Napisano: četvrtak, 27.9.2007 u 19:26 Tema: Nazočnost vjerskih simbola u javnosti (sutkinja)
a bili se razvila diskusija da je slučajno stavio petokraku, sigurno gospođa sutkinja ne bi napustila dvoranu, a osim toga ona je bila član vijeća...
Podsjećam na vrlo lijep urednički komentar novog Glasa koncila.
M 9 god., Zagreb Član od 01.01.2006. Pošalji poruku
Poruka: 287 (forumaš u usponu)
Napisano: četvrtak, 27.9.2007 u 19:35 Tema: Nazočnost vjerskih simbola u javnosti (sutkinja)
[quote:84f751eff5="sneni"]a bili se razvila diskusija da je slučajno stavio petokraku, sigurno gospođa sutkinja ne bi napustila dvoranu, a osim toga ona je bila član vijeća... [/quote:84f751eff5]
Haha, genijalno, sviđa mi se! Dakle, petokraka je suprotnost križa? To mogu prihvatiti, dapače. Kao što vikahu vjernici na Kanalu, "Mi smo Papini, Papa je naš!", a ni slučajno "Mi smo Titovi, Tito je naš!". Goodie, daj još nešto ispali.
[quote:84f751eff5="sneni"]Podsjećam na vrlo lijep urednički komentar novog Glasa koncila.[/quote:84f751eff5]
Da da, svakako, tamo je sve lijepo. Nebeski lijepo.
Napisano: četvrtak, 27.9.2007 u 20:03 Tema: Nazočnost vjerskih simbola u javnosti (sutkinja)
[quote:78a83a1654="zvk"][quote:78a83a1654="sneni"]a bili se razvila diskusija da je slučajno stavio petokraku, sigurno gospođa sutkinja ne bi napustila dvoranu, a osim toga ona je bila član vijeća... [/quote:78a83a1654]
Haha, genijalno, sviđa mi se! Dakle, petokraka je suprotnost križa? To mogu prihvatiti, dapače. Kao što vikahu vjernici na Kanalu, "Mi smo Papini, Papa je naš!", a ni slučajno "Mi smo Titovi, Tito je naš!". Goodie, daj još nešto ispali.
[quote:78a83a1654="sneni"]Podsjećam na vrlo lijep urednički komentar novog Glasa koncila.[/quote:78a83a1654]
Da da, svakako, tamo je sve lijepo. Nebeski lijepo.[/quote:78a83a1654]
Postavio sam pitanje s kojim se trebalo ozbiljno porazgovoriti a ne izrugavati.
Nisam govorio da je u Glasu koncila nebeski lijepo nego da je određeni urednički komentar odličan (za mene!)
To što su vjernici klicali :"Mi smo papini, papa je naš" dolazilo je iz vjerničkog srca i iz ljubavi.. A "Mi smo titovi, tito je naš" dolazilo je po nalogu komiteta.. kad sam to postavio u pitanje skoro sam dobio 10 godina zatvora. Prema tome jer se maliciozno postavljaš prema pitanju nemam običaj s takvim sugovornicima trošiti vrijeme. Svako ti dobro i molim Boga da ti ne padne teški križ na leđa.. a petokraku natovari sebi koliku želiš.
s takvim sugovrnikom nemam običaj gubiti vrijeme. Svako dobro!
M 62 god., Zagreb Član od 01.01.2006. Pošalji poruku
Poruka: 2715 (stari forumaš)
Napisano: četvrtak, 27.9.2007 u 20:50 Tema: Nazočnost vjerskih simbola u javnosti (sutkinja)
[quote:9e2aa95044="zvk"]
[quote:9e2aa95044="sneni"]Podsjećam na vrlo lijep urednički komentar novog Glasa koncila.[/quote:9e2aa95044]
Da da, svakako, tamo je sve lijepo. Nebeski lijepo.[/quote:9e2aa95044]
Evo ti na, Sneni. Kud čovjeku namećeš što je lijepo. Prvo ga pitaj:'Da bih mogao s vama diskutirati, mladi gospon, dajte me informirajte što je vama lijepo pa ću vam to servirati.' Možda čovjek voli žutilo, crvenilo? A ti odmah GK i urednički kometar, a dobro znaš da urednik Miklenić ima jasne i nedvoslislene stavove, a kako je iz svega vidljivo ne bi ih smio imati.
Izbjegavaj ti Snenko žutilo oko kljuna jer ti su svu pamet ovoga svijeta popili i trebaju katerde da bi docirali, jer kuda će s toliko mudrosti.
Ja to onako usput, nek se nađe.
Ž 53 god., Koprivnica Član od 01.01.2006. Pošalji poruku
Poruka: 4459 (stari forumaš)
Napisano: četvrtak, 27.9.2007 u 20:58 Tema: Nazočnost vjerskih simbola u javnosti (sutkinja)
Zvk, baš si izvalio pa ostao živ! Religije danas bujaju kao gljive iza kiše i sve je više onih, nekih čudnih, nespojivih s pameću. Tako i vjerovanje u sve i svašta. Ali meni je smiješno da razuman čovjek može tvrditi da Boga nema, bit će valjda da sav red univerzuma funkcionira, a prije toga i nastaje... kako? Sam od sebe... svašta. Povijest čovječanstva pokazuje da je čovjek po naravi religiozan i kako mi davno reče jedan prijatelj: na ratištu nije bilo ateista!
Napisano: četvrtak, 27.9.2007 u 21:39 Tema: Nazočnost vjerskih simbola u javnosti (sutkinja)
[quote:66722b5c02="angelus"]Možda čovjek voli žutilo, crvenilo? A ti odmah GK i urednički kometar, a dobro znaš da urednik Miklenić ima jasne i nedvoslislene stavove, a kako je iz svega vidljivo ne bi ih smio imati.
Izbjegavaj ti Snenko žutilo oko kljuna jer ti su svu pamet ovoga svijeta popili i trebaju katerde da bi docirali, jer kuda će s toliko mudrosti.
Ja to onako usput, nek se nađe.[/quote:66722b5c02]
Ne, ja sam stvarno mislio da je Glas Koncila nebeska ljepota, po mjeri ljudi poput tebe, koji se deklariraju kao "antifašisti, protivnici cigana i pedera". Što odmah implicira da su cigani i pederi fašisti. E na tu vrstu jasnoće i ljepote sam ja mislio.
Napisano: četvrtak, 27.9.2007 u 21:44 Tema: Nazočnost vjerskih simbola u javnosti (sutkinja)
[quote:9eb1386029="sara"]Zvk, baš si izvalio pa ostao živ! Religije danas bujaju kao gljive iza kiše i sve je više onih, nekih čudnih, nespojivih s pameću.[/quote:9eb1386029]
Sve su religije jednako spojive i nespojive s pameću. Religioznost je genetski predisponirana kod ljudi i viših životinja.
[quote:9eb1386029="sara"]Tako i vjerovanje u sve i svašta. Ali meni je smiješno da razuman čovjek može tvrditi da Boga nema, bit će valjda da sav red univerzuma funkcionira, a prije toga i nastaje... kako? Sam od sebe... svašta. Povijest čovječanstva pokazuje da je čovjek po naravi religiozan i kako mi davno reče jedan prijatelj: na ratištu nije bilo ateista![/quote:9eb1386029]
Gornji pasus je neka čudna deklaracija o nastanku univerzuma i smijeha. Što se tiče ratišta, mogao bih dodati da na kotaču koji natežu jezuiti svaka vještica priznaje krivicu. No dobro, nije to isto, rat je pritisak a kotač uzrokuje vlačne sile. Svi znaju da je to različito.
Napisano: petak, 28.9.2007 u 7:20 Tema: Nazočnost vjerskih simbola u javnosti (sutkinja)
[quote:fa0ea474e2="zvk"][quote:fa0ea474e2="angelus"]Možda čovjek voli žutilo, crvenilo? A ti odmah GK i urednički kometar, a dobro znaš da urednik Miklenić ima jasne i nedvoslislene stavove, a kako je iz svega vidljivo ne bi ih smio imati.
Ja to onako usput, nek se nađe.[/quote:fa0ea474e2]
Ne, ja sam stvarno mislio da je Glas Koncila nebeska ljepota, po mjeri ljudi poput tebe, koji se deklariraju kao "antifašisti, protivnici cigana i pedera". Što odmah implicira da su cigani i pederi fašisti. E na tu vrstu jasnoće i ljepote sam ja mislio.[/quote:fa0ea474e2]
U svezi mene nemoj puno misliti, ljudi su ti danas nastrani mogli bi krivo zaključiti.......
Ž 89 god., Zagreb Član od 23.01.2007. Pošalji poruku
Poruka: 3566 (stari forumaš)
Napisano: petak, 28.9.2007 u 12:34 Tema: Nazočnost vjerskih simbola u javnosti (sutkinja)
zvk, meni i dalje nije jasno čemu odmah u startu anketu opterećuješ s takvim frazama poput "prosvijećena i principijelna osoba" i "izdajnica naroda"... time cijelu (očekivalo bi se, razumnu i argumentiranu) diskusiju odmah bacaš doslovno na koljena pred ideološkim pristupom problemu, a sumnjam da se na takav način može ozbiljno raspravljati o bilo čemu :roll:
naime, ako si želio fokusirati raspravu na to slažu li se diskutanti sa sutkinjinim postupkom ili ne, onda si trebao tako i formulirati pitanje i ponuditi takve dvije opcije za odgovor, a samim diskutantima prepustiti da u raspravi obrazlože zašto se slažu ili ne slažu... pa ako bi neki i izjavili da se slažu i da zato smatraju sutkinju "prosvijećenom i principijelnom osobom) ili neki da se ne slažu i da zato smatraju sutkinju "izdajnicom naroda", onda bi to bili njihovi stavovi, a ne nešto što im ti apriorno guraš u usta kao dvije jedine opcije
naime, sigurno ima i mnogo diskutanata koji bi u anketi izrazili svoje slaganje/neslaganje sa sutkinjinim postupkom, ali bi im obrazloženje bilo ipak daleko razrađenije, argumentirano i promišljeno, odnosno ne bi se moglo svesti na ovakve dvije banalne ideološke fraze
tada bismo mogli govoriti o pravoj diskusiji... ali ovako, jedino što se može očekivati jest ideološko prepucavanje i povišeni tonovi - pri čemu racionalni argumenti služe samo kao dekoracija, a ne kao temelj rasprave :?
Napisano: petak, 28.9.2007 u 15:47 Tema: Nazočnost vjerskih simbola u javnosti (sutkinja)
[quote:1a05faceed="angelus"]U svezi mene nemoj puno misliti, ljudi su ti danas nastrani mogli bi krivo zaključiti....... [/quote:1a05faceed]
Ne razumijem... misliš da će zaključiti da si peder? To ti uopće ne bi bio problem, danas je taj status zakonom zaštićen. A o tome da si Rom uopće ne treba ni pričati, to si smio biti i u socijalizmu, gdje se pederluk smatrao "protuprirodnim bludom". Zapravo ne, homoseksualizam se smatrao protuprirodnim bludom, a pederluk je provodila partija. No dobro, kako tu postoji kontinuitet, čak i napredak pederluka u demokraciji, o pederluku ne treba trošiti riječi.
Napisano: petak, 28.9.2007 u 15:50 Tema: Nazočnost vjerskih simbola u javnosti (sutkinja)
[quote:2773295266="Melanie"]naime, sigurno ima i mnogo diskutanata koji bi u anketi izrazili svoje slaganje/neslaganje sa sutkinjinim postupkom, ali bi im obrazloženje bilo ipak daleko razrađenije, argumentirano i promišljeno, odnosno ne bi se moglo svesti na ovakve dvije banalne ideološke fraze
tada bismo mogli govoriti o pravoj diskusiji... ali ovako, jedino što se može očekivati jest ideološko prepucavanje i povišeni tonovi - pri čemu racionalni argumenti služe samo kao dekoracija, a ne kao temelj rasprave :?[/quote:2773295266]
Čin sutkinje nije vjerski, nego je političko - ideološki čin. Ideologija koju žena zagovara je - demokratski pristup društvenim institucijama. Zato mene ne zanimaju "ni vrit ni mimo" objašnjenja, u stilu malo je u pravu ali najviše nije, i slična. A ako netko želi dati neku drugu platformu pogleda na problem, neka ju iznese, ili neka pokrene novu temu i novu anketu.
Napisano: petak, 28.9.2007 u 16:05 Tema: Nazočnost vjerskih simbola u javnosti (sutkinja)
recimo da sam ja ta sutkina,
vidim, grozan kič plastičnjak koji predstavlja Križ!
Smuči mi se od tog ružnog i nametnutoga kiča, dosta mi je toga za Božić, onih plastičnih jaslica, onih glupih Barbi faca..onog čudnog sv Josipa koji je kao djevojka s bradom, skoro u svakoj crkvi.....
Dakle kad sam ugledala ovo čudo od plastike, iz dubine vjerničke duše, osjetila sam bol jer je "to" imitacija panja sa nekim kič detaljima, nakaza Istine!
Iz revolta kao vjernica koja duboko cijeni Krista i RC, okrenem se i zalupim vratima, tak da je pol štoka odpalo!
Napisano: petak, 28.9.2007 u 16:49 Tema: Nazočnost vjerskih simbola u javnosti (sutkinja)
[quote:d532e2d7d5="jasminka"]Dakle kad sam ugledala ovo čudo od plastike, iz dubine vjerničke duše, osjetila sam bol jer je "to" imitacija panja sa nekim kič detaljima, nakaza Istine!
Iz revolta kao vjernica koja duboko cijeni Krista i RC, okrenem se i zalupim vratima, tak da je pol štoka odpalo!
evo zvk!
si zadovoljan :?:[/quote:d532e2d7d5]
Ne, ja obožavam one plastične "divice Marije" ispunjene vodom, kakve se prodaju u Međugorju. Mislim da su one, i ti plastični križevi, mainstream katoličanstva, a da si ti nekakva elitistička guska, koja samo komplicira.
Osim toga, obožavam i plastične krunice s crven-bijeli-plavi perlicama, jer objedinjuju državotvornost i vjeru, dva glavna obilježja svakog poštenog Hrvata.
Napisano: petak, 28.9.2007 u 17:03 Tema: Nazočnost vjerskih simbola u javnosti (sutkinja)
nema frke zvk, ja sam guska a [color=blue:8185809153]ti [/color:8185809153]si [color=red:8185809153]nacifrani [/color:8185809153][color=violet:8185809153]puran[/color:8185809153]
Recimo još jednu moguću situaciju mene kao [color=blue:8185809153]sutkinje ateisticie[/color:8185809153]
Cijeli dan bio je zbrkan, negdje sam zametnula ključeve..u zadnji čas sam ih našla i dojurila..ulazim...svi su već tu ja sam užurbana, još sam sva smetena ..odjednom stanem..Jao!!
nema mi spisa, za postupak! aaaaa uzela sam krivu fasciklu, brzo izjurim van, zalupivši nenamjerno vratima....
nisam ni vidjela da je tamo novinar i svita sličnih nadobudnih poltrončića..koji su u medije brzo našpanali veliku story o sutkinji koja je otišla protestno zbog simbola križa!
ah,,,nema smisla objašnjavati cijeloj javnosti, da je sve kriv zaboravljeni spis...
zato sam odlučila, da mediji pišu, a ja da djelujem krajnje intelektualizirano-demokracki!
(kakvi križ je bio? koji kolega ga je stavio? a da? aha..hmm pa ne bih ni primjetila da mi niste rekli...hmm??)
Napisano: petak, 28.9.2007 u 19:32 Tema: Nazočnost vjerskih simbola u javnosti (sutkinja)
[quote:c7c649a8d0="zvk"][quote:c7c649a8d0="angelus"]U svezi mene nemoj puno misliti, ljudi su ti danas nastrani mogli bi krivo zaključiti....... [/quote:c7c649a8d0]
Ne razumijem... misliš da će zaključiti da si peder? To ti uopće ne bi bio problem, danas je taj status zakonom zaštićen. A o tome da si Rom uopće ne treba ni pričati, to si smio biti i u socijalizmu, gdje se pederluk smatrao "protuprirodnim bludom". Zapravo ne, homoseksualizam se smatrao protuprirodnim bludom, a pederluk je provodila partija. No dobro, kako tu postoji kontinuitet, čak i napredak pederluka u demokraciji, o pederluku ne treba trošiti riječi.[/quote:c7c649a8d0]