Postavi kao početnu stranicu - Dodaj u favorites

Vi ste na: Naslovnica foruma  •  Komentari članaka na portalu  •  Kažnjen mladić koji je nosio ustašku kapu
Komentari članaka na portalu

Komentiranje članaka objavljenih na portalu
Moderatori: Hrvoje
Tema: 206
Poruka: 5091
Najnovija tema: Što muči vjernike u 21. stoljeću?
Aktualna tema: Sestre u ružičastom?
Zadnja poruka: Sir Oliver, utorak 2.12.2008. u 0:32
Naslov teme:
Kažnjen mladić koji je nosio ustašku kapu
Autor teme: đole  •  Broj odgovora: 28  •  Broj pregleda: 926
1 2
Otvori novu temu      Odgovori na temu      Prati ovu temu
đole
M 23 god.,
Zagreb
Član od 11.01.2008.
Pošalji poruku
Poruka: 264 (forumaš u usponu)
Napisano: utorak, 8.7.2008 u 21:33
Tema: Kažnjen mladić koji je nosio ustašku kapu

[url=http://www.kriz-zivota.com/magazin/zivot/3553/kaznjen_mladic_koji_je_nosio_ustasku_kapu/]www.kriz-zivota.com/magazin[/url]

Počelo je počelo, e neka je bolje ikad nego nikad. Valjda će se i ovdje opametiti one budaletine, koje podržavaju izdajnički režim, koji je dao Dalmaciju talijanima.
Možda će im 25 dana u buksi biti poticaj da razmisle.
Idi na vrh

Ispiši      Citiraj      Odgovori
sara
Ž 53 god.,
Koprivnica
Član od 01.01.2006.
Pošalji poruku
Poruka: 4191 (stari forumaš)
Napisano: srijeda, 9.7.2008 u 10:37

Jednako tako valja kaznit i one s petokrakom!
Idi na vrh

ines
Ž 41 god.,
Zagreb
Član od 21.11.2006.
Pošalji poruku
Poruka: 985 (iskusni forumaš)
Napisano: srijeda, 9.7.2008 u 10:58

Eh Sara draga...a evo jučer u Mađarskoj, sinoć sam to čula i sjetila se našeg Kartuzijanca...
Nošenje crvene petokrake temeljno je ljudsko pravo.Europski sud za ljudska prava presudio je u korist jednog mađarskog aktivista koji je u domovini osuđen radi pokazivanja tog simbola komunizma.Mađarski zakon zabranjuje nošenje i pokazivanje simbola totalitarnih režima, u što su uključeni crvena zvijezda, srp i čekić, i svastika.Sud u Strasbourgu je presudio da odluka mađarskog suda, kojom je prije osam godina jedan pripadnik tamošnje Radničke stranke osuđen zbog nošenja crvene zvijezde na skupu u Budimpešti, predstavlja kršenje slobode izražavanja.
Toliko... :roll:
Idi na vrh

sneni
M 65 god.,
Bol
Član od 01.01.2006.
Pošalji poruku
Poruka: 2506 (stari forumaš)
Napisano: srijeda, 9.7.2008 u 11:06

Pa navodno je Hebrang rekao ako treba bitrati između Evrope i Crkve mi (HDZ bira Evropu) ali zato ja nikada više neću birati HDZ!
Idi na vrh

ines
Ž 41 god.,
Zagreb
Član od 21.11.2006.
Pošalji poruku
Poruka: 985 (iskusni forumaš)
Napisano: srijeda, 9.7.2008 u 11:08

Ja se uvijek pitam kad vidim ove mlade sa tim ustaškim znakovljem...jel možda tu negdje među njima i naš bivši forumaš VAGI ?Sjećate ga se?
Idi na vrh

Lady
Ž 31 god.,
Zagreb
Član od 19.02.2007.
Pošalji poruku
Poruka: 1012 (stari forumaš)
Status: moderator
Napisano: srijeda, 9.7.2008 u 11:32

Pa, Vagi bio mlad i on ce se, ako Bog da, ustabilit. Ne trebamo se mi za Vagija bojat, vec za sebe, koliko prokuzujemo bitna pitanja i probleme svog vremena. Ako smo selektivni - jao, kako nam je percepcija suzena...
Meni je petokraka UZAS takodjer (kao i obiljezja nacizma), a to sto je neki sud u Strassbourgu odredio me uopce ne dira jer onakva ljudska prava kakva oni odredjuju idu protiv samog covjeka....pa mi sve njihove odluke izgledaju APSURDNIMA i KONTRADIKTORNIMA prema cijeloj ljudskoj vrsti. Eto, treba stvari sagledavat u dubini i pokusat ih prokuzit vjernickom trezvenoscu. Budemo li ISTINU trazili po europskim sudovima, necemo daleko stici....
Idi na vrh

silent
M 33 god.,
Zagreb
Član od 15.06.2007.
Pošalji poruku
Poruka: 119 (mladi forumaš)
Napisano: srijeda, 9.7.2008 u 11:39

[quote:0aac4efd1f="ines"]Eh Sara draga...a evo jučer u Mađarskoj, sinoć sam to čula i sjetila se našeg Kartuzijanca...
Nošenje crvene petokrake temeljno je ljudsko pravo.Europski sud za ljudska prava presudio je u korist jednog mađarskog aktivista koji je u domovini osuđen radi pokazivanja tog simbola komunizma.Mađarski zakon zabranjuje nošenje i pokazivanje simbola totalitarnih režima, u što su uključeni crvena zvijezda, srp i čekić, i svastika.Sud u Strasbourgu je presudio da odluka mađarskog suda, kojom je prije osam godina jedan pripadnik tamošnje Radničke stranke osuđen zbog nošenja crvene zvijezde na skupu u Budimpešti, predstavlja kršenje slobode izražavanja.
Toliko... :roll:[/quote:0aac4efd1f]

Dajte ljudi barem davajte točnije i potpunije informacije. Kad vi nećete ja ću:

Postupajući po žalbi Mađara koji je proganjan zbog zloglasnog simbola komunističke diktature, Europski sud za ljudska prava presudio je da je riječ o temeljnom ljudskom pravu.

Sud u Strasbourgu je presudio da odluka mađarskog suda, kojom je prije osam godina jedan pripadnik tamošnje Radničke stranke osuđen zbog nošenja crvene zvijezde na skupu u Budimpešti, predstavlja kršenje slobode izražavanja.

Država može ograničiti slobodu izražavanja samo u "posebnim, jasno definiranim okolnostima", navodi se u presudi iz Strasbourga.

Mađarski zakon zabranjuje nošenje i pokazivanje simbola totalitarnih režima, u što su uključeni crvena zvijezda, srp i čekić, i svastika.

Sud u Strasbourgu je objavio da se, iako su kršenja ljudskih prava u komunizmu diskreditirala crvenu zvijezdu, [b:0aac4efd1f]Mađarska dokazala kao zemlja stabilne demokracije u posljednjih 20 godina i da stoga ne postoji bojazan da bi ijedna politička stranka mogla obnoviti komunističku diktaturu.[/b:0aac4efd1f]

A sad se svađajte do mile volje, što je vama "velikim kršćanima", draže od dva nekršćanstva (komunizma i ustaštva).
Idi na vrh

Lady
Ž 31 god.,
Zagreb
Član od 19.02.2007.
Pošalji poruku
Poruka: 1012 (stari forumaš)
Status: moderator
Napisano: srijeda, 9.7.2008 u 11:44

Bravo, Silent, i hvala ti na trudu sto si dao ove tocnije informacija. Ovako svi po svome lupaju, pa vodu na svoj mlinac.... :? Jao, a nimalo neke trezvenosti, zato se svatko za sebe treba bojat, a ne za druge....Drugog blagoslovi, a za sebe se boj!
Idi na vrh

čovjek sa strane
M 22 god.,
Zagreb
Član od 16.05.2008.
Pošalji poruku
Poruka: 408 (forumaš u usponu)
Napisano: nedjelja, 27.7.2008 u 17:39

Jakov Begić na koncu nije osuđen zbog nošenja ustaške kape nego zbog remećenja javnog mira.

Iako se mladić sam branio, opet ga nisu uspjeli osuditi.
Idi na vrh

ivan14
M 37 god.,
Šibenik
Član od 20.07.2008.
Pošalji poruku
Poruka: 512 (iskusni forumaš)
Napisano: nedjelja, 27.7.2008 u 18:41

izdajnički režimi su oni režimi koji ne prezaju od toga da se postavljaju iznad Stvoritelja. simboli su samo simboli a kršćani imaju svoj ! Kršćane inače baš i ne interesiraju znakovlja prolaznih ideologija. Ionako je ispraznost posvuda oko nas.
Idi na vrh

sara
Ž 53 god.,
Koprivnica
Član od 01.01.2006.
Pošalji poruku
Napisano: ponedjeljak, 28.7.2008 u 17:20

Ma, neke muči ustaštvo, a zašto ih ne muče partizanske proslave kad je lijepo utvrđeno da je u Titovo vrijeme život izgubilo (naravno zaslugom njegovih bliskih i dragih i njega samoga) oko milijun ljudi i spada među 10 top zločinaca 20. st.?
Idi na vrh

superstuff
M 28 god.,
Zagreb
Član od 05.02.2007.
Pošalji poruku
Poruka: 452 (forumaš u usponu)
Napisano: utorak, 29.7.2008 u 0:04

HMMmmm...
Nije mi jasno samo onaj dio tih ljudi sto ima npr. Ustasko znakovlje a nosi i krunicu oko vrata.
Sto je vrlo vrlo cesta kombinacija. Pogotovo na Thompsonovm koncertima.

I iz kojeg su razloga nacionalisti uvjek "veliki" vjernici kad naginju toliko udesno da idu do tog U-na-celu.
Idi na vrh

LordExtra
M 31 god.,
Zagreb
Član od 16.12.2007.
Pošalji poruku
Poruka: 100 (mladi forumaš)
Napisano: utorak, 29.7.2008 u 0:22

sara piše:
Ma, neke muči ustaštvo, a zašto ih ne muče partizanske proslave kad je lijepo utvrđeno da je u Titovo vrijeme život izgubilo (naravno zaslugom njegovih bliskih i dragih i njega samoga) oko milijun ljudi i spada među 10 top zločinaca 20. st.?

A zašto tebe muče samo partizanske proslave a ne i ustaštvo? Slobodno reci ako mi se krivo čini.
Idi na vrh

sara
Ž 53 god.,
Koprivnica
Član od 01.01.2006.
Pošalji poruku
Napisano: utorak, 29.7.2008 u 7:45

Zato što valjda i zadnja kokoš zna da je ustaštvo zlo, kao takovo je osuđeno, a na globalnom planu su kreatori takve ideologije osuđeni i platitli ratnu odštetu.
Što se nas tiče, mnogo je bilo pokreta koji su surađivali s nacistima - Francuska, Finska, Rumunjska, ali samo se to nama stalno izvlači i nabija na nos. (da ne idemo dublje u povijest - što su radili Francuzi, Englezi itd)
Ali o zločinima partizana se šuti, o mnogima se još ništa ne zna, a nije podignuta niti jedna optužnica. Dapače, petokraka je nešto što se slobodno nosi i još im se naša državna vlast divi.
Etoovo je razlog.
Idi na vrh

silent
M 33 god.,
Zagreb
Član od 15.06.2007.
Pošalji poruku
Poruka: 119 (mladi forumaš)
Napisano: utorak, 29.7.2008 u 8:59

sara piše:
Zato što valjda i zadnja kokoš zna da je ustaštvo zlo, kao takovo je osuđeno, a na globalnom planu su kreatori takve ideologije osuđeni i platitli ratnu odštetu.
Što se nas tiče, mnogo je bilo pokreta koji su surađivali s nacistima - Francuska, Finska, Rumunjska, ali samo se to nama stalno izvlači i nabija na nos. (da ne idemo dublje u povijest - što su radili Francuzi, Englezi itd)
Ali o zločinima partizana se šuti, o mnogima se još ništa ne zna, a nije podignuta niti jedna optužnica. Dapače, petokraka je nešto što se slobodno nosi i još im se naša državna vlast divi.
Etoovo je razlog.

Možda zadnja kokoš i zna da je ustaštvo zlo, ali ljudi očito ne znaju kad vole veličati ustaštvo. Što se tiče drugih zemalja, oni su svoje suradnike s nacistima jasno osudili i ne pokušavaju ih kao ovdje kod nas pravdati nekakvim lažnim nacionalnim motivima, odnosno poistovjećivati s državom i nacijom.
I ustaški i partizanski zločini ovdje su jednako osuđeni i o njima se jednako govori. Problem je što se o njima uvijek govori prigodničarski, uvijek zasebno, a nikada o jednima i drugima zajedno. Onima koji su više skloni partizanima, čini se da se o ustaškim zločinima malo govori, a spominjanje samo jednog partizanskog im je previše. Isti je slučaj i sa simpatizerima ustaštva. Spominjanje samo jednog ustaškog zločina im je međunarodna zavjera, a partizanskih zločina uvijek im premalo. Zar im je tako žao što ih nije bilo više?
Protiv partizanskih zločina su dizane optužnice, ali namjerno šlampavo. Htjelo se sve svaliti na partizane Srbe, a prikriti partizane Hrvate. Srbi su to brzo provalili. Optuženi Rade Bulat je rekao: "Tužite me jer sam Srbin. Ali samo me dajte na sud. Rado ću tamo sve reći o Franji Tuđmanu i Marku Beliniću". Tuđman je shvatio poruku, okrenuo telefon i naredio prekid svih postupaka.
Idi na vrh

Otvori novu temu      Odgovori na temu      Prati ovu temu
1 2
PRETRAŽIVAČ FORUMA

Traženi pojam

Samo od korisnika
Forumu

Vrijeme
Teme samo sa slikom
da  
Teme samo s videom
da

NOVO S FORUMA NAJPOPULARNIJE TEME NA FORUMU
Bernardica Juretić
nick11, četvrtak 4.12.2008 u 21:52

Vjerski turizam
KARTUZIJANAC, četvrtak 4.12.2008 u 21:52

Thompson i Crkva
Lady, četvrtak 4.12.2008 u 21:49

Prostituiranje kršćanskih simbola
dominik21, četvrtak 4.12.2008 u 21:48

Licemjerno ekstremno srednjevjekovno katoličanstvo?!
Sir Oliver, četvrtak 4.12.2008 u 21:36

Koliko stranih jezika govorite?
Lady, četvrtak 4.12.2008 u 21:29

Moj prijatelj u sekti - što činiti?
sara, četvrtak 4.12.2008 u 21:28

Neokatekumenski put?
sara, četvrtak 4.12.2008 u 21:26

Don Ivan Grubišić
sara, četvrtak 4.12.2008 u 21:24

Opus Dei
Eutanasije, četvrtak 4.12.2008 u 17:36
    Vaše mišljenje o homoseksualcima
elle, ponedjeljak 24.11.2008 u 19:07

Međugorje
Marina021, nedjelja 16.11.2008 u 10:47

Thompson i Crkva
Lady, četvrtak 4.12.2008 u 21:49

Ajmo kviz!
fiore, petak 18.1.2008 u 1:06

Karizmatizam
Marina021, četvrtak 27.11.2008 u 10:36

Božje stvaranje ili evolucija?
Tuga, srijeda 1.10.2008 u 16:27

Bertone o zabrani ređenja homoseksualaca
jasminka, četvrtak 24.7.2008 u 17:26

Sukob na katoličkoj ljevici?
angelus, četvrtak 13.7.2006 u 21:00

Sve
k-pax, petak 26.10.2007 u 22:56

Čokoladni faith
Dina, petak 30.11.2007 u 21:07
Vi ste na: Naslovnica foruma  •  Komentari članaka na portalu  •  Kažnjen mladić koji je nosio ustašku kapu

IZ WEB SHOPA

Mercy Me: The Christmas Sessions
122,00 kn

NAJČITANIJE NA PORTALU

Nismo šutjeli i nudimo rješenje za Udbinu
Crkva, 22.11.2008

Novi prijedlozi više me ne zanimaju
Interview, 24.11.2008

Koncert za 15. rođendan zbora Izvor
Glazba, 21.11.2008

Papa uvodi promjene u misno slavlje
Pod povećalom, 23.11.2008