Napisano: srijeda, 21.2.2007 u 9:10 Tema: Večernji brevijar don Antona Šuljića
razumin...
ali jedno ne razumin...
zašto ti je baš on zapeo za zub i oko , joso?
pa on bar nešto radi...nastoji...trudi se čovjek...imaš i četvrtkom Kulturogram na hkr-u, to su mu sjajne emisije iz kulture, zanimljivi gosti...
i sad ti kažeš za tog čovika, koji je lipo moga biti miran u svojoj svećeničkoj ulozi, tam di je...duhovnik, voditi mise...i tak..mogal je biti nečujan...bez nastojanja za opći boljitak...
svaki javni nastup povlaći veliku odgovornost i rizik da te stavljaju, pribijaju na križ...mogao je biti bez toga..
zbog toga ne vidim da je mlačan..nikako...a ti možda i ne znaš što je mlak svećenik?
pa eto ti u blogu od kornija opis pogreba, pa si malo razmisli...ja svog župnika ne želim spominjati...ali...
kad tražim ispovijed (više ne, idem u Zg ili Zadar ili niš) on nije uvijek raspoložen...i to je..muka...
nekad se čini kao da sam čovjeka za rukav potegla i oduzela mu dragocijeno vrijeme od 5 minuta...ne treba meni više...
pa sad što je mlakost?
joso moj joskane
a vlč. šuljić će u svim ovim obavezama naći vremena za čovjeka...eto..
M 28 god., Zagreb Član od 15.11.2006. Pošalji poruku
Poruka: 411 (forumaš u usponu)
Napisano: srijeda, 21.2.2007 u 11:19 Tema: Večernji brevijar don Antona Šuljića
e jesam ga izreklamira. neka ga. viđam, nisa baš razumila.
ej, jasmina, mora bi se ić malo razgibat pa pravac večernja škola. ja ti se, bolan, dopunski obrazujem.
da bi zna pripoznat kukolj i lipu rič.
don mi je bija domaći uradak. dobija sam peticu. učiteljica me pofalila.
mate lovrak se nebi postidija kazala je.
Napisano: srijeda, 21.2.2007 u 11:26 Tema: Večernji brevijar don Antona Šuljića
a bilo je još njiju al ko bi i sve pobroija. o duovnim stvarima šta pišu.
nisam tija pisat o onima s kamena jerbo su mi preveć dragi.
viruje gospođa, a di ne bi kad je ostarila bolan. ondak svi počnu virovat.
sprdaš se ti josini.
Napisano: srijeda, 21.2.2007 u 11:55 Tema: Večernji brevijar don Antona Šuljića
ma daj, kaj ti je?
ja se sa nikime ne sprdan...sam idem do kraja...a ča to tebi dojde na sprdnju, jopet tvoja frka, joso mili...
s kamena.....malo si me zamislija...ča si mislija pod tim? jer ja san bila u misstu ča se tako zove...na duh. obnovi...pa si me malo zaustavija u intuiciju...e..
daj malo približi mi točno kadar...
ča kad ostarimo postanemo vjernici??
ni više tako...svijet se mijenja, ovo ti je novo doba...traže se duhovnosti, zato je takva gužva new age tehnika i sveg slatkog i lagahnog...
aj joso ne sprdan se
ali ja san dobila dojam da se ti sa nekin tu sprdaš
Ž 89 god., Zagreb Član od 23.01.2007. Pošalji poruku
Poruka: 3566 (stari forumaš)
Napisano: srijeda, 21.2.2007 u 13:04 Tema: Večernji brevijar don Antona Šuljića
[quote:7c802a2b8f="joso"]melanie, sunce josino, kuruza je i kad čovik šta živi ka bubreg u loju uzdiše i nariče pa onda to i zapisuje. viruje u boga al ni siguran. bija bi dobar i ne bi bija. popriko ga neko pogleda a on odma kukulele. kaki je to sluga.
don antun mi je malo mlačan. moga bi reć ka kamilica.[/quote:7c802a2b8f]
a joso moj, ne mogu ti ja o tomu sudit
ne znan kako čovik živi
al da živi ne znan kako lipo, ne živi čovik ni o samoga kruva
vengo o svake riči ča izlazi iz Božjih usta
morebit da se čoviku smrkne kad mu se pari da tu rič ne čuje dobro
oli da ona više ni ne izlazi iz tih svetih usta za njegove uši
a onda se pita, di san ja
i, jerbo je čovik, di je Bog
Napisano: četvrtak, 22.2.2007 u 8:45 Tema: Večernji brevijar don Antona Šuljića
[quote:fb618aa232="Melanie"][quote:fb618aa232="joso"]melanie, sunce josino, kuruza je i kad čovik šta živi ka bubreg u loju uzdiše i nariče pa onda to i zapisuje. viruje u boga al ni siguran. bija bi dobar i ne bi bija. popriko ga neko pogleda a on odma kukulele. kaki je to sluga.
don antun mi je malo mlačan. moga bi reć ka kamilica.[/quote:fb618aa232]
a joso moj, ne mogu ti ja o tomu sudit
ne znan kako čovik živi
al da živi ne znan kako lipo, ne živi čovik ni o samoga kruva
vengo o svake riči ča izlazi iz Božjih usta
morebit da se čoviku smrkne kad mu se pari da tu rič ne čuje dobro
oli da ona više ni ne izlazi iz tih svetih usta za njegove uši
a onda se pita, di san ja
i, jerbo je čovik, di je Bog[/quote:fb618aa232]
melanie, zlato josino, morebit da je don malo okasnija.
il bi tija bit malo čovik, malo beštija.
Napisano: četvrtak, 22.2.2007 u 9:36 Tema: Večernji brevijar don Antona Šuljića
iz svega tvog čitam, joso da se ti poznaš s donom i da mu nešto jako, jako, jako, jako zamjeraš...a ne smiš reć...jer bi se onda izda...tako da ti sve ovdi pada u vodu, koliko i bilo istinito,,,,,,,i neistinito...jer si ti neisttinit,,,mijenjaš stalno nickove, šetkaš se po dijalektima...igraš se skrivača...
cijela ova priča dobiva predznak neozbiljnosti....
dakle...
Napisano: četvrtak, 22.2.2007 u 10:00 Tema: Večernji brevijar don Antona Šuljića
falila si leptiriću. morebit da si ti nešta ljuta na josinu. kad bi tila, bolan, svatila bi da joso imade srce ka more, ka polje krbavsko, ka velebit, ka sevdah..
josina uči šta je propustija naučit i uči da bi bija bolji čovik. jerbo, di se muvam vole čut pametnu rič.
razumiš.
Napisano: četvrtak, 22.2.2007 u 10:12 Tema: Večernji brevijar don Antona Šuljića
ne ne ljutin se na tebe, niš ne gre od osjećaja...nisam objektivna kad mi diraš u dragoga čovika..kog si volin pročitati...ali reći ću ti joso mili, da nisi jedini..no ja ne treban niš braniti...kažem da niki ni savršen..ja uzmem od onoga ča je dobro i pametno...ovo ča si ti izvukao..more bit i je...ali to ne pretežža, to nije bit..gledaš cjelokupni rad i trud...svakoga..pa onda zaključuj..
osim toga samu temu si započeo nwekako, blabla...triba si staviti citati...da znamo na ča misliš..
pa kad si tako lip, napokon ti pročitah profil i pametan, onda....dobro...drago mi je
ma budi mi lipi i u svojim mislima, pametni naš..
a na onome sa nickovima..to zaboravi...moja vječita sumnja...znam da sam nešto vidila......ali neću o tome..
Napisano: četvrtak, 22.2.2007 u 10:24 Tema: Večernji brevijar don Antona Šuljića
lip sam. šta je je. al se zenesem u toj lipoti i izgubim ka blentava ovca.
tija bi bit pametan ka šta su neki ovdi. inteligencija mi nešto kilava. i ode josina šumom. razumiš.
volim ti ja dona Antona. tija sam vidit možel se josina mirit po pameti s nekijem odavde. razumiš.
jasmina. leptiriću. bona.