Ž 42 god., Osijek Član od 01.10.2008. Pošalji poruku
Poruka: 26 (mladi forumaš)
Napisano: ponedjeljak, 6.10.2008 u 16:55 Tema: Krštenje djeteta
Krštenje, pa tako ni djeteta nije simbolika, već sakrament. U samom obredu se roditelji obvezuju da će dijete odgajati u kršćanskom duhu, a kum se obvezuje da će u tome pomoći roditeljima. Kakvog smisla ima krstiti dijete jer je to dio folklora? A novac tu, koliko ja znam, ne igra nikakvu ulogu. Smisao krštenja nije napraviti dernek poslije mise, već je smisao posvema drugi. Krsti svoje dijete, no prije toga dobro promisli i razgovaraj sa suprugom. Neka vas Bog sve blagoslovi!
M 46 god., Zagreb Član od 13.11.2008. Pošalji poruku
Poruka: 36 (mladi forumaš)
Napisano: petak, 21.11.2008 u 19:00 Tema: Krštenje djeteta
Nataša
piše: Znam da možemo, ali činjenice su i dalje iste...za to treba novaca, a Božji blagoslov braka smatram da se nebi smjelo materijalizirati. Sve da i nije ove novčane činjenice, bilo bi potrebno podosta vremena da se jedno od nas prekrsti, da se obave svi sakramenti koji nedostaju.....a i mislim da je prošlo već malo prevište vremena (a možda i nije). Za sada mi je najbitnije znati da crkveno (ne)vjenčanje nije preduvjet za krštenje djeteta. A poslije, tko zna!
Čuj, Nataša,
sve što pričaš zapravo zapreka i nema za vjenčanje, samo je vama možda bolje i ne vjenčati se jer, oprosti, ali imam osjećaj da si još daleko od prave vjere. Živi svoj život i ne idi za time da se ti vjenčaš ili da se dijete krsti. Pitanje kakva će biti vremena za koju gosinu pa bi krštenje moglo i smetati u školi, zaposlenju, a možda dođe i do kakvog progona kad se već Crkvu napada sa svih strana.
Krstiti se i živjeti svoju vjeru znači ići za Isusom ristom i radosno nositi svoj križ. Vidim da ti nosiš svoj križ, ali, na žalost nisi radosna.
M 31 god., Split Član od 24.03.2007. Pošalji poruku
Poruka: 248 (mladi forumaš)
Napisano: petak, 21.11.2008 u 20:42 Tema: Krštenje djeteta
Nataša
piše: Znam da možemo, ali činjenice su i dalje iste...za to treba novaca, a Božji blagoslov braka smatram da se nebi smjelo materijalizirati. Sve da i nije ove novčane činjenice, bilo bi potrebno podosta vremena da se jedno od nas prekrsti, da se obave svi sakramenti koji nedostaju.....a i mislim da je prošlo već malo prevište vremena (a možda i nije). Za sada mi je najbitnije znati da crkveno (ne)vjenčanje nije preduvjet za krštenje djeteta. A poslije, tko zna!
Ma reci mi zašto misliš da za crkveno vjenčanje trebaju novci.?