Ž 34 god., Zagreb Član od 06.04.2008. Pošalji poruku
Poruka: 603 (iskusni forumaš)
Napisano: srijeda, 15.10.2008 u 23:04 Tema: Caritas-Brezovica opet aktualno...
...pa, da ne povjeruješ nakon svih skandala vezanih za ovaj dom i gđu. Brajšu...domare-pedofile i slične zaposlenike te ustanove, sada opet novo "zlostavljanje" mentalno retardirane djevojčice....pitam se kao čovjek tko tamo ustvari radi i šta rade!?..............očito, krivi ljudi na krivim mjestima...:(...
Napisano: četvrtak, 16.10.2008 u 0:06 Tema: Caritas-Brezovica opet aktualno...
Eto, ga sad su rekli na vijestima, da je inspekcija nadležnog ministarstva utvrdila da je sve u redu, djevojčica se samoozljedila....pa, da prvo su rekli da je pala s kreveta...zanimljivo, kako to da netko tko je po svojoj dijagnozi sklon samoozljeđivanju nije pod nadzorom !? ...uglavnom, murja i dalje sprovodi istragu...a ozljede su joj bile malo jače....čini mi se da je ovo još jedan primjer zataškavanja slučaja u svrhu opstanka ovakvih ustanova....poput ove....loše, jako loše....
M 30 god., Van Hrvatske Član od 27.10.2007. Pošalji poruku
Poruka: 389 (forumaš u usponu)
Napisano: četvrtak, 16.10.2008 u 0:14 Tema: Caritas-Brezovica opet aktualno...
Ta djeca tamo su odbačena djeca, ni kriva ni dužna što su rođena takva kakva jesu, a ipak su ih roditelji odbacili. I očito ni to nije dovoljno, nego ih još treba i premlačivat, seksualno iskorištavat i ko zna šta im još sve rade tamo što mi ni ne znamo, a očito toga ima. Za koga ta djeca trpe? Ako je kazna roditeljima za neke grijehe da im se rodi retardirano dijete, jesu li se izvukli od kazne odbačivanjem tog djeteta. Dragi moji, ni Bog nije pošten, ako ga uopće ima, jer ja sam zgrožen ako je Bog učinio da se rode takva kako bi patila. Ili, možda mi živimo u čistilištu, a da nismo toga ni svjesni?
Napisano: četvrtak, 16.10.2008 u 0:41 Tema: Caritas-Brezovica opet aktualno...
outspacer
piše: Ta djeca tamo su odbačena djeca, ni kriva ni dužna što su rođena takva kakva jesu, a ipak su ih roditelji odbacili. I očito ni to nije dovoljno, nego ih još treba i premlačivat, seksualno iskorištavat i ko zna šta im još sve rade tamo što mi ni ne znamo, a očito toga ima. Za koga ta djeca trpe? Ako je kazna roditeljima za neke grijehe da im se rodi retardirano dijete, jesu li se izvukli od kazne odbačivanjem tog djeteta. Dragi moji, ni Bog nije pošten, ako ga uopće ima, jer ja sam zgrožen ako je Bog učinio da se rode takva kako bi patila. Ili, možda mi živimo u čistilištu, a da nismo toga ni svjesni?
Nemoj tako oštro, shvaćam tvoju ogorčenost i sama sam ogorčena spoznajom da netko slabijem od sebe nanosi takvo zlo...ali, ne bih rekla da Bog stvara takvu djeci i osobe, da nas kazni, mada to nama u našoj ljudskoj ograničenosti, može tako izgledati...takva djeca su ustvari Božji anđeli u ljudskom tijelu, takvom kakvo je....onaj tko je imao prilike to osjetiti, razumije o čemu pišem....i upravo zbog toga mi je neshvatljivo da netko može bilo što nažao napraviti takvim osobama....to je monstruozan čin....što se tiče stručnjaka za rad s takvom djecom, što je spomenula časna ravnateljica....pa, cijeli vod vojske traži posao u toj branši, a ima i masu volontera, tako da ne znam o čemu ona priča....žalosno...
Ž 31 god., Zagreb Član od 19.02.2007. Pošalji poruku
Poruka: 1010 (stari forumaš) Status: moderator
Napisano: četvrtak, 16.10.2008 u 9:04 Tema: Caritas-Brezovica opet aktualno...
Poznam osobno sestru Jelenu i mogu reci da je to jedna vrlo razborita, razumna, skromna i radisna osoba. Ocito joj suradnici iz Brajsinog vremena jos nisu dorasli zadatku za tamosnju jako jako tesku i problematicnu djecu (pojedince, naravno - ima i dobre djecice!)....
Inace, sestra je morala ispravljati pojedine Brajsine krive Drine (iako, nije ni ona sve krivo radila!) , a za sve to skupa treba uzasan trud i strpljenje.....
M 33 god., Van Hrvatske Član od 19.06.2008. Pošalji poruku
Poruka: 227 (mladi forumaš)
Napisano: četvrtak, 16.10.2008 u 10:09 Tema: Caritas-Brezovica opet aktualno...
I opet nas mediji hrane zanimljivim temama, a mi gutamo bez obzira na istinitost informacija....
Uglavnom postigli su svoj cilj... Više nije ni bitno da li je to istina....
A mi.....Za osuđivanje spremni!
M 22 god., Zagreb Član od 20.01.2008. Pošalji poruku
Poruka: 158 (mladi forumaš)
Napisano: petak, 17.10.2008 u 7:30 Tema: Caritas-Brezovica opet aktualno...
Ovaj Portal pratio je posljednji slučaj u Brezovici. Ali, u trenutku kada su istražitelji utvrdili da zlostavljanja nije bilo, taj događaj kao da se prestao pratiti. Taj jedan bitan podatak nije objavljen na ovom Portalu. Tako, ovo pitanje je upučeno Hrvoju, ako navrati na ovu temu, zanima me zašto nije objavio članak u kojem bi objavio i rezultate istrage?
Ž 53 god., Koprivnica Član od 01.01.2006. Pošalji poruku
Poruka: 4188 (stari forumaš)
Napisano: petak, 17.10.2008 u 9:10 Tema: Caritas-Brezovica opet aktualno...
marinianis
piše: ...pa, da ne povjeruješ nakon svih skandala vezanih za ovaj dom i gđu. Brajšu...domare-pedofile i slične zaposlenike te ustanove, sada opet novo "zlostavljanje" mentalno retardirane djevojčice....pitam se kao čovjek tko tamo ustvari radi i šta rade!?..............očito, krivi ljudi na krivim mjestima...:(...
Preporučam uzeti koje kilo voća za poklon pa ih otići posjetiti, informacije o tome kako to tamo izgleda će ti biti bolje.
Napisano: petak, 17.10.2008 u 9:12 Tema: Caritas-Brezovica opet aktualno...
Lady
piše: Poznam osobno sestru Jelenu i mogu reci da je to jedna vrlo razborita, razumna, skromna i radisna osoba. Ocito joj suradnici iz Brajsinog vremena jos nisu dorasli zadatku za tamosnju jako jako tesku i problematicnu djecu (pojedince, naravno - ima i dobre djecice!)....
Inace, sestra je morala ispravljati pojedine Brajsine krive Drine (iako, nije ni ona sve krivo radila!) , a za sve to skupa treba uzasan trud i strpljenje.....
Lady, Brajša uglavnom nije ništa krivo radila desetljećima. Samo, ona je imala tešku operaciju i visoke godine. Kako je bilo moguće da je ona obnašala tu dužnost u takvim uvjetima. No, to treba pitati nekog drugog.
Kroz dugi niz godina Jelena Brajša je spasila toliko dječjih života da je ovo sitnica, koja se i nije smjela dogoditi.
Ž 46 god., Split Član od 24.09.2008. Pošalji poruku
Poruka: 84 (mladi forumaš)
Napisano: petak, 17.10.2008 u 14:06 Tema: Caritas-Brezovica opet aktualno...
ma ta tema je za mene prestrašna, smješno je i čistilište i pakao. najgore je zlostavljanje djece a još kad su bolesna i ktome još uskraćena za roditeljsku ljubav, to je prestrašno, ništa mi nema gore od iživljavanja nad ldjecom. A za mene je najstrašniji, najgori i najgnusniji zločin koji je mogao sotona smisliti - pedofilija, i nek se ljuti na mene tko hoće i govori da osuđivam, to se jednostavno mora osuditi, za te zločine nema oprosta ni na nebu ni na zemlji
Ž 22 god., Zagreb Član od 26.12.2007. Pošalji poruku
Poruka: 6 (novi forumaš)
Napisano: petak, 17.10.2008 u 15:42 Tema: Caritas-Brezovica opet aktualno...
Evo jučer sam slučajno razgovarala s jednom osobom (ima oko dvadesetak godina) koja je odrasla u Brezovici. Kaže da su je strašno pogodili napadi na Brajšu odprije i ova afera sada, jer to nije istina. Kaže još da je bila i u udomiteljskoj obitelji, ali da nigdje nije osjetila toliko ljubavi i brige koliko u domu u Brezovici i da ju zbog toga strašno pogađa što mediji o Brezovici pišu.
A sad kome vjerovati - toj osobi koja ima iskustvo iz prve ruke ili medijima??
M 30 god., Zagreb Član od 01.01.2006. Pošalji poruku
Poruka: 484 (forumaš u usponu) Status: član redakcije, niži moderator
Napisano: petak, 17.10.2008 u 18:01 Tema: Caritas-Brezovica opet aktualno...
sara
piše: Lady, Brajša uglavnom nije ništa krivo radila desetljećima.
Naravno, naravno. To je potvrdila svojom prekrasnom gestom koja je uključivala pljuvanje po novinarima. Opće je poznata činjenica da se tako ponašaju radišni i pošteni ljudi.
Napisano: petak, 17.10.2008 u 18:30 Tema: Caritas-Brezovica opet aktualno...
mlado
piše: Naravno, naravno. To je potvrdila svojom prekrasnom gestom koja je uključivala pljuvanje po novinarima. Opće je poznata činjenica da se tako ponašaju radišni i pošteni ljudi.
A što ti uopće znaš o životu i radu Jelene Brajša?