M 27 god., Zagreb Član od 01.01.2006. Pošalji poruku
Poruka: 1107 (stari forumaš)
Napisano: četvrtak, 19.4.2007 u 14:33 Tema: Krzno je problem ili ne?
moram reći da zaista ne razumiješ modernu industriju proizvodnje hrane. možda 1% životinja žive u uvjetima koje ti zamišljaš prevladavajućima. Većina ih ne vidi ni sunca ni mjeseca, žive u izmetinama i šopane su antibioticima da ne obole i anabolicima da narastu. Pilićima zbog osteoporoze daju cement kako im se kosti ne bi raspale od nekretanja. To s cementom je protuzakonito ali je razotkriveno da je na velikim farmama to prešutna praksa.
Ideja žrtvovanja, i sve što je Isus činio i govorio je upravo Božje obraćanje na čovjeku razumljiv i prirodan način. druga živa bića su u jednako intenzivnom odnosu su Stvoriteljom samo na potpuno različit način. tako ja mislim da jest.
a o stavu kako je čovjek u odnosu na ostatak stvorenog nešto vrijednije sam već rekao. takvo razmišljanje je dovelo do ovoga što imamo danas. To je potpuno promašena perspektiva promatranja. Suživot i suradnja, umjesto samoživosti i sukoba koje mi proklamiramo. No, ponavljam to je kulturološki uvjetovano jer postoje milijuni ljudi koji stotinama tisuća godina žive na drugačiji način
M 39 god., Zagreb Član od 01.01.2006. Pošalji poruku
Poruka: 2213 (stari forumaš)
Napisano: četvrtak, 19.4.2007 u 14:41 Tema: Krzno je problem ili ne?
[quote:286114c7d0="korn-horn"]moram reći da zaista ne razumiješ modernu industriju proizvodnje hrane. ...
takvo razmišljanje je dovelo do ovoga što imamo danas. To je potpuno promašena perspektiva promatranja. Suživot i suradnja, umjesto samoživosti i sukoba koje mi proklamiramo. No, ponavljam to je kulturološki uvjetovano jer postoje milijuni ljudi koji stotinama tisuća godina žive na drugačiji način[/quote:286114c7d0]
Ja tebi ponavljam da ovakvim pisanjem izazivaš da ti čovjek odgovori onako kako ti ne paše.
Okani se toga i prestani izazivati.
A i tema o Glavašu je zaključana zbog tvog uvredljivog komentara.
Stoga ako ti je mila rasprava onda ok ali bez osobnog prozivanja i etikatiranja.
Misli da sm te upozorio na vrrlo blag način.
Napisano: četvrtak, 19.4.2007 u 14:46 Tema: Krzno je problem ili ne?
kada bih ja rekao da je stup katoličanstva sv. Toma koji sjedi ispred Oca ti bi mi s pravom rekao da ne razumijem o čemu pričam i da ne poznam činjenice.
Objasnio bi mi da zaista katolici za Boga kažu Otac i da on zaista sjedi i da postoje i sveci pa i sv. Toma ali sve sam to doveo u nepovezanu cjelinu koja je netočna.
dakle bio bi u pravu kad bi rekao da nit znam nit razumijem o čemu pričam.
Kada ti kažeš da većina životinja na svijetu uzgajana za ljudsku prehranu nije zlostavljana to je analogno izjavi o sv. Tomi koji sjedi ispred Oca.
glede Glavaša, trudio sam se biti pristojan i odmjeren jer ja o takvim tipovima imam potpuno drugačije mišljenje i također smatram uvredljivim komentare potpore takvoj osobi
Napisano: četvrtak, 19.4.2007 u 14:49 Tema: Krzno je problem ili ne?
[quote:28b1a698ec="korn-horn"]kada bih ja rekao da je stup katoličanstva sv. Toma koji sjedi ispred Oca ti bi mi s pravom rekao da ne razumijem o čemu pričam i da ne poznam činjenice.
Objasnio bi mi da zaista katolici za Boga kažu Otac i da on zaista sjedi i da postoje i sveci pa i sv. Toma ali sve sam to doveo u nepovezanu cjelinu koja je netočna.
dakle bio bi u pravu kad bi rekao da nit znam nit razumijem o čemu pričam.
Kada ti kažeš da većina životinja na svijetu uzgajana za ljudsku prehranu nije zlostavljana to je analogno izjavi o sv. Tomi koji sjedi ispred Oca.
glede Glavaša, trudio sam se biti pristojan i odmjeren jer ja o takvim tipovima imam potpuno drugačije mišljenje i također smatram uvredljivim komentare potpore takvoj osobi [/quote:28b1a698ec]
Samo ti nastavi a onda ćeš glmiti uvrijeđenu frajlicu kad te netko verbalno dohvati.
Napisano: četvrtak, 19.4.2007 u 14:53 Tema: Krzno je problem ili ne?
moja je savjest mirna, a ukoliko izgubiš kontrolu potrudit ću se da se to i sankcionira. svojih osam života si ispucao :twisted:
ali naravno bilo bi ljepše da se naučiš na različitost poimanja stvari i da takvim angažmanom pridoneseš kvalitetnijem forumu. vrlo ću rado s pristojnim ljudima raspravljati
Napisano: četvrtak, 19.4.2007 u 14:55 Tema: Krzno je problem ili ne?
[quote:b59b458577="korn-horn"]moja je savjest mirna, a ukoliko izgubiš kontrolu potrudit ću se da se to i sankcionira. svojih osam života si ispucao :twisted:
ali naravno bilo bi ljepše da se naučiš na različitost poimanja stvari i da takvim angažmanom pridoneseš kvalitetnijem forumu. vrlo ću rado s pristojnim ljudima raspravljati [/quote:b59b458577]
Nadam se da će ovakvo svađalačko ponašanje vidjeti administrator.
I shvatiti što želiš postići tim ponašanjem.
Napisano: četvrtak, 19.4.2007 u 15:02 Tema: Krzno je problem ili ne?
svađalačkog ponašanja ni u tragovima, već umirivanje tvojeg iskrenja na halucinaciju "spuštanja" koja se javlja redovito i u komunikaciji s drugim članovima.
rekoh ti da ne razumiješ o masovnoj proizvodnji hrane životinjskog porjekla i objasnih ti kako i zašto. Bez ikakvih svađalačkih namjera.
također mislim da ne znaš o biologiji i ekologiji, kada kažeš da priroda ne može opstati bez čovjeka. pa nije kraj svijeta ne znati o nečemu :idea:
Napisano: četvrtak, 19.4.2007 u 15:06 Tema: Krzno je problem ili ne?
Nije grijeh ne zanti ali je grijeh nekom nabijati neznanje na nos a to ti činiš.
Pritom si sprovocirao članove svojim antihrvatskim ponašanjem. Dakle nemoj se baš oholiti i gledati sebe kao nedodirivog ovdje.
Ponavljam po meni životinje na farmama imaju sve bolje uvjete i dobro je da je tako.
Tako će i ostati a kravama s neću nikada klanjati kao svetim.
To zaboravi.
Napisano: četvrtak, 19.4.2007 u 15:11 Tema: Krzno je problem ili ne?
smatram da je moj način razmišljanja prohrvatski, a onaj drugi antihrvatski, no nije sad ni mjesto ni vrijeme.
ponovit ću glasovitu misao marka Twaina: "nije problem u onome što ljudi ne znaju, već u onome što znaju a jednostavno nije točno"
to se naravno odnosi i na mene :)
farme postaju sve natrpanije i uvjeti su sve lošiji. Prisutan je porast kemikalije koji se ugrađuje u te jadne organizme kako ne bi oboljeli. Ta grana industrije možda je najveći šamar našem načinu života :)
Ž 89 god., Zagreb Član od 23.01.2007. Pošalji poruku
Poruka: 3566 (stari forumaš)
Napisano: četvrtak, 19.4.2007 u 16:07 Tema: Krzno je problem ili ne?
ima jedna zanimljiva knjiga u kojoj se, između ostalog, na temelju niza znanstvenih studija i članaka, novinskih i medijskih vijesti, službenih dokumenata vladinih tijela i nevladinih organizacija... podrobno opisuje i problem zatvorenog uzgoja životinja na industrijskim farmama u SAD, kao i uvjeti u kojima ih se uzgaja, čime ih se hrani i tretira i koliko otpada proizvode i kako cijela ta industrija utječe na okoliš u usporedbi s tradicionalnim uzgojem, pa koga ova pitanja i činjenice stvarno zanimaju, preporučujem - a svatko neka sam donese zaključke...
autor je F. William Engdahl, a knjiga se zove "Sjeme uništenja - geopolitika genetski modificirane hrane i globalno carstvo", Detecta, Zagreb, 2005.
možda će se neki sjetiti ovog autora, jer je 2000. u Hrvatskoj izišla njegova knjiga "Stoljeće rata - anglo-američka naftna politika i novi svjetski poredak", u izdanju AGM-a iz Zagreba
Napisano: petak, 20.4.2007 u 7:44 Tema: Krzno je problem ili ne?
Kažem svaki seljak se brine o svojoj stoci i osigurava joj i vodu i hranu ali ne dvoji za što stoka služi. Za hranu, odjeću i obuću.
Isto tako uzdizanje životinje na razinu čovjeka, što se ljubavi Božje tiče je deplasirano. A ako se pritom proglašava sugovornika neznalicom je i uvredljivo.
Melane je napisala pošten post bez gore navedenih primjesa a ipak rekla ono što je mislila.
Ipak je sam čitao ovu drugu knjigu i nije me se dojmila. Jednostavno ju smatram nategnutom bar što se znanstvenih i nezavisnih rezultata ispitivanja tiče.
Dakle samo da dodam Biblijski Krist se odnosio prema životinjama kako se treba odnositi. Čak je izabrao magaričino mlado (pule) za ulazak u Jeruzalem na Cvjetnicu.
Svatko tko je ikad vidio kako pule izgleda može me shvatiti da mu je bilo vrlo teško nositi odrasla čovjeka. To bi se naravno po iskvarenoj logici ljubitelja životinja moglo shvatiti kao mučenje životinja.
Napisano: petak, 20.4.2007 u 13:46 Tema: Krzno je problem ili ne?
smije li svećenik ironično dijeliti blagoslove!? mislim, jel to sablazan
neću se previše ni osvrtati na tu ironiju, ma više na nedostatak pastoralne reakcije na destruktivna i neprikladna razmišljanja pojedinih revnih katolika
Ž 36 god., Zagreb Član od 11.03.2007. Pošalji poruku
Poruka: 40 (mladi forumaš)
Napisano: petak, 20.4.2007 u 13:51 Tema: Krzno je problem ili ne?
Ne nosim krzno, ali moje prijateljice ga nose. Nekima stoji prekrasno. Ne opterećujem se previše je li to u redu. Ima važnijih stvari i problema u životu od tih.