M 30 god., Zagreb Član od 17.03.2007. Pošalji poruku
Poruka: 695 (iskusni forumaš)
Napisano: ponedjeljak, 2.7.2007 u 13:55 Tema: U nedjelju akcija mladih: Zagrlimo grad
Templaru opet se nismo razumijeli.
Ja nigdje nisam spomenuo da je G udruga, a kamoli da joj je cilj znanstveni pristup bilo čemu, niti da je moja struka (buduća priznajem :oops: ) u ikakvoj vezi sa G.
[quote:4a438fc6f6]Moj Krešimire bolje da predložis svojoj udruzi da se moli, a ne da se hvata nečega o čeme pojma nema.
Tako bi vise izgledali ozbiljno i odgovorno kao kršćani, a ne šaralatani.[/quote:4a438fc6f6]
Kako si ti samo zaključio da su tu ljudi koji se ne mole? To što se nismo skupili sa prvenstvenom nakanom da se molimo treba umanjiti važnost činjenice da je nekoliko ljudi uspjelo okupiti mlade ljude i obitelji s djecom iz svih župa u gradu sa ciljem predstavljanja G kao nacionalne kordinacije mladih?
Njihov interes je aktivnost mladih ljudi kao građana. Šta je tu loše? Razumio bi tvoju skepsu da se tu radi o nekoj bezbežnoj inicijativi. Ali G ima vjerski karakter.
Zašto ti priznaješ kao dobro samo neke znanstvene dosege? Ne mogu svi biti znanstvenici, a žele dati svoj obol kao vjernici u društvu u kojem žive. I šta s njima? Neka kleče i mole na trgu?
Evo prije nego su se ljudi okupli ja sam molio Boga za blagoslov. Ti ćeš reći sladunjavo i čokolinol. Ali mjera kojom sudiš bit će ti suđeno.
Napisano: ponedjeljak, 2.7.2007 u 23:12 Tema: U nedjelju akcija mladih: Zagrlimo grad
[quote:b86bd17476="Krešimir"]U pitanju sa ekologijom prvenstveno sam mislio na očuvanje bioraznolikosti kao slike Božje raznolikosti. U tom smjeru će ići idući projekti graVITAcije.[/quote:b86bd17476]
Dakle tu je izvor nesporazuma.
Kao prvo ja o budućim projektima nešto znam, ali to što znam je malo i mislim da sa time oni nisu planirali ići u javnost, pa neću ni ja.
Kao drugo, shvaćam zašto si zbunjen, jer bih i ja bio da ovak nekaj pročitam. Nespretno sam se izrazio i ode sve u tri ćoška. Sori.
Ja [b:b86bd17476]osobno[/b:b86bd17476] pod ekologijom podrazumijevam očuvanje bioraznolikosti, ali to nije cilj G!!! Kad sam rekao da će ići u tom smjeru mislio sam na (koliko je meni poznato) ukazivanje i buđenje svijesti.
Evo još jednom isprika zbog traljavosti.
Ali ponavljam!! Isključivo ekologija nije cilj G.
[quote:b86bd17476="Templar"]Ok i onda kad je tako Krešimire, kako mislite voditi projekt o bioraznolikosti, koji si rekao da ćete prijaviti.
[/quote:b86bd17476]
M 39 god., Zagreb Član od 06.02.2007. Pošalji poruku
Poruka: 761 (iskusni forumaš)
Napisano: utorak, 3.7.2007 u 18:04 Tema: U nedjelju akcija mladih: Zagrlimo grad
Mislim da ste malo zabrijali u krivom smjeru.
Koja je svrha tih masovki osim druženja i upoznavanja novih ljudi i gradova. To što pomažete turizmu trošeći novce naprimjer. Nisam primjetio da se išta poslije Teizovaca ili kako se već zovu promijenilo što u Zagrebu. Niti su ljudi bolji, niti plemenitiji, niti mudriji, niti odvažniji.
Akcije trebaju biti društveno korisne i trebaju rezultirati nečim opipljivijim. Bilo bi bolje da svatko tko je ugostio nekoga iz drugog grada ugosti djecu iz dječjeg doma. Ili neka svoje slobodno vrijeme umjesto na takvim akcijama potroše u javnim radovima. Time se može utjecati da se i drugi ljudi pridruže aktivnostima.
[b:eb685db3ea]Volonterizam je to što mi trebamo[/b:eb685db3ea].
M 62 god., Zagreb Član od 01.01.2006. Pošalji poruku
Poruka: 2715 (stari forumaš)
Napisano: utorak, 3.7.2007 u 18:52 Tema: U nedjelju akcija mladih: Zagrlimo grad
[quote:3e1474d432="Pravednik"]Mislim da ste malo zabrijali u krivom smjeru.
Koja je svrha tih masovki osim druženja i upoznavanja novih ljudi i gradova. To što pomažete turizmu trošeći novce naprimjer. Nisam primjetio da se išta poslije Teizovaca ili kako se već zovu promijenilo što u Zagrebu. Niti su ljudi bolji, niti plemenitiji, niti mudriji, niti odvažniji.
Akcije trebaju biti društveno korisne i trebaju rezultirati nečim opipljivijim. Bilo bi bolje da svatko tko je ugostio nekoga iz drugog grada ugosti djecu iz dječjeg doma. Ili neka svoje slobodno vrijeme umjesto na takvim akcijama potroše u javnim radovima. Time se može utjecati da se i drugi ljudi pridruže aktivnostima.
[b:3e1474d432]Volonterizam je to što mi trebamo[/b:3e1474d432].[/quote:3e1474d432]
Mi trebamo teze, volonterizam, ljude koji pozitivno razmišljaju.
Slabo ti to razumiješ. Od kud ti ideja da se nije ništa pozitivno dogodilo u srcima mnogih mladih koji su molili i pjevali u duhu tezea? Zajedništvo istomišljenika ojačava pojedinca. Pozitivno i plemenito zajedništvo izgrađuje pomalo, iznutra. Kaljuža i destrukcija djeluju brže i rezultati su vidljiviji, na žalost, ali su plemenite zasade trajne i od njih mladi čovjek živi, crpi duhovnu snagu.
Mislim da ti je pravednost dehidrirala jer se napajaš na nekim sumnjivim izvorima. Ili ti to nama priređuješ iznenađenje?
Napisano: utorak, 3.7.2007 u 19:03 Tema: U nedjelju akcija mladih: Zagrlimo grad
Ja sam nekoliko puta išao na taize susrete u Europi.
Kad je bio kod nas primio sam trojicu.
Jednom od njih smo poklonili zimsku jaknu jer se u svojoj proljetnoj smrzavao.
O aktivnostima koje smo pokrenuli u našoj župi sam već pisao: posjet djeci u Brezovicu, podjela i priprema hrane u kod sestara Majke Terezije, humanitarna akcija prodavanja igračaka, molitve petkom za mlade u novoj kapelici, sakupljnje priloga za misionare, posjet obiteljima koji koriste pomoć od župe...to je ono u nazad nekoliko mjeseci.
Postoje oni koji dio svog slobodnog vremena posvećuju svojoj župi kao, nazovimo ih u grubo, župni animatori. Bogat župni život je koristan vjernicima a posebno mladima koje se sada animira, a koji će jednoga dana animirati druge.
Postoje oni koji dio svog slobodnog vremena ne poklanjaju župi a spremni su na društveno koristan rad. To bi po meni bili volonteri. Vjernici, nevjernici - nije bitno. Zato postoje udruge kojima pristupaju osobe sa sličnim svjetonazorom.
Previše je za očekivati od župnih animatora da svoje vrijeme dodatno troše na polju rada koje rade volonteri. Ukoliko nam se djelatnosti ili projekti preklope - odlično. Ali meni je primarna moja župa.
Ukoliko mogu podržati neku građansku inicijativu koju smatram lijepo zamišljenom na način da se primim u lanac kojeg tvore ljudi - budem. Pomoći ću im u njihovim prvim koracima koliko mogu. Da se osobno mislim još više posvetiti njihovom radu - malo morgen.
Župni animatori RADE društveno koristan rad, ali se za njihov rad nigdje u medijima ne čuje. Dapače, na župama se kontinuirano obavlja društveno koristan rad dulji niz godina - prije volontera, prije devedesetih, ali to nikom ne donosi novac, tu nema ekscesa, nema prevara, pa medije ne interesira.
Neka kontraverzna skupina mladih koja organizirano postoji koju godinicu, želi biti viđena i biti će viđena, jer u tomu vide svoju korist.
Ili kada gradom prođe kolona ljubitelja buba, dobili buju 2 minute u Dnevniku.
M 39 god., Zagreb Član od 06.02.2007. Pošalji poruku
Poruka: 761 (iskusni forumaš)
Napisano: utorak, 3.7.2007 u 21:16 Tema: U nedjelju akcija mladih: Zagrlimo grad
Angeluse, ja ti umjesto Eviana pijem vode iz sumnjiih izvora. :D
Evo mog prijedloga vlasnicima portala. Neka oni organiziraju neku humanitarnu akciju trajnijeg karaktera tako da svi članovi sudjeluju u njoj, a da ta akcija bude društveno korisna. Rado ću se pridružiti i pomoći akciji.
Ja priznajem da nigdje ne volontiram i sram me je toga. Dijelom zato jer volonterske organizacije neznaju "vrbovat" volontere. To se ne odnosi samo na hrvatsku sredinu, već je to cijelo-svijetski problem.
Napisano: utorak, 3.7.2007 u 21:45 Tema: U nedjelju akcija mladih: Zagrlimo grad
Kaj fakat misliš da je moguće tak nekaj organizirat kad se nemremo dogovorit za jednu kavu?
Kreni prvi! Doći će drugi. Nisu potrebne ogromne mase ljudi i veliki projekti. Malo je puno onima koji nemaju ništa.
[quote:2339bc3f38="sneni"]Jedna izbjeglička obitelj treba pomoć, Meni su se obratili, jer me poznaju, no ja im sada nisam u stanju pomoći. Ima li netko tko bi im želio uljepšati ove blagdanske - tijelovske dane. Ako ima takvih molim da mi se jave na pp pa ću dati više podataka.[/quote:2339bc3f38]
Ovo su mnogi pročitali, a malo ih se odazvalo! Iznesi taj problem prijateljima, sponzorima i pomogni barem simbolično. Ja sa ovim krećem od devetog mjeseca. Probat ću zainteresirat ljude u sastavu i ići ćemo u par župa odsvirati nekoliko pjesama. Ne očekujem tisuće kuna nego stotine. Ali da nas se više okupi stotine bi postale tisuće.
Ovo je dobro, humanitarno djelo. Nekomu će ta svota olakšati život. Nije trajno rješenje nego injekcija. Osim nezainteresiranosti, ne postoji razlog zašto svatko tko ovo čita ne bi sakupio par sto kuna.
M 62 god., Zagreb Član od 01.01.2006. Pošalji poruku
Poruka: 2715 (stari forumaš)
Napisano: utorak, 3.7.2007 u 21:50 Tema: U nedjelju akcija mladih: Zagrlimo grad
[quote:471c3ef66c="Pravednik"]Angeluse, ja ti umjesto Eviana pijem vode iz sumnjiih izvora. :D
Evo mog prijedloga vlasnicima portala. Neka oni organiziraju neku humanitarnu akciju trajnijeg karaktera tako da svi članovi sudjeluju u njoj, a da ta akcija bude društveno korisna. Rado ću se pridružiti i pomoći akciji.
Ja priznajem da nigdje ne volontiram i sram me je toga. Dijelom zato jer volonterske organizacije neznaju "vrbovat" volontere. To se ne odnosi samo na hrvatsku sredinu, već je to cijelo-svijetski problem.[/quote:471c3ef66c]
Ja sam ti jadni, senilni starček; kaj ti je to Evian?