Ž 36 god., Van Hrvatske Član od 21.08.2007. Pošalji poruku
Poruka: 95 (mladi forumaš)
Gabrijela piše: Ja sam živjela nekoliko godina u Osijeku, pa nisam svakodnevno sretala prosjake, nisam ih jako često sretala.
A tko nije zadovoljan s hranom, pa takvog ni ne treba žaliti, niti mu davati više.
Znam slučaj kad je jedna žena prosila svakodnevno. Moja susjeda je znala za jednu praznu kućicu gdje nitko ne živi i ponudila joj da stanuje tu. Uz kućicu je i komadić zemje, pa bi mogla i nešto posaditi na zemlji, da ne mora prositi. Dogovorle su se da će je moja susjeda drugi dan odvesti do te kuće. I kad je ona došla drugi dan po nju tamo di uobičajeno prosi, ova se nije pojavila. A onda za nekoliko dana moja susjeda je opet vidi u gradu kako i dalje prosi, a moju susjedu sad izbjegava. I dan danas prosi. Znači, radije će prosit, nego raditi. E, pa brate mili, onda prosi. Takvima ne bih dala ni kune više.
Da,upravo tako draga Gabrijela!O posebnim primjerima i lažnim ubogaljenim mogla bi nadugo pisati jer imam sijaset primjera!Ja radim u Novom Sadu,skoro u strogom centru grada,i na putu do posla ih ima stvarno jako puno..Mada sam primjetila da nevole baš uraniti jer ih na povratku sretnem mnogo više...Valda i oni imaju radno vrijeme..eh,oprostite na crnom humoru..Ali sve je to i strašno i žalosno!!!