Napisano: srijeda, 30.5.2007 u 21:36 Tema: Bonton biskupa Perića
Vjerujem da je to objavljeno u Mostaru. Za sada još nije u Hrvatskoj. Može se preko fratrov nabaviti...znam da izdavaćka kuća Verbum otkupljuje njihove knjige....
Lady bi nam mogla biti veza oko nabavke knjige Angi,,,Hoćeš?
M 39 god., Zagreb Član od 01.01.2006. Pošalji poruku
Poruka: 2213 (stari forumaš)
Napisano: četvrtak, 31.5.2007 u 7:37 Tema: Bonton biskupa Perića
[quote:edbed8dd42="angelus"]:.... a tu bi nam naš Ibro mogao biti od velike pomoči.[/quote:edbed8dd42]
Iskreno rečeno nebih.
Jer uz svo štovanje prema biskupu i razumijevanje za njegovu situaciju ne vidim kako mu je ovo bio dobar potez.
Mislim da pitanje bontona nije pitanje kojim bi se biskup trebao baviti možda je to trebao podvesti pod upute za liturgiju u svojoj biskupiji.
M 62 god., Zagreb Član od 01.01.2006. Pošalji poruku
Poruka: 2715 (stari forumaš)
Napisano: četvrtak, 31.5.2007 u 8:38 Tema: Bonton biskupa Perića
Dok sam bio bogoslov mi smo imali tjedno jedan sat bon tona. Možda bi ipak trebalo ljude upozoriti da neka ponašanja ne dolikuju, posebno ne u crkvi.
Jasno, novinari su izvukli ono najpikantnije iz tog biskupovog bon tona. Prema tom njihovom opisu biskup se previše ponavlja i zalazi u neki tobožnji humor, koji je prije obićna banalnost.
Možda bi se zijevanje u crkvi moglo iskorijeniti na neki drugi način; kvalitetnim i zanimljivim propovijedima. Dobro pripremljenom liturgijom i pjevanjm cijele crkve......
Ž 59 god., Zagreb Član od 01.01.2006. Pošalji poruku
Poruka: 564 (iskusni forumaš)
Napisano: četvrtak, 31.5.2007 u 10:42 Tema: Bonton biskupa Perića
slažem se angelus, puna pažnja za vrijeme obreda sigurno je velikim dijelom zasluga onoga tko ga vodi (i naravno dugoročnije ....minulim radom, ako se može tako reći) :)