M 32 god., Zagreb Član od 15.05.2007. Pošalji poruku
Poruka: 9030 (zvijezda foruma) Status: moderator
Napisano: četvrtak, 25.6.2009 u 13:09 Mijenjano: četvrtak, 25.6.2009 u 13:11 (Templar) Tema: Tjedan dana u Taizeu u Francuskoj
sara
piše: Ne razbijaj glavu, jedinstva će bit - na nebu, a tada se time nećemo opterećivati.
Ne predraga sestrice Sare.
Moramo i na zemlji itekako *razbijati* glavu poradi jedinstva crkve, a ne zivjeti kao da to sada na zemlji i nije toliko bitno, jer ce u nebu svakako biti jedinstvo. Ravnodusnost prema tome nije ispravan stav za bilo kojeg krscanina.
Jer zar i u molitvi Gospodnjoj Oce nas, ne pise* Kako na nebu, tako i na zemlji*.
Prema tome ako je nebeska crkva u jedinstvu ,a jest, onda i mi crkva na zemlji moramo biti u jedinstvu ako zelimo ispravno naslijedovati Gospodina nasega i spasitelja Isusa Krista i nazivati se njegovim.
M 23 god., Zagreb Član od 20.01.2008. Pošalji poruku
Poruka: 181 (forumaš u usponu)
Napisano: četvrtak, 25.6.2009 u 18:34 Tema: Tjedan dana u Taizeu u Francuskoj
Templar, slažem se s tobom u vezi potrebe jedinstva već ovdje na zemlji. Možda ga nikada nećemo postići, ali to ne dokida naš zadatak da pokušavamo. Već sam rad na pokušaju uspostave jedinstva jest na određen način djelomično ostvarenje cilja.
No, u suprotnosti s tim mi je onda ona tvoja izjava pri početku ove teme: "Pa ne radi se o svidjanju ili ne svidjanju. Drzim se kanona svetih sabora i stoga ne zelim moliti niti duhovno opciti s hereticima." Kako postići jedinstvo sa odijeljenom braćom, ako nećemo zajedno moliti, ako nećemo "duhovno općiti"? Ne vidim drugog puta.
M 37 god., Zagreb Član od 10.07.2009. Pošalji poruku
Poruka: 37 (nova nada foruma)
Napisano: utorak, 28.7.2009 u 12:09 Tema: Tjedan dana u Taizeu u Francuskoj
Nisam nikada bio tamo ali vidim da Teze ima smisla.
Mnoge su se obitelji spojile i sada imaju zajednička druženja i ljetovanja i zimovanja.
Kada je Teze bio u Zagrebu na žalost bio sam u bolnici ali sam preko svojih prijatelja osjetio duh zajedništva.