Znam da mnogi neće znati da je autor ovog teksta, naš forumaški svećenik-sneni. Zbog toga, a i zbog odličnog teksta, možda kao reakcije na našu nedavnu malo jaču diskusiju, ističem ovaj članak.
Nisam nikad niti posumnjala da nemaš duhovne dubine sneni....ali na šipražje naših psiha uvijek reagiram oštrinom.....................
Mnogi su forum shvatili kao mjesto svađa, razonode i gluposti. No ima ih, ja vjerujem da nisam jedina, koji su ovaj forum uzeli kao jednu šansu u boljem raspoznavanju sebe i Puta za kojeg smo se opredjelili.
Svećenici u tome nose jednu jako bitnu ulogu. Možda smo ih preopteretili, možda su naši zahtjevi preobilni, možda nismo objektivni i možda smo uski u svojim oćekivanjima.
M 24 god., Van Hrvatske Član od 14.08.2007. Pošalji poruku
Poruka: 2 (novi forumaš)
Napisano: ponedjeljak, 8.10.2007 u 23:49 Tema: Može li svećenik biti bezbožnik?
Svaka čast!
Članak mi se jako svidja!Sretan sam što mogu pročitati da ima
svećenika koji javno govore o sve većem problemu koji se
pojavljuje u crkvi.Rapidno materijaliziranje i pretvaranje crkve
u vrstu industrije,posla koji se treba obaviti!
Bit kršćanstva se gubi!Kako djelovati ispravno kada svećenstvo
postaje sve više odsutno za vjernike?!
Nadajmo se da taj fenomen ipak neće uzeti maha i da će
biti sve više svećenika koji će se uključiti u konstruktivno rješenje problema!
Pax et bonum!
Napisano: utorak, 9.10.2007 u 18:50 Tema: Može li svećenik biti bezbožnik?
A ja se ne slažem
mislim da je svaki iole dobar duhovnik mmorao proći kroz svoju "bezbožničkavu" kriz......PROĆI! naglašavam...ali kako ju je prošao da li sveto ili je pao u grijeh ili je ostao uporan u molitvi...to je pitanje!
Svako mjes6to gdje postoje vjernici jake vjere može 2promijeniti" ovskvo9 stanje svog župnika u dobro, u dubljeg i boljeg. Sve se može vjerom, molitvom i zajedništvom!