M 29 god., Zagreb Član od 07.08.2008. Pošalji poruku
Poruka: 52 (mladi forumaš)
Nisam nikada čuo da se prijava o nestanku dokumenata ide predati u narodne novine-prvo se ode u policijsku upravu i tamo prijavi, a naš Mup lijepo sjedne s čovjekom i sve ispita i ako treba izađe u susret.
Jedini je problem što treba kasnije dokazivati vlastiti identitet- za to je potrebna domovnica. Policija onda izda privremene dokumente koji vrijede određeni broj dana, pa čovjek s njima ode u svoju banku i obustavi sve kartice-znam iz iskustva jer se meni dogodio gubitak osobne iskaznice i kartica.
S obzirom na ono:"nikad nećeš znat koji je prosjak pravi a koji nije", mislim da dovoljno govori samo ponašanje ljudi: probaj mu kupit sendvić i sok, pa vidi njegovu reakciju i sve će ti biti jasno. Pravom čovjeku u nevolji do vrata nije do biranja onoga što mu daš. Čovjek kome je granata odrezala noge ima svoj ponos i neće ti se unijeti u lice ili vikati za tobom. Njegova šutnja je dovoljno glasna! Žena i dijete koji gladuju i slijepa starica i šutnjom pokazuju svoju bol i nevolju.
Dragi Bog je htio da baš nakon onog čovjeka koji se odvezao limuzinom naletim na heroja domovinskog rata bez obje noge i da mu ispraznim novčanik u ome nije bilo bog zna kaj, jer sam lovu baš potrošio na knjige za studij.
Morao me naučiti........
Ja ne generaliziram, niti trpam ljude u ladice po stereotipima.