Ž 34 god., Zagreb Član od 06.04.2008. Pošalji poruku
Poruka: 801 (iskusni forumaš)
Napisano: petak, 17.10.2008 u 23:45 Tema: Caritas-Brezovica opet aktualno...
TroIva
piše: Ne dogadjaju se ti skandali samo po crkvenim domovima za nezbrinutu djecu. Nije li svojevremeno bila fora da su none u Brezovici tukle djecu? E sad molim lijepo roditelje da mi odgovore tko od njih nikada nije udario djete kad radi gluposti i lupa po kuci? Ali iskreno neka mi netko to kaze!
Ovdje govorimo o slučajevima gdje su mentalno retardirana djeca ili zlostavljana ili zanemarena, uglavnom su s teškim ozljedama završila u klaićevoj bolnici, gdje su nadležni liječnici po službenoj dužnosti prijavili slučaj centru i policiji....ovo nema veze sa pljeskanjem djeteta po guzici zato što vam je reklo NEĆU....
M 22 god., Van Hrvatske Član od 11.06.2007. Pošalji poruku
Poruka: 2550 (stari forumaš) Status: moderator
Napisano: petak, 17.10.2008 u 23:48 Tema: Caritas-Brezovica opet aktualno...
Imam ja poznanika, bome i dalje familije koji se radu rezu ili grizu vlastite ruke, a imam i djece u poznanstvu koja od histerije iskacu kroz prozor pa se usput polupaju, sve radi toga sto im nesto ne pase. Je li i to oblik zlostavljanja?
Ž 34 god., Zagreb Član od 06.04.2008. Pošalji poruku
Poruka: 801 (iskusni forumaš)
Napisano: petak, 17.10.2008 u 23:53 Tema: Caritas-Brezovica opet aktualno...
TroIva
piše: Imam ja poznanika, bome i dalje familije koji se radu rezu ili grizu vlastite ruke, a imam i djece u poznanstvu koja od histerije iskacu kroz prozor pa se usput polupaju, sve radi toga sto im nesto ne pase. Je li i to oblik zlostavljanja?
Ovi što sebe ozljeđuju ispoljavaju autoagresiju i to je jedan od poremećaja koji je usko vezan za neke dijagnoze i stanja. Stoga je takvim osobama potreban poseban nadzor od 0-24h. dakle tu je riječ o nemaru onih koj ibi za takve trebali mariti u nekom sustavu. Djeca koja iz obijesti skaču i histeriziraju, te se usput polupaju, su neodgojena djeca...koja rade ono što su im njihovi roditelji dozvolili i naučili.
Ž 31 god., Zagreb Član od 19.02.2007. Pošalji poruku
Poruka: 1219 (stari forumaš) Status: moderator
Napisano: subota, 18.10.2008 u 9:24 Tema: Caritas-Brezovica opet aktualno...
A ko zna kakvi cemo mi biti....Svakakva su vremena, a zivot nije lak....Mozemo se samo nadat da cemo sacuvat malo zdravog razuma sto ti nakon odzivljenkog zivota jos moze preostati.
Ž 53 god., Koprivnica Član od 01.01.2006. Pošalji poruku
Poruka: 4459 (stari forumaš)
Napisano: subota, 18.10.2008 u 10:01 Tema: Caritas-Brezovica opet aktualno...
Postoji zakon i po zakonu je Jelena Brajša trebala otić u mirovinu. Osim toga, trebala je otići u mirovinu i zbog teške bolesti (mislim da je bio tumor na mozgu). Očito nije to shvatila, a nije više imala snage svime upravljat. To nije dobro, ali to ne briše ono dobro koje je tijekom dugih desetljeća učinila - ovo sam željela naglasiti. I ružno je pljuvat po takvoj osobi kao što to mlado čini.
Što se domova tiče, ima koječega, svugdje. Od premalo ljudi, do koječega drugog. Dugo sam surađivala s našim domom za nezbrinutu djecu pa sam imala prilike vidjeti, npr. po zakonu, noću je dežuran jedan odgajatelj, djece je oko pedesetak. Pokušajte si realno predstaviti tu situaciju.
M 30 god., Zagreb Član od 01.01.2006. Pošalji poruku
Poruka: 492 (forumaš u usponu) Status: član redakcije, niži moderator
Napisano: subota, 18.10.2008 u 14:18 Tema: Caritas-Brezovica opet aktualno...
sara
piše: I ružno je pljuvat po takvoj osobi kao što to mlado čini.
Ma sram me bilo. Kako li se samo usuđujem? Jer tko je to vidio osuđivanje pljuvanja po novinarima? Pa to je normalan i opće prihvaćen mehanizam komunikacije. Nešto kao guranje prsta u anus. Pa da, zaboravio sam da živimo u Hrvatskoj.
Napisano: subota, 18.10.2008 u 14:24 Tema: Caritas-Brezovica opet aktualno...
mlado
piše: Ma sram me bilo. Kako li se samo usuđujem? Jer tko je to vidio osuđivanje pljuvanja po novinarima? Pa to je normalan i opće prihvaćen mehanizam komunikacije. Nešto kao guranje prsta u anus. Pa da, zaboravio sam da živimo u Hrvatskoj.
da i srami se, a novinari imaju dignitet kakvog si sami stvaraju.
ps i prst se ne može gurati u anus ako se osoba nije skinula ili se to može preko donjeg rublja, haljine ili hlača???
M 29 god., Zagreb Član od 21.05.2008. Pošalji poruku
Poruka: 89 (mladi forumaš) Status: niži moderator
Napisano: subota, 18.10.2008 u 17:15 Tema: Caritas-Brezovica opet aktualno...
TroIva
piše: Imam ja poznanika, bome i dalje familije koji se radu rezu ili grizu vlastite ruke, a imam i djece u poznanstvu koja od histerije iskacu kroz prozor pa se usput polupaju, sve radi toga sto im nesto ne pase. Je li i to oblik zlostavljanja?
Mislim da je. Zašto? Pa eto mislim da je obitelj mladoj osobi temelj svega što će se kasnije događati u životu. I kasnije puno toga ovisi s kim si živio u djetinjstvu i kakvi su ti bili roditelji, obitelj ili odgojitelji poput ovih u Brezovici. Sjećam se onog slučaja, koji nije jedini, kada je dečko uzeo tatin auto, slupao ga u jami te se objesio jer se bojao kako će regairati tata. U kakvoj je on to obitelji živio? I zašto se ubio? Ne sigurno zbog toga što je živio u zdravoj obitelji.
M 22 god., Van Hrvatske Član od 11.06.2007. Pošalji poruku
Poruka: 2550 (stari forumaš) Status: moderator
Napisano: subota, 18.10.2008 u 18:03 Tema: Caritas-Brezovica opet aktualno...
Slazem se. No takvih obitelji, poput ove o kojoj govoris ima u nasem drustvu nemali broj. Djeca se i dan danas odgajaju batinama i zlostavljanjima, htjeli mi to priznati ili ne. S vremenom ta djeca poprime takvu agresivnost da ce onda u buducnosti tuci svoju djecu i ode kolo bez kraja. Nije jedini krivac Crkva ili drustvo, krivi smo mi svi jer se uistinu vrlo cesto ponasamo kao zivotinje.
Napisano: subota, 18.10.2008 u 20:17 Tema: Caritas-Brezovica opet aktualno...
TroIva
piše: Slazem se. No takvih obitelji, poput ove o kojoj govoris ima u nasem drustvu nemali broj. Djeca se i dan danas odgajaju batinama i zlostavljanjima, htjeli mi to priznati ili ne. S vremenom ta djeca poprime takvu agresivnost da ce onda u buducnosti tuci svoju djecu i ode kolo bez kraja. Nije jedini krivac Crkva ili drustvo, krivi smo mi svi jer se uistinu vrlo cesto ponasamo kao zivotinje.
S obzirom na svoj poziv ponešto znam o obiteljima, barem ovdje gdje živim. Malo je djece koja dobijaju batine ili su fizički zlostavljana i to se relativno brzo otkriva. A kad takvoj obitelji se stavi nadzor takvo zlostavljanje prestaje. Međutim ima jedno drugo zlostavljanje kojemu je teško stati na kraj i kad ga se detektira, a to je zanemarivanje, manjak brige i pažnje. Kod ne malog broja obitelji to se "nadoknađuje" novcem i to obilato. Takva djeca nemaju reda, zapravo rastu kao samoniklo bilje. U pubertetu nastaje lom. Nažalost, svake ih je godine sve više.
M 33 god., Van Hrvatske Član od 19.06.2008. Pošalji poruku
Poruka: 343 (forumaš u usponu)
Napisano: srijeda, 22.10.2008 u 9:16 Tema: Caritas-Brezovica opet aktualno...
I na kraju priče ima li isprike za slijepo vjerovanje medijima i svemu što oni prezentiraju?????
Nema! jer to više nije zanimljivo. A sudit će nam se za svaku uludo izgovorenu riječ....