M 44 god., Zagreb Član od 25.12.2006. Pošalji poruku
Poruka: 64 (mladi forumaš)
Napisano: ponedjeljak, 25.12.2006 u 23:56 Tema: Bozanićeva doza depresije
Plaćenici se odmah prepoznaju- i prije kratke naredbe( a takve naredbe su uvijek kratke, zbog razumljivosti ) svojih gospodara zgrabe plijen i počnu ga čerupati i trgati.
Darko P. je samo jedan od (ne)vještih manipulatora koji se vrlo brzo prepoznao te vrisnuo jer bole uši ako je riječ prejaka.
Izabrao je i istrgnuo iz konteksta pojedine Bozanićeve misli te manirom dikobraza tumačio kako mu pašu.
Treba obraniti "sveti"medijski prostor.
Tko je Bozanić da nam "lampice i kuglice" skida s borova.
Komercijalnih !
Darko P., a to je je navada svih "sofisticiranih" piskarala, ne zaboravlja napomenuti da je Bozanić krivac, samo to ne vidi ,jer ne nudi riješenja i ne progovara.
Licemjerno skriva ruku u kojoj drži kliješta Bozaniću nešto ispod pojasa i zateže jer- ne daj bože da stvarno pokuša glasnije progovoriti.
Jesam li rekao da je spomenuo i rasipnost Bozanićeve svite ?!!!
O stvarnim dosezima Bozanićeve poslanice ni slova.
Koga to uostalom zanima.
Ta mali Bog je tek roba u dućanu gospodara koji hrane Darka P. i njemu slične.
"ka-tolike".
M 62 god., Zagreb Član od 01.01.2006. Pošalji poruku
Poruka: 2715 (stari forumaš)
Napisano: srijeda, 27.12.2006 u 13:36 Tema: Bozanićeva doza depresije
U našoj Domovini se nakotilo virtualnog zla, toliko, da bismo ga mogli izvoziti kad bi ga netko htio. Cijela se država pretvorila u jednu veliku sudnicu u kojoj sudjeluje cjelokupna javnost. Kriminal, siromaštvo, mrak, jer kao da postoje dežurni mračnjaci kojima je zadatak cijelu našu stvarnost obojati najtamnijim bojama bez tračka svjetla. S tog razloga su Hrvati vjerojatno među najdepresivnijima u svijetu.
Ljudi moji kada bi smo se malo potrudili istražiti u kakvim uvjetima žive mnogi narodi, pa ipak su daleko sretniji i zadovoljniji od nas.
Ne mislim da se trebamo miriti s trenutnim stanjem. Potrebno je boriti se za bolje i kritizirati ono što ne valja, ali nemojmo si dopustiti da nam mračnjaci truju okolinu, naš život koji bi mogao ipak biti daleko ljepši kada bismo bili zadovljni s onim što imamo i u takvim okvirima dozvoliti da se nastani radost.
M 26 god., Zadar Član od 01.01.2006. Pošalji poruku
Poruka: 48 (mladi forumaš)
Napisano: četvrtak, 28.12.2006 u 3:21 Tema: Bozanićeva doza depresije
[quote:e3718b097b="le on"] O stvarnim dosezima Bozanićeve poslanice ni slova.
Koga to uostalom zanima. Ta mali Bog je tek roba u dućanu gospodara koji hrane Darka P. i njemu slične. "ka-tolike".[/quote:e3718b097b]
Ne slažem se...
Ali te molim da me prosvijetliš.
Koji su to stvarni dosezi Bozanićeve poruke?
Ž 59 god., Zagreb Član od 01.01.2006. Pošalji poruku
Poruka: 564 (iskusni forumaš)
Napisano: četvrtak, 28.12.2006 u 10:35 Tema: Bozanićeva doza depresije
e pa, nisam se baš htjela miješati, osobito jer mi se dopalo ono reagiranje na pjevanje božićnih pjesama u vrijme došašća, pa onda iskorištavanje božićnih simbola za sasvim profane ciljeve... koliko se sjećam, toga nije bilo u ono vrijeme «mraka» ... pa što se to događa s duhovnim stanjem hrvata u konačno njihovoj slobodnoj državi, najkatoličkijoj državi starog kontinenta, a možda i planete, pa i šire....
pa sad smo konačno svoji na svome... i tko nam je dežurni krivac?
zna se, onaj omraženi režim ...ona «ideologija koja prodire iz istog bezbožničkog korijena»...a oni koji se usude spomenuti udio crkve...oni rade đavolju, plačeničku rabotu, naručenu od one spomenute «trenutno denominirane ideologije bezbožničkog korijena»
pa onda nova «potrošačka građanska religija» ... i ona je proizvod «onih od prije»
ma dajet, molim vas....
pita andro o dosezima bozanićeve božićne poruke...
osim upiranja prstom u vanjskog neprijatelja, našeg preddomovinskoratnog pedra ...ne vidim ništa više. oh, naravno, očigledno je da vrli kardinal sebe i svoju svitu svakako izdvaja iz te tugaljive slike umorne, depresivne, posrnule hrvatske vjerničke pastve. oni su naravno oličenje kršćanskog pristupa životu . ne pada mu naravno niti na pamet da pogleda pred svojim vratima i zapita se što je on radio sve ovo vrijeme, zar nisu on i institucija koju predstavlja (čast iznimkama kojih naravno uvijek ima...) promovirali bezobzirnu rastrošnost kao vrijednost, uređivanjem svojih dvora, svojih ordinarijata... braneći neobranjive stvari, zalažući se za događaje koji su bili nespojivi s kršćanskim naukom. čime je on dao bolji primjer ? i gdje je bio dok je u novoj i slobodnoj hrvatskoj evo stasala već čitava jedna generacija? gdje je bio kada se bahato i bez milosti inzistiralo na «odmah» povratu svojih bivših dobara, gdje su skloništa za siromahe koja je dao izgraditi, gdje je bio kada su oni koji su se usudili na te stvari ukazivati (iz crkvenih redova), gubili pozicije i bili na raznorazne načine marginalizirani?
i danas se čudi ovome što imamo?
uzroci ovog stanja (koje ja ne branim, da se razumijemo) polagani su odavno, ali ne sredinom prošlog stoljeća, već su oni stvarani upravo u novoj državi, nama naočigled i svi smo tu umiješani, zajedno s vrlim kardinalom.
i ne služi ničemu upiranje prstom, jer nije bližnji kriv. kršćanin gleda najprije sebe i pita se koliko je sam doprinio takcom stanju stvari, svojim djelovanjem, svojim riječima, mislima i osjećajima. i dobro zna kako se stvari kreću nabolje...tako da se najprije pruži primjer.
zar niste već umorni od svih tih vanjskih i unutarnjih neprijatelja, svih tih proglašavanih i prokazivanih vragova po medijima i u društvu uopće? cijeloga svog života slušam o tome. to su radili i oni «od prije», od tog načina nije se odmakao ni naš kardinal ...
«što želiš da učini bližnji, učini najprije ti...» samo taj način vrijedi , u velikom i malom, u obitelji i društvu, u organizaciji i u državi .... i mi svi to dobro znamo
.da, nije baš neko stanje društva i mnogo toga treba mijenjati. no ja vjerujem u nas kao narod :) :)
Napisano: četvrtak, 28.12.2006 u 12:27 Tema: Bozanićeva doza depresije
Ma, najbolje je ubiti pticu rugalicu i sve će biti riješeno.
Bozanić je zlotvor i glavni generator zla.
On i njegova svita ne rade ništa.
Samo se debljaju.
Kako se usude nama govoriti što nam je činiti.
Nek ih je sram.
Pa i tog Isusa previše spominju.
Bozanić i njegovi popovi su glavni problem ovog društva.
Što onda ako božić slavimo ranije.
Što onda ako kupujemo koliko hoćemo i što hoćemo.
Ma neće nama tamo neki popovi govoriti što nam je činiti.
Tako je lijep božičnjak.
Ko mali isusek je sladak....
Napisano: četvrtak, 28.12.2006 u 12:57 Tema: Bozanićeva doza depresije
znaš kaj le on... daj si malo vremena i pročitaj sve još jedamput .. i bozanićevu poruku, i komentar u jutarnjem i svoj prvi i zadnji post na ovoj temi ... onda udahni, promisli i odgovori ozbiljno i s argumentima, ne ovak ko neka rugalica iz osnovne škole.
nisu stvari crno-bijele i zato je o njima vrijedno razgovarati. mi bismo svi voljeli da je bolje i zato se, nadam se, svi i trudimo u svojim životima i na svojim planovima.
Napisano: četvrtak, 28.12.2006 u 13:37 Tema: Bozanićeva doza depresije
..."Svjedoci smo, gotovo svakoga dana, da se od crkvenih predstojnika s jedne strane očekuje da evanđeoski i pastirski progovore o stanju u društvu, da u svjetlu vjere upućuju na dobro, a s druge strane olako se ne samo odbacuje njihovo zauzimanje za dobro nego ih se čak i proziva da prekoračuju ovlasti svoje službe. [b:5d988acf60]Drugi pak očekuju da se kao Crkva, dakle i mi pastiri i vi vjernici podvrgnemo ili prilagodimo interesima koji nemaju nikakvih dodirnih točaka s evanđeljem.[/b:5d988acf60]..."
..."Dragi vjernici, Kristovo nas utjelovljenje uči da ne prihvaćamo dvojbene pohvale i laskanja, niti da lako klonemo i potonemo u malodušnost pred napadima i pogrdama protiv Crkve, najčešće širenima medijskim prostorom od ljudi koji su podlegli plaćeničkomu mentalitetu. Naprotiv, [b:5d988acf60]Kristovo nas utjelovljenje uči da se ne mirimo sa savezništvima koja bi od proročkoga naroda stvarala šutljivu skupinu preplašenih poslušnika. Kristovo utjelovljenje nas poziva da kao vjernici u svojim životnim sredinama prepoznajemo druge vjernike, da se uzajamno podupiremo u radosti te da pomažemo ljudima dobre volje u znanosti i kulturi, u gospodarstvu, politici i medijima koji nesebično podnose žrtvu, dajući svjedočanstvo utjelovljenja[/b:5d988acf60] ..."
brunesa, je li dovoljno ?!!!
Molim te budi kraća u iznošenju svojih promišljanja jer duge postove vrlo rijetko čitam i, uglavnom, ne komentiram.
Napisano: četvrtak, 28.12.2006 u 13:49 Tema: Bozanićeva doza depresije
ah, moj le one ...takva sam ti ja..mnogoriječiva. kad dostignem poželjnu mudrost, ne da ću biti kraća, nego ću ušutjeti jer ću svaku raspravu smatrati traćenjem energije. no, tu smo gdi smo ....
ovo gore podcrtano, izdvojeno je iz poruke koju treba doživjeti u njenoj ukupnosti. ne razumijem što gore označeno potiče kod tebe? pa ja sam i spomenula da bi crkva trebala više sama raditi na primjeni evanđelje djelom, a ne samo mudrijašenjem (opet izdvajam pojedince koji svojim radom svjedoče ono što propovijedaju...a dragi naš kardinal i njegova visoka svita nikako nisu u toj košari....u tome je stvar, moj le one)
na "crkvi" imaš dobar post hrvata-bogumila koji navodi komentar don ivana grubišića ... odlično postavljeno i to još od osobe koja pripada institucij, pa daje dodatni značaj komentaru.
M 26 god., Zadar Član od 01.01.2006. Pošalji poruku
Poruka: 48 (mladi forumaš)
Napisano: četvrtak, 28.12.2006 u 13:49 Tema: Bozanićeva doza depresije
[quote:fa62b96ded="le on"]"Drugi pak očekuju da se kao Crkva, dakle i mi pastiri i vi vjernici podvrgnemo ili prilagodimo interesima koji nemaju nikakvih dodirnih točaka s evanđeljem...
Kristovo utjelovljenje nas poziva da kao vjernici u svojim životnim sredinama prepoznajemo druge vjernike, da se uzajamno podupiremo u radosti te da pomažemo ljudima dobre volje u znanosti i kulturi, u gospodarstvu, politici i medijima koji nesebično podnose žrtvu, dajući svjedočanstvo utjelovljenja..."[/quote:fa62b96ded]
Što se tiče prvog citata to je djelomično točno. Ne znam zar su katolici koji su većina toliko glupišto se daju tako manipulirati. I tko ih je učinio toliko glupima kroz mnoga desetljeća.
Što se tiče drugog citata ovdje vidim puno plemenitijih riječi od kojih se ti često služiš leone. Prepoznati druge vjernike (koje dakle po Bozaniću ne prepoznajemo kao takve), zatim podupiranje, pomaganje... Ne vidim nigdje tjeranje vukova i poziv na ubijanje istih.
Uz to, nešto najčešće zaboravljamo. Ok su meditacije nad pismima i poslanicama biskupa. No, kao da prečesto zaboravljamo Evanđelje. Ono je ipak najcjelovitije, najpoticajnije i najčišće. Evanđelje je riječ Božja.
M 62 god., Zagreb Član od 01.01.2006. Pošalji poruku
Poruka: 2715 (stari forumaš)
Napisano: četvrtak, 28.12.2006 u 19:21 Tema: Bozanićeva doza depresije
Kad su idejni protivnici u pitanju, onda se od njih traži savršenstvo na kakvo sami kritizeri i ne pomišljaju, a niti traže od svojih istomišljenika.
To je najači dokaz da je primitivni čovjek lovio u čoporu.