M 18 god., Van Hrvatske Član od 18.02.2007. Pošalji poruku
Poruka: 1494 (stari forumaš)
Napisano: ponedjeljak, 18.2.2008 u 20:57 Tema: Veza izmedu katolikinje i muslimana
Prijateljstva s drugim nacijama su mi prekrasna stvar, ali brak ne. Nikako . .
Skoro sam razgovarao s jednim starim franjevcem koji je dugi niz godina radio u pastoralu rastavljenih . . on je istog mišljenja . . uz dužno poštovanje za sve nacije, miješoviti brakovi ne . .
U početku može i izgledat simpatično i idilično, ali kad dođu djeca . .
Dakako, ljubav ne bira ali . .
Ali najprije se treba dobro potrudit da bude u svemu tom iskrenosti . . i s njim, odnosno njom, a i s njenom i njegovom obitelji . . mora se pod svaku cijenu iskreno i otvoreno razgovarat . .
ali meni sve to ne miriše na dobro . .
Ž 27 god., Zagreb Član od 30.12.2007. Pošalji poruku
Poruka: 107 (mladi forumaš)
Napisano: ponedjeljak, 18.2.2008 u 21:09 Tema: Veza izmedu katolikinje i muslimana
[quote:83f0ed5fe1] Ali najprije se treba dobro potrudit da bude u svemu tom iskrenosti . . i s njim, odnosno njom, a i s njenom i njegovom obitelji . . mora se pod svaku cijenu iskreno i otvoreno razgovarat . .
ali meni sve to ne miriše na dobro . .[/quote:83f0ed5fe1]
Sa pravim muslimanom koji drži do svoje vjere i njegovom obitelji-razgovora nema. Ili čemo po njegovom ili kako on kaže Druge opcije nema što se braka i zajedničkog života tiče 8)
M 18 god., Van Hrvatske Član od 18.02.2007. Pošalji poruku
Poruka: 1494 (stari forumaš)
Napisano: ponedjeljak, 18.2.2008 u 21:15 Tema: Veza izmedu katolikinje i muslimana
[quote:2e2828909f="rose"][quote:2e2828909f] Ali najprije se treba dobro potrudit da bude u svemu tom iskrenosti . . i s njim, odnosno njom, a i s njenom i njegovom obitelji . . mora se pod svaku cijenu iskreno i otvoreno razgovarat . .
ali meni sve to ne miriše na dobro . .[/quote:2e2828909f]
Sa pravim muslimanom koji drži do svoje vjere i njegovom obitelji-razgovora nema. Ili čemo po njegovom ili kako on kaže Druge opcije nema što se braka i zajedničkog života tiče 8)[/quote:2e2828909f]
i to je dobro
tako i treba biti
bezkompromisno . .
Ž 27 god., Zagreb Član od 30.12.2007. Pošalji poruku
Poruka: 107 (mladi forumaš)
Napisano: ponedjeljak, 18.2.2008 u 21:30 Tema: Veza izmedu katolikinje i muslimana
[quote:7394fe8c80]i to je dobro
tako i treba biti
bezkompromisno . .[/quote:7394fe8c80]
Slažem se. Odmah da se zna na čemu si....nema poslije -nisam znala i ja sam mislila...
Ali onda povrataka nema, ne živi se samo od ljubavi do kraja života 8)
M 28 god., Zagreb Član od 05.02.2007. Pošalji poruku
Poruka: 452 (forumaš u usponu)
Napisano: ponedjeljak, 18.2.2008 u 21:58 Tema: Veza izmedu katolikinje i muslimana
Nisam nestao... Sveprisutan sam, no povremeno... LOL
Sad cu je tebi nesto rec malecka, mozda nece biti nista mudroga, no nije ni bitno. Ionako te samo zanimaju misljenja samo...
Daj mi reci ti gdje je tvoj problem uopce? Ja ga ne vidim...
Jesi sretna? Jesi zaljubljena? Dali se volite? Dali si vjerujete?
Svacas sto ti ocu reci???
Problem imaju oni koji nemaju to sto imate vas dvoje...
Ne razbijaj glavicu s tim sto ce biti nego se volite i uzivajte jedno u drugome, volite se... O problemima razmisljaj tek kada se oni pojave, jer ovako ces samo muciti sebe i razbijati glavu bez razloga...
Ne zovi probleme tamo gdje ih nema...
Pozdravi ljepo momka i gledaj ga po onom sto nosi u srcu za tebe, a ne po tome kako se i kome moli...
Vjeruj mi da je sve to ubiti isto... Mozda ce neki i svatiti sto sam ovim nakraju htio reci...
Ž 44 god., Van Hrvatske Član od 17.02.2007. Pošalji poruku
Poruka: 310 (forumaš u usponu)
Napisano: ponedjeljak, 18.2.2008 u 22:17 Tema: Veza izmedu katolikinje i muslimana
put je stari i novi,staza i putokaza koliko hoces,kako god okrenes do mene mozes vodom ili zrakom,nije isto ja voim letjeti,dizanje i spustanje ne volim...
M 24 god., Zagreb Član od 26.06.2007. Pošalji poruku
Poruka: 212 (mladi forumaš)
Napisano: ponedjeljak, 18.2.2008 u 22:55 Tema: Veza izmedu katolikinje i muslimana
[quote:ad3100436c="Malecka"]bok svima,
ja hodam sa momkom vec pola godine.bila je ljubav na prvi pogled.dosada je najbolji decko kojega sam ikada upoznala.super izgleda,po osobini je covjek sa srcem i dusom,u mom godistu je,ide radit,neluta vani,vrijeme najvise provedemo skupa.sve nam je super,harmoniramo dobro,djelimo isto misljenje sta se nekih stvarima u zivotu tice.uzivamo svaki trenutak koji skupa mozemo dozivjet... :)
sve zvuci ljepo,ali nazalost imam osjecaj da svaka veza koja savrsena izgleda ima nesta sta je moze unistit.problem je u tome da sam ja hrvatica a on musliman iz sandzaka.njegova obitelj na pocetku nije bas sretna bila kad je cula da mu je cura hrvatica ali on je rekao da me voli i da njega nista na meni nesmeta jer sam predobra cura.poslje toga su njegovu odluku akceptirali i sada svaki put pitaju za me kad se cuje s njima.to me raduje.ali nazalost,moje roditelji jos nista neznaju za njega.samo moja sestra i moje drustvo.upoznali su ga i rekli su da imam veliku srecu s njime i da ga moram cuvat.znaci da su svi za nas ali znam da moje roditelji to nebi bili.vjernici su i za njizi samo katolik,jos bolje hrvat,dolazi u kucu.sve drugo nepase i vodi samo do problema.dobro,moze bit,ali kad se oboje volu onda se moze za sve kompromis nac.ja idem u crkvu,molim se,kao i prija,momak mi nista nezabranuje u vezi toga.ponekad pricamo o vjeri i slazemo se uvijek,nema svade jer on npr pametuje sa svojom vjerom a ja sa mojom.
sve bi moglo bit super,samo zbog roditelja se bojim.volim ih naravno ali zasto je tako tesko da oni shvatu da se ja i on volimo i da zelimo bit zajedno?jer se boju sta ce nasa porodica rec,ljudi u crkvi itd?mene bi zanimalo sta katolicka crkva o takvim mjesanim vezama misli?zna li neko nesta ili ima ista iskustva?bila bi vam za savjete zahvalna... :)[/quote:ad3100436c]
MALECKA, ne daj da ti Bog bude smetnja u životu, tj. neka ti bude važniji od momka, obitelji i prijatelja.
M 25 god., Varaždin Član od 29.10.2007. Pošalji poruku
Poruka: 125 (mladi forumaš)
Napisano: ponedjeljak, 18.2.2008 u 23:41 Tema: Veza izmedu katolikinje i muslimana
[quote:df215e6fda="superstuff"]Nisam nestao... Sveprisutan sam, no povremeno... LOL
Vjeruj mi da je sve to ubiti isto... Mozda ce neki i svatiti sto sam ovim nakraju htio reci...
[/quote:df215e6fda]
Ž 21 god., Van Hrvatske Član od 18.02.2008. Pošalji poruku
Poruka: 39 (mladi forumaš)
Napisano: utorak, 19.2.2008 u 7:43 Tema: Veza izmedu katolikinje i muslimana
[quote:a6278e4330="superstuff"]Nisam nestao... Sveprisutan sam, no povremeno... LOL
Sad cu je tebi nesto rec malecka, mozda nece biti nista mudroga, no nije ni bitno. Ionako te samo zanimaju misljenja samo...
Ne razbijaj glavicu s tim sto ce biti nego se volite i uzivajte jedno u drugome, volite se... O problemima razmisljaj tek kada se oni pojave, jer ovako ces samo muciti sebe i razbijati glavu bez razloga...
Pozdravi ljepo momka i gledaj ga po onom sto nosi u srcu za tebe, a ne po tome kako se i kome moli...
Do iduceg puta... tu sam negdje... ;)[/quote:a6278e4330]
Ž 53 god., Koprivnica Član od 01.01.2006. Pošalji poruku
Poruka: 4191 (stari forumaš)
Napisano: utorak, 19.2.2008 u 11:31 Tema: Veza izmedu katolikinje i muslimana
[quote:b627403771="superstuff"]Nisam nestao... Sveprisutan sam, no povremeno... LOL
Do iduceg puta... tu sam negdje... ;)[/quote:b627403771]
Ovo je odličan savjet za nojeve - zabij glavu u pijesak, nemoj vidjeti stvarnost, nego čekaj da te život dobro mlatne i shvatiš kako si napravila brdo nepotrebnih problema.
M 28 god., Zagreb Član od 05.02.2007. Pošalji poruku
Poruka: 452 (forumaš u usponu)
Napisano: utorak, 19.2.2008 u 14:57 Tema: Veza izmedu katolikinje i muslimana
:roll: SARA...
Cemu to... ???
Ako je tebi zbilja potrebno da te taj malj prvo mlatne posred cela da bi svatila da bi te nesto moglo udariti, onda tebi ni dragi bog ne pomogne...
To bi trebali vidjet i svatiti odmah kad vidis da ti se taj malj priblizava glavici...
Kaj ne???
A uostalom nojevi si takodjer bozja bica, sto vas nisu ucili da ih sve volite jednako ???
Pustite ljude da se vole, da volite znali bi da je ljubav od boga, pa kako onda moze biti to nesto krivo!?!?