Postavi kao početnu stranicu - Dodaj u favorites

Vi ste na: Naslovnica foruma  •  Komentari članaka na portalu  •  Krzno je problem ili ne?
Komentari članaka na portalu

Komentiranje članaka objavljenih na portalu
Moderatori: Hrvoje
Tema: 213
Poruka: 5277
Najnovija tema: Depresija i samoubojstva nakon pobačaja
Aktualna tema: Depresija i samoubojstva nakon pobačaja
Zadnja poruka: Krešimir, srijeda 7.1.2009. u 22:42
Naslov teme:
Krzno je problem ili ne?
Autor teme: Ibrahimović  •  Broj odgovora: 73  •  Broj pregleda: 6457
1 2 3 4 5
Otvori novu temu      Odgovori na temu      Prati ovu temu
Ibrahimović
M 39 god.,
Zagreb
Član od 01.01.2006.
Pošalji poruku
Poruka: 2213 (stari forumaš)
Napisano: utorak, 17.4.2007 u 8:53
Tema: Krzno je problem ili ne?

Benedikt XVI. tijekom svog dvogodišnjeg pontifikata znao se pojaviti s kapom "camauro" koja na rubu ima krzno, a koju su nosili poglavari Katoličke crkve još od 12. stoljeća
edna talijanska organizacija za zaštitu prava životinja zatražila je od pape Benedikta XVI. da prestane nositi krzno.
Vidi na:
http://www.kriz-zivota.com/pod_povecalom/2141
Zanima me vaše mišljenje treba li ili ne treba papa nositi krzno?
Idi na vrh

Ispiši      Citiraj      Odgovori
marc
M 89 god.,
Zagreb
Član od 10.03.2007.
Pošalji poruku
Poruka: 1557 (stari forumaš)
Status: niži moderator
Napisano: utorak, 17.4.2007 u 9:11

nijedan covjek ne treba nositi krzno. nekada je to bila nuznost jer covjek nije imao drugih materijala kojima bi se mogao zastititi od vremenskih nedaca koje su utecale na njega i njegov zivot.
no danas krzno ne treba nikome egzistencijalno nego je stvar luksuza i vrlo cesto bahatosti. naravno da i prvi covjek crkve svojim ponasanjem treba dati primjer.
Idi na vrh

jasminka
Ž 41 god.,
Pag
Član od 01.01.2006.
Pošalji poruku
Poruka: 10211 (stari forumaš)
Napisano: utorak, 17.4.2007 u 9:36

eto marcovo mišljenje je istovjetno mome...ak si mislil anketirano....:)
Idi na vrh

sara
Ž 53 god.,
Koprivnica
Član od 01.01.2006.
Pošalji poruku
Poruka: 4459 (stari forumaš)
Napisano: utorak, 17.4.2007 u 9:46

Ništa nemam protiv nošenja krzna, dapače. Imam protiv egzibicionizma po kojemu treba nositi krzno različitih, čim rječih životinja. Ali kao što se životinja ubija radi jela, može se ubijati i radi krzna. Jasno, ali to prelazi granice razuma (istrebljivanje i sl., kao jedenje zaštićenih ptica npr.) da to smatram lošim.
Idi na vrh

korn-horn
M 27 god.,
Zagreb
Član od 01.01.2006.
Pošalji poruku
Poruka: 1107 (stari forumaš)
Napisano: utorak, 17.4.2007 u 9:48

http://www.youtube.com/watch?v=RAJzMckVNGI

evo dame i gospodo uživajte...........odgledajte do kraja, ja nisam mogao. samo bijednih 2 minute u vašim udobnim stolicama, a ta se patnja odvija u svijetu upravo sada, svake sekunde. to smo mi, ljudi koji mislimo da je svijet stvoren radi nas. :oops: :oops:
Idi na vrh

ines
Ž 41 god.,
Zagreb
Član od 21.11.2006.
Pošalji poruku
Poruka: 985 (iskusni forumaš)
Napisano: utorak, 17.4.2007 u 10:01

:? Pa ne znam kaj da mislim kad ti Korni kažeš jedno a mi eto na biblijskoj učimo drugo i to upravo da je svijet stvoren radi nas i da bi mi svemu tome bili gospodari...E sad je pitanje toga gospodarenja...Radimo li mi to kako treba ili ne? Ja sam svakako protiv ubijanja životinja i to sam već objasnila na onoj temi o vegetarijanstvu, i protiv sam krzna a da bi Papa mogao poslužiti kao izvrstan primjer,to bez daljnjega.No najčešće su oni koji si to krzno mogu priuštiti (i još puno puno skupljih stvari) daleko i od Boga i od crkve i od pape pa se bojim da do njihovih sfera to možda neće ni prodrijeti..Hm, :roll:
Idi na vrh

Ibrahimović
M 39 god.,
Zagreb
Član od 01.01.2006.
Pošalji poruku
Poruka: 2213 (stari forumaš)
Napisano: utorak, 17.4.2007 u 10:07

Ma sad ispada da se životinje uvijek deru na živo i to još psi.
To uopće nije istina i pretjerivanje je smišljeno da se ljdima zgadi krzno.
Tipovi se očito iživljavaju kao i naš horny ( uf pardon korny, ako me opet nazove Ibro bum ga opet zval horny)pa nam daje ove filmiće koji nisu prava slika stvari.
Uostalom zašto nije pokazao deranje tuljana od strane eskima. Oni su skroz u skladu s prirodom i kornijevim pogledima kako društvo treba izgledat.
Dalje Bušmani i drugi isto deru.
I ako ne dereš nisi prirodan niti u skladu s prirodom. Uoastalom više se štete nanese prirodi proizvodnjom sintetike i raznih umjetnih materijala nego proizvodnjom krzna.
Dakako treba prvo ubit životinju pa ju oderat to je humano i tko to smatra grubošću zapravo nezna ništa o prirodi.
Idi na vrh

korn-horn
M 27 god.,
Zagreb
Član od 01.01.2006.
Pošalji poruku
Napisano: utorak, 17.4.2007 u 10:18

ja se jednostavno nemogu složiti s tim da je svijet stvoren radi nas. Svijet, tj. Život na planeti postoji oko 600 milijuna godina, a čovjek se pojavio tek prije 3.5 milijuna godina.

Cijeli taj složeni, savršen sustav ravnoteže i sklada razvijao se milijardama godina, točnije 4.5 milijarde godina. Ljudi su također milijunima godina živjeli kao dio tog sklada dok se eto prije 12 tisuća godina nije dio ljudi ponašati na određen način. 7 tisuća godina kasnije stvorene su već ogromne vojske, kraljevstva i gradovi. sasvim je logično da se biblijskom piscu zaista učinilo kako je sve stvoreno radi nas. jer čovjek je samo uzimao i sebi prilagođavao kako bi mogao stjecati materijalna bogatstva. ta slika svijeta zaista je bilo jedino što su pisci biblije i mitolozi diljem svijeta u tom trenutku pismenosti i poimanja mogli zaključiti.

No danas bi trebalo biti jasno da su suživot i sudjelovanje u skladu čovjeku prikladniji načini života od svojatanja i gospodarenja. neke naknadne etike i pravila koje su razni i brojni humanisti, filozofi, duhovni ljudi dodavali u smislu oplemenja našeg izrabljujućeg odnosa slabo su uspjele. I dalje je to izrabljujući odnos koji u korjenu ima misao da sve što postoji je tu zbog čovjeka, da je Bog čovjekovo ekskluzivno pravo i da je cijeli planet zapravo kreativno osmišljena kulisa za predstavu borbe između Dobra i Zla u ljudskim glavama. vrijeme je da zaista ljudi malo zastanu i redefiniraju svoje paradigme, jer nas ovo vodi u propast i to preočigledno.

eto, Ines kako ja gledam na te stvari, nadam se da ti je sada jasnije bar malo :)
Idi na vrh

marc
M 89 god.,
Zagreb
Član od 10.03.2007.
Pošalji poruku
Napisano: utorak, 17.4.2007 u 10:23

[quote:3134d50ee6]
Ništa nemam protiv nošenja krzna, dapače. Imam protiv egzibicionizma po kojemu treba nositi krzno različitih, čim rječih životinja. Ali kao što se životinja ubija radi jela, može se ubijati i radi krzna. Jasno, ali to prelazi granice razuma (istrebljivanje i sl., kao jedenje zaštićenih ptica npr.) da to smatram lošim.[/quote:3134d50ee6]

zivotinja se ubija radi jela kako bismo mogli prezivjeti i predstavlja normalan tijek u prirodi. upravo iz istog razloga lov smatram besramnim jer predstavlja nepotrebno izivljavanje nad zivim bicima jer se ne organizira kako bi se nahranila djeca u africi nego da bi se debeli neosjetljivi gotovani zabavili! ubijati zivotinje radi krzna je objest u svijetu koji ima savrsene zamjene za toplinu pa cak i ljepotu i ugodu krzna i pokazuje da svijet oko sebe promatramo ocima iskoristavanja a ne ljubavi. takvi obicno vicu na djecu u parku da ne beru jagace jer da je to ruzno, a popodne obuku kozne hlace, zajasu konja, uzmu obiteljski sacmaricu, puste pse i krenu u pokolj iz zabave. pa zivotinje nisu ovdje da bi nam sluizle kao igracke u poremecenom svijetu, nego su dio zivog svijeta koji je nastao u savrsenoj ravnotezi svega bica u njemu.
Idi na vrh

korn-horn
M 27 god.,
Zagreb
Član od 01.01.2006.
Pošalji poruku
Napisano: utorak, 17.4.2007 u 10:27

[quote:80cf407c7a="Ibrahimović"]Ma sad ispada da se životinje uvijek deru na živo i to još psi.
To uopće nije istina i pretjerivanje je smišljeno da se ljdima zgadi krzno.
Tipovi se očito iživljavaju kao i naš horny ( uf pardon korny, ako me opet nazove Ibro bum ga opet zval horny)pa nam daje ove filmiće koji nisu prava slika stvari.
Uostalom zašto nije pokazao deranje tuljana od strane eskima. Oni su skroz u skladu s prirodom i kornijevim pogledima kako društvo treba izgledat.
Dalje Bušmani i drugi isto deru.
I ako ne dereš nisi prirodan niti u skladu s prirodom. Uoastalom više se štete nanese prirodi proizvodnjom sintetike i raznih umjetnih materijala nego proizvodnjom krzna.
Dakako treba prvo ubit životinju pa ju oderat to je humano i tko to smatra grubošću zapravo nezna ništa o prirodi.[/quote:80cf407c7a]

Ibrahimoviću, Ibro je analogno korny-ju, jerbo sam ja korn-horn

ovo tvoje lamentiranje kako ovo nije prava slika stvari je karikaturalno. pravo se na ovakve načine ljudi odnose prema životinjama. To su ti čari napretka i masovnog uzgoja.

Eskimi prvo ubiju životinju, pa je onda trančiraju. uvijek ubiju isključivo koliko im treba jer je lov njihov način života. Nikad ne ubijaju mladunčad, gravidne jedinke već uvijek traže neku ranjenu ili poškodovanu ako mogu. pomole se za dušu ubijene životinje.

Bušmani po istom postupku.

eto Ibrahimoviću, malo znaš o ovim stvarima, a više misliš da znaš.
Idi na vrh

korn-horn
M 27 god.,
Zagreb
Član od 01.01.2006.
Pošalji poruku
Napisano: utorak, 17.4.2007 u 10:29

[quote:39234cd001="marc"]
zivotinja se ubija radi jela kako bismo mogli prezivjeti i predstavlja normalan tijek u prirodi. .[/quote:39234cd001]

način na koji naša civilizacijska kultura živi nema veze s prirodnim tijekovima. Mi smo tumorčina u zajednici života i ukoliko ne promjenimo način života priroda će nas vrlo brzo riješiti i nastavit će po svome. Planeti je ozbiljno narušeno "zdravlje" a mi smo jedini i isključivi uzročnici
Idi na vrh

marc
M 89 god.,
Zagreb
Član od 10.03.2007.
Pošalji poruku
Napisano: utorak, 17.4.2007 u 10:30

[quote:f393aec78b]
Dakako treba prvo ubit životinju pa ju oderat to je humano i tko to smatra grubošću zapravo nezna ništa o prirodi.[/quote:f393aec78b]

bilo mi je neobicno da osoba koja zagovara takav nastrani egzibicionizam koristi kategoriju humanosti u odnosu prema neljudskom bicu no tada sam shvatio da je vrlo vjerojatno rijec o lapsusu!
a posto se dobro razumijes u prirodu onda te molim da mi das jos neki primjer iz carstva zivotinja gdje jedna vrsta ubija iz ciste zabave i luksuza? ili mislis da je bezrazlozna prmisljena okrutnost ipak karkteristicna samo za (neke) ljude i njihove pobornike?
Idi na vrh

marc
M 89 god.,
Zagreb
Član od 10.03.2007.
Pošalji poruku
Napisano: utorak, 17.4.2007 u 10:34

[quote:2d433daf1c]
način na koji naša civilizacijska kultura živi nema veze s prirodnim tijekovima. Mi smo tumorčina u zajednici života i ukoliko ne promjenimo način života priroda će nas vrlo brzo riješiti i nastavit će po svome. Planeti je ozbiljno narušeno "zdravlje" a mi smo jedini i isključivi uzročnici[/quote:2d433daf1c]

da, da i to sve zato sto ljudi jedu meso jos o doba adama i eve!
Idi na vrh

jasminka
Ž 41 god.,
Pag
Član od 01.01.2006.
Pošalji poruku
Poruka: 10211 (stari forumaš)
Napisano: utorak, 17.4.2007 u 10:36

kad se ljudi ne znaju odnositi prema ljudima, kako će se odnositi prema drugim bićima?
Danas se gleda vlastiti probitak, svjetske sile gaze sve pred sobom..bogatastvo i glad..raskoš i bijeda..opravdanje i krivnja..danas je slika ovoga svijeta : ugroženost...ugroženost bogatih i ugroženost potčinjenih...iživljavanje prvih nad drugima..

A onda dolazi ona perverznost gdje su borci za prava životinja daleko glasniji nego za prava čovjeka..i tu nastaje kaos i sukob..Korni, bogati se tobože bore za prava životinja i furaju svoju tobožnju plemenitost...opet u svoju korist..Od svega toga izbezumljeni napadamo jedni druge, bori za ljudska prava napadaju ove za prava životinja..ovi ove, oni one,,

a trpe i trpit će uvijek oni koji nemaju prava na svoj život..bilo to ljudi ili niža bića...
Gdje će nam kraj?
zaista, zbog čega oni koji su tako glasni zaštitnici životinja i zvijeri, zašto nemaju osnovni osjećaj za čovjeka u patnji? U čovjeka do sebe? zašto je ta međuljudska mržnja toliko narasla da se personaliziraju životinje?
razgovara se sa pesima i mačkama, kanarincima i krokodilima...a s čovjekom se izbjegava komunikacija?

To je problem...

...
Idi na vrh

ines
Ž 41 god.,
Zagreb
Član od 21.11.2006.
Pošalji poruku
Poruka: 985 (iskusni forumaš)
Napisano: utorak, 17.4.2007 u 10:41

:) Taman sam se spremala da nešto slično i sama odtipkam ali si me preduhitrila Jasminka....Slažem se s tobom

Korni,svako ima pravo na svoje ...jesi li u mome stavu pronašao nešto loše?
Idi na vrh

Otvori novu temu      Odgovori na temu      Prati ovu temu
1 2 3 4 5
PRETRAŽIVAČ FORUMA

Traženi pojam

Samo od korisnika
Forumu

Vrijeme
Teme samo sa slikom
da  
Teme samo s videom
da

NOVO S FORUMA NAJPOPULARNIJE TEME NA FORUMU
Opatije nullius ili teritorijalne opatije - biskupije
Templar, petak 9.1.2009 u 23:43

Ispovijed
iHR, petak 9.1.2009 u 23:24

Ateistička kampanja u Velikoj Britaniji
iHR, petak 9.1.2009 u 23:17

Protestanti
TroIva, petak 9.1.2009 u 23:13

KBF Đakovo
TroIva, petak 9.1.2009 u 23:11

Odnosi Hrvatska - Slovenija
Dalmoš, petak 9.1.2009 u 22:58

I nakon tridesete bez braka?
nuvi2, petak 9.1.2009 u 22:14

Što se događa u Crkvi?
Ivan, petak 9.1.2009 u 21:38

Hrvatske katedrale
barbaraa, petak 9.1.2009 u 20:31

Kućni ljubimci
_ana_, petak 9.1.2009 u 20:22
    Vaše mišljenje o homoseksualcima
krešimir999, ponedjeljak 5.1.2009 u 20:31

Thompson i Crkva
barbaraa, četvrtak 1.1.2009 u 22:41

Međugorje
Nježni sport, srijeda 7.1.2009 u 11:59

Ajmo kviz!
fiore, petak 18.1.2008 u 1:06

Karizmatizam
uzvodno, srijeda 7.1.2009 u 21:50

Franjo Tuđman
Radisson, utorak 6.1.2009 u 10:46

Božje stvaranje ili evolucija?
metatronX, četvrtak 8.1.2009 u 20:32

Bertone o zabrani ređenja homoseksualaca
jasminka, četvrtak 24.7.2008 u 17:26

Sukob na katoličkoj ljevici?
angelus, četvrtak 13.7.2006 u 21:00

Celibat
iana, ponedjeljak 29.12.2008 u 18:31
Vi ste na: Naslovnica foruma  •  Komentari članaka na portalu  •  Krzno je problem ili ne?

IZ WEB SHOPA

Oslo Gospel Choir: The Christmas Way
95,00 kn

NAJČITANIJE NA PORTALU

Sveta obitelj i obitelj 21. stoljeća
Dan Gospodnji, 28.12.2008

Događaji koji su obilježili 2008. godinu
Crkva, 31.12.2008

Svjetlo istinsko dođe na svijet
Dan Gospodnji, 4.1.2009

Madrid: Budućnost ovisi o obitelji
Zoom, 28.12.2008