M 26 god., Zagreb Član od 24.08.2008. Pošalji poruku
Poruka: 20 (novi forumaš)
Napisano: ponedjeljak, 25.8.2008 u 5:11 Tema: Jesu li Adventisti sekta?
Slazem se, treba naglasiti sve razlike i specificnosti adventizma pa i ono sto nisi htjela odgovorit o papi, Rimskoj Crkvi i zigu zvjeri a ne prikrivat se ko vuk u janjecoj kozi. Mislim da "Dominus Jesus" jasno govori sto je Crkva i koja je prava. I to je stav KC. Vrata Crkve su ti uvijek otvorena ako prihvatis istinu i krstis se jer adventisticko krstenje kod nas ne prolazi.
M 53 god., Zagreb Član od 07.03.2007. Pošalji poruku
Poruka: 1955 (stari forumaš) Status: viši moderator
Napisano: ponedjeljak, 25.8.2008 u 8:33 Mijenjano: ponedjeljak, 25.8.2008 u 8:44 (Dina) Tema: Jesu li Adventisti sekta?
crusadercro
piše: Slazem se, treba naglasiti sve razlike i specificnosti adventizma pa i ono sto nisi htjela odgovorit o papi, Rimskoj Crkvi i zigu zvjeri a ne prikrivat se ko vuk u janjecoj kozi. Mislim da "Dominus Jesus" jasno govori sto je Crkva i koja je prava. I to je stav KC. Vrata Crkve su ti uvijek otvorena ako prihvatis istinu i krstis se jer adventisticko krstenje kod nas ne prolazi.
Ja to nisam niti rekla,sve vrijeme ti govorim o zivljenju u harmoniji razlika.Ovo sto si ti ovdje naveo spada u jednu drugu kategoriju,i to svatko moze vidjeti tko bilo sto zna o ovoj problematici.Mislim da bi bilo lijepo u konverzaciji koristiti barem pristojne rijeci za replicara u dijalogu.
Napisano: ponedjeljak, 25.8.2008 u 9:14 Tema: Jesu li Adventisti sekta?
Treba prihvacati razlike, ljubiti se medusobno, pomagati. Ali kad su u pitanju vjerske istine nema kompromisa, istina je istina. Zar sam ti neprijatelj ako ti govorim istinu?
M 28 god., Zagreb Član od 21.05.2008. Pošalji poruku
Poruka: 84 (mladi forumaš) Status: niži moderator
Napisano: ponedjeljak, 25.8.2008 u 9:45 Tema: Jesu li Adventisti sekta?
crusadercro
piše: Treba prihvacati razlike, ljubiti se medusobno, pomagati. Ali kad su u pitanju vjerske istine nema kompromisa, istina je istina. Zar sam ti neprijatelj ako ti govorim istinu?
M 28 god., Zagreb Član od 21.05.2008. Pošalji poruku
Poruka: 84 (mladi forumaš) Status: niži moderator
Napisano: utorak, 26.8.2008 u 5:41 Tema: Jesu li Adventisti sekta?
crusadercro
piše: U Bibliji pise da je Isus istina, i pise da je Crkva stup i uporiste istine.
S prvim djelom rečenice se slažem. Tamo gdje Isus za sebe kaže kako je put, istina i život. No gdje se to u Bibliji spominje Crkva kao stup i uporište istine? I koja Crkva?
Napisano: srijeda, 27.8.2008 u 9:22 Tema: Jesu li Adventisti sekta?
Divim se onima koji nemaju ni osnovno poznavanje Biblije a upustaju se u rasprave. Stup i uporiste istine. (1 Tim 3, 15) Koju je Crkvu Krist osnovao prije gotovo 2000 god? Citajte Bibliju, tamo sve pise o Crkvi.
M 53 god., Zagreb Član od 07.03.2007. Pošalji poruku
Poruka: 1955 (stari forumaš) Status: viši moderator
Napisano: srijeda, 27.8.2008 u 10:53 Tema: Jesu li Adventisti sekta?
crusadercro
piše: Divim se onima koji nemaju ni osnovno poznavanje Biblije a upustaju se u rasprave. Stup i uporiste istine. (1 Tim 3, 15) Koju je Crkvu Krist osnovao prije gotovo 2000 god? Citajte Bibliju, tamo sve pise o Crkvi.
Je li ovo iskljucivi dijalog,kad drugi i drugaciji ,ne moze drugacije razmisljati?
Napisano: četvrtak, 28.8.2008 u 18:04 Mijenjano: petak, 29.8.2008 u 1:42 (crusadercro), petak, 29.8.2008 u 1:44 (crusadercro), petak, 29.8.2008 u 20:20 (crusadercro) Tema: Jesu li Adventisti sekta?
Bog je svakome dao slobodnu volju, prema tome svatko ima pravo misliti i vjerovati sto zeli. Ja samo pisem ono sto vjerujem, kao vjernik: "JEDNE SVETE KATOLICKE I APOSTOLSKE CRKVE." Dakle Dina, niti ti cenzuriram tekstove, niti ti diram slobodu vjere koju ti je Bog dao. Imam pravo iznjeti svoje misljenje i vjerovanje o adventizmu: http://adventizam.blog.hr/ http://true.faithweb.com/