Postavi kao početnu stranicu - Dodaj u favorites

Vi ste na: Naslovnica foruma  •  Religije  •  Veza izmedu katolikinje i muslimana
Religije

Rasprave i fenomeni vezani uz religije svijeta
Moderatori: Hrvoje Lady
Tema: 10
Poruka: 373
Najnovija tema: Mješoviti brakovi u Jugoslaviji
Aktualna tema: Mješoviti brakovi u Jugoslaviji
Zadnja poruka: alina, petak 10.10.2008. u 12:56
Naslov teme:
Veza izmedu katolikinje i muslimana
Autor teme: Malecka  •  Broj odgovora: 69  •  Broj pregleda: 2946
1 2 3 4 5
Otvori novu temu      Odgovori na temu      Prati ovu temu
KARTUZIJANAC
M 48 god.,
Zagreb
Član od 16.02.2007.
Pošalji poruku
Poruka: 1293 (stari forumaš)
Napisano: petak, 8.8.2008 u 21:47
Tema: Veza izmedu katolikinje i muslimana

Ovaj post ima neodgovarajući naslov.Trebalo bi nasloviti:Brak između katolika i muslimana.Jer,što znači "veza" između pojedinaca različitih konfesija?Ništa ukoliko je ta "veza" u okviru moralnih regula koje obje konfesije podjednako određuju.
Idi na vrh

Ispiši      Citiraj      Odgovori
Bogocovjek
M 28 god.,
Van Hrvatske
Član od 01.05.2008.
Pošalji poruku
Poruka: 40 (mladi forumaš)
Napisano: srijeda, 13.8.2008 u 4:48
Mijenjano: srijeda, 13.8.2008 u 4:48 (bogocovjek)

Osobe koje su ateisti ne brinu o pitanjima vjere, tako da je njima lako naci zajednicki jezik i u braku. Osobe koje su vjernici ne ulaze lako u takve veze. Znam po sebi da nikad ne bih usao ni u kakvu vrstu veze sa osobom nepravoslavne vjeroispovijesti. Razlog je upravo brak. Nema tu nikakve mrznje, nego to je prosto zelja da moja porodica bude jedna mala crkva, a to je nemoguce postici bez toga da su supruznici iste vjere.
Idi na vrh

outspacer
M 30 god.,
Zagreb
Član od 27.10.2007.
Pošalji poruku
Poruka: 187 (mladi forumaš)
Napisano: utorak, 26.8.2008 u 12:30
Mijenjano: utorak, 26.8.2008 u 12:34 (outspacer)

Draga Malecka, ja mislim da ti nemaš nikakav problem, nego problem ima okolina u kojoj živiš i problem imaju tvoji roditelji kojima se bojiš to reći. U takvoj okolini nema mjesta za njega. Ista stvar se meni bila dogodila kad svoju Srpkinju nisam mogao dovesti u Hrvatsku. Ni tad nisam imao problem ja, nego netolerantna primitivna zaostala zajednica i okolina oko mene. Ja sam našao jednostavno rješenje tome: otići iz Hrvatske i odreći se hrvatskog državljanstva i ne deklarirat se više nikad kao Hrvat. Nisam to još napravio, ali to mi je najveća želja i radim na tome da to i ostvarim. Sad više ja ne želim svoju okolinu, jer ko je ta ista okolina da meni diktira kako ću ja živjet, s kim i na koji način? Ako neko iz te okoline ne želi poštivati moj izbor, moju želju, onda ne zaslužuje da ja njega poštujem. Ljudi iz moje okoline su zaboravili da ja ne živim zbog njih, nego zbog sebe, i sve što radim, radim sebi. Ja sam to razgraničio i jednostavno ne dam ama baš nikome da mi se petlja u život. Ista stvar bi bila i ljubav s osobom druge rase. To su realne stvari, da se kod nas osobe druge rase ne smatraju ljudskim bićima, takvi mišljenici su istovremeno teški kršćani. E, pa zato ja više nisam kršćanin, jer ne želim bit kao oni, i ja imam agnostički pristup religiji. Mislim da sa svojih 30 godina znam jako dobro što je zlo i što je dobro, čak štoviše bolje od mnogih koji sjede u prvom redu svake nedjelje na misi, a kod kuće mrze prve susjede zbog npr. stabla jabuke čiji plodovi padaju u njegovo dvorište.
Prema tome, pamet u glavu, ne zamaraj se okolinom, ne živiš ti zbog drugih ljudi, nego zbog sebe. Vjerujem da se ti ne petljaš u tuđe živote, pa isto tako nedaj drugima da se petljaju u tvoj. Uradi onako kako ti želiš, jer bih ja tako uradio, bez obzira šta drugi rekli ili učinili. Sretno!
Idi na vrh

VojnikMajkeTerezije
M 33 god.,
Osijek
Član od 21.08.2008.
Pošalji poruku
Poruka: 40 (mladi forumaš)
Napisano: utorak, 26.8.2008 u 15:45

E moja malena 21 otvorila si svoju Pandorinu kutiju .!
Pošto živiš na planeti zemlji, pošto si dio nesavršene civilizacije, pošto živiš na dijelu planeta koji se zove Balkan pa onda još je tu bio i WAR ... uuuuf ! :-(
Moj prijatelj pravoslavac koji je čak i bio u domovinskom ratu imao je 3 dugačke veze i sve su završile kada su roditelji saznali da je on Srbin !!!
Užas jedan kako to boli naravno ako si normalan čovijek bez predrasuda i nisi bolesni nacinalista. Proždire te iznutra i pitaš se pa gdije ja to živim ?!
Na kraju je taj moj prijatelj ni kriv ni dužan otišao u srbiju tj. Vojvodinu i potražio sebi pravoslavku i doveo ju kod sebe u Hrvatsku.
Totalni kolaps umova !!!!!!
Evo i ja sam osijetio nešto slično i još gluplje ,i jadnije. Imao sam 10 godina vezu i poslje 10 godina moja dijevojka (profesorica) shvatila je da joj život sa šoferčinom baš i imponira ?
Ljudi su takvi nevijerojatno kako se vole dijeliti, katolici,muslimani, pravoslavci ,budisti,hinduisti itd Ravnatelji,doktori ,profersori ,bankari ,trgovci,šoferi rudari.... Svi se dijele a ustvari su svi isti mali i bespomočni ljudi...
Ali da ja ne filozofiram. Moj toi je savijet da ako želiš silno tog čovijeka .Onda uživaj u toj ljubavi bori se za nju ali puno pričaj te i budite svijesni da život nažalost nije igra :-(!
Idi na vrh

Malecka
Ž 21 god.,
Van Hrvatske
Član od 18.02.2008.
Pošalji poruku
Poruka: 39 (mladi forumaš)
Napisano: srijeda, 27.8.2008 u 10:26

bok svima,

odavno nisam bila vise na ovoj stranici,ima vec mnogo mjeseci i u medjuvremenu se mnogo promjenilo kod mene.rekla sam roditeljima da mi je decko,naravno,za njizi to nije u redu,zelu da prekinem s njime ako mi je obitelj vazna.nisam svjesna u sta se petljam,muslimani su svi losi,bacaju ljudima nesto u pice i jelo pa zato vise nisam svjesna sta radim s kime,dovest ce nered u moj zivot,necu nikad bit sretna s njime jer nece bit dobar prema meni u braku,kad djeca budu bili itd itd.. jao,skoro mi je film pukao u tom trenutku!kakve predrasude da bog sacuva! naravno,ima ih dosta koji su takvi ali znam i dosta primjere gdje je zenama takav zivot sa hrvatom ili drugim krscanima.nemoze se uvijek rec "biraj naseg i sve ce ti bit super" jer to nista nemora znacit.upoznala sam skoro cijelu njegovu porodicu i neke od njegovih rodjaka su ozenili hrvaticu i super im je zivot.nefali im nista,harmoniraju i nezanima ih sta drugi kazu.to i ja mislim i zbog toga necujem na roditelje,znam da mi oni daju savjete jer sam njihova kcerka i jer zelu samo dobro za mene ali odakle cu oni znat sta je za mene dobro?svaki covjek je drugaciji,nekoga ispunjava dobar posao,velika kuca,novac,putovanje ili zivot bez djece i muza,a mene ON ispuni!ako to nezeli akceptirat onda to vise nije moj problem.osudjuju ga a neznaju ga,tu im niko nemoze pomoc.u njihovim glavama tako i tako samo "bog i hrvati" postoji,pa eto,ja nisam takva i ja biram svoje dobro.sada sam se selila u svoj stan,nezivimo jos skupa,s time hocemo cekat.ali mogu rec da je dobra odluka bila,da mogu vise mislit sta ja hocu a ne to sta starci zelu cut.jer tako mi je cijeli zivot isao i nemoze vise tako.kako da budem samostalna kad moram svaki dan mamu i tatu slusat koda imam 5 godina?nema toga vise,ja nezelim svadju ili da izgubimo kontakt jer sam ostala s deckom ali ako oni to zelu onda nija tu nista necu moc promjenit.oni bi se uvijek mogli s menom pomirit,ja ih jos uvijek volim ali moram i ja zapocet svoj zivot i ja cu buduci zivot bit s njime a ne moje roditelji ili druge ljudi.

outspacer i vojnikmajketerezije

puno vam hvala za rijeci!
Idi na vrh

Jesos
Ž 32 god.,
Zagreb
Član od 22.03.2008.
Pošalji poruku
Poruka: 102 (mladi forumaš)
Napisano: četvrtak, 28.8.2008 u 12:26

amen. :)
kadce vencanje? :D
Idi na vrh

Malecka
Ž 21 god.,
Van Hrvatske
Član od 18.02.2008.
Pošalji poruku
Napisano: petak, 29.8.2008 u 8:06

hehe toga jos nema.nezuri nam se. ;-) ali sigurno kadtad ako sve bude dobro ostalo medju nama.
Idi na vrh

sara
Ž 52 god.,
Koprivnica
Član od 01.01.2006.
Pošalji poruku
Poruka: 3696 (stari forumaš)
Napisano: petak, 29.8.2008 u 8:35

Malecka piše:
hehe toga jos nema.nezuri nam se. ;-) ali sigurno kadtad ako sve bude dobro ostalo medju nama.

A kako ćete odgajat djecu i slavit blagdane? Hoćete li molit i koji će vam dan biti posvećen Gospodinu?
Idi na vrh

Malecka
Ž 21 god.,
Van Hrvatske
Član od 18.02.2008.
Pošalji poruku
Napisano: petak, 29.8.2008 u 10:52

slavit cemo njegove i svoje.za nas to nije problem.npr. je bozic blagdan kad se cijela obitelj sakupi i slavi i tako je isto kad on slavi bajram.ja cu i dalje ici u crkvu,molit se i takve stvare,sta se njega tice,neide u dzamiju osim kad su blagdane i pomoli se koji put ali nebi bas rekla da je vjernik koji svoju vjeru strogo prakticira.sta se odgaja djece tice,eto,nek biraju sta im je bolje.vjerujemo u jednog boga i znamo sta valja i sta nevalja,sta je grijeh itd. pokusat cemo da odgojimo djecu tako da budu cisto isli kroz zivot.jer oboje vjere to od covjeka trazu.
Idi na vrh

ivan14
M 37 god.,
Šibenik
Član od 20.07.2008.
Pošalji poruku
Poruka: 340 (forumaš u usponu)
Napisano: petak, 29.8.2008 u 11:20

Malecka piše:
slavit cemo njegove i svoje.za nas to nije problem.npr. je bozic blagdan kad se cijela obitelj sakupi i slavi i tako je isto kad on slavi bajram.ja cu i dalje ici u crkvu,molit se i takve stvare,sta se njega tice,neide u dzamiju osim kad su blagdane i pomoli se koji put ali nebi bas rekla da je vjernik koji svoju vjeru strogo prakticira.sta se odgaja djece tice,eto,nek biraju sta im je bolje.vjerujemo u jednog boga i znamo sta valja i sta nevalja,sta je grijeh itd. pokusat cemo da odgojimo djecu tako da budu cisto isli kroz zivot.jer oboje vjere to od covjeka trazu.

nije loše, jako dobro sročeno kako živjeti u zajednici !
Idi na vrh

Malecka
Ž 21 god.,
Van Hrvatske
Član od 18.02.2008.
Pošalji poruku
Napisano: petak, 29.8.2008 u 11:43

pa da,u "mjesanom" braku se nemoze bez nekog kompromisa.samo ako oboje strane nadju rjesenje onda ta veza moze uspjet.i mi smo za sve nasli nesto sta nam odgovara i od cega svi nesto imaju.cistoca i mir u svojoj obitelj,to je za nas zakon.vidi se npr kod njega u njegovoj rodbini,postene ljude,uvijek pomognu kad mogu,obitelj je na prvom mjestu,svako ozenjen,ima djecu i nefali im nista u zivotu.to je bozji blagoslov.
Idi na vrh

risen
Ž 44 god.,
Van Hrvatske
Član od 17.02.2007.
Pošalji poruku
Poruka: 255 (forumaš u usponu)
Napisano: petak, 29.8.2008 u 22:11

Malecka,tko je tvoje vjere?
Idi na vrh

moonlight
M 27 god.,
Split
Član od 31.08.2008.
Pošalji poruku
Poruka: 86 (mladi forumaš)
Napisano: ponedjeljak, 1.9.2008 u 0:26
Mijenjano: ponedjeljak, 1.9.2008 u 0:28 (moonlight)

Malecka, predlažem ti da slušaš svoje srce a ne mišljenja svoje rodbine i ostalih ljudi. Ako se iskreno volite vjerujem da će vaša veza uspjeti i da je nikakva religijska i nacionalna razlika neće uništiti. Nažalost u ovakvim slučajevima religije pokazuju ulogu odvajanja ljudi a zapravo bi trebale imati suprotnu ulogu.
Želim vam svako dobro.
Idi na vrh

Malecka
Ž 21 god.,
Van Hrvatske
Član od 18.02.2008.
Pošalji poruku
Napisano: ponedjeljak, 1.9.2008 u 8:07

risen piše:
Malecka,tko je tvoje vjere?

nerazumim tocno sta mislis s time "tko je tvoje vjere"?
Idi na vrh

Malecka
Ž 21 god.,
Van Hrvatske
Član od 18.02.2008.
Pošalji poruku
Napisano: ponedjeljak, 1.9.2008 u 8:14

@moonlight

hvala ljepa. :-)
Idi na vrh

Otvori novu temu      Odgovori na temu      Prati ovu temu
1 2 3 4 5
PRETRAŽIVAČ FORUMA

Traženi pojam

Samo od korisnika
Forumu

Vrijeme
Teme samo sa slikom
da  
Teme samo s videom
da

NOVO S FORUMA NAJPOPULARNIJE TEME NA FORUMU
Thompson i Crkva
jasminka, subota 11.10.2008 u 0:39

Frajeri i šonje
Nježni sport, subota 11.10.2008 u 0:26

Tomislav Ladan
alina, petak 10.10.2008 u 23:38

Predavanja katoličkih teologa
barbaraa, petak 10.10.2008 u 22:32

Zlatna mladež
sara, petak 10.10.2008 u 21:59

Što napraviti kad te voljena-voljeni prevari?
marinianis, petak 10.10.2008 u 21:45

Žene koje odluče roditi dijete van braka
marinianis, petak 10.10.2008 u 21:28

Međugorje
ivan14, petak 10.10.2008 u 20:03

Čekam te vani
barbaraa, petak 10.10.2008 u 19:10

Oxfordovi znanstvenici tvrde :Vjera umanuje fizičku bol!
Margoret, petak 10.10.2008 u 17:30
    Vaše mišljenje o homoseksualcima
ivan14, ponedjeljak 15.9.2008 u 22:15

Međugorje
ivan14, petak 10.10.2008 u 20:03

Thompson i Crkva
jasminka, subota 11.10.2008 u 0:39

Ajmo kviz!
fiore, petak 18.1.2008 u 1:06

Božje stvaranje ili evolucija?
Tuga, srijeda 1.10.2008 u 16:27

Bertone o zabrani ređenja homoseksualaca
jasminka, četvrtak 24.7.2008 u 17:26

Sukob na katoličkoj ljevici?
angelus, četvrtak 13.7.2006 u 21:00

Sve
k-pax, petak 26.10.2007 u 22:56

Čokoladni faith
Dina, petak 30.11.2007 u 21:07

Više smijeha, više zdravlja!
ines, utorak 30.9.2008 u 13:10
Vi ste na: Naslovnica foruma  •  Religije  •  Veza izmedu katolikinje i muslimana

IZ WEB SHOPA

Oslo Gospel Choir: The Christmas Way
95,00 kn

NAJČITANIJE NA PORTALU

Praksa osuđivanja bivših svećenika
Crkva, 2.10.2008

Domaćin posadi vinograd
Dan Gospodnji, 5.10.2008

Briga za svećenike alkoholičare
Zoom, 8.10.2008

Vjerske teme na festivalu Queer Zagreb
Kultura, 2.10.2008