M 41 god., Zagreb Član od 01.01.2006. Pošalji poruku
Poruka: 160 (mladi forumaš)
sneni piše: Ne mogu drukčije reći nego don Ivan Grubišić laže. Crkva nije zapostavila narod. Don Ivan Grubišić bi trebao znati, a to sigurno zna koji je ključ raspodjele novca kojeg dobiva od Vlade RH. Da od tog novca lijep kolač dobije hrvatski Caritas. Da Caritas ima i pučke kuhinje i domove za djecu... Don Ivan Grubišić bi trebao znati da od novca kojeg dobiva svaki biskup za svoju biskupiju dio mora ići u biskupijski Caritas. Don ivan Grubišić sigurno dobro zna (ako to želi znati) da i splitska nadbiskupija ima svoj Caritas i da na području nadbiskupije sigurno ima projekata koje nadbiskupijski Caritas pomaže. Ja sigurno znam da naš biskup pomaže redovito mjesečno obitelji koje župnik preporuči da su u potrebi. Znam sigurno to da moj biskup pomaže neke studente siromašnijeg stanja (ali uvjet je redovito "čišćenje svih ispita" neće netko ljenčariti na račun Caritasa. Dakle razvikani socijolog i medijski izloženi don Ivan Grubišić očito dobro zna stvari, ali barata sa poluistinama samo zato da se pokaže kako je on pravedan i borac za malog čovjeka. Jadno i bijedno pa i ako je od don Ivana Grubišića.
Ako je rečeno da se zgrada HBK gradi isključivo donacijom nekih biskupskih konferencija, a ne novcem iz proračuna. Onda nema nitko pravo zabadati nos u donaciju osim donatora da provjeri kako se novac troši. A vrlo je interesantna rečenica da Crkvi daje politika novac a ne narod. I to je konstrukcija koja se može uvijek očekivati od Slobodne Dalmacije.
Don Ivan Matulić - župnik Dol Brač
bravo sneni
ako je itko bio i je uz narod onda je to Katolička Crkva
vidjelo se i u zadnjem ratu i u komunizmu , i za vrijeme velikosrpske hegemonije, za vrijeme turske okupacije Bh i hrvatske i svih stoljeća od kada je hrvata
za don grubišića kruže svakakve priče, pa me sve manje čude njegove izjave