Ž 89 god., Zagreb Član od 23.01.2007. Pošalji poruku
Poruka: 3566 (stari forumaš)
Napisano: subota, 29.9.2007 u 13:05 Tema: Sindrom Petra Pana u Hrvatskoj
što velite na ovaj članak:
[url]http://www.kriz-zivota.com/drustvo/2679/sindrom_petra_pana_u_hrvatskoj/[/url]
... i kakva su vaša iskustva po tom pitanju?
kod mene je obrnuto - roditelji žive pod mojim krovom (uglavnom preko zime), a ja pod njihovim mjesec-mjesec i pol (ljeti)... u jesen i proljeće živimo svaki zasebno - ja na kontinentu, a oni na moru :P
naravno, dok smo zajedno, dijelimo troškove... a prostora ima dovoljno i sve u svemu, to prilično dobro funkcionira
M 8 god., Rijeka Član od 07.02.2007. Pošalji poruku
Poruka: 270 (forumaš u usponu)
Napisano: subota, 29.9.2007 u 15:48 Tema: Sindrom Petra Pana u Hrvatskoj
Ako mi može netko objasniti sljedeće: Zašto se u kršćanskim krugovima često demonizira praksa da mladi ostaju duže živjeti s roditeljima, a pohvalnom se proglašava praksa da odu od njih i žive sami?
Ovdje ne govorim uopće o ženidbi, nego o samostalnom životu koji se veliča.
Čak se proglašava negativnim ako odu od roditelja, a i dalje nisu potpuno neovisni o njima.
Isto bi se moglo vrednovati obrnuto, da oni mladi koji odlaze (sad kada su stasali u odrasle ljude) ne žele više imati posla sa svojim roditeljima (koji su vjerojatno već stariji i nemoćniji), ne žele im pomagati, dijeliti plaću s njima, itd.
M 53 god., Zagreb Član od 07.03.2007. Pošalji poruku
Poruka: 1983 (stari forumaš) Status: viši moderator
Napisano: subota, 29.9.2007 u 16:07 Tema: Sindrom Petra Pana u Hrvatskoj
Stanko,mislim da je rijec o tome,sto prije postati svoja individua brinuti se o sebi,a ne koristiti roditeljsku ljubav kao mali tic.Evo vidi, cure su ti samostalnije,samo ima jedan problem sto,uzmu sina iz mamina krila u svoje.E, kako ih motivirati da se sto vise njih prihvati ozbiljno zivota?
Ž 8 god., Zagreb Član od 01.01.2006. Pošalji poruku
Poruka: 278 (forumaš u usponu)
Napisano: nedjelja, 30.9.2007 u 18:50 Tema: Sindrom Petra Pana u Hrvatskoj
od 16 godine živim sama...i ne mogu si zamisliti da bih morala jednom ponovno živjeti s roditeljima...ali svjesna sam da će oni jednom živjeti samnom...
neobično mi je čuti da netko samo zbog komocije ostaje s roditeljima...
M 89 god., Zagreb Član od 10.03.2007. Pošalji poruku
Poruka: 1557 (stari forumaš) Status: niži moderator
Napisano: subota, 6.10.2007 u 21:44 Tema: Sindrom Petra Pana u Hrvatskoj
ja sam do prije godinu dana zivio sa roditelljima pa odmah u staracki dom! mislim da se stoga na mene ne moze promijeniti sintagma sindrom petra pana, bilo bi to nakaradno!
M 36 god., Split Član od 15.08.2007. Pošalji poruku
Poruka: 598 (iskusni forumaš)
Napisano: ponedjeljak, 8.10.2007 u 16:24 Tema: Sindrom Petra Pana u Hrvatskoj
braćo,evo od danas nisam više Petar Pan,odselio sam se od roditelja i sad živim sam u svojoj ordinaciji,imam jednu neiskorištenu sobu pa sam se tu preselio :D :D :D
M 36 god., Split Član od 15.08.2007. Pošalji poruku
Poruka: 598 (iskusni forumaš)
Napisano: ponedjeljak, 8.10.2007 u 17:15 Tema: Sindrom Petra Pana u Hrvatskoj
[quote:2bccc93a23="Melanie"]sad si više ko dr. doolittle [/quote:2bccc93a23]
ako treba i beštijama popravljam zube samo da bi pasu izvadio zub trebaju mi pasja klišta