M 34 god., Van Hrvatske Član od 19.06.2008. Pošalji poruku
Poruka: 8484 (zvijezda foruma)
Napisano: utorak, 9.2.2010 u 8:22 Tema: Cirkus u Vatikanu
Beren
piše:
A ovdje se priča kao da Njegova Svetost po cijeli dan ide po cirkusnim predstavama i umjesto da se bavi ozbiljnim problemima, on gleda cirkusante.
Oh, oh, oh...
Ja mislio da Papa svaki dan izjutra se izcirkusa, pa onda ako mu ostane vremena ubije vrijeme vodeći Crkvu...da mu dan prođe....penzionerski....
Nisam ni vidio ovu temu dosad.....
Sablažnjivo...ne dam djeci da ovo gledaju...
Bože sačuvaj....
Ž 43 god., Osijek Član od 01.10.2008. Pošalji poruku
Poruka: 110 (forumaš u usponu)
Napisano: utorak, 9.2.2010 u 9:10 Tema: Cirkus u Vatikanu
E pa stvarno...grozno. Papa nam je ljudsko biće, smije se, pušta k sebi one koji mu od srca dolaze...Nečuveno!!!! Ljudi dragi, da li ste čuli priču o klaunu koji je pred likom Gospe (e da, sad će se naći oni koji će reći da izjednačavam Gospu i Papu) izvodio svoje trikove od srca, kao dar Majci? Haaaalo! Ovo je kršćanska crkva, a ne sekta onih koji su se zavjetovali da se neće od srca nasmijati. Za sve pod nebom postoji vrijeme, naravno i za smijeh. Bravo, Benedikte XVI! I Isus se smijao, sigurna sam. Hvala Bogu!
Napisano: utorak, 9.2.2010 u 12:50 Tema: Cirkus u Vatikanu
black anđa
piše: UKristu kad nastupaju oni s hodanjem po žici?
Ima li u tom tragikomedije?
Bezbeli da ima...
Papa govori kako vjernik treba stajati s obje noge čvrsto na zemlji i onda ispred njega razvuku žicu, jedva vidljivu i oni, molim te lijepo, onda skakuću po njoj ko na podiju s onim ambrelama i parmacima....
Nečuveno!
Ž 90 god., Zagreb Član od 30.10.2009. Pošalji poruku
Poruka: 1953 (građanin foruma)
Napisano: utorak, 9.2.2010 u 12:58 Tema: Cirkus u Vatikanu
sluga Jahvin
piše: Bezbeli da ima...
Papa govori kako vjernik treba stajati s obje noge čvrsto na zemlji i onda ispred njega razvuku žicu, jedva vidljivu i oni, molim te lijepo, onda skakuću po njoj ko na podiju s onim ambrelama i parmacima....
Nečuveno!
Tesko je proniknuti u smisao i prikladnost ovakvih aktivnosti.
M 38 god., Van Hrvatske Član od 20.03.2009. Pošalji poruku
Poruka: 1153 (građanin foruma) Status: moderator
Napisano: srijeda, 10.2.2010 u 3:05 Tema: Cirkus u Vatikanu
black anđa
piše: UKristu kad nastupaju oni s hodanjem po žici?
Ima li u tom tragikomedije?
Ne vuci me za jezik...
Mislim da je neprikladno da se jedan vjerski poglavar izlaze ovakvim sporednostima ozbiljnog pastirskog zivota....
Ako hoces da osjetis tragikomediju hodanja po zici, pokusaj razumjeti Nietzsche-ovog Zaratustru i njegov polozaj kad je cirkusant pao sa uzeta u gradu zvanom "sarena krava"...
Ž 32 god., Zagreb Član od 19.02.2007. Pošalji poruku
Poruka: 8181 (zvijezda foruma) Status: viši moderator
Napisano: srijeda, 10.2.2010 u 8:50 Tema: Cirkus u Vatikanu
uKristu
piše: Ne vuci me za jezik...
Mislim da je neprikladno da se jedan vjerski poglavar izlaze ovakvim sporednostima ozbiljnog pastirskog zivota....
Ako hoces da osjetis tragikomediju hodanja po zici, pokusaj razumjeti Nietzsche-ovog Zaratustru i njegov polozaj kad je cirkusant pao sa uzeta u gradu zvanom "sarena krava"...
.
Moj Boze, pa zar Papa treba biti samo okrenut onima iz vlasitite administracije, ili necije tudje....? Pa nije on neki predsjednik, njegovi vjernici su njemu htjeli prikazati ono u cemu su umjesni..Ta ne ide Papa po Rimu trazeci klaunove ili ne znam sta, vec je u audijenciji gostovako skup artista vjernika i to je to...sa svojim nesvakidasnjim vjestinama... I meni je kao vjerniku to cisto u redu, dapace, fora....Poanta Evandjelja je "Idite ljudima, ulazite u njihove zivote", a ne - drzite se visoko i hladno, distancirano....
Napisano: srijeda, 10.2.2010 u 9:05 Tema: Cirkus u Vatikanu
Lady
piše: Poanta Evandjelja je "Idite ljudima, ulazite u njihove zivote", a ne - drzite se visoko i hladno, distancirano....
Ma meni je ovo više nego smiješno...
Prvo se Papi prigovara kako je hladan, izvan svijeta, u oblacima, kako ne zna što je stvarnost, a onda kad primi ljude koji eto nisu po mišljenju nečijem dostojni Papine nazočnosti, pažnje...nisu 'in'...čudom se treba čuditi....i prigovarati...
Pričati samo da se priča.....