M 33 god., Zagreb Član od 15.06.2007. Pošalji poruku
Poruka: 119 (mladi forumaš)
Napisano: utorak, 29.7.2008 u 9:31 Tema: Kažnjen mladić koji je nosio ustašku kapu
sara
piše: Što se nas tiče, mnogo je bilo pokreta koji su surađivali s nacistima - Francuska, Finska, Rumunjska, ali samo se to nama stalno izvlači i nabija na nos.
Što ti to znači "nama se to nabija na nos"? Ako nisi sklona ustašama, zašto ih trpaš pod "mi"? Ako to netko "njima" opravdano nabija na nos, zašto bi to "nas" koji nismo njihovi uopće zabrinjavalo?
Kako to da partizane Hrvate također ne stavljaš pod "mi" i ne osjećaš kao nabijanje na nos činjenicu da su ti tvoji sunarodnjaci počinili zločine? Ako tako možeš s partizanima, možeš i s ustašama. Ne stavljaj ih pod "mi" nego zajedno s partizanima pod "oni".
Neka se priča o zločinima i jednih i drugih, baš me briga. Meni nije zbog toga nelagodno, jer nisu moji, nisu "mi". Oni su "oni", zajedno. Oni su na jednoj strani, ja i ostali "mi" na drugoj.
Licemjerno je i nemoralno osuđivanje i navodno jaču priču o zločinima takozvanih "jednih" uvjetovati većim osuđivanjem i pričanjem o zločinima takozvanih "drugih". Time dovodimo u pitanje svoju vjerodostojnost i svoju iskrenu privrženost svom svjetonazoru, pa i onom vjerskom, po pitanju stvarnom protivljenju zločinima. Onaj tko izbjegava iskreno osudu jednog zločina, neiskreno osuđuje i drugi, odnosno uopće ga ne osuđuje.
Ž 53 god., Koprivnica Član od 01.01.2006. Pošalji poruku
Poruka: 4193 (stari forumaš)
Napisano: utorak, 29.7.2008 u 9:46 Tema: Kažnjen mladić koji je nosio ustašku kapu
silent
piše: Što ti to znači "nama se to nabija na nos"? Ako nisi sklona ustašama, zašto ih trpaš pod "mi"? Ako to netko "njima" opravdano nabija na nos, zašto bi to "nas" koji nismo njihovi uopće zabrinjavalo?
Kako to da partizane Hrvate također ne stavljaš pod "mi" i ne osjećaš kao nabijanje na nos činjenicu da su ti tvoji sunarodnjaci počinili zločine? Ako tako možeš s partizanima, možeš i s ustašama. Ne stavljaj ih pod "mi" nego zajedno s partizanima pod "oni".
Neka se priča o zločinima i jednih i drugih, baš me briga. Meni nije zbog toga nelagodno, jer nisu moji, nisu "mi". Oni su "oni", zajedno. Oni su na jednoj strani, ja i ostali "mi" na drugoj.
Licemjerno je i nemoralno osuđivanje i navodno jaču priču o zločinima takozvanih "jednih" uvjetovati većim osuđivanjem i pričanjem o zločinima takozvanih "drugih". Time dovodimo u pitanje svoju vjerodostojnost i svoju iskrenu privrženost svom svjetonazoru, pa i onom vjerskom, po pitanju stvarnom protivljenju zločinima. Onaj tko izbjegava iskreno osudu jednog zločina, neiskreno osuđuje i drugi, odnosno uopće ga ne osuđuje.
Ma izokrećeš napisano!
Gdje i kada se tko netko od vlasti ogradio od partizanštine, tko je odgovarao za pobijene na Daksi, za 500 svećenika ubijenih iza rata, tko je odgovarao za namješteno suđenje i osudu Stepincu, tko je optužen i procesuiran (a neke su prijave podnesene) za Macelj, Bleiburg i grobišta kojima se imena ne mogu pobrojiti?
Mislim da je danas izvlačenje ustaštva od strane mladih čisto izazivanje, da vide efekat od tog. A što se koncerata tiče, kažu mi ljudi koji su bili da je je u masi bilo svega par takvih, kao i na misi na Bleiburgu. Ali, što bi se drugo izvuklo nego to?
Zato su Lepa Brena (koja je podržavala javno srpske aspiracije na Hrvatsku) i njezin muž VIP gosti u Poreču, zato Let3 nosa petokraku, zato se u Kumrovcu nose plave kape i crvene marame...
Ako je zlo nositi kapu s U oznakom (slažem se da jest) isto je takvo zlo nositi plavu kapu sa petokrakom - isti nakaradni zločionački režimi. I još jedno - komunizam pod Titom pomeo je oko 1 milijun ljudi. Međunarodno istraživanje stavlja Tita uz bok Polu Potu!)
PS ta divna Europa je osudila komunističke režime i rekla da to treba javno obznaniti, a kod nas se tako slatko koketira sa bivšim režimom
M 28 god., Zagreb Član od 21.05.2008. Pošalji poruku
Poruka: 84 (mladi forumaš) Status: niži moderator
Napisano: utorak, 29.7.2008 u 10:35 Tema: Kažnjen mladić koji je nosio ustašku kapu
Ipak postoji razlika. Ustaški režim bio je dio nacizma i fašizma koji je u srži svoje dogme imao istrebljenje određenih naroda i rasa. Komunizam to nije imao. Činjenica je da je i pod jednim i pod drugim sustavom ugušeno pravo na slobodu i život - i to je ona najgora bilanca prošlog stoljeća. No s druge strane, zgrozim se svaki puta kad vidim onog dominikanca kako služi misu za Antu Pavelića, a sada je i bio na sprovodu Dinku Šakiću. Crkvu se u prošlosti često nepravedno povezivalo s ustaškim režimom (primjer: slučaj Stepinac), no danas bi Crkva morala jasno sankcionirati one u njoj koji s takvom nepromišljenom simpatijom govore o NDH-aziji.
Napisano: utorak, 29.7.2008 u 10:44 Tema: Kažnjen mladić koji je nosio ustašku kapu
zaboljesutra
piše: Ipak postoji razlika. Ustaški režim bio je dio nacizma i fašizma koji je u srži svoje dogme imao istrebljenje određenih naroda i rasa. Komunizam to nije imao. Činjenica je da je i pod jednim i pod drugim sustavom ugušeno pravo na slobodu i život - i to je ona najgora bilanca prošlog stoljeća. No s druge strane, zgrozim se svaki puta kad vidim onog dominikanca kako služi misu za Antu Pavelića, a sada je i bio na sprovodu Dinku Šakiću. Crkvu se u prošlosti često nepravedno povezivalo s ustaškim režimom (primjer: slučaj Stepinac), no danas bi Crkva morala jasno sankcionirati one u njoj koji s takvom nepromišljenom simpatijom govore o NDH-aziji.
A zašto ti tako eskiviraš o cijeloj stvari nešto reći pa si se objesio o ustaše?
Onaj tamo starac Artuković je dovučen na sud i osuđen, dogodio se nuernberški proces i osude su izrečene i izvršene, a što se dogodilo onima koji su isto tako klali.
O teoriji komunizma smo nekada dovoljno učili da znam koliko je nakazna i rasistička - diktarura proleterijata- a što je to nego terorizam.
Očito si jako zadojen socijalizmom da ne vidiš pravo stanje stvari. I dok se tebi kosa diže na Lasića, meni se želudac okreće na sve naše političare - npr. Milanovića i Pupovca koji se zajedno dive partizanštini koja se slavi s blagoslovom vlasti u ovoj državi, a nitko neće javno reći da su toga dana pobijeni hodočasnici koji su išli iz Knina natrag u Grahovo i da je to proglašeno velikim djelom ustanka.
Napisano: utorak, 29.7.2008 u 10:47 Tema: Kažnjen mladić koji je nosio ustašku kapu
Sara. što je bilo sa sudskim procesima za partizanske zločine već sam rekao, a što se tiče klinaca s ustaškim obilježjima ne bih to olako pripisivao mladenačkom buntovništvu. Pogledaj "hodočasnike" u Kumrovec, danas su to starci od 70-80 godina. Kad su prihvatili Titove ideje bili su dobi ovih današnjih klinaca i nisu ih se oslobodili. Dakle, razloga za strah može i te kako biti. Da je to kod njih prolazno, jedini je pokazatelj činjenica da su, osim Thompsona, istovremeno i obožavatelji spomenute Lepe Brene. Ali u prolaznost toga ne bih se kladio. Kad se nakaradna ideologija poistovjeti s nacionalizmom, teže je iskorjenjiva od bilo čega drugog.
Napisano: utorak, 29.7.2008 u 10:52 Tema: Kažnjen mladić koji je nosio ustašku kapu
silent
piše: Sara. što je bilo sa sudskim procesima za partizanske zločine već sam rekao, a što se tiče klinaca s ustaškim obilježjima ne bih to olako pripisivao mladenačkom buntovništvu. Pogledaj "hodočasnike" u Kumrovec, danas su to starci od 70-80 godina. Kad su prihvatili Titove ideje bili su dobi ovih današnjih klinaca i nisu ih se oslobodili. Dakle, razloga za strah može i te kako biti. Da je to kod njih prolazno, jedini je pokazatelj činjenica da su, osim Thompsona, istovremeno i obožavatelji spomenute Lepe Brene. Ali u prolaznost toga ne bih se kladio. Kad se nakaradna ideologija poistovjeti s nacionalizmom, teže je iskorjenjiva od bilo čega drugog.
A što si o tome rekao? Pa zar ne vidiš da naša divna vlast štiti te zločince i stalno viče na ustaše? I gdje ti u Kumrovcu vidiš samo starce, pa gledaj hrpu naših političara koji aplaudiraju partizanštini - Mesić, Milanović, Pupovac...
Ah, zašto nitko ne pita Pupovca o bljuvotinama koje je izjavljivao na račun Hrvatske, a sada opet u njoj uživa sa svim privilegijama.
M 28 god., Zagreb Član od 21.05.2008. Pošalji poruku
Poruka: 84 (mladi forumaš) Status: niži moderator
Napisano: utorak, 29.7.2008 u 10:57 Tema: Kažnjen mladić koji je nosio ustašku kapu
sara
piše: I gdje ti u Kumrovcu vidiš samo starce, pa gledaj hrpu naših političara koji aplaudiraju partizanštini - Mesić, Milanović, Pupovac...
Ma nije istina. Mislim da si zaboravila još niz političara s centra desnice na čelu sa Sanaderom. Nisam čuo da su oni protiv antifašizma. Hehe... A što se tiče Mesića evo jedan video uradak koji i inače govori o prečestom mijenjanju kaputa kod naših političara.
Napisano: utorak, 29.7.2008 u 11:05 Mijenjano: utorak, 29.7.2008 u 12:41 (silent) Tema: Kažnjen mladić koji je nosio ustašku kapu
sara
piše: A što si o tome rekao? Pa zar ne vidiš da naša divna vlast štiti te zločince i stalno viče na ustaše? I gdje ti u Kumrovcu vidiš samo starce, pa gledaj hrpu naših političara koji aplaudiraju partizanštini - Mesić, Milanović, Pupovac...
Ah, zašto nitko ne pita Pupovca o bljuvotinama koje je izjavljivao na račun Hrvatske, a sada opet u njoj uživa sa svim privilegijama.
Pročitaj prvi današnji post, pa ćeš znati što sam rekao.
M 31 god., Zagreb Član od 16.12.2007. Pošalji poruku
Poruka: 100 (mladi forumaš)
Napisano: srijeda, 30.7.2008 u 17:04 Tema: Kažnjen mladić koji je nosio ustašku kapu
sara
piše: A što si o tome rekao? Pa zar ne vidiš da naša divna vlast štiti te zločince i stalno viče na ustaše? I gdje ti u Kumrovcu vidiš samo starce, pa gledaj hrpu naših političara koji aplaudiraju partizanštini - Mesić, Milanović, Pupovac...
A možda samo brkaš antifašizam kao neupitno pozitivnu tekovinu moderne europe sa partizanskim zločinima?
M 31 god., Zagreb Član od 16.12.2007. Pošalji poruku
Poruka: 100 (mladi forumaš)
Napisano: srijeda, 30.7.2008 u 17:10 Mijenjano: srijeda, 30.7.2008 u 17:11 (LordExtra), srijeda, 30.7.2008 u 17:11 (LordExtra) Tema: Kažnjen mladić koji je nosio ustašku kapu
silent
piše: Protiv partizanskih zločina su dizane optužnice, ali namjerno šlampavo. Htjelo se sve svaliti na partizane Srbe, a prikriti partizane Hrvate. Srbi su to brzo provalili. Optuženi Rade Bulat je rekao: "Tužite me jer sam Srbin. Ali samo me dajte na sud. Rado ću tamo sve reći o Franji Tuđmanu i Marku Beliniću". Tuđman je shvatio poruku, okrenuo telefon i naredio prekid svih postupaka.
Ovakve vrste istina prosječan Hrvat ne želi pročitati. Slično kao što će prosječan Srbin pokušati relativizirati Srebenicu. A svi znaju prave istine sa svih strana ali se svatko za svoje negativce i krvnike voli onako malo napravili lud.
Zato će ovaj tvoj odlomak ovdje ili na bilo kojem hrvatskom portalu, većina samo preskočiti u nadi da će se o tome čim prije prestati uopće razgovarati.
Napisano: srijeda, 30.7.2008 u 17:26 Tema: Kažnjen mladić koji je nosio ustašku kapu
LordExtra
piše: A možda samo brkaš antifašizam kao neupitno pozitivnu tekovinu moderne europe sa partizanskim zločinima?
Ja? Pa ne proslavljam ja neke obljetnice ustanka s partizanskom kapom na glavi, niti proslavom obilježavam pokolj nevinih hodočasnika.
A nigdje nisam pročitala da je podignuta optužnica za more partizanskih zločina i da se neki predsjednik ili političar snebiva što za to nitko nije još odgovarao. Danas se dapače više grozi nad zločinima u Jasenovcu (a namjerno preskače spomenuti tko je sve tamo potrpan od 45. dalje) nego nad užasima koje su Srbi napravili u Domovinskom ratu.
Očito je da su u igri dva različita metra po principu: ima jednakih, ali i jednakijih.
PS je li itko Pupovca upitao što s onom njegovom izjavom o 20.000 pokrštene srpske djece?!
M 54 god., Zagreb Član od 26.12.2007. Pošalji poruku
Poruka: 8 (novi forumaš)
Napisano: ponedjeljak, 4.8.2008 u 16:53 Tema: Kažnjen mladić koji je nosio ustašku kapu
Nika nismo bili svoji i uvjek smo bili tuđi podanici.Tako se i danas ponašaju oni koji nas vode u drugo tutorstvo Evropu.Jadni mi i naši vlasdodršci koji se dodvoravaju i misle na sebe,Pogledajte samo kakav pritisak rade na Irsku koja želi ipak malo neovisnosti od velikih koji su i stvorili EZ iz svojih ekonomskih interesa i krupnog kapitala,Iz ropatva smo izišli s Božijom pomoći a u EZ idemo bez njega jer smo ga izbacili iz svojeg srca.I bit će nam još gore .
M 40 god., Zagreb Član od 01.01.2006. Pošalji poruku
Poruka: 160 (mladi forumaš)
Napisano: ponedjeljak, 11.8.2008 u 13:12 Tema: Kažnjen mladić koji je nosio ustašku kapu
sara
piše: Ma izokrećeš napisano!
Gdje i kada se tko netko od vlasti ogradio od partizanštine, tko je odgovarao za pobijene na Daksi, za 500 svećenika ubijenih iza rata, tko je odgovarao za namješteno suđenje i osudu Stepincu, tko je optužen i procesuiran (a neke su prijave podnesene) za Macelj, Bleiburg i grobišta kojima se imena ne mogu pobrojiti?
Mislim da je danas izvlačenje ustaštva od strane mladih čisto izazivanje, da vide efekat od tog. A što se koncerata tiče, kažu mi ljudi koji su bili da je je u masi bilo svega par takvih, kao i na misi na Bleiburgu. Ali, što bi se drugo izvuklo nego to?
Zato su Lepa Brena (koja je podržavala javno srpske aspiracije na Hrvatsku) i njezin muž VIP gosti u Poreču, zato Let3 nosa petokraku, zato se u Kumrovcu nose plave kape i crvene marame...
Ako je zlo nositi kapu s U oznakom (slažem se da jest) isto je takvo zlo nositi plavu kapu sa petokrakom - isti nakaradni zločionački režimi. I još jedno - komunizam pod Titom pomeo je oko 1 milijun ljudi. Međunarodno istraživanje stavlja Tita uz bok Polu Potu!)
PS ta divna Europa je osudila komunističke režime i rekla da to treba javno obznaniti, a kod nas se tako slatko koketira sa bivšim režimom
potpuno se slažem sa sarom,
istina je da nitko nije osuđen, a čini mi se ni optužen pred sudom za mnoge zločine partizana za vrijeme rate, a još više poslije rata ( 8.5.1945) , nad mnogim civilima, ženama , djecom i vojnicima( domobranima, ustašama)
samo kod nas su takvi krvnici ostali lišo, čak se i bune ako ih itko počme ispitivati ili zvati na inform.razgovore oko tih zločina ( odmah se uplakani jave velikom zaštitiniku s velikim obrvama, te se vrši pritisak na policiju šta se njih ima ispitivati)
a, u sloveniji godinama nisu smjeli kopati trasu za autoceste , jer gdje god bi bager zaorao , nailazili su na tisuće kostura ubijenih poslije 2SR
E, sada akose toliko zalažemo za pijetet i prava žrtava i njihovih obitelji, onda zašto ti isti koji samo spominju ustaške zločine, nikada javno ne kažu nešto o ucviljenim nasljednicima sa druge strane, pa kažu koju riječ i za njih
sara, odlično kaže da je i EU osudila komun. zločine, ali očito je da to samo kod nas sve prolazi bez osude od strane subnorovaca i partizana
a dok oni sami ne kažu koju pozitivnu i u korist žrtava partizanskog i komunističkog terora , o 2SR ćemo nažalost,još se natezati godinama po novinama i forumima
M 33 god., Zagreb Član od 31.07.2008. Pošalji poruku
Poruka: 8 (novi forumaš)
Napisano: četvrtak, 14.8.2008 u 19:48 Tema: Kažnjen mladić koji je nosio ustašku kapu
Zašto je važno kakvo slovo na kapi tko nosi, ima na štandu za kupiti baseball kapa sa našivenim znakom SEX i nose je i klinci i veliki pa nikome ništa, a tisuće ljudi svaki dan umire od aids-a; a kakvu poruku djeca dobivaju noseći tako nešto na glavi.
Političari su gadovi, kako im paše tako podešavaju zakone da bi se dodvorili pojedinoj grupi ljudi i zadržali stolice a djeca završe u zatvoru radi komada krpe na glavi. Hoće li taj mali moći dobiti posao u firmi gdje se traži dublja sigurnosna provjera? Koliko je današnja demokracija drugačija od prijašnjih sustava; samo priprema za totalnu kontrolu tobože radi naše zaštite, dobro je zasad još nas nisu sve pohvatali za vrat pa ja mogu ovako pisat svašta;evo CCTV u Londonu svuda, KGB bi to nekad isto radio samo da su kamere bile jeftinije pa su zato ljude stavili na svaki ćošak.