M 27 god., Zagreb Član od 22.06.2007. Pošalji poruku
Poruka: 99 (mladi forumaš)
Napisano: četvrtak, 16.10.2008 u 9:16 Tema:
Djeca : Kain i Abel
imali su pune ruke posla i drugih briga, imali su osim njih i druge djece, trebalo je zemlju obrađivat, koja više nije bila plodna ko u edenskom vrtu, trebalo je savladat poljoprivredu, krov nad glavom održavat i gradit, vodu donosti, radit odjeću,... i kad si tak prek cijelog dana u poslu i brigama ne stigneš baš puno razmišljat o razmiricama među djecom,...
Ž 36 god., Van Hrvatske Član od 21.08.2007. Pošalji poruku
Poruka: 85 (mladi forumaš)
Napisano: četvrtak, 16.10.2008 u 14:35 Tema:
MAL
piše: PITANJE: što li je rekao ADAM kada je Kain ubio Abela ,
: što li je rekla Eva kada je Kain ubio Abela,
Zanimljivo postavljeno pitanje!
Nisu možda ništa rekli,već su vrisnuli od bola...Ali isto mislim da je njihov život bio pun tuge i kajanja zbog grijeha kojeg su sami počinili..Mislim da su bili svjesni tereta svoga grijeha i prokletstva koje su na sebe navukli..
M 22 god., Zagreb Član od 16.05.2008. Pošalji poruku
Poruka: 408 (forumaš u usponu)
Napisano: četvrtak, 16.10.2008 u 14:39 Tema:
MAL
Zar i ti, sine Brute?
De prođite se ovakvih smiješnih tema. Što je rekao Adam, što je Eva skuhala za ručak? Ma de, molim vas. Biblija se ne tumači na ovaj naslov. Izvještaji iz Postanka su slikoviti te su karakteristični za semitski mentalitet.
Napisano: četvrtak, 16.10.2008 u 14:59 Tema:
čovjek sa strane
piše: Zar i ti, sine Brute?
De prođite se ovakvih smiješnih tema. Što je rekao Adam, što je Eva skuhala za ručak? Ma de, molim vas. Biblija se ne tumači na ovaj naslov. Izvještaji iz Postanka su slikoviti te su karakteristični za semitski mentalitet.
Nije se ovo pitanje postavilo u bukvalnom smislu..
Mislim da je poenta da promišljamo o prvom grijehu bratoubistva,o zadaći roditeljstva..O grijehu i njegovom ogromnom uticaju na sve nas u današnjici..
M 40 god., Zagreb Član od 31.10.2007. Pošalji poruku
Poruka: 261 (forumaš u usponu)
Napisano: petak, 17.10.2008 u 9:59 Tema:
MAL
Tek tada su shvatili svu težinu svojega grijeha, okusivši njegov gorki plod - smrt svoga sina! Smrt je dotad bila za njih nepoznanica, tek tada su shvatili Božje riječi... " umrijet ćete, ako ćete jesti plod tog drveta..." Shvatili su da to "umrijeti" nije simbolika niti je oznaka samo za gubitak posvetne milosti, nego da se odnosi i na gubitak fizičkog života. Nakon te spoznaje se je zapravo u njihovim srcima rodilo pravo kajanje za počinjeni grijeh!
Napisano: petak, 17.10.2008 u 14:54 Tema:
MI-HA-EL
piše: Tek tada su shvatili svu težinu svojega grijeha, okusivši njegov gorki plod - smrt svoga sina! Smrt je dotad bila za njih nepoznanica, tek tada su shvatili Božje riječi... " umrijet ćete, ako ćete jesti plod tog drveta..." Shvatili su da to "umrijeti" nije simbolika niti je oznaka samo za gubitak posvetne milosti, nego da se odnosi i na gubitak fizičkog života. Nakon te spoznaje se je zapravo u njihovim srcima rodilo pravo kajanje za počinjeni grijeh!
Napisano: petak, 17.10.2008 u 15:00 Tema:
foxylady007
piše: kako me neko kopira sa mojim pitanjeeeeeem... jaaaaaaooooo
MAL-u nije ni na kraj pameti da nekog kopira..Previše je originalan da bi mu trebalo tako što.Pitanje je bila tema na jednom molitvenom skupu i vrlo je kompleksno.Zanimalo ga je što mi mislimo.Kompjutor mu je momentalno u kvaru,ali sam če ti to objasniti kad ga popravi!