Postavi kao početnu stranicu - Dodaj u favorites

Vi ste na: Naslovnica foruma  •  Religije  •  Veza izmedu katolikinje i muslimana
Religije

Rasprave i fenomeni vezani uz religije svijeta
Moderatori: Hrvoje Lady
Tema: 15
Poruka: 598
Najnovija tema: Moj prijatelj u sekti - što činiti?
Aktualna tema: Moj prijatelj u sekti - što činiti?
Zadnja poruka: barbaraa, četvrtak 4.12.2008. u 6:09
Naslov teme:
Veza izmedu katolikinje i muslimana
Autor teme: Malecka  •  Broj odgovora: 69  •  Broj pregleda: 3455
1 2 3 4 5
Otvori novu temu      Odgovori na temu      Prati ovu temu
Malecka
Ž 21 god.,
Van Hrvatske
Član od 18.02.2008.
Pošalji poruku
Poruka: 39 (mladi forumaš)
Napisano: ponedjeljak, 18.2.2008 u 10:15
Tema: Veza izmedu katolikinje i muslimana

bok svima,
ja hodam sa momkom vec pola godine.bila je ljubav na prvi pogled.dosada je najbolji decko kojega sam ikada upoznala.super izgleda,po osobini je covjek sa srcem i dusom,u mom godistu je,ide radit,neluta vani,vrijeme najvise provedemo skupa.sve nam je super,harmoniramo dobro,djelimo isto misljenje sta se nekih stvarima u zivotu tice.uzivamo svaki trenutak koji skupa mozemo dozivjet... :)

sve zvuci ljepo,ali nazalost imam osjecaj da svaka veza koja savrsena izgleda ima nesta sta je moze unistit.problem je u tome da sam ja hrvatica a on musliman iz sandzaka.njegova obitelj na pocetku nije bas sretna bila kad je cula da mu je cura hrvatica ali on je rekao da me voli i da njega nista na meni nesmeta jer sam predobra cura.poslje toga su njegovu odluku akceptirali i sada svaki put pitaju za me kad se cuje s njima.to me raduje.ali nazalost,moje roditelji jos nista neznaju za njega.samo moja sestra i moje drustvo.upoznali su ga i rekli su da imam veliku srecu s njime i da ga moram cuvat.znaci da su svi za nas ali znam da moje roditelji to nebi bili.vjernici su i za njizi samo katolik,jos bolje hrvat,dolazi u kucu.sve drugo nepase i vodi samo do problema.dobro,moze bit,ali kad se oboje volu onda se moze za sve kompromis nac.ja idem u crkvu,molim se,kao i prija,momak mi nista nezabranuje u vezi toga.ponekad pricamo o vjeri i slazemo se uvijek,nema svade jer on npr pametuje sa svojom vjerom a ja sa mojom.

sve bi moglo bit super,samo zbog roditelja se bojim.volim ih naravno ali zasto je tako tesko da oni shvatu da se ja i on volimo i da zelimo bit zajedno?jer se boju sta ce nasa porodica rec,ljudi u crkvi itd?mene bi zanimalo sta katolicka crkva o takvim mjesanim vezama misli?zna li neko nesta ili ima ista iskustva?bila bi vam za savjete zahvalna... :)
Idi na vrh

Ispiši      Citiraj      Odgovori
sunrise.beta
M 25 god.,
Varaždin
Član od 29.10.2007.
Pošalji poruku
Poruka: 125 (mladi forumaš)
Napisano: ponedjeljak, 18.2.2008 u 10:49

hmmm... cini se da imas problem. i to big one!

Ja sam jednom davno na jednom forumu, gdje je ekumenizam bio glavni predmet cijelog foruma, postavio isto pitanjje i svi su mi rekli da to u 99% slućajeva nije dobro i da vrlo teško funkcionira. i s katoličke i s pravoslavne i s muslimanske strane. točnije: rekli su mi: daj zaboravi.

Uglavnom. Vi možete imati super život, ali da religioznost, vjera i duhovni života ne napreduje. što s vremenom i daje nekakve posljedice. Eto tako su meni objasnili pametni ljud s iskustvom.

Obavjesti nas kako napreduješ. Posebno me zanimna reakcija roditelja... :)

sretno
Idi na vrh

Malecka
Ž 21 god.,
Van Hrvatske
Član od 18.02.2008.
Pošalji poruku
Napisano: ponedjeljak, 18.2.2008 u 10:52

na kojem forumu?na ovoj stranici ili na drugoj?zeljela bih procitat.zanima me.
Idi na vrh

jasminka
Ž 41 god.,
Pag
Član od 01.01.2006.
Pošalji poruku
Poruka: 10146 (stari forumaš)
Napisano: ponedjeljak, 18.2.2008 u 10:54

vidim po jednom paru kog znam ona je katolkinja a on albanski musliman...sve ide dok ste zaljubljeni..ali kad dođu djeca nastaju problemi..muslimani žele da je muslimanske vjere, a kršćani kršćanske..i tada se događa npr. da se dijete krdti tajno...a koliko to dijete pati kad svi imaju prvu pričest i krizmu...pa kad ide skrivećki na misu..

ili ovaj slučaj kad je majka muslimanka prekinula školovanje svoje kčeri i udala ju za muslimana...otac malene je katolik...i tu je nastalo natezanje na sudu..curica ima 13 godina.To sam gledala na jwednom dokumentarnom filmu, nije to kod nas.
Idi na vrh

sunrise.beta
M 25 god.,
Varaždin
Član od 29.10.2007.
Pošalji poruku
Napisano: ponedjeljak, 18.2.2008 u 10:56

http://izr814.1.forumer.com/

forum je duže neaktivan i ne sjecam se kak se tema zvala... nema ih puno pa malo potraži.

http://izr814.1.forumer.com/index.php?showtopic=168

evo je!
Idi na vrh

Malecka
Ž 21 god.,
Van Hrvatske
Član od 18.02.2008.
Pošalji poruku
Napisano: ponedjeljak, 18.2.2008 u 11:05

[quote:c27171bb89="jasminka"]vidim po jednom paru kog znam ona je katolkinja a on albanski musliman...sve ide dok ste zaljubljeni..ali kad dođu djeca nastaju problemi..muslimani žele da je muslimanske vjere, a kršćani kršćanske..i tada se događa npr. da se dijete krdti tajno...a koliko to dijete pati kad svi imaju prvu pričest i krizmu...pa kad ide skrivećki na misu..

ili ovaj slučaj kad je majka muslimanka prekinula školovanje svoje kčeri i udala ju za muslimana...otac malene je katolik...i tu je nastalo natezanje na sudu..curica ima 13 godina.To sam gledala na jwednom dokumentarnom filmu, nije to kod nas.[/quote:c27171bb89]

moj decko mrzi siptare.ustvari mu nepase da "nase" cure,s time mislim hrvatice,srpkinje, itd.,sa ljudima hodaju koje su iz turske,iz arapskih zemalja itd..oni su isto muslimani ali njezina kultura je sasvim druga i zna se da veza ili brak s njime nece uvijek bit bez problema.ali to je tema za sebe.

moj decko nedolazi iz sela,slavi svoje praznike i to je to.njegova obitelj je moderna.inace bi vec davno prekinula ako bi primjetila da se oni cvrstvo svoje vjere drzu jer tu bi sama vidjela da ja nikada nebi imala neku sansu.ako se sklopi sporazum onda nebi doslo do problema.naravno nema za to garanciju.ali za sta se to vec u danasnje vrijeme ima? :?
Idi na vrh

KARTUZIJANAC
M 48 god.,
Van Hrvatske
Član od 16.02.2007.
Pošalji poruku
Poruka: 1393 (stari forumaš)
Napisano: ponedjeljak, 18.2.2008 u 15:53

Hmmmm,mnoge stvari što si napisala su vrlo sumnjive.....Tvoj dečko mrzi.....ako bilo koga ili bilo što mrzi upitna je njegova duhovna ispravnost...Drugo,ako mu je obitelj "moderna" tj.ne drži se "slijepo" svoje vjere to je isto kao i u nas:oni koji su se sekularizirali,ne idu u crkvu,ne vjeruju u Boga,ili kako to narod kaže "popoganili".......Dakle,ako je obitelj tvog dečka "moderna" slabije su ti garancije da će ta veza uspjeti nego da se drže dosljedno muslimankih vjerskih pravila.

U svakom slučaju,moj savjet:bježi od toga što prije to bezbolnije.....kasnije ćeš si jako zakomplicirati život,a onda natrag nema......
Idi na vrh

risen
Ž 44 god.,
Van Hrvatske
Član od 17.02.2007.
Pošalji poruku
Poruka: 310 (forumaš u usponu)
Napisano: ponedjeljak, 18.2.2008 u 16:52

moj savjet ti je da se ti i tvoj musliman "skinete" prije braka i vidite sto vam fali,jer ovo je forum,ovdje su vecinom "doktori" opce prakse,ja se ovdje kao pacijent smrzavam a nitko da mi napise uputnicu,ne znam da li je u Hrvatskoj manjak aparata za dubinsko snimanje,ili meni vjere u mog muslimana koji nije vjerovao da cu se vratiti...
Risen,je ime kojim me zovu moji vjernici,payback je ime kojim me zovu oni drugi,jer ja vjerujem da osmjeh nikoga nije ubio!
Budi ozbiljna i ne slusaj sto ja pricam,jer mene i onako nitko ne cuje...
Idi na vrh

angelus
M 62 god.,
Zagreb
Član od 01.01.2006.
Pošalji poruku
Poruka: 2715 (stari forumaš)
Napisano: ponedjeljak, 18.2.2008 u 16:54

Na krivom si mjestu započela temu, jer to bi išlo pod ekumenizam i dijalog, ali sad kad je tu toliko postova i tema je izgleda zanimljiva jer je iz života neka ostane tu gdje je.

Ako se ne varam od sunrie.beta si dobila dobar odgovor. Dok ste zaljubljeni sve je bajkovito, ali kada uđete u realan svijet koji započinje kad splasne prva euforija stvari ćete vidjeti drugačije. Svi zaljubljeni su prošli tu fazu prve zaljubljeničke euforije. To ne znači da se i dalje ne ćete voljeti, ali tada dolazi otriježnjenje i stvari se počnu stavljati na svoja mjesta.
A to znači: Kod svih muslimana, ama baš svih žena je dužna uzeti vjeru muža. Ako ne postati muslimanka, ali djecu obavezno odgajati u vjeri svoga supruga. Ako se to ne bi dogodilo, tvoj buduči suprug osramotio bi se pred svojom rodbinom, roditeljima, društvom. Roditelji vas sada ostavljaju pri miru, ali u svoje vrijeme, ako ti i zaručnik popusti, započeti će pritisci.
Stoga: pamet u glavu i preuzmi inicijativu. Osiguraj se za svaki slučaj da kasnije ne bi lila suze učeći sure iz Kurana i to još na arapskom.
Katolička Crkva predviđa brak s nekršćanimaa, kao i s ateistima uz uvjet da druga strana pismeno prihvati vjenčanje u crkvi (on ostaje i dalje musliman) uz uvjet da će djeca biti krštena i poučavana u katoličkoj vjeri.
Pitaj ga da li na to pristaje, a onda neka o tome obavijesti i svoje roditelje. Ako je sve ok. nema problema i želim vam puno sreće i Božjeg blagoslova.
Idi na vrh

risen
Ž 44 god.,
Van Hrvatske
Član od 17.02.2007.
Pošalji poruku
Napisano: ponedjeljak, 18.2.2008 u 17:06

angelus lijepo savjetuje,procitaj nekoliko puta i ne zaboravi da u vecini slucajeva svi vjernici pristaju na sve prije braka,u braku se otkrivaju ili pokrivaju,a u prelazu da ne pricam...
Idi na vrh

sunrise.beta
M 25 god.,
Varaždin
Član od 29.10.2007.
Pošalji poruku
Napisano: ponedjeljak, 18.2.2008 u 17:16

[quote:54df648e64="risen"]angelus lijepo savjetuje,procitaj nekoliko puta i ne zaboravi da u vecini slucajeva svi vjernici pristaju na sve prije braka,u braku se otkrivaju ili pokrivaju,a u prelazu da ne pricam...[/quote:54df648e64]

naslućujem da Rizen ima i životu bliskih iskustava s ovom temom... pa je pametno pričati s njom preko maila, ili čak otići na pivo!
Idi na vrh

angelus
M 62 god.,
Zagreb
Član od 01.01.2006.
Pošalji poruku
Poruka: 2715 (stari forumaš)
Napisano: ponedjeljak, 18.2.2008 u 18:08

Očito [b:8ec629cc9b]risen [/b:8ec629cc9b]ima sposobnost povesti u svijet simbola....
Idi na vrh

risen
Ž 44 god.,
Van Hrvatske
Član od 17.02.2007.
Pošalji poruku
Napisano: ponedjeljak, 18.2.2008 u 18:14

[quote:d304867f05="angelus"] Očito [b:d304867f05]risen [/b:d304867f05]ima sposobnost povesti u svijet simbola.... [/quote:d304867f05]
nemam angelus,ja ne vjerujem u zlatno tele....
Idi na vrh

Malecka
Ž 21 god.,
Van Hrvatske
Član od 18.02.2008.
Pošalji poruku
Napisano: ponedjeljak, 18.2.2008 u 18:56

[quote:e6b3c7f281="KARTUZIJANAC"]Hmmmm,mnoge stvari što si napisala su vrlo sumnjive.....Tvoj dečko mrzi.....ako bilo koga ili bilo što mrzi upitna je njegova duhovna ispravnost...Drugo,ako mu je obitelj "moderna" tj.ne drži se "slijepo" svoje vjere to je isto kao i u nas:oni koji su se sekularizirali,ne idu u crkvu,ne vjeruju u Boga,ili kako to narod kaže "popoganili".......Dakle,ako je obitelj tvog dečka "moderna" slabije su ti garancije da će ta veza uspjeti nego da se drže dosljedno muslimankih vjerskih pravila.

U svakom slučaju,moj savjet:bježi od toga što prije to bezbolnije.....kasnije ćeš si jako zakomplicirati život,a onda natrag nema......[/quote:e6b3c7f281]

sta vec znaci mrzi,to se onako kaze.nevoli ih jer nisu dobri ljudi.ima iskustva u svojoj porodici i zbog toga on tako o njima misli.

sa moderno mislim da ne zivu npr kao muslimani u drugim islamskim zemljama.da se zene pokrivaju i da svoju vjeru zivu "radikalno".slicno zivu kao moja porodica.nema neke razlike...

pola godina nije dugo,vidjet cu sta ce bit.
Idi na vrh

rose
Ž 27 god.,
Zagreb
Član od 30.12.2007.
Pošalji poruku
Poruka: 107 (mladi forumaš)
Napisano: ponedjeljak, 18.2.2008 u 20:20

Poznajem jednu muslimansku obitelj, ustvari otac je musliman, majka je prešla na muslimanstvo udajom. Djeca im imaju muslimanska imena, recimo da se pridržavaju muslimanskih običaja (recimo, jer mi nismo muslimanska zemlja i ipak se to razvodni). Nakon dosta godina otac je postao nezadovoljan time kako je "ispala" obitelj, nit su muslimani, nit katolici, osjeća se izdano, promašeno....Majka ima osjećaj da je prevarena, na početku je sve bilo idilično, zbog ljubavi ona je pristala na sve, sad se pita čemu to... Djeca su doslovno razapeta između oca i majke-žele udovoljiti ocu, a time žaloste majku i obrnuto...pogotovo muška djeca koja se bave mišlju da za brak moraju naći djevojku svoje vjere, budući da imaju lošeg iskustva sa brakom svojih roditelja...Roditelji više ne pričaju i ne žive zajedno...A sve je počelo sa velikom ljubavi kojoj ništa nije stajalo na putu.
Ako su oboje vjernici koji žele djecu odgajati u svojoj vjeri (što se od oboje očekuje)-zajednički život i brak je nemoguć. Ako pak je jedno spremno popustiti uime ljubavi-kad tad će biti razočaran.
Idi na vrh

Otvori novu temu      Odgovori na temu      Prati ovu temu
1 2 3 4 5
PRETRAŽIVAČ FORUMA

Traženi pojam

Samo od korisnika
Forumu

Vrijeme
Teme samo sa slikom
da  
Teme samo s videom
da

NOVO S FORUMA NAJPOPULARNIJE TEME NA FORUMU
Don Ivan Grubišić
Zen, četvrtak 4.12.2008 u 17:52

Opus Dei
Eutanasije, četvrtak 4.12.2008 u 17:36

Svećenik ne želi izdati potvrdu
Zen, četvrtak 4.12.2008 u 17:22

Vjerski turizam
barbaraa, četvrtak 4.12.2008 u 17:01

Neokatekumenski put?
elle, četvrtak 4.12.2008 u 16:49

Djeca se ponašaju poput štetočina
Dina, četvrtak 4.12.2008 u 16:24

Molitveni lanac
leopoldina, četvrtak 4.12.2008 u 15:56

Blagdanski kolači
for home, četvrtak 4.12.2008 u 15:46

Koliko stranih jezika govorite?
silent, četvrtak 4.12.2008 u 15:46

Prostituiranje kršćanskih simbola
jasminka, četvrtak 4.12.2008 u 15:31
    Vaše mišljenje o homoseksualcima
elle, ponedjeljak 24.11.2008 u 19:07

Međugorje
Marina021, nedjelja 16.11.2008 u 10:47

Thompson i Crkva
silent, četvrtak 4.12.2008 u 14:11

Ajmo kviz!
fiore, petak 18.1.2008 u 1:06

Karizmatizam
Marina021, četvrtak 27.11.2008 u 10:36

Božje stvaranje ili evolucija?
Tuga, srijeda 1.10.2008 u 16:27

Bertone o zabrani ređenja homoseksualaca
jasminka, četvrtak 24.7.2008 u 17:26

Sukob na katoličkoj ljevici?
angelus, četvrtak 13.7.2006 u 21:00

Sve
k-pax, petak 26.10.2007 u 22:56

Čokoladni faith
Dina, petak 30.11.2007 u 21:07
Vi ste na: Naslovnica foruma  •  Religije  •  Veza izmedu katolikinje i muslimana

IZ WEB SHOPA

Hillsong: Shout To The Lord
122,00 kn

NAJČITANIJE NA PORTALU

Nismo šutjeli i nudimo rješenje za Udbinu
Crkva, 22.11.2008

Novi prijedlozi više me ne zanimaju
Interview, 24.11.2008

Koncert za 15. rođendan zbora Izvor
Glazba, 21.11.2008

Papa uvodi promjene u misno slavlje
Pod povećalom, 23.11.2008