M 33 god., Van Hrvatske Član od 19.06.2008. Pošalji poruku
Poruka: 340 (forumaš u usponu)
sara piše: Pročitala sam članak i počela pitati živimo li autor i ja na različitim planetima.
Najprije, sam naslov debelo šepa. Ako se već piše onda treba poznavati materiju pa znati da ne postoji bivši svećenik - postoji trajna suspenzija, a jednom svećenik to uvijek ostaje.
Drugo: osobno poznajem nekoliko takvih muškaraca i bilo je u njihovom okruženju onih koji su osuđivali, ali velika i to doista velika većina je čovjeka normalno prihvaćala u promijenjenoj situaciji. Znam isto tako da ih prihvaćaju i bivši kolege, a nisam vidjela niti da biskupi okreću glave. Svi su u Crkvenim brakovima, punopravni članovi zajednice.
Ovaj članak doživljavam ili kao nešto s drugog planeta ili krajnje romantiziranje stvari koje uopće ili vrlo slabo poznaje.
Naravno da može biti u malim sredinama i ružnih reakcija, ali toga ima na svaku drastičniju promjenu.
Kad već pišem, treba dodati i ovo - mnogi koji su napustili vršenje svećeničkog poziva se kasnije kaju - shvate da sve ono što je njima izgledalo tako dobro i lijepo nije baš tako. Osim toga, tu je ostavljanje poziva koji je sav usmjeren Bogu i to nakon desetak godina školovanja u tom smjeru i ovisi koliko već godina svećeničkog života.
Zar može svećenik koji je primio sakramenat svećeničkog reda se vjenčati u crkvi ponovno? Nije mi jasno ovo s crkvenim brakom?