M 40 god., Zagreb Član od 23.09.2008. Pošalji poruku
Poruka: 36 (mladi forumaš)
ines piše: Fakat...imaš pravo, čovjek više nigdje nije siguran pa ni u crkvi...sad sam se sjetila da nam je u Međugorju prije služenja mise svećenik skrenuo pažnju da se osvrnemo oko sebe i dobro pogledamo tko nam je s lijeve i desne strane jer su na žalost osim vjernika koji su došli tražiti duhovnu okrijepu došli i oni koji imaju nečasne namjere... i jer su ljudima znale nestajati torbice i jakne i svašta nešto. Žalosno....
Zaista ima prikrivenih "molitelja" milostinje. Kazat ću vam jedan primjer; Prije nekoliko dana u moj dom pristupila je neznanka moleći za pomoć. Nakon svih iscrpnih uputa koje sam joj dao gdje i kako može dobiti pomoć, predložio sam joj da zaradi ono što treba, na način da pomogne u našem kučanstvu, kada to stigne, a ja ću joj to platiti neovisno od toga koliko traži. Ona je prvo kazala cijenu za koju će u mojoj obitelji pomagati, a nakon toga se udaljila iz mojeg doma. Po dogovoru se je trebala javiti za dva dana, ali ja ju više nisam vidio niti čuo za nju. Toliko o lažnim proscima, jer nekima je to unosan biznis, a kad pomisle da za sat vremena mogu isprositi 10 puta više nego svojim radom zaraditi,onda takvi vjerojatno krenu drugim putem.
Usprkos iznjetom sljedim riječi upute; lakše je desetorici udjeliti milostinju, nego od jednoga isprositi.