Postavi kao početnu stranicu - Dodaj u favorites

Vi ste na: Naslovnica foruma  •  Komentari članaka na portalu  •  Treba li se Papa ispričati muslimanima?
Komentari članaka na portalu

Komentiranje članaka objavljenih na portalu
Moderatori: Hrvoje
Tema: 213
Poruka: 5277
Najnovija tema: Depresija i samoubojstva nakon pobačaja
Aktualna tema: Depresija i samoubojstva nakon pobačaja
Zadnja poruka: Krešimir, srijeda 7.1.2009. u 22:42
Naslov teme:
Treba li se Papa ispričati muslimanima?
Autor teme: Inspektor Prilika  •  Broj odgovora: 69  •  Broj pregleda: 7136
1 2 3 4 5
Otvori novu temu      Odgovori na temu      Prati ovu temu
angelus
M 62 god.,
Zagreb
Član od 01.01.2006.
Pošalji poruku
Poruka: 2715 (stari forumaš)
Napisano: ponedjeljak, 18.9.2006 u 15:31
Tema: Treba li se Papa ispričati muslimanima?

Lako je tebi vu Varažlinu i meni u šumi, gdije se osjećam ko stepski vuk i ni vrag me ne bi našel kad bi i štel, a i svetoga oca čuvaju švicarci; ja sam ti mislio na onu sirotinju - kršćane u muslimanskom svijetu čije sad crkve pale, čije prozore razbijaju oni što se do krvi lupaju u svoja vlastita prsa. Možeš ti to razumjeti? Ak je kadar raskrvariti svoja od majke rođena prsa što li će s tobom, zapadnim nevjernikom učiniti? I oni su sirotinja, manipulirani do te mjere da su izgubili slobodnu volju pa ih vodi tek fanatični instinkt, ali onda s takvima treba taktika. Nešto slično sam doživio već davno u šumi kad mi se približila divlja prasica s malim praščićima. Gledala me, roktala, a ja sam se onak skoro ukakio, ali sam bio toliko priseban da nisam počeo vikati marš, ideš, gubi se! Nego sam im tepao; muceki mali, lijepi, črni, dok se nisam popeo na drvo. Moj strah je bio, hvala Bogu, bezrazložan jer su mama i pajceki manje opasni nego sam si to mislio. Ali kad su nas morali napružani vojnici pratiti svakog dana od hotela do turističkih odredišta, onda su oni u šumi bili pravi slatki mali muceki....
Idi na vrh

Ispiši      Citiraj      Odgovori
jasminka
Ž 41 god.,
Pag
Član od 01.01.2006.
Pošalji poruku
Poruka: 10211 (stari forumaš)
Napisano: ponedjeljak, 18.9.2006 u 15:37

Još nešto da kažem, prije nego odletim u zagrljaj suncu i prekrasnome životu što je tu pored mene..more se plavi, nebo išarano oblacima kao neki razvučeni simboli pisma mudrosti..haj pročitaj ako možeš?

dakle, Vatikanski egzorcista Amorth (porijeklom je slovenec) je lijepo rekao da kad te zaustavi cigo ili ciganica, s ispruženim dlanom i očima..ti im daj nešto..Bolje to nego da te proklinje, tebe i sav tvoj rod..

To vam meni ide na ono narodsko : Ne poteži vraga za rep!
(narodna mudrost, a ne praznovjerica)

... :roll:
Idi na vrh

Inspektor Prilika
M 9 god.,
Zagreb
Član od 01.01.2006.
Pošalji poruku
Poruka: 531 (iskusni forumaš)
Napisano: ponedjeljak, 18.9.2006 u 16:35

[quote:10b365f2bf="jasminka"]aha, evo ga, uopće me ne iznenađuje ov vijest na našem portalu, pod naslovom: Prijetnja napadom na Vatikan i Rim

mogu vam samo ovdje svima reći da kao majka dvoje djece, ovo gledam sasvim sasvim drugačije, možda unaprijed..i znam da i muslimanke imaju srce i ljubavi prema svojoj djeci..i da imamo pravo svi živjeti, koliko različiti toliko i potpuniji. Niti naš nazovi napredan svijet nema se čime podičiti, mogao bi se samo dobro zasramiti. Korekcije treba prvo učiniti sa sobom, balvani i trunje..stara priča. Nije samo đihat zlo, ima ga tu pored nas koliko hoćeš..pa zašto ne bismo izvlačili i neke druge citate?
Angelus:
[quote:10b365f2bf].Međutim, naš se sv. otac zanio kao "profešur" i zamislio cijeli svijet kao almu mater, a svijet je neuk i fanatiziran do te mjere da mu je trijezno i razborito razmišljanje nepoznanica. [/quote:10b365f2bf]

..dakle, moje pitanje Rašeljki i leonu i Inspektoru: da li je trebalo ovo? Koliko da je pametno toliko je pitanje da li je i mudro, ili? treba nadolijevati, do zadnje kapi, kapi previše? Za što se zalažete?

pamet ili mudrost?[/quote:10b365f2bf]

Ne znan je li oli nije mudro za svitsko stanje ča ga živimo, sa svin zabludan, intersim, profitin, okupacijan, ratovin, terorizmon, ideologijan, likovin ča vuku konce... ka Bush ča se deklarira ka kršćanski fundamentalist i branitej slobodnega svita... ili ka Bin Laden ča se deklarira ka muslimanski sv. Jure koji će uništit sotonskega zmaja... U tem bi ludilu sigurno bilo najmudrije pričat nekim dobrim dilima, ma ko će prvi počet ako ne judi obasjani svitlošću Logosa, onega dara koji je analogan, ča ispovida papa, mudrosti Svevišnjeg. Zadnji san na svitu koji bi muslimanskoj viri odreka svitlo Logosa, pa i njihovi su duhovnjaci tilo njihove obajave učvrstili biserjem grčke mudrosti, ka i naši, ča je lipo papa objasnija u svon predavanju i nije nan samo zajednički Logos ča se objavija Abrahamu i Mojsiju, vengo i Grcima. Na tu kartu i papa gre.
Kasan bi nadobudan ka i ti gušta san u Ommaru Kayamu, predivnom pisniku iz muslimanske Perzije, u Suhravadiju, šiitskon mistiku, također iz Perzije... ka da su mi rođeni, jer smo u daru Logosa svi braća i sestre...
Najveća je muka ča ih malo to vidi, a još manje može tako živit i skaldu s tin dila činit, pa smo si onda indiferentni, al i vuci čin se pruži prilika.
Daklen, s jednu je bandu papa najboje učinija, s druge je ka pogrišija, jer vuk ne može bit sit a da janje ostane cilo. I sad našeg papu oli janje pale, režu, pjuju, psuju.E, je li to bija lapsus ili je papa zna ča čini, ča govori Rašeljka, svistan da će se janjci na cilem planetu ozariti a vuci pobisnit, samo dragi Bog zna.
A, ča ti predlažeš? O tin stvarin znakovit šutit u oveme ludon svitu, oli možda lipo nabrojat sve grije jednih i drugih u uvodu ( usuglašeno od interkonfesionalnu komisiju) i onda pozvat na blaženi Logos? Oli bi papa triba nekon muslimanskom virskom poglavaru poslat svoju karikaturu na koj papa jaše na magarcu sa Svetin Pismon pod mišku a na džamiju malo daje s razarača pada raketa i još jednu na kojoj muslimanski virski poglavar sidi na ćilimu na krov od cadillaca s Kuranon u ruke a Twinsi se malo daje ruše. I priložit mu pismo u kojen piše: Brate Abdala, idemo se lipo dogovorit da to ne čine više u naše ime.
Idi na vrh

jasminka
Ž 41 god.,
Pag
Član od 01.01.2006.
Pošalji poruku
Napisano: ponedjeljak, 18.9.2006 u 17:11

Inspektore, ako si ti stvarno u svom zanimanju i ako ti je to zvanje tada si pročitao i moje daljnje postove. ča bi ja? sve ti piše!

Ja ne bi niš

za mir sam ali ne za lažan mir
ružno mi je navijanje na "prelijevanje zadnje kapi#, jer te osobe koje tako skakuću i huškaju su prve koje će se skloniti (najčešće). Tako da meni to nije po Isusu. Ako Rašeljki je, dobro. Mislim da JE Isus vikal u svomu hramu i na vjernike vjere iz koje je potekal. Dakle. papa je mogao svojim njemcima koji su se priklonili islamu i svim braniteljima "jadnih muslimana", reći svoje mišljenje, a ne citirati srednji vijek.

....i naš papa je i moj papa, da se razumijemo Inspektore..kad počnu naljepnice.jao, nikad kraja.

Rekoh Rašeljki da imam svoje mišljenje i stav i mislim da je u skladu s Isusovim učenjem. :roll:
papa je čovjek
ne Bog
niti MBB.

hajde vidjet ćemo što nam vrijeme nosi....
još pobijenih svećenika, redovnika i redovnica i kršćana po muslimanskome vrlome svijetu...
Idi na vrh

Inspektor Prilika
M 9 god.,
Zagreb
Član od 01.01.2006.
Pošalji poruku
Napisano: ponedjeljak, 18.9.2006 u 17:32

Ma di bi ja pomislija da mi je papa bliži vengo tebi. Volin ja tvoje lipe minusićki skrojene zdravorazumske beside. Ovdi san se zagrija za puno lipi tekst, za koji mislin da je skroz okrenut Zapadu a ne prima Islamu. Pa ako ćemo čitat ka slobodni judi, papa je da Zapadu ricet u kojen duhu da se odnosi prima samome sebi a onda i drugin. Volija bi da papa zbog velike gužve na teren ( ka da smo u stari Bizant u kojen su se zbog male riči u tumačenja Pisma odma na ulicu vodili strančarski ratovi) napiše još lipši tekst pojašnjenja, da opet guštamo, a da se Džini iz bocu opet vrate di im je misto
Idi na vrh

jasminka
Ž 41 god.,
Pag
Član od 01.01.2006.
Pošalji poruku
Napisano: ponedjeljak, 18.9.2006 u 17:38

[quote:89df139e51]Ma di bi ja pomislija da mi je papa bliži vengo tebi.[/quote:89df139e51]

Ježuš kaj me čitaš tak egoističarsku? Ups..ča ne smin ja ko minusica reć svoje mišljenje? Ili to samo muškiman gre? S bocijun u društvu svi ste mi lipi filozofi E, moj, e.

[quote:89df139e51]Volija bi da papa zbog velike gužve na teren ( ka da smo u stari Bizant u kojen su se zbog male riči u tumačenja Pisma odma na ulicu vodili strančarski ratovi) napiše još lipši tekst pojašnjenja, da opet guštamo, a da se Džini iz bocu opet vrate di im je misto
[/quote:89df139e51]

i ja bi volila
pa šapni mu
naj se požuri

i opet si me nasmija, s Đinon
Idi na vrh

Inspektor Prilika
M 9 god.,
Zagreb
Član od 01.01.2006.
Pošalji poruku
Napisano: ponedjeljak, 18.9.2006 u 17:41

Džine san izvuka iz Priča iz ijadu i jedne noći a ti znaš da je za sve mirakule u ti libar kriva jedna pametna minusica a tribala je izgubit glavu jer su ka sve minusice... Ča ti je lipa mudrost!
Idi na vrh

jasminka
Ž 41 god.,
Pag
Član od 01.01.2006.
Pošalji poruku
Napisano: ponedjeljak, 18.9.2006 u 17:46

Inspektore moj, a meni je tebe žal. ča ti ženske. tj- minusače ne dajeju mira..uf mora da si neodoljiv naročito kad si pod filozofskim raspoloženjem
Idi na vrh

Inspektor Prilika
M 9 god.,
Zagreb
Član od 01.01.2006.
Pošalji poruku
Napisano: ponedjeljak, 18.9.2006 u 18:13

[quote:e19db80c27="jasminka"]Inspektore moj, a meni je tebe žal. ča ti ženske. tj- minusače ne dajeju mira..uf mora da si neodoljiv naročito kad si pod filozofskim raspoloženjem [/quote:e19db80c27]

U prvon si me dilu lipo skenirala na dajinu, u drugon si pogrišila...
Nisan ti takav u pravi život. Uglavnon šutin, a sve važne PR poslove poviravan mojoj minusici...ide umisto mene čak i doturu jer boje zna ča me boli. A kad baš moran ča reći, ka na poslu, volin oprobane formule, u stilu: Ka ča ste rekli šefe, slažen se!
Idi na vrh

jasminka
Ž 41 god.,
Pag
Član od 01.01.2006.
Pošalji poruku
Napisano: ponedjeljak, 18.9.2006 u 18:19

jooooooj Inspektore, gotovoje...............umrla sam od smija a jesi faca...imam jednog frenda jake sličnega tebi.samo ča nije dalmatinac...... možda je.......................................................................................................
musliman.....................(to je da ostanemo u temi) :oops:

da ali znaš vrlo djeluješ istinito.i ja moran puno toga umisto svoga bodula.a ča ćešššššš............................... morski vuki........čudakala............
Idi na vrh

Ibrahimović
M 39 god.,
Zagreb
Član od 01.01.2006.
Pošalji poruku
Poruka: 2213 (stari forumaš)
Napisano: ponedjeljak, 18.9.2006 u 22:47

Ma netreba se ispričavati jer oni mrze sve nemuslimansko i samo se prikrivaju a ovo im dođe kao odušak. Vidite Papa se ispričao ali oni sad kažu da je neiskren :roll:
Treba pročitat Travničku kroniku prije rasprave o njima i vidjeti kako mahala živi i tiho mrzi...
Idi na vrh

leon
M 9 god.,
Zagreb
Član od 01.01.2006.
Pošalji poruku
Poruka: 266 (forumaš u usponu)
Napisano: utorak, 19.9.2006 u 7:39

Stihovi zla i meteorit.

Prorok, a ne Bog.
Nikad razapet.

Osveta ženi za Rođenje.

Surogat kršćanstva.

"Bere li se s trnja grožđe ili s bodljike smokve? "
Idi na vrh

jasminka
Ž 41 god.,
Pag
Član od 01.01.2006.
Pošalji poruku
Napisano: utorak, 19.9.2006 u 7:42

leone, hvala. shvatila sam.
Idi na vrh

jasminka
Ž 41 god.,
Pag
Član od 01.01.2006.
Pošalji poruku
Napisano: utorak, 19.9.2006 u 9:52

ali ipak me muči jedno pitanje: leone i ostali diskutanti, što kažete, [b:f64ff428f6]da li prorok može pogriješiti?[/b:f64ff428f6]

mrvicu
Idi na vrh

Rašeljka
M 9 god.,
Zagreb
Član od 01.01.2006.
Pošalji poruku
Poruka: 86 (mladi forumaš)
Napisano: utorak, 19.9.2006 u 10:07

.... :D ....Jedini morali autoritet svijeta....Papa est.... :P ...pa kao takav, uvijek treba podržavati i propovijedati istinu...bilo to zgodno ili nezgodno vrijeme... :? ....To mu je karizma... ...Prorok se ne boji svijeta i njegovih pretnji...prorok ne šuti, prorok opominje....i glavca mu je "u torbi"... :o ...i u Ruci Onoga koji ga osposobi zato.....
.....I Zanimljivo, ali istinito....Prorok ne može pogriješiti.... :D
Idi na vrh

Otvori novu temu      Odgovori na temu      Prati ovu temu
1 2 3 4 5
PRETRAŽIVAČ FORUMA

Traženi pojam

Samo od korisnika
Forumu

Vrijeme
Teme samo sa slikom
da  
Teme samo s videom
da

NOVO S FORUMA NAJPOPULARNIJE TEME NA FORUMU
Opatije nullius ili teritorijalne opatije - biskupije
TroIva, subota 10.1.2009 u 0:54

Ispovijed
iHR, petak 9.1.2009 u 23:24

Ateistička kampanja u Velikoj Britaniji
iHR, petak 9.1.2009 u 23:17

Protestanti
TroIva, petak 9.1.2009 u 23:13

KBF Đakovo
TroIva, petak 9.1.2009 u 23:11

Odnosi Hrvatska - Slovenija
Dalmoš, petak 9.1.2009 u 22:58

I nakon tridesete bez braka?
nuvi2, petak 9.1.2009 u 22:14

Što se događa u Crkvi?
Ivan, petak 9.1.2009 u 21:38

Hrvatske katedrale
barbaraa, petak 9.1.2009 u 20:31

Kućni ljubimci
_ana_, petak 9.1.2009 u 20:22
    Vaše mišljenje o homoseksualcima
krešimir999, ponedjeljak 5.1.2009 u 20:31

Thompson i Crkva
barbaraa, četvrtak 1.1.2009 u 22:41

Međugorje
Nježni sport, srijeda 7.1.2009 u 11:59

Ajmo kviz!
fiore, petak 18.1.2008 u 1:06

Karizmatizam
uzvodno, srijeda 7.1.2009 u 21:50

Božje stvaranje ili evolucija?
metatronX, četvrtak 8.1.2009 u 20:32

Franjo Tuđman
Radisson, utorak 6.1.2009 u 10:46

Bertone o zabrani ređenja homoseksualaca
jasminka, četvrtak 24.7.2008 u 17:26

Sukob na katoličkoj ljevici?
angelus, četvrtak 13.7.2006 u 21:00

Celibat
iana, ponedjeljak 29.12.2008 u 18:31
Vi ste na: Naslovnica foruma  •  Komentari članaka na portalu  •  Treba li se Papa ispričati muslimanima?

IZ WEB SHOPA

Jars of Clay: Redemption Songs
122,00 kn

NAJČITANIJE NA PORTALU

Sveta obitelj i obitelj 21. stoljeća
Dan Gospodnji, 28.12.2008

Događaji koji su obilježili 2008. godinu
Crkva, 31.12.2008

Svjetlo istinsko dođe na svijet
Dan Gospodnji, 4.1.2009

Madrid: Budućnost ovisi o obitelji
Zoom, 28.12.2008