosti i odbacivanja svih koji se smatraju za to mjerodavnima, a zaboravljaju na vlastite slabosti i perverzije.[/quote:f98399d7ea]
Zlo odbacit, čovjeka prihvatit je kršćansko pravilo. Zlo se ne može proglasit dobrim, niti nenormalno normalnim.
Napisano: utorak, 17.6.2008 u 20:19 Tema: Seksualnost: Tema koja se zaobilazi
glavno da su ubojice svojih supruga. zlostavljaći svoje djece, ljudi od položaja koji ucjenjuju žene, oni koji iskorištavaju naivnost glasaća i kradu sve oko sebe, oni koji tajnoo odlaze na čudne party i orgije, NORMALNI HETEROSEKSULACI!
"Budite hetero i raditi što vas je volja...ali u tajnosti":))
Bože, pomozi čovjeku da ne bude ohol i ne kinji ljude oko sebe svojom traljavošću i neznanjem, sebičnošću i sitnom jadnom dušom.
Daj svima koji moraju trpjeti teror oholih, da u Tebi nađu snage za izdržati te muke..
M 25 god., Zagreb Član od 24.05.2008. Pošalji poruku
Poruka: 77 (mladi forumaš)
Napisano: srijeda, 18.6.2008 u 21:30 Tema: Seksualnost: Tema koja se zaobilazi
[quote:db46513cfd="jasminka"]glavno da su ubojice svojih supruga. zlostavljaći svoje djece, ljudi od položaja koji ucjenjuju žene, oni koji iskorištavaju naivnost glasaća i kradu sve oko sebe, oni koji tajnoo odlaze na čudne party i orgije, NORMALNI HETEROSEKSULACI!
"Budite hetero i raditi što vas je volja...ali u tajnosti":))
Bože, pomozi čovjeku da ne bude ohol i ne kinji ljude oko sebe svojom traljavošću i neznanjem, sebičnošću i sitnom jadnom dušom.
Daj svima koji moraju trpjeti teror oholih, da u Tebi nađu snage za izdržati te muke..
uh... :roll:[/quote:db46513cfd]
go jasminka go hahah! :D kao predstavnik jedne seksualne manjine i cini se jedini na ovom forumu potpisujem ovo.hvala
Napisano: četvrtak, 19.6.2008 u 15:56 Tema: Seksualnost: Tema koja se zaobilazi
[quote:5d26a486db="ques"]dr.ararat je ziv?
[/quote:5d26a486db]
heh jesam ma imam puno posla pa ne stignem stalno ovdje iako mi je drago da postoji ovaj forum naravno dokle god se vodi konstruktivni dijalog.inace sigurno je potrebno puuuno tolerancije i ne treba pretjerivati s nijedne strane.SVI SMO MI JEDNO U KRISTU.mozda ponekad ispadam radikalan ali doista nisam samo je malo tesko kad si u veeeelikoj manjini ovdje.
i nekad mi se ne da objasnjavati svoje tvrdnje kad ih netko izvrce i krivo tumaci...pa na kraju ste neki isprdali moju tvrdnju da seks moze biti nesto duhovno i naveli znanstvene spoznaje o tome da je to nemoguce...
pa me zanima sad dalje ovo: smatrate li seksom izmedju dvije osobe koje su u braku i vole se izrazom ljubavi ili?jer po nekima ispda da to ne moze biti a ipak znamo kako smo svi nastali pa...
Napisano: četvrtak, 19.6.2008 u 16:07 Tema: Seksualnost: Tema koja se zaobilazi
a čuj, ispao si kriv jer si liječnik :P
Mogu samo reći da nam kao liječnik možeš puno dati i na forumu...recimo, da ako sex u braku nije produhovkljen, nego je mehaničko zadovoljenje, sigurno nastaju i boljkice kod žene ..
ne znam kakva si liječnik, ali ako se baviš možda tumorima, mislim da bi me sasvim dobro razumio.
tema koju se izbjegava je toliko bitna iz toga nam ide odrednica života..jer kako kažeš ti si u manjini, a ima u tim hetero parovima manjina manjine...
razne bolesti štitnjaće, tumori jajnika, maternice, mogu biti posljedica neljubavi u braku...
Napisano: četvrtak, 19.6.2008 u 19:08 Tema: Seksualnost: Tema koja se zaobilazi
[quote:8f0e4b1712="jasminka"]
a čuj, ispao si kriv jer si liječnik :P
Mogu samo reći da nam kao liječnik možeš puno dati i na forumu...recimo, da ako sex u braku nije produhovkljen, nego je mehaničko zadovoljenje, sigurno nastaju i boljkice kod žene ..
ne znam kakva si liječnik, ali ako se baviš možda tumorima, mislim da bi me sasvim dobro razumio.
tema koju se izbjegava je toliko bitna iz toga nam ide odrednica života..jer kako kažeš ti si u manjini, a ima u tim hetero parovima manjina manjine...
razne bolesti štitnjaće, tumori jajnika, maternice, mogu biti posljedica neljubavi u braku...
[/quote:8f0e4b1712]
ne savim si u krivu.covjek ne moze oboliti od nekih bolesti zato jer u seksu ili braku nema ljubavi!!!!to da nezadovoljstvo ili ako hoces stres i frustracija koji mogu proizici iz toga mogu pogorsati stanje ili predispoziciju da, ali nikako ovo sto tvrdis.
ja ti na to ovako gledam : nekad smo slijepi i nezahvalni za ono sto nam bog daje.mozda je i bolest dar, nova sansa da pokusamo ispocetka odvojimo nebitno od bitnog.srecem ljudi koji nikad nisu bili sretniji iako su bolesni-shvacaju sto je vazno u zivotu.zivot je dar treba ga zivjeti i prihvatiti kakav god kriz da imas a bog ti ga je dao jer zna da ga mozes nositi.uostalom vjernik si-koja ti ljubav treba osim bozje?tu ti je sva ljubav i uvijek imas ljude koje ti bog salje u najgorim trenutcima, ljude na koje se mozes osloniti koji ce ti biti podrska, samo to ne shvacas.druga sje stvar sto mi zelimo od ljubavi i kako si je predocavamo.dakle, bog ima plan za tebe samo ga trebas mirno prihvatiti.a to moze znaciti da mozda i taj brak nije za tebe ( ovo govorim hipotetski) jer znam kakvi su vasi stavovi o razvodu...
Napisano: četvrtak, 19.6.2008 u 19:31 Tema: Seksualnost: Tema koja se zaobilazi
eeee..ne slažem se skroz sa tobom...ipak moraš priznati ararat da je ovo net diskusija, i da se tu ne može sve znanstveno i u detalje objasniti..
no evo da pojasnim što sam htjela reći..nisam tako doslovno mislila, znamo sad i kao laici da je 90%bolesti psihosomatika.,.,Lijepo hgovoriš o Božjoj ljubavi, ali ne smiješ izostaviti niti ovu ljubav bližnjega..mi smo tako sačinjeni i potrebno je da osjetimo i ljudsku ljubav..prijateljstvo, suosjećajnost, zajedničku radost, razumijevanje, podršku,,,,itd...
ne mogu se osloniti potpuno na Božju ljubav, koja ne bi sadržavala i ovo što sam navela, konačno svaka ljubav i dobro djelo, sve ono što je pozitivno i što ispunjava, izlazi iz Božje ljubavi..
dakle ako cvijetu ne daješ topline i svjetlosti sunca ono će uvnuti...ako djetetu nema potrebne roditeljske ljubavi ono će izrasti u nepotpunog čovjeka, ako se živi u braku gdje nema pošovanja i zadovoljstva, međusobnog nadopunjavanja i zajedničkog rasta, tada čovjek poput one biljke bez sunca, uvene..sasuši se u sebi....izjde ga ono što nije dobro..
ili da budem jasnija, psihoanaliza u kombinaciji sa somatikom, liječi rane ljudi koje su nastale upravo nedostatkom ljubavi...liječi godinama, kao i hageoterapija koja također prodire u ljudski duh, i daje mu jedno osvježenje, svjetlost, nadu....upućivajući čovjeka na Božju ljubav, na pomiranje sa svima i na opraštanje....
i dalje tvrdim da osim genetike i nasljednih faktora, ljudi pobolijevaju od karcinom, zbog nedostatka ljubavi.....
Napisano: četvrtak, 19.6.2008 u 20:16 Tema: Seksualnost: Tema koja se zaobilazi
[quote:bab85737d6="jasminka"]eeee..ne slažem se skroz sa tobom...ipak moraš priznati ararat da je ovo net diskusija, i da se tu ne može sve znanstveno i u detalje objasniti..
no evo da pojasnim što sam htjela reći..nisam tako doslovno mislila, znamo sad i kao laici da je 90%bolesti psihosomatika.,.,Lijepo hgovoriš o Božjoj ljubavi, ali ne smiješ izostaviti niti ovu ljubav bližnjega..mi smo tako sačinjeni i potrebno je da osjetimo i ljudsku ljubav..prijateljstvo, suosjećajnost, zajedničku radost, razumijevanje, podršku,,,,itd...
ne mogu se osloniti potpuno na Božju ljubav, koja ne bi sadržavala i ovo što sam navela, konačno svaka ljubav i dobro djelo, sve ono što je pozitivno i što ispunjava, izlazi iz Božje ljubavi..
dakle ako cvijetu ne daješ topline i svjetlosti sunca ono će uvnuti...ako djetetu nema potrebne roditeljske ljubavi ono će izrasti u nepotpunog čovjeka, ako se živi u braku gdje nema pošovanja i zadovoljstva, međusobnog nadopunjavanja i zajedničkog rasta, tada čovjek poput one biljke bez sunca, uvene..sasuši se u sebi....izjde ga ono što nije dobro..
ili da budem jasnija, psihoanaliza u kombinaciji sa somatikom, liječi rane ljudi koje su nastale upravo nedostatkom ljubavi...liječi godinama, kao i hageoterapija koja također prodire u ljudski duh, i daje mu jedno osvježenje, svjetlost, nadu....upućivajući čovjeka na Božju ljubav, na pomiranje sa svima i na opraštanje....
i dalje tvrdim da osim genetike i nasljednih faktora, ljudi pobolijevaju od karcinom, zbog nedostatka ljubavi.....
:idea:[/quote:bab85737d6]
samo postoji jedna cinjenica : ljubav je slobodna i ona se daje.dakle koliko god mi htjeli da nas netko voli on to nece nasllu.dajes ljubav i onda je primas ali nikad ne mozes natjerati nikaga da te voli ili bude ti prijatelj.od takve vrste zelje se treba lijeciti a to je moguce jedino ako istinski nesebicno i negoisticno volis sebe, tada mozes iskreno voljeti i druge.i tada oni tebe vole.dakle krenuti od sebe, sebe voljeti tu sve pocima....a bojim se da ponekad tumacenja crkve o skromnosti poniznosti i vjecnom zivljenju u krivnji nikako ne potpomazu tome i cesto se zlorabe da bi se nekoga tko stvarno sebe voli prikaze kao nekoga tko je sebican i ne zeli se popraviti ili ici na bolje.tu treba povuci crtu.
dakle, spoznaj i zavoli samu sebe to je moj savjet svakome i naravno uz vjeru i pomoc bozju
Napisano: četvrtak, 19.6.2008 u 20:27 Tema: Seksualnost: Tema koja se zaobilazi
[quote:e2367416fb]samo postoji jedna cinjenica : ljubav je slobodna i ona se daje.dakle koliko god mi htjeli da nas netko voli on to nece nasllu[/quote:e2367416fb]
da istina je..ali ja sam govorila i o djeci koja nisu imala i nemaju potrebne ljubavi od roditelja..
[quote:e2367416fb]dajes ljubav i onda je primas ali nikad ne mozes natjerati nikaga da te voli ili bude ti prijatelj.[/quote:e2367416fb]
sasvim jasno. Dovoljan je zato jedan prijatelj..one frazetine da vrijediš koliko prijatelja imaš su netočne i forsiraju.
[quote:e2367416fb]a bojim se da ponekad tumacenja crkve o skromnosti poniznosti i vjecnom zivljenju u krivnji nikako ne potpomazu tome i cesto se zlorabe da bi se nekoga tko stvarno sebe voli prikaze kao nekoga tko je sebican i ne zeli se popraviti ili ici na bolje.tu treba povuci crtu. [/quote:e2367416fb]
Točno.
[code:1:e2367416fb]dakle, spoznaj i zavoli samu sebe to je moj savjet svakome i naravno uz vjeru i pomoc bozju
[/code:1:e2367416fb]
Što znači za tebe, spoznati se?
Spoznaja mora doprijeti i do onih naših tama koje su e posakrivale u kutcima naših dubina...
ali pitanje je kako s e nositi s vlastitim mračnim stranama karaktera?
biti hrabar i ponovno uči u tu mračnu prostoriju duše?
M 1 god., Zagreb Član od 10.06.2008. Pošalji poruku
Poruka: 157 (mladi forumaš)
Napisano: petak, 20.6.2008 u 12:46 Tema: Seksualnost: Tema koja se zaobilazi
[quote:b56af6778c="ararat"][quote:b56af6778c="ques"]dr.ararat je ziv?
[/quote:b56af6778c]
i nekad mi se ne da objasnjavati svoje tvrdnje kad ih netko izvrce i krivo tumaci...pa na kraju ste neki isprdali moju tvrdnju da seks moze biti nesto duhovno i naveli znanstvene spoznaje o tome da je to nemoguce...[/quote:b56af6778c]
zaboravljas odakle rasprava potjece
od toga da je Crkva zaostala i da ne slijedi znanost
(to ste naravno i Karla i ti i templar, i metatronX... izrekli bez i najmanje reference kojom bi to potvrdili)
ja sam samo iznjeo dokaze da za dobar seks (po [b:b56af6778c]osjetilnim[/b:b56af6778c] i [b:b56af6778c]svjetovnim[/b:b56af6778c] mjerilima) netreba postojati ni duhovna ni ljubavna komponeta