[b:ca0cbe9ff5]Kardinal Bertone pohvalno se izrazio o mogućnostima interneta, iako sebe ne smatra stručnjakom. "Umjesto da se zatvori internet, trebalo bi ga valorizirati i ispuniti dobrim sadržajima", zaključio je državni tajnik Svete Stolice.
[/b:ca0cbe9ff5]
pa eto, poslušala bih ovaj prijedlog i predložila sljedeće :
da se potrudimo zaista na netu i na ovome portalu dati dobre sadržaje, ono što najbolje možemo od sebe darivati!
kardinal je to dobro rekao!
za najbolje forumaše slijedi nagrada, od mene, vaše vjerne moderatorice :)
M 24 god., Zagreb Član od 29.01.2007. Pošalji poruku
Poruka: 295 (forumaš u usponu)
Napisano: utorak, 14.8.2007 u 12:22 Tema: Pozitivno o internetu !
Dosta se koristim Internetom u edukativne svrhe i nema boljeg naćina potrage za informacijom od interneta.
No isto tako ima tu jaaaaakoooo puno smeća što je rezulata pristupačnosti i ne nadziranja mreže.
Pošto se bavim administracijom računalnih mreža i servera mogu reći da nismo još ni dotakli punu interakciju i mogućnosti ove najveće mreže.
Doslovno, kasnije će sve postati dio te mreže...ali baš sve. (IPv6 standard, novi i brži mediji...)
Meni se to nekako ne sviđa...još veći protok informacija...još više manipulativnog prostora i smeća (blogovi, video blogovi, grupe, forumi...)
Veći je gušt kupiti novine zapaliti pljugicu i popiti kavu ili posuditi knjigu...nego svađati se sa cijelim svijetom da li je Peter Pan gay zbog zelenih tajci...
Ž 47 god., Rijeka Član od 06.11.2006. Pošalji poruku
Poruka: 180 (mladi forumaš)
Napisano: utorak, 14.8.2007 u 14:31 Tema: Pozitivno o internetu !
I ja se slažem da je ljepše čitati s papira nego s ekrana. Također više volim obične fotografije nego one koje se samo s digitalnog aparata samo prebace na komp. Svoje drage uspomene ipak volim imati na papiru. Pokušala sam moliti uz stranicu Prostor duha ali nekeko... nije to to. Nije mi isto čitati molitvu s ekrana ili iz molitvenika ili brevijara.
U isto vrijeme moj sin čita s računala knjige Hary Pottera od nekoliko stotina stranica. A njegovo druženje i komunikacija s prijateljima su gotovo nezamislivi bez računala i interneta. Kad to vidim zaključim da me je vrijeme pregazilo ali nisam sigurna ali nisam sigurna je li to dobro ili loše.