Ž 41 god., Zagreb Član od 21.11.2006. Pošalji poruku
Poruka: 985 (iskusni forumaš)
Čitam ovaj članak na news portalu i sjetim se jedne situacije koju sam nedavno doživjela u Bazilici u palmotićevoj....povremeno tamo odem na ispovijed, tako sam i taj dan... došla sam pola sata ranije, ušla sam u crkvu da se u miru i tišini saberem i malo izmeditiram kad odjednom pored mene se stvori čovjek svojih 65-70 godina, imal je košulju s kravatom i neki sako preko toga, hlače malo predugačke, kričavo naranđaste tenisice i nešto poput aktovke prek ramena...i pita on mene... ( a ja se taman opustila i zažmirila) ....radim li ili studiram ?...valjda je prvo htio utvrditi imovinski status....ja velim ni jedno ni drugo nego da sam kućanica i pristojno ga pitam što želi od mene? A on počne...da su mu ukrali novčanik sa svim penezima i karticama i da u torbi ima dionice,da on nije sirotinja ali mora podhitno otići prijaviti krađu u narodne novine a kod sebe nema dovoljno novaca i treba mu 50 kuna...počne mi se unositi u facu a ja osjetim miris rakijice...i tako on mene kumi i moli i na kraju kaže da će kleknuti pred mene i neće se dići ako mu ne udijelim barem nešto sitno...ja sam bila skroz na skroz...ono...bez riječi...mislim si je li moguće da bi nasred crkve lagao o svojim potrebama a bilo je očito da me mulja...da mu kažem da nemam...lagala bih...usred Božje kuće...da mu kažem da nedam, opet koma....da ga potjeram van...nema šanse, ostala sam zblokirana. Bila sam na neki način stjerana u kut i ova milostinja je fakat bila iznuđena, dala sam mu deset kuna...ovaj me poslije blagoslivljao a meni sve muka, molim Boga da mi ga makne s očiju...
Jeste li doživjeli išta slično i da li ste primjetili one koji redovito ordiniraju ispred crkava?...No ajde još to ali ući u crkvu prositi...kako reagirati u ovakvim slučajevima? Što bi vi napravili cijenjeni forumaši ?