Ž 8 god., Zagreb Član od 08.12.2006. Pošalji poruku
Poruka: 58 (mladi forumaš)
Napisano: petak, 22.6.2007 u 23:12 Tema: Bonton biskupa Perića
Biskup Perić je ženomrzac . Jednom je čak upotrijebio izraz ženturaće . Za mene kao ženu je to uvrijedljivo tim više što dolazi iz usta jednog biskupa. Ipak vidi se da to nekomu paše. Upotrebljava "sirovi" jezik misleći da ga tako bolje razumiju a i na licu mu se nikada nevidi osmjeh i blagost nego samo mržnja. Ovo što on piše u svojoj knjizi o ženama nije lijepo jer te žene koje su za njega manje vrijedne su majke, radnice, patnice i ne zaslužuju da ih i on ponižava i maltretira.
Napisano: subota, 23.6.2007 u 0:48 Tema: Bonton biskupa Perića
pa to sam si baš razmišljala, vjeruj mi, kakav je odnos biskupa prema njegovoj majci, a naravno kakva je njegov odnos i tko je zanjega MB?
Zašto majka Božja? zbog toga što je ona čisti simbol majčinstva i sve ljubavi i patnje koje nosi u srcu svaka majka....a majke su žene..pa kad pljuješ ženu..tu nešto ne štima dublje u odnosu i na vlastitu majku...ili ju je stavio visko na pijadestal ili ju je zaboravil......
na nedjeljnjoj prošloj misi pokušala sam biti po Bontonu biskupa Perića :) a to znači da sam se pri davanju mira, skroz "pristojno" ukočila i pružila ruku samo onome pored sebe s lijeve i desne strane. A onda su me ovi iza i ovi ispred, veselo gurkali pružajući mi ruku..hm..nisam im htjela uzvratiti, ali da ne nastane komešanje i čuđenje, ja sam sva sretna prihvatila ruke i zaželjala im od sveg srca mir. Odlučila sam da biskupa ovaj puta ne poslušam
Ž 31 god., Zagreb Član od 19.02.2007. Pošalji poruku
Poruka: 1219 (stari forumaš) Status: moderator
Napisano: subota, 23.6.2007 u 11:20 Tema: Bonton biskupa Perića
E, Jase, Jase...sad cu ja odma bacit kamen na te - i to onaj iz Ercegovine...samo trazim neki dostojnih proporcija.......
e, sad ozbiljno. Biskup je pomalo tvrd covjek - ne bih ulazila zasto je takav. vjerojatno je i sam prosa tvrd odgoj - a juznjaci znaju bit pomalo tvrdi i totalno direktni u pristupu - jer misle kako je to [b:da2d42bc03]dobro[/b:da2d42bc03] za odgoj mladezi. Tako da taj metalitet zna biti neshvatljiv drugima - jer kad bi ti se ukazivalo na nesto - ljudi bi to znali cinit na najgori moguci nacin!!! neki put se ja zezam da smo mi odgajanji na principima antipedagogije - ali evo nisam nezadovoljna plodom. moze izaci i na dobro - ljudi se nauce tako navikavat na svasta. ne ocekujes bas uvijek pohvalu i potporu - a tako to i je u zivotu.
ja danas naravno nisam takva jer se vremena mijenjaju, pa pokusavam iskoristiti ona dobra koja su me naucili (npr. ne odustajat od svojih vrijednosti taman pod cijenu zivota), ali metode kojima te vrijednosti prenosim su puno drugacije. posve shvacam da su ljudskost kao i izbalansirana i mudra blagost jedini ispravan nacin prenasanja tih vrednota.
Vjerujem da je to Biskup pisa u dobroj namjeri, al mu je stil ko da je iz ispa iz nekih drugih vremena. Tako da ga mozda treba citati onako "u globalu"...ne hvatat se za neke njegove "sitnice". A mnogi stariji svecenici takodjer nikad nisu naucili sa zenama, pa prema nama nastupaju iz nekakvih svojih cudnih svijetova - nama neshvatljivih.
Napisano: subota, 23.6.2007 u 13:00 Tema: Bonton biskupa Perića
lady iz tebe progovara taj odgoj, padre padrone :) i potčinjenost i tlaka za žensko..ja ti nisam feministkinja, jer one su otišle u lezbizam i mržnju prema muškarcima . Konačno taikav feminizam je valjda reakcija na reakciju, na ovakve stavove kao kod biskupa, rekla bih i da je i to Plod upravo ovakvog odnosa prema ženi.
iz toga ide još jedan plod, a to je teror nad ženama koje nisu i ne dopuštaju poniženja. Dakle, mogli bi i trebali ipak sve sagledati. Cijelu ovu priču sa svih strana. Biskup Perić je očito za onu staru " udri je prije i nego što pomisli učiniti što!".
nema opravdanja tome..a ti možeš bacati kamen na mene, jer to i je ta škola, teror nad onima koje ne pristaju
takav će stav i ignorirati ion9 što je sve više prisutno u našem društvu, a to je zlostavljanje žena, od strane muževa zlostavljača.
ovo je vrijeme, draga Lady toliko puno žrtava žena i djece...pomahnitala Zvijer se jako trudi da uništi materinstvo, odnosno ženu u njenoj najjačoj domeni, njenu toliko dragocijenu ulogu u životu. zbog toga, u ovakvom vremenu, jedan biskup ženomrzac, nije poželjan.
Što je njegova poruka muškarcima, generacijama?
ženturaće ušutjeti i staviti ih u kkuhinju gdje im je i mjesto...samo ti mogu reći da nakon ovakvog stava jednog velikodostojnika Crkvve, dobivam čistu želju za ženama svećenicama...
sjetila sam se jedne propovijedi jedne svećenice Reformatorske Crkve, koju sam gledala u prijenosu mise na tv, iz osijeka. Koja je to propovijed bila!
Žena je imala neku govornu manu, no nije smetalo, čak je pojačavalo poruku koju je jednostavno dala....
to je leglo kao melem na ranu..takva propovijed..kratka i jaka...bez vrijeđanja i postavljanja žensko-muško, muško-žensko..
znam da želiš mirotvoriti,,,ali nemoj to raditi na štetu žrtve..
rekoh, ovaj puta biskupa neću poslušati i ljude odbijati od sebe ne davši im mir, zato što su ispred ili iza mene....
Napisano: subota, 23.6.2007 u 13:32 Tema: Bonton biskupa Perića
ma, Jase, nisan te tila gadjat......to je bio ZEZ! Sacuvaj Boze!!!
Ne branim Biskupa - samo recimo da kuzim zasto tako razmislja. moji stavovi su slicniji tvojima, ali sta ces, mentalitet je takav - i tu ja vidim neke razloge i poznato mi sve to zvuci. Kuzis?!
Draga moja Jase, ja sam isto za to da se ova zenska strana prepoznaje i cijeni. Shvatih vec kako je zapravo zena snazna u svojoj biti - i to me odusevilo kao zenu!!!!!!!!!! Zato moj NICK i je [u:de47925d56]LADY![/u:de47925d56]!!!!!
Nas narod dolje to jos nije do kraja skuzio, al evoluirat ce s ovim mladim snagama, ne boj se! Stariji su svoje dali - sad nastupamo mi! Please, Jase, procitaj sto ja napisah tamo o ZEnskom geniju, pa ces vidit da sam skuzila dosta stvari....To nije FEMINIZAM - vec zenski dar kojeg zene trebaju biti svjesne i time se izgradjivati u onom svom identitetu koji ce biti u skladu s Bozjim naumom i osobnim poslanjem!!!! I to ce nam utrat pravi smjer i zene ce na taj nacin svoje obitelji, drustvo, svijet moci izgradjivati u pravim vrijednostima i za prave vrijednosti. Zar to nije zakon????!!!!!!!!!!!!
A glede ovog feminizma, ne znam cega je on uzrok...trebalo bi pitati jaako duhovne osobe. Iako je nas odoli "silo necista" pristup zenama bio tvrd - nije pak bilo ocitog lezbijstva i feminizma. Mislim da su zene odoli shvatile sto zene ispunjava i odrzale su se jedino vjerom u BOga, Gospu i postenim zivotom.
Svidja mi se ovaj tvoj "padre padrone" izraz - to bas pristaje onako skroz.
I jos nesto, nas narod odoli se tu nije jos dostatno izgradio, ali i ovaj svijet je otisao u krivom smjeru...tako da se treba pronalaziti svatko, i muskarci i zene, u kakvom su odnosu jedni prema drugima, odnosno - postuje li se Bozji naum u odnosima muskaraca i zena. To treba otkrivati i pronalaziti svoj Put! I tako cemo postat sretna i ispunjena djeca Bozja. Sve ostalo je frustracija!!!!
P.S. Imas pravo, obitelji su na udaru Zvijeri - zato muskarci i zene trebaju sto cvrsce sabit redove.....i djelovat - jedno za drugo!
Napisano: subota, 23.6.2007 u 20:34 Tema: Bonton biskupa Perića
da lady..mnoge su mi stvari puno jasnije..a i to da ti imaš skroz zdravo razmišljanje..
kad bi ga bar.....i Biskup imal :)))
ššto se tiče kamena..pa onda izvučeš i citiraš mene, i ondA STAVIŠ SVOJ KOMENTar, tako se simulira razgovor..npr.
jasminka:
[quote:26e0e0aa58]Jesam li u grijehu[/quote:26e0e0aa58]
E, Jase, Jase...sad cu ja odma bacit kamen na te - i to onaj iz Ercegovine...samo trazim neki dostojnih proporcija.......
Napisano: nedjelja, 24.6.2007 u 10:51 Tema: Bonton biskupa Perića
oke, Jasminka, sorry...drugi put cu citirati...pa da bude jasnije...
ma ja sam tek nedavno skuzila kako se citira...treba mi malo duze kad je tehnika u pitanju...naravno da slike jos ne znam stavit mozda za koji mjesec saznam...
a ova skola informatike ovdje je za me bila preteska....ja moram imat one americke prirucnike za neznalice - to jedino upali :? :? :? :?.
Ž 89 god., Zagreb Član od 23.01.2007. Pošalji poruku
Poruka: 3566 (stari forumaš)
Napisano: nedjelja, 24.6.2007 u 15:34 Tema: Bonton biskupa Perića
a ja sam cijelo vrijeme živjela u uvjerenju da je biskup stvarno napisao bonton
e jeste me preveslali...
a vi cijelo vrijeme u stvari govorite o tome kako je biskup nekulturan
e, melanija, melanija... čini se da su ti sive stanice počele lagano odumirati... :(
Napisano: nedjelja, 24.6.2007 u 16:43 Tema: Bonton biskupa Perića
ma biskup Peric je dobar sto se tice nacionalnog stanja Hrvata u BiH, koje je jako "labavo" - on je tu jak. Znao je ocitati bukvicu ovim europskim promatracima samo tako....boreci se za nase hrvatske katolicke svetinje...I tu je jako snazan i jak - onako elokventan i nepopustljiv.
cvrst je i po pitanju moralnih vrednota - duhovnu obnovu zna odrzat svjetski...da ti pamet stane.
medjutim, on je biskup koji zivi katkada u nekom drugom vremenu i nazalost zna izletit s nekim svojim danas cudnim odn. zadrtim stavovima - a, eto, ograniceni smo svi - pa s te strane i mi vjernici moramo to znati nositi.
meni je isto neki put neugodno kad pocne pricati na vrlo banalan nacin o zupi sv. Jakova u Medjugorju ili ovo o zenama....a sta ces?! ne bih rekla da je nekulturan, on je tvrde sije - i sve kaze izravno - pa se to tako moze ciniti! Dakle, nije biskup neka iznimka - covjek je ko i svi mi sa svojim dobrim i slabim stranama... Dakle, treba od njega razabrat ono dobro, a ono sto ti se ne svidja - a tvoja ti formirana savjest u tome daje slobodu - cini po savjesti! I eto, ides dalje u miru!