M 39 god., Zagreb Član od 01.01.2006. Pošalji poruku
Poruka: 2213 (stari forumaš)
Napisano: srijeda, 4.7.2007 u 10:59 Tema: Papa: Sloboda nije samovolja
Koliko mislimo da imamo pravo na sve?
Ta Europska koja propagira ugodu se uvukla i u naša razmišljanja pa se eto proziva i mene stalno jer sam osudio grijeh bludnosti.
Eto postalo je normalno ne reagirati ne mješati se u tuđe stavri i kad se one iznose javno i propagiraju.
A zašto je to tako kad i sam Papa kaže:
[url=http://www.kriz-zivota.com/zoom/2391/papa_sloboda_nije_samovolja/][u:4e26f40a5e]Papa: Sloboda nije samovolja[/u:4e26f40a5e][/url]
Živjeti po tijelu znači slijediti sebične tendencije ljudske naravi, a živjeti po Duhu znači prepustiti se naumima ljubavi Božje koju nam je Krist darovao, naglasio je Papa.
Pa zapitajmo se slušamo li mi samo ono što nam paše a ne činimo ništa konkretno u micanju grijeha iz svoje sredine. Meni se čiin kako je mnogima osuda grijeha veći grijeh od sama grijeha.
Dakle, kršćanska sloboda je sve drugo od samovolje. Ona je nasljedovanje Krista u darivanju sebe do žrtve na križu, zaključio je Benedikt XVI.
Napisano: srijeda, 4.7.2007 u 12:35 Tema: Papa: Sloboda nije samovolja
"Jesu li Jahvi milije paljenice i klanice nego poslušnost njegovu glasu? Znaj, poslušnost je vrednija od najbolje žrtve, pokornost je bolja od ovnujske pretiline. 23 Nepokornost je kao grijeh čaranja, samovolja je kao zločin s idolima.
M 24 god., Zagreb Član od 29.01.2007. Pošalji poruku
Poruka: 295 (forumaš u usponu)
Napisano: petak, 6.7.2007 u 0:53 Tema: Papa: Sloboda nije samovolja
[quote:41071fb5cb="Ibrahimović"]
Dakle, kršćanska sloboda je sve drugo od samovolje. Ona je nasljedovanje Krista u darivanju sebe do žrtve na križu, zaključio je Benedikt XVI.[/quote:41071fb5cb]
Eto, tako bi i ja to sročio.
Nema slobode kakvu je mi zamišljamo, jer ako smo tako slobodni onda smo u vlasti zla.
Spriječimo podmetanje Ibrahimovića na križu života (sličnom djelatnosti se bavi i na ostalim vjerskim forumima)
kukavičija jaja[/quote:8814167ebd]
Ne bavim se ničim takvim a grijeh je to što činiš jer je otac laži sotona.
Nemam ti što dodati i ne želim se s tobom raspravljati neka te Gospodin čuva i blagoslovi.
P. S,
ipak ti je bolji suparnik templar. Za svađu.
Ja te ostavljam, vedra i sretna, što postoji Bog i Euharistija! Onaj koji sve zna
Njemu predajem sve ove tlapnje na forumu!
Pozdravljam ugrožene svećenike i molim Boga da im dade snage i jakosti vjere, da bi se mogli nositi sa napastima ovoga vremena!
Također molim Boga za svog bivšeg župnika koji je osramoćen na svim medijima, da u svemu ovome pronađe snage! jer on je bio jedan od rijetkih koji se zaista znao hrabro i odgovorno boriti s napastima i zlom ovog vremena!
Napisano: subota, 7.7.2007 u 18:59 Tema: Papa: Sloboda nije samovolja
Imate li vi dojam da se ljude vole hvaliti svojim bludnim grjesima?
Naravno da oni to ne nazivaju grijesima već hvalevrijednim događajima u njihovim životima.
Napisano: subota, 7.7.2007 u 19:32 Tema: Papa: Sloboda nije samovolja
[quote:7d7e305290]Imate li vi dojam da se ljude vole hvaliti svojim bludnim grjesima? [/quote:7d7e305290]
O čemu ti govoriš?
Ne znam da li tu misliš na onaj svoj dijalog sa joskanom, kad si mu rekao da si sretan jer znaš kako ćeš tu noć sa ženom provesti, a da on jadan mora samovati.........na žalost ne mogu naći taj post, jer se ne sjećam teme, ali mislim da je isto bilo pod Crkva :)
Ima angelus pravo
Ibreahimoviću, merhaba, ti si stvarno legenda!
Napisano: subota, 7.7.2007 u 20:26 Tema: Papa: Sloboda nije samovolja
Gebels je govorio da neistinu treba tako dugo ponavljati dok ljudi ne povjeruju u nju.
Zbog toga su i onima koji upravljaju javnim mjenjem puna usta slobode no tu nema ni slobode ni istine, već iluzija i vlastita zloba.
"Tko je slobodniji; onaj tko čuva sve mogućnosti da ih ne izgubi ili onaj koji se odlučno stavi u službu i tako nađe puninu života zbog ljubavi koju je darovao i primio upitao je Papa te naglasio kako živjeti po tijelu znači slijediti sebične tendencije ljudske naravi."
Često ljudi bojeći se gubitka pristaju na čine za koje znaju da nisu u suglasju s kršćanskim moralom. Nekako prelako se okreće leđa slobodi i prihvaća robstvo, gotovo kao što Ezav prodaje prvorođenstvo zbog tanjura juhe. Mlaki smo zbog mrve ljubavi, trenutaka pažnje, puno straha od gubitka, a da zapravo niti ne znamo što imamo.
A što imamo?
Bog nas je blagoslovio svakim blagoslovom na nebesima u Kristu.