Ž 22 god., Zagreb Član od 24.08.2008. Pošalji poruku
Poruka: 126 (mladi forumaš)
Napisano: subota, 4.10.2008 u 15:24 Tema: Radost pokreta
eto zanima me ... kako je ovo vjerski portal...
sta je vase misljenje o plesu ???
od valcera , preko trbusnog plesa do striptizeta i dali po vasem misljenju cim se zena bavi plesom ... dali ju origlasavate lakom i nemoralnom zenom ...
ili ipak mislite da to radi iz ljubavi i da nisu sve plesacice krive sto je onaj jedan postotak stvorio tako los dojam toga svega...
eto pitam posto se ja bavim plesom pa me zanima????
Ž 34 god., Vinkovci Član od 11.02.2007. Pošalji poruku
Poruka: 624 (iskusni forumaš)
Napisano: subota, 4.10.2008 u 18:01 Tema: Radost pokreta
Smisao za ples je talent koji imaš i ne vidim ništa loše u tome. Sve lijepo, pa i ples, se može i izokrenuti u loše, ako to radimo s nekom drugom namjerom, a ne prvotnom - da služi formiranju tijela, da ga možeš koristiti u nekim društvenim prilikama....
Ja bih voljela zaplesati s voljenom osobom, ali mi zbog zdravlja to nije moguće i ponekad mi bude malo žao zbog toga....
Zato ti preporučujem da uživaš u plesu, u radosti pokreta, kako si nazvala temu. Naravno, ako ga koristiš u njegovoj pozitivnoj varijanti.
M 18 god., Van Hrvatske Član od 27.03.2008. Pošalji poruku
Poruka: 1479 (stari forumaš)
Napisano: subota, 4.10.2008 u 19:22 Tema: Radost pokreta
Pa naravno da ples bez nemoralnih namjera nije grijeh niti bilo što slično. U biti mislim da skoro sve u umjerenim količinama i okolnostima nije grijeh. Ne volim pretjerivanja, i smatram ih nastranim, nekih vjerskih grupa gdje se na primjer općenito gledanje TV -a smatra nečim lošim (kao na primjer Jehovini svjedoci) ili u nekim fanatičkim krugovima islama -gdje se ples, pjevanje uz instrumente (osim defa!? šta je def od Boga blagoslovljen instrument a drugi nisu?), slikanje i slično smatra grijehom. Dakle sve sa mjerom, i u smjeru dobrog raspoloženja, vrijednosti, energije i slično ne samo da nije grijeh već je na radost Božju i njegovih stvorenja!