M 26 god., Zagreb Član od 24.05.2008. Pošalji poruku
Poruka: 77 (mladi forumaš)
[quote:4adadb014f="sara"][quote:4adadb014f="ararat"][quote:4adadb014f="sara"]Ararat, izmiješao si kruške i krumpire i pokušavaš odjednom napraviti i kompot i pire. Ne ide, mnogo mi je žao.
No, vadiš stvari iz konteksta vremena i prostora - križarski su ratovi bili politička stvar.[/quote:4adadb014f]
nisam ni mislio da ces kao jedan od banalnih pojedinaca naci izliku i racionalno objasnjenje za zlo i ubijanje.to je politicka stvar, inkvizicija je politicko pitanje iliti neko trece moja situacija nema veze s tim i crkvenim stavovima ili njenoj pogresivosti i nepogresivosti koja dakako nema nikakve veze s navedenim primjerima jer to su ipak kruske i jabuke i samo moj jadni pire
ne treba ti biti zao meni je zao tebe.nema nista ruznije od covjeka koji izoblicuje i zatvara se pred istinom.temeljno je pitanje moze li crkva pogrijesiti ili ne i odgovor je jos jasniji.
ali banali pojedinci koje grade cijeli svoj svijet na nepogresivoj pogresivosti imaju strah da ce sve urusiti u tom trulezu pogresivosti.stoga poduprimo taj trulez jos neko vrijeme radi mira u nasim uspavanim tj vasim uspavanim glavama[/quote:4adadb014f]
Ararat, ti tražiš izliku da na bilo koji način dezavuiraš Crkvu, odnosno da itzvedeš zaključak kako je eto ona u svemu pogrješiva pa je dakle, vjerojatno, pogriješila po špitanju homoseksualaca. Ma koliko ti stranu držala Jasminka, nećeš u tome uspjeti. A prebacivati na mene neki strah i uvjeravati me da sam uspavana glava - smiješno mi je. predugo sam na svijetu, suviše životnih iskustava nataložila da bi mi ovakav komentar mogao biti bilo što osim smiješan. Žao mi je.[/quote:4adadb014f]
nije istina...ja samo ostavljam mogucnost tome...a povijest ce pokazati kao sto je pokazala i do sada.hahahhaah ja uspjeti u necemu hahahah draga ja samo tragam za istinom.a ti mislis da si je pronasla.nemas nikakve argumente ni na clanak o pavlovoj poslanici niti zelis priznati otvoreno i jasno da je crkva pogrijesila boze moje jest sta sad ali braniti jedan banalan stav u tvojoj dobi ne pokazuje nista pretjerano dobro o tvom iskustvu.to je bolest danasnjeg covjeka : da nema hrabrosti jasno reci da neke stvari nisu dobre ili nisu bile dobre da nema snage zatraziti promjene na bolje.najlakse je sve to pripisati pljuvanju po crkvi a ne borbi za istinu koja dolazi od boga, jer svaka istina je od boga i nikoga ne vrijedja.treba samo biti otvorenog uma sto i sam bog trazi od nas.ali nije svakome dano da razumije kako je vec zapisano.kazem opet nemoj me zaliti uopce.jednom je rekao moj vjeroucitelj da se sve cini savrseno samo kad si daleko od boga.kad si mu blize to svjetlo obasja sve i nasitnije nepravilnosti koje tada postanu jasne.