M 44 god., Zagreb Član od 03.06.2008. Pošalji poruku
Poruka: 3 (novi forumaš)
Napisano: utorak, 24.6.2008 u 14:30 Tema: Seksualnost: Tema koja se zaobilazi
Autorica članka karla kukac me dobrahno iznenađuje...njeni stavovi su tolalno sekularizirani,bez dara razlukovanja...takvi"kršćani" razaraju i sramote vjeru,ne razumiju ništa,zapravo su zavedeni od Zloga i oruđe su u njegovim rulama...nadam se da autorica nije vjeroučiteljica ili tako nešto jer meni je na sablazan :oops:
M 40 god., Zagreb Član od 23.09.2008. Pošalji poruku
Poruka: 36 (mladi forumaš)
Napisano: petak, 24.10.2008 u 9:49 Tema: Seksualnost: Tema koja se zaobilazi
sneni
piše: Biolog po struci pretvara čovjeka u skup bioloških stanica i potreba.
Iako čovjek nije samo biološki fenomen (struka templara)
on je i sociološki fenomen (što nije struka templara)
i religiozno - teološki fenomen ("Stvori" Bog čovjeka na sliku i priliku svoju." "I udahne mu u nosnice dah životni " ) (što je moja struka)
Očito da templar tumači čovjeka sa svoje struke i to je samo jednostrano tumačenje čovjeka , braka, i njegove seksualnosti.
A templaru tumačiti ovu treću točku, vidim iz svih dosadašnjih napisa da bi bilo isto kao slijepcu tumačiti dugine boje.
S dužnim štovanjem prema autoru komentara iznosim misao, koja nije usmjerena na neslaganje s iznjetim, nego moje vlastito viđenje problema.
Sasvim je razvidno da ima sve više frustracija u našem životnom okružju (svjetovne naravi), zbog velikog brija informacija koje odašilju vizualnim ili zvukovnim efektima, sofisticiranu zarazu ovisnosti o sexu, koja ovisnost se stihijski širi i ne štedi nikoga tko je dodirnut sofisticiranim virusom. Sve skupa je integrirano u materijalne vrijednosti ovoga svijeta i sasvim je jasan način porobljavanja ljudske vrste od strane sila zla. Jedini i pravi lijek je sv.Štit sazdan od sv. Evanđelja i odbacivanje materijalnih vrijednosti srazmjerno višku nepotrebnom za održavanje smrtnog tijela živim, jer duši ne trebaju materijalne vrijednosti, duši su hrana duhovne vrijednosti. Zato naš kler ima jači imunitet i sasvim se dobro odupire zlu.
Tu je nejasno zašto oni koji su taj "imunitet" izgradili ne naučavaju mlade, a ujedino i sve ljude koji su u vrtlogu napasti laki pljen silama zla? Zašto svoje znanje ne prosljeđuju drugima i zašto im ne kažu pravu istinu?
Ovakvim putem svijet zasigurno ide prema Sodomi i Gomori, pa stoga možemo zaključiti da je nekima već dosta svega i da su "umorni" i žele konačno otpočinuti.
Na jednu stranu nas bombardiraju svime amoralnim umotanim u blještavilo materijalnih vrijednosti, a s druge strane glupavim zakonima onemogućavaju olakšavanje napetosti proizvodu primljenih informacija. Postajemo poluludi ili ludi mužjaci koji tumaraju uokolo u potrazi za ugodom, a čija je neizdržljiva želja nastala zbog vizualnih i zvučnih efekata izrađenih u radionicama u službi sila zla. Naše žene ili djevojke tumaraju unaokolo zasljepljene materijalnim vrijednostima i podaju se onima koje im te vrijednosti mogu položiti pred noge. Jednostavno nam treba "antitjelo", način na koji čemo izbjeći moguće opasnosti, jer nitko nije nedostupan zlu. Restrikcijama nećemo ništa postići, več suprotno postepenom dostupnošću nadziranom od najeduciranijih i najprosvjećenijih u zajednici. Nema opravdanje za isključenost opravdavanjem da je to nešto prljavo, jer sa zlom se trebaju uhvatiti u koštac oni koji su najjači, a postepeno svoju snagu prenositi na sve ostale.
M 40 god., Zagreb Član od 23.09.2008. Pošalji poruku
Poruka: 36 (mladi forumaš)
Napisano: petak, 24.10.2008 u 23:20 Tema: Seksualnost: Tema koja se zaobilazi
sara
piše: Zato naš kler ima jači imunitet i sasvim se dobro odupire zlu.
Rado bih čula i argumente za ovu tvrdnju.
Ne trebate biti jako pametni, dovoljno je da imate pristup određenim statistikama i sasvim će vam jasno biti da je potvrđena teorija ono o čemu sam govorio tj usporedba "imuniteta" klera u odnosu na odupiranje zlu i "imuniteta" laika, a pogotovo ateista i pogana koji su skroz na destruktivnom udaru sila zla. Kada bi takva teorija od onih čije se izlaganje može prihvatiti za relevantno bila prezentirana široj javnosti, sasvim je sigurno da bi večina promjenila način života, no na žalost oko nekih raduonica koje su u službi sila zla, vrti se enormni kapital, čiji dio koriste oni koji zaustavljaju određene spoznaje.
Primamljivost materijalnih vrijednosti jest bit problema i uspijete li se odhrvati istom, imate mogućnost života u svijetu nedodirljivom za sile zla(pogledom na duhovni bitak), a utvrdite li u potpunosti vašu vjeru u skladu sa sv, Evanđeljima i prihvatite li Spasitelja za svojeg Učitelja, nikakav napor za vašu cjelovitu bit postojanja neće biti pretežak.
Ž 44 god., Van Hrvatske Član od 17.02.2007. Pošalji poruku
Poruka: 310 (forumaš u usponu)
Napisano: subota, 25.10.2008 u 15:26 Tema: Seksualnost: Tema koja se zaobilazi
Karla nam vec duze vremena nista ne pise,Sneni ni slova da nam posalje...pa ti vjeruj zenskim pastirima i muskim ovcama, ne mogu nikoga zaobici,jednostavno sve vas volim!
Ž 53 god., Koprivnica Član od 01.01.2006. Pošalji poruku
Poruka: 4187 (stari forumaš)
Napisano: subota, 25.10.2008 u 16:39 Tema: Seksualnost: Tema koja se zaobilazi
risen
piše: Karla nam vec duze vremena nista ne pise,Sneni ni slova da nam posalje...pa ti vjeruj zenskim pastirima i muskim ovcama, ne mogu nikoga zaobici,jednostavno sve vas volim!
Ti zaboravljaš da je Snenog nema, davno je baniran
Ž 30 god., Osijek Član od 09.09.2008. Pošalji poruku
Poruka: 8 (novi forumaš)
Napisano: nedjelja, 26.10.2008 u 0:39 Tema: Seksualnost: Tema koja se zaobilazi
ja sa svojim klincima spolnost podrobno obradim.................a Isus se smiješi slušajući nas na satu............
i odlučuju bez problema da neće svoju spolnost živjet samo na biološkoj razini(nego i na afektivnoj,duhovnoj i moralnoj razini).I kuže da je tužno i teško svesti svoj život na životinjsku razinu.Zato se i odlučuju za Krista.
Napisano: nedjelja, 26.10.2008 u 8:38 Tema: Seksualnost: Tema koja se zaobilazi
siki
piše: ja sa svojim klincima spolnost podrobno obradim.................a Isus se smiješi slušajući nas na satu............
i odlučuju bez problema da neće svoju spolnost živjet samo na biološkoj razini(nego i na afektivnoj,duhovnoj i moralnoj razini).I kuže da je tužno i teško svesti svoj život na životinjsku razinu.Zato se i odlučuju za Krista.
Jesi li siguran? Ako je tako onda se događa ogromno čudo koje se mora za koju godinu vidjeti i u anketama među mladima.
Napisano: nedjelja, 26.10.2008 u 10:40 Tema: Seksualnost: Tema koja se zaobilazi
blade777
piše: To uistinu jest tako, jer nema loših učenika, nego samo loši učitelji.
Budite dobri učitelji, takvi; kakvima vas je Krist u svojem nauku definirao!
Doista? Nevjerojatno da samo učitelj može bit loš, ne i učenik!
M 18 god., Van Hrvatske Član od 27.03.2008. Pošalji poruku
Poruka: 1479 (stari forumaš)
Napisano: nedjelja, 26.10.2008 u 10:51 Tema: Seksualnost: Tema koja se zaobilazi
sara
piše: Doista? Nevjerojatno da samo učitelj može bit loš, ne i učenik!
Naravno da može, no moje je iskustvo da je prije stvar tog kakve učitelj metode primjenjuje i kako potiče učenike, pa su i rezultati bolji . . istina da ima onih na koje nikakve metode i poticaji neće utjecati ali vjerujem da većina nije takva . .
Inače kroz moje školovanje seksualnost je uvijek bila tema koja se stidljivo spominje ili zaobilazi uz po koju šturu riječ, smijeh i podsmijeh . . a kad se je i govorilo o seksualnosti uvijek je bilo vrlo apstraktno . . a i sam slijed edukacija . . početi s tim kako se navlači kondom ? . .