M 62 god., Zagreb Član od 01.01.2006. Pošalji poruku
Poruka: 2715 (stari forumaš)
Napisano: utorak, 19.2.2008 u 18:06 Tema: Veza izmedu katolikinje i muslimana
[[quote:a6c7f5feb4]quote="superstuff"]
Pustite ljude da se vole, da volite znali bi da je ljubav od boga, pa kako onda moze biti to nesto krivo!?!?
Zbilje idem... OVER and OUT [/quote:a6c7f5feb4][/quote]
Djevojka je postavila pitanje kako da se postavi u njezinom slučaju. Vidljivo je da ju uza sve što voli tog momka ipak kopka....
Dobila je odgovor od forumaša, uglavnom: oprez. Nitko joj nije savjetovao da ga jednostavno ostavi. To je njezina konačna odluka.
Bilo bi mi žao da se mora kasnije kajati, stoga treba biti oprezan. To nisu samo različite vjere, nego i kulture i običaji, o kojima mnogi naši ljudi nemaju pojma koliko ti običaji određuju njihove živote.
A ovo tvoje o ljubavi je onak više neka 'laganica' bez dubine. Mislim da se razumijemo.
Svakako da oni sami trebaju obaviti temeljiti razgovor. A naši savjeti su joj pomoć u što se prvo treba uvjeriti......
Ž 21 god., Van Hrvatske Član od 18.02.2008. Pošalji poruku
Poruka: 39 (mladi forumaš)
Napisano: utorak, 19.2.2008 u 19:13 Tema: Veza izmedu katolikinje i muslimana
moze bit da ste u pravu s time sta pisete,poznate ljude kojima isto ide kao meni i njihove iskustva nisu bas najbolje... ali ipak je drugima lakse govorit ako sami nisu u toj situaciji.ako pomislim da bi se razisla a volim ga,ajme meni,neznam sta bi radila.kako da se otvorim za drugoga ako staroga necu moc zaboravit?on ce mi uvijek bit u srcu,zlato je od covjeka,dosta hrvata sam upoznala a oni nisu tako ispali da bi se moglo s njima veza pocet... jedino svijetlo trenutno je moj decko...
Napisano: utorak, 19.2.2008 u 19:21 Tema: Veza izmedu katolikinje i muslimana
[quote:a2e07a301a="Malecka"]moze bit da ste u pravu s time sta pisete,poznate ljude kojima isto ide kao meni i njihove iskustva nisu bas najbolje... ali ipak je drugima lakse govorit ako sami nisu u toj situaciji.ako pomislim da bi se razisla a volim ga,ajme meni,neznam sta bi radila.kako da se otvorim za drugoga ako staroga necu moc zaboravit?on ce mi uvijek bit u srcu,zlato je od covjeka,dosta hrvata sam upoznala a oni nisu tako ispali da bi se moglo s njima veza pocet... jedino svijetlo trenutno je moj decko...[/quote:a2e07a301a]
Još jednom; ne moraš ti njega ostaviti zato što je musliman. Samo se uvjeri da će sve biti u redu i da ne će od tebe tražiti da postaneš muslimanka ili da moraš djecu odgajati u njihovoj vjeri. Te da ne budeš 'vlasništvo' svoga muža.
Napisano: utorak, 19.2.2008 u 19:42 Tema: Veza izmedu katolikinje i muslimana
on nebi od nikakve cure trazio da preuzme njegovu vjeru,on kaze da se covjek rodi sa jednom vjerom i s njome mora umrijet.nema mjenjanje u tome.
sta se djece tice,za sve se moze rjesenje nac.neutralna imena,on sam nema muslimansko ime.vazno je da djeca moralno zive po bozjim zapovijedima.praznike kao bozic,uskrs,bajram i tako se moze i dalje slavit.svako se moli svome,ja daljem idem u crkvu kao i do sada.nezabranuje mi nista jer postuje to sta sam i kakva sam.
M 18 god., Van Hrvatske Član od 18.02.2007. Pošalji poruku
Poruka: 1494 (stari forumaš)
Napisano: utorak, 19.2.2008 u 20:07 Tema: Veza izmedu katolikinje i muslimana
[quote:c78fb7f34d="Malecka"].vazno je da djeca moralno zive po bozjim zapovijedima..[/quote:c78fb7f34d]
da, ali u kojoj vjeri? kršteni - nekršteni? obrezani - neobrezani? Ne, ovo nije zatucanost . . ovo su realni problemi ako želiš odgovoriti najprije Bogu, a ne samo svojim vlastitim težnjama . . dakle ako želiš i na ispravan način uglavit u cijelu tu priču i Boga . . i djeci dati jasan identitet . .
M 30 god., Zagreb Član od 15.05.2007. Pošalji poruku
Poruka: 4668 (stari forumaš) Status: moderator
Napisano: utorak, 19.2.2008 u 20:45 Tema: Veza izmedu katolikinje i muslimana
Ja uvelike podupirem veze katolkinja s muslimanima, pod uvjetom ako katolkinje obrate svoje muslimanske partnere, jer time šire svetu i spasonosnu viru Isusovu, te čine veliko dorbo i za svoju i njihovu dusu i veliku korist svetoj materi Crkvi. Stoga nek sve katolkinje slobodno budu u vezama s muslimanima, ali da ih tijekom veze fino krste i obrate na radost cijele Crkve. 8)
Napisano: utorak, 19.2.2008 u 21:04 Tema: Veza izmedu katolikinje i muslimana
[quote:eabb72442d="Sandrica"]da i musliman će ih usrećiti kako nijedan kršćanin neće :idea:
u njemačkoj je trend udaje za turke, znaju njemice što valja :idea:[/quote:eabb72442d]
ma da,njemica uzme nekoga iz juga jer nije dosadan kao njemac (tako uvijek sami kazu).tamna koza i kosa i eto ti nje kod njega.njemice u mojim ocima nevalja za stranca.svabska kultura je sasvim drugacija.ja i moj decko ipak pricamo isti jezik,bili smo nekada jedna drzava,mentalitet je ista.sa turcinom ili tako nikad nebi hodala.znam zasto..
Napisano: utorak, 19.2.2008 u 21:08 Tema: Veza izmedu katolikinje i muslimana
imaš moju podršku, ne mogu više pisati o tome jer mi brišu postove, valjda se ne smije reći da je ljubav lijepa i kad se javi između različitih vjera. to kažu oni koji ne smiju voljeti jer su tako odabrali :idea: možeš misliti kako su bjesni na one koji se vole :idea:
M 30 god., Zagreb Član od 15.05.2007. Pošalji poruku
Poruka: 4668 (stari forumaš) Status: moderator
Napisano: utorak, 19.2.2008 u 23:13 Tema: Veza izmedu katolikinje i muslimana
Jedna ziva istina iz mog kraja.
Oženijo jedan musliman jednu našu curu katolkinju i uzbuna zbog toga u njegovj kuci. Govore mu: Ajme doveo si kaurkinju u kuću. On im kaze: Ajde ne brinite. 5 puta ćemo je oko đžamije i postat će naša muslimanka.
I tako naprave i ona tobože postane muslimanka.
Pošalju je jednom da kupi malo janje da imaju za zaklat i za meso u kući.
Ona ode na pijacu i kupi umjesto janjeta malo prase.
Donese ga kuci i opet uzbuna. Ajme prase si donila u muslimansku kucu.
A ona će im na to: Ajmo ga 5 puta oko đžamije i postat će janje
Napisano: srijeda, 20.2.2008 u 7:08 Tema: Veza izmedu katolikinje i muslimana
[quote:95c4ed41d4="Sandrica"]imaš moju podršku, ne mogu više pisati o tome jer mi brišu postove, valjda se ne smije reći da je ljubav lijepa i kad se javi između različitih vjera. to kažu oni koji ne smiju voljeti jer su tako odabrali :idea: možeš misliti kako su bjesni na one koji se vole :idea:[/quote:95c4ed41d4]
Prestani baljezgati i pokušaj napisati barem jednu rečenicu bez seksizma. Izgleda da ti poglavlje Crkva služi isključivo za to.
Od sada nema milosti. Briše se sve što nema veze s temom.
M 33 god., Zagreb Član od 31.07.2008. Pošalji poruku
Poruka: 8 (novi forumaš)
Napisano: petak, 8.8.2008 u 18:13 Tema: Veza izmedu katolikinje i muslimana
Ne pitaj nas što da napraviš, mi živimo svaki sa svojim križem, neki po izboru neki po zasluzi. Tebe je zapao naizgled težak izbor, ali je rješenje jednostavno. Sjedni i razgovaraj sa dečkom, ako se volite dovoljno da vam je mišljenje okoline nevažno, nastavite; ako se dogodi da ima bilo koji dvojbe, uključujući i "ja volim svoje starce pa ne mogu bez njih, a šta kad bude bolest, smrtni slučaj, svadba..." prekinite i živite u svojim kavezima ko i do sada. Neće vaše mame i tate bit s vama u krevetu i za stolom svaki dan, neće mjenjati pelene i brisati noseve nego ćete to vi raditi. Za vjeru se dogovorite; ako vam je cilj biti zajedno nijedna cijena nije previsoka; ljubav ne poznaje boju i vjeru, ona poznaje srce. Samo se spremite na posljedice (trenutne reakcije okoline i moguće situacije u budućnosti). Ne zaboravite da ste slobodni ljudi i da možete raditi što hoćete samo što sloboda nosi i odgovornost na koju se spremite. Nema za 5 godina plakanja " ti si me nagovorio/la kaj nemrem dijete odvest do babe i dide...", zajedno to sada riješite i ako ide ide ako ne,ne.