M 23 god., Varaždin Član od 10.11.2006. Pošalji poruku
Poruka: 2 (novi forumaš)
Napisano: ponedjeljak, 23.4.2007 u 19:45 Tema: Komemoracija za žrtve Jasenovca
"Okupljenima se obratio i predsjednik Stjepan Mesić koji je naglasio da se istina stalno mora isticati jer se u laži ne može živjeti i graditi budućnost".
Svakako, ova izjava je točna i oko nje nema nikakve dileme, ali je veliki promašaj što dolazi iz usta osobe kao što je Mesić - njemu je istina potpuno nepoznat pojam...!
Dobro, nema smisla na vjerskom portalu pisati o politici, ali moram dati jednu opasku na članak: u Jasenovcu nije bio samo ustaški logor kako se smatra (i kako pojedinci žele da se smatra).
Za sve zainteresirane, evo link (vrlo zanimljiv članak):
http://www.safaric-safaric.si/materiali_cro/ljubica_stefan_HZK_1998.html
Dakako, ne bih želio da mislite da ovim opravdavam ustaške zločine, ali mi je želja samo da proširim istinu o Jasenovcu (nakon što su je komunistička vlast godinama namjerno zataškivala).
M 62 god., Zagreb Član od 01.01.2006. Pošalji poruku
Poruka: 2715 (stari forumaš)
Napisano: ponedjeljak, 23.4.2007 u 20:59 Tema: Komemoracija za žrtve Jasenovca
[quote:71f3abb264][quote="Mckilem"]"Okupljenima se obratio i predsjednik Stjepan Mesić koji je naglasio da se istina stalno mora isticati jer se u laži ne može živjeti i graditi budućnost".[/quote:71f3abb264]
Danas je naprotiv izjavio da ne smijemo gledati u 'retrovizor'. Osim, samo kad on ima za to potrebu. Ili je jednostavno zaboravio što je pred koji tjedan rekao.
Ž 31 god., Zagreb Član od 19.02.2007. Pošalji poruku
Poruka: 1219 (stari forumaš) Status: moderator
Napisano: ponedjeljak, 23.4.2007 u 23:23 Tema: Komemoracija za žrtve Jasenovca
Citala sam vec nesto od Ljubice Stefan, o njezinom zahtjevu kao pravednice medju narodima da se i Stepincu dodijeli ista titula. Ja osobno upoznah nekoliko Zidova u Izraelu koji mi rekose kako je Stepinac spasio upravo njihove vlastite roditelje ili rodjake...
Za titulu Pravednika potrebna je samo jedna spasena osoba zidovskog podrijetla. Iako ih je Stepinac spasio i na desetke, sluzbena politka prema HR to jos ne dopusta.
Eto, toliko o pravdi i zadovoljstini...no polako, sve kad tada obasja svjetlo istine!
M 23 god., Varaždin Član od 10.11.2006. Pošalji poruku
Poruka: 2 (novi forumaš)
Napisano: utorak, 24.4.2007 u 8:42 Tema: Komemoracija za žrtve Jasenovca
[quote:9e40e64853="Pravednik"]Ne čini mi se da je socijalistički sistem zataškavao jasenovac, već naprotiv svoje zločine, a Jasenovac preuveličavao (700 000 ubijenih).[/quote:9e40e64853]