Postavi kao početnu stranicu - Dodaj u favorites

Vi ste na: Naslovnica foruma  •  Komentari članaka na portalu  •  Krzno je problem ili ne?
Komentari članaka na portalu

Komentiranje članaka objavljenih na portalu
Moderatori: Hrvoje
Tema: 213
Poruka: 5277
Najnovija tema: Depresija i samoubojstva nakon pobačaja
Aktualna tema: Depresija i samoubojstva nakon pobačaja
Zadnja poruka: Krešimir, srijeda 7.1.2009. u 22:42
Naslov teme:
Krzno je problem ili ne?
Autor teme: Ibrahimović  •  Broj odgovora: 73  •  Broj pregleda: 6456
1 2 3 4 5
Otvori novu temu      Odgovori na temu      Prati ovu temu
marc
M 89 god.,
Zagreb
Član od 10.03.2007.
Pošalji poruku
Poruka: 1557 (stari forumaš)
Status: niži moderator
Napisano: petak, 4.5.2007 u 14:11
Tema: Krzno je problem ili ne?

nemoj se ljutiti ali ovaj tvoj pisani ispad nije mi nikako shvatljiv! iz jedne vrste argumnata, da kazem ovozemaljskih, do apstraktnog odnosa pojedinca i boga! kada nestane municije u jednom taboru, hajdemo posegnuti u drugi. naravno da je to tvoja umjetnicka sloboda ali nema snagu uvjerljivosti! stoga te prepustam tvojem odnosu s bogom i vasem promisljanju ekologije jer ocigledno tu nema mjesta ni za papu a kamoli za nekog treceg!
Idi na vrh

Ispiši      Citiraj      Odgovori
Melanie
Ž 89 god.,
Zagreb
Član od 23.01.2007.
Pošalji poruku
Poruka: 3566 (stari forumaš)
Napisano: petak, 4.5.2007 u 14:46

naravno da ima mjesta i za papu i za treće osobe. jer se etičko djelovanje ne iscrpljuje samo u odnosu između mene i Boga

odnosno, ako se iscrpljuje, onda ne govorimo o kršćanskom svjetonazoru, već eventualno o gnostičkom

ali u svojem postu pokušavam reći da nema mjesta za kriva etička polazišta - kao što je (navodno) etičko djelovanje iz straha od tuđeg mišljenja

meni je taj strah, ako baš hoćeš, čista apstrakcija
Idi na vrh

marc
M 89 god.,
Zagreb
Član od 10.03.2007.
Pošalji poruku
Napisano: petak, 4.5.2007 u 15:08

[quote:148f3cdbc0]
ali u svojem postu pokušavam reći da nema mjesta za kriva etička polazišta - kao što je (navodno) etičko djelovanje iz[b:148f3cdbc0] straha od tuđeg mišljenja [/b:148f3cdbc0][/quote:148f3cdbc0]

samo da provjerim da li netko brise svoje postove na ovoj temi, jer ja niako da nadjem postove na koje se melanie refeira! ako ih brise neka se srami!
Idi na vrh

Melanie
Ž 89 god.,
Zagreb
Član od 23.01.2007.
Pošalji poruku
Napisano: petak, 4.5.2007 u 15:18

[quote:4de5b18ba4="marc"]samo da provjerim da li netko brise svoje postove na ovoj temi, jer ja niako da nadjem postove na koje se melanie refeira! ako ih brise neka se srami![/quote:4de5b18ba4]
:roll: evo ti strah od tuđeg mišljenja:
[quote:4de5b18ba4="marc"]no kako mislis modnoj industriji reci da je upotreba krzna neeticna kada ce oni ukazati da namjesnik kristov na glavi u javnosti nosi taj i takav modni detalj! pa ako on moze, sto ne bi moglo i milijardu i nekoliko stotina milijuna katolika![/quote:4de5b18ba4]
i da, pritom ne mora iznad njega stajati natpis
[b:4de5b18ba4]"OVO JE STRAH OD TUĐEG MIŠLJENJA"[/b:4de5b18ba4]
Idi na vrh

marc
M 89 god.,
Zagreb
Član od 10.03.2007.
Pošalji poruku
Napisano: petak, 4.5.2007 u 15:19

??????????????? gdje ti tu vidis strah od tudjeg misljenja??????????????????
Idi na vrh

Melanie
Ž 89 god.,
Zagreb
Član od 23.01.2007.
Pošalji poruku
Napisano: petak, 4.5.2007 u 15:22

pa citirala sam ti tvoj vlastiti post u kojem je taj strah očigledan :roll:

nazvao ga ti zabrinutošću ili obzirom, sadržaj je isti

ja taj sadržaj smatram strahom od tuđeg mišljenja
i ne smatram ga ispravnim kriterijem etičkog djelovanja
Idi na vrh

marc
M 89 god.,
Zagreb
Član od 10.03.2007.
Pošalji poruku
Napisano: petak, 4.5.2007 u 15:30

dakle ponono eristike!
ti si dakle iz
[quote:788cd54f4e]
no kako mislis modnoj industriji reci da je upotreba krzna neeticna kada ce oni ukazati da namjesnik kristov na glavi u javnosti nosi taj i takav modni detalj! pa ako on moze, sto ne bi moglo i milijardu i nekoliko stotina milijuna katolika![/quote:788cd54f4e]

vidjela moj strah od modne industrije i njezinih snagatora u rozom ili idologije na lakmus papiru s uzorkom leoparda!
nadalje iz ove recenice si izvukla neki osebujni "kriterij etickog djelovanja"! ciji? njihov, moj, svoj... ponovno velike rijeci radi velikih rijeci!
a posebno me se dojmila dilema izmedju obzira i zabrinutosti koji nemaju nikakvog smisla i tu su pali s marsa!
mora da je tesko kada u zivotu u svakoj recenici nalazis urotu, neispravni eticki kriterij ili cijedis komarce! pamet u glavu!
i daj pocni citati postove primjenom najjednostavnije metode, trazi u njma uobicajeno znacenje rijeci!
Idi na vrh

Melanie
Ž 89 god.,
Zagreb
Član od 23.01.2007.
Pošalji poruku
Napisano: petak, 4.5.2007 u 15:35

kakva sad urota...??? marc, nemoj reagirati s pozicije etičkog emotivizma, molim te

ja postove čitam vrlo pažljivo... a to što ih ne čitam bukvalno, nemoj mi zamjeriti, ali mislim da to ne čini ni jedan inteligentan čovjek

no dobro, vidim da te je napomena o strahu od tuđeg mišljenja silno osobno pogodila... a to mi nije bila namjera

dakle, prepuštam nekom drugom daljnju raspravu s tobom o ovom pitanju

cool down, nisam mislila ništa loše
Idi na vrh

marc
M 89 god.,
Zagreb
Član od 10.03.2007.
Pošalji poruku
Napisano: petak, 4.5.2007 u 15:40

eticki emotivizam je nesto cega se grozim pa ne mislim da sam mu podlegao, prije je rijec o mojoj alergiji na sofisticki amaterizam u metodi!

metoda iscitavanja i interpretiranja najopcenitijih tekstova koji zahtjevaju transformaciju u konkretni slucaj jest koristenje uobicajanog znacenja rijeci! ako je dobro za vrhovne suce sad-a u tumacenju ustava biti ce dobro i za sve one inteligentne u koje si se svrstala!

nije me tvoja nijedna opsaka pogodila kao replika na moj tekst nego sadrzaj koji odlazi i dolazi kako mu se svidi u tvojim postovima. dakle da sam uvidio argument koji stoji vjeruj mi da bih ga prokomentirao!
Idi na vrh

poliphone
M 50 god.,
Zagreb
Član od 21.04.2007.
Pošalji poruku
Poruka: 26 (mladi forumaš)
Napisano: subota, 5.5.2007 u 13:51

[quote:8ac1ff68b6="marc"]spremiti ju u ormar iz kojega ju je izvukao nakon nekoliko tom kapicom nepokrivenih pontifikata! i time simbolicno pokazati da je bezrazlozno ubijenje zivotinja radi luksuza za njega stavljeno ad acta![/quote:8ac1ff68b6]
Slažem se s Marcom. Nije samo stvar u tome je li OVAJ papa prouzročio nepotrebnu smrt neke životinje zbog svoje "elegancije". Daleko je važnije poslati poruku svima: "Ja sam takav papa koji ne podržavam oholost zbog koje stradavaju druga bića".

Naravno, papa ima niz drugih načina da pošalje istu takvu poruku, ali meni bi se baš ovakav također jako svidio.
Idi na vrh

poliphone
M 50 god.,
Zagreb
Član od 21.04.2007.
Pošalji poruku
Napisano: subota, 5.5.2007 u 13:56

[quote:f7004d858b="Melanie"]nego me smeta da se baš papinu kapu uzima kao primjer nekakvog luksuza i razbacivanja u tom smislu...

poprilično mi je licemjerno to zgražanje nad papinom kapicom umjesto upiranja prstom u modnu industriju i, u konačnici, vlastitu nečistu savjest po pitanju hlepnje za luksuznim predmetima (pa i krznom i kožom) kao statusnim simbolima[/quote:f7004d858b]

Papa nije bilo tko. Njegova kapica nije bilo kakva kapica. Cipele moža jesu (jer ne bodu oči), ali kapica je.

No, možda je Papa izvukao krzno iz naftalina da bi na raznim forumima potaknuo ovakvu raspravu, kako bi ta rasprava uprla prstima u modnu industriju i protresla nečistu savjest, tko će znati ... :P
Idi na vrh

poliphone
M 50 god.,
Zagreb
Član od 21.04.2007.
Pošalji poruku
Napisano: subota, 5.5.2007 u 14:02

[quote:55145d8ae3="Melanie"]
mene ne zabrinjava ni najmanje - iz jednostavnog razloga što za moje postupke pred Bogom neće odgovarati papa, nego ja osobno
[/quote:55145d8ae3]

Sjetimo se priče o talentima. O onom sluzi koji je svoj talent zakopao i ništa s njim nije napravio. Nemamo pravo s talentima koje smo dobili ništa ne napraviti.

Teoretski, papa bi mogao ne biti svjestan lošeg PR učinka svoje kapice. Ako netko od nas ima talent da (očito posredno) upozori Papu da svojom kapicom šalje poruku, a mogao bi poslati neku drugu, koje nije svjestan, onda je to dužan učiniti. I to je postupak za koji će svatko odgovarati.

No, još je važnije da ostavimo kapicu i ovdje, kad je već pokrenuta ovakva tema, postignemo nekakav konsenzus, odnosno međusobno se shvatimo i po mogućnosti zajednički upremo prstom u pravom smjeru. Pa čak i kada se taj prst okrene prema nama samima.
Idi na vrh

zvk
M 9 god.,
Zagreb
Član od 01.01.2006.
Pošalji poruku
Poruka: 287 (forumaš u usponu)
Napisano: subota, 5.5.2007 u 14:15

[quote:cf4069bdf2="korn-horn"]http://www.youtube.com/watch?v=RAJzMckVNGI

evo dame i gospodo uživajte...........odgledajte do kraja, ja nisam mogao. samo bijednih 2 minute u vašim udobnim stolicama, a ta se patnja odvija u svijetu upravo sada, svake sekunde. to smo mi, ljudi koji mislimo da je svijet stvoren radi nas. :oops: :oops:[/quote:cf4069bdf2]

Meni ide na živce da se religiozna mišljenja budizma i sličnih religija guraju pod firmom brige o životinjama. Ako netko vjeruje da životinje trebaju imati tretman kao i ljudi jer su dio nekakvog kozmičkog jedinstva nekakve religijske koncepcije, to nije moja briga. A zašto na ovom linku deru životinje na živo - ja ne znam, ali znam da su ih prije mogli ubiti i dobiti jednako dobro krzno, plus jako dobro meso.

Naravno, ovakvo mučenje životinja uopće ne zagovaram. Ako životinje i nisu ljudi, i ako i ne mogu shvatiti da ih uzgajamo zbog klanja, to ne znači da ih treba mučiti. Mučenje je jednostavno - mučenje, i bez obzira što se životinje neće reinkarnirati i što nisu ljudi. Dvije od glupljih ideja koje sam čuo od ovih religioznih brijača univerzalne duše su viđene na televiziji:

- Jedan je rekao da jogiji mogu živjeti samo od zraka i vode, jer su postigli visok "nivo svijesti".
- Jedan je bio protiv jedenja jaja jer su kokoši uzgajane u lošim uvjetima.

Idioti.
Idi na vrh

Otvori novu temu      Odgovori na temu      Prati ovu temu
1 2 3 4 5
PRETRAŽIVAČ FORUMA

Traženi pojam

Samo od korisnika
Forumu

Vrijeme
Teme samo sa slikom
da  
Teme samo s videom
da

NOVO S FORUMA NAJPOPULARNIJE TEME NA FORUMU
Ispovijed
iHR, petak 9.1.2009 u 23:24

Opatije nullius ili teritorijalne opatije - biskupije
Templar, petak 9.1.2009 u 23:18

Ateistička kampanja u Velikoj Britaniji
iHR, petak 9.1.2009 u 23:17

Protestanti
TroIva, petak 9.1.2009 u 23:13

KBF Đakovo
TroIva, petak 9.1.2009 u 23:11

Odnosi Hrvatska - Slovenija
Dalmoš, petak 9.1.2009 u 22:58

I nakon tridesete bez braka?
nuvi2, petak 9.1.2009 u 22:14

Što se događa u Crkvi?
Ivan, petak 9.1.2009 u 21:38

Hrvatske katedrale
barbaraa, petak 9.1.2009 u 20:31

Kućni ljubimci
_ana_, petak 9.1.2009 u 20:22
    Vaše mišljenje o homoseksualcima
krešimir999, ponedjeljak 5.1.2009 u 20:31

Thompson i Crkva
barbaraa, četvrtak 1.1.2009 u 22:41

Međugorje
Nježni sport, srijeda 7.1.2009 u 11:59

Ajmo kviz!
fiore, petak 18.1.2008 u 1:06

Karizmatizam
uzvodno, srijeda 7.1.2009 u 21:50

Franjo Tuđman
Radisson, utorak 6.1.2009 u 10:46

Božje stvaranje ili evolucija?
metatronX, četvrtak 8.1.2009 u 20:32

Bertone o zabrani ređenja homoseksualaca
jasminka, četvrtak 24.7.2008 u 17:26

Sukob na katoličkoj ljevici?
angelus, četvrtak 13.7.2006 u 21:00

Celibat
iana, ponedjeljak 29.12.2008 u 18:31
Vi ste na: Naslovnica foruma  •  Komentari članaka na portalu  •  Krzno je problem ili ne?

IZ WEB SHOPA

Simply Worship
140,00 kn

NAJČITANIJE NA PORTALU

Sveta obitelj i obitelj 21. stoljeća
Dan Gospodnji, 28.12.2008

Događaji koji su obilježili 2008. godinu
Crkva, 31.12.2008

Svjetlo istinsko dođe na svijet
Dan Gospodnji, 4.1.2009

Madrid: Budućnost ovisi o obitelji
Zoom, 28.12.2008