M 24 god., Zagreb Član od 28.10.2006. Pošalji poruku
Poruka: 59 (mladi forumaš)
Napisano: nedjelja, 11.11.2007 u 20:39 Tema: Čokoladni faith
Meni je naj poklon barem iz dosadašnjeg iskustva "mirisna svijeća" - ima ih stvarno divnih a i korisne su - kak se lijepo meditira uz njih eh
No i čokolada je dobar poklon - to sam skužio kada sam nedavno išao kod svog prijatelja na Kvatrić - onak mi je nekako tužno zvučao kada me pozvao na kavu i ja se mislim kak bi čovjeku poboljšao raspoloženje i onda se sjetim nekih nedavnih zaključaka našeg slatkog ČOKO - KLUBA i tak ti ja svratim u ....e sada je li ono Diona ili Konzum na Kvatriću :?: :?: :?: :?: eto svratim u tu trgovinu i kupim jednu JUMBO - MILKU :o :o :o :o . Jedino sam falio što sam uzeo onu s grožđicama i sitnim lješnjacima, bilo bi bolje da sam uzeo onu sa velikim lješnjacima :roll: :roll: :roll: :roll: :arrow: no i ova je bila dobra; cijelu smo je pojeli... :D pa priča ima sretan završetak barem za mog prijatelja i mene - Milka nije dobro završila :? pa već sam rekao da smo je pojeli no ispunila je svrhu svoga postojanja
M 53 god., Zagreb Član od 07.03.2007. Pošalji poruku
Poruka: 1955 (stari forumaš) Status: viši moderator
Napisano: ponedjeljak, 12.11.2007 u 21:45 Tema: Čokoladni faith
Evo Filip.....bravo za COKO KLUB....vidim ja i neke nove clanove....kako sve probleme rjesava cokolada.....a kad si na forumu....joj...nestane u 2 sekunde....i sam se sebi cudis pa kaje bilo?Gdje je? :P :P :Pno...pozivamo nove ljude u COKO-KLUB....javite se.......
bit ce vam slatko ko i nama..... :P :P :P :P :P
Tvrtka koja proizvodi organsku hranu morala je povući iz prodaje svoju poznatu čokoladu nakon što su testovi pokazali da sadrži visoke razine supstance koja može uzrokovati rak.
Sve table crne čokolade pod nazivom Bio Negro povučene su iz prodaje nakon otkrića benzopirena u njezinu sastavu, opasne supstance - policikličkog aromatskog ugljikovodika koji nastaje tijekom sagorijevanja, a nalazi se u ispušnim plinovima diesel-goriva.
Na analizi i pronalasku izvora spomenute supstance u čokoladi angažiran je Heike Kirsten, kemičar proizvođača organske hrane Rapunzel. Na omotu čokolade naznačeno je da proizvod ne sadrži nikakve pesticide.
Njemačka agencija za testiranje kvalitete proizvoda Stiftung Warentest u nekoliko je brendova crne čokolade otkrila nedopuštene supstance, među kojima je primjerice bio i kadmij.