Ž 88 god., Zagreb Član od 03.12.2007. Pošalji poruku
Poruka: 49 (mladi forumaš)
Napisano: ponedjeljak, 1.9.2008 u 17:30 Tema: Veza izmedu katolikinje i muslimana
mene je uistinu zadivio način na koji razmišlja jedna ovako mlada osoba..slijediti svoj put, pronaći sebe i ono svoje dobro..to je ono za čim bi svi trebali težiti..
Ž 47 god., Rijeka Član od 06.11.2006. Pošalji poruku
Poruka: 179 (mladi forumaš)
Napisano: ponedjeljak, 1.9.2008 u 18:05 Tema: Veza izmedu katolikinje i muslimana
Savjetovala bih Maleckoj da (ako već nije) pročita roman Noaha Gordona "Rabin". Jako dobra knjiga koja govori o ljubavi i braku dvoje ljudi različitih vjera samo što se tu radi o kršćanki i Židovu. Ali "princip je isti sve su ostalo nijanse", reče pjesnik. A glede odgoja djece u mješanom braku preporučujem pročitati knjižicu fra Emanuela Hoška "Pisma roditeljima" koja se između ostalog dotiče i te teme.
Eto, u knjigama sve piše!
A moje je osobno mišljenje da je zajednička religija veoma važna stvar u zajedničkom životu, braku i obitelji... ali ne i garancija za sreću...
Ž 21 god., Van Hrvatske Član od 18.02.2008. Pošalji poruku
Poruka: 39 (mladi forumaš)
Napisano: utorak, 2.9.2008 u 8:07 Tema: Veza izmedu katolikinje i muslimana
rosa
piše: mene je uistinu zadivio način na koji razmišlja jedna ovako mlada osoba..slijediti svoj put, pronaći sebe i ono svoje dobro..to je ono za čim bi svi trebali težiti..
to svako treba tako radit.ja prija nisam bila takva,mislila sam da sve znam a ustvari nista nisam znala.kad sam njega upoznala sam se pocela promjenit,u pozitivnom smislu.sretna sam da ga imam,ako partner nemoze bit primjer za tebe onda ta veza nema smisla.
Ž 88 god., Zagreb Član od 03.12.2007. Pošalji poruku
Poruka: 49 (mladi forumaš)
Napisano: četvrtak, 4.9.2008 u 18:19 Tema: Veza izmedu katolikinje i muslimana
J. S.
piše: Pozdrav svima vama liberalima, čokoladnim kršćanima, luzerima i ulizicama na ovom forumu!
pročitam tvoj komentar i nikako ne razumijem što ti želiš reći..a onda pogledam sa strane tvoje godine i shvatim kako si ti još premlad, 8 godina..pa tko još sa osam godina može razumjeti različitosti među ljudima..
Napisano: petak, 5.9.2008 u 7:57 Tema: Veza izmedu katolikinje i muslimana
morao se pod hitno javit i svima svoju mrznju pokazat (koda to nekoga zanima, ako nema nista pametno za rec onda nek nepise) i iz njegovog rjecnika u poruki sta sam dobila isto mogu zakljucit koliko ima vjere u sebe.nikakvu... so what.
M 27 god., Split Član od 31.08.2008. Pošalji poruku
Poruka: 129 (mladi forumaš)
Napisano: srijeda, 24.9.2008 u 14:16 Tema: Veza izmedu katolikinje i muslimana
Orlando
piše: nema problema, jer ako on tebe voli neka se krsti i rijesen problem, onda oboje mozete zivjeti u jednoj vjeri i tako djecu odgajati!!!!!!!!
Vjera je osobna stvar pojedinca, i tražiti od nekoga da se krsti zbog braka, iako mu kršćanstvo ništa ne znači, je suludo. Da li bi ti, npr. pristao da se prebaciš na židovsku vjeru jer ti je žena Židovka?
Ako se ljudi istinski vole nikakva ih vjerska i nacionalna razlika ne može spriječiti u sklapanju braka i osnivanju obitelji. Problem je ljudski primitivizam koji od toga pravi problem, a zapravo-problema nema.
Napisano: srijeda, 24.9.2008 u 15:05 Tema: Veza izmedu katolikinje i muslimana
Orlando
piše: nema problema, jer ako on tebe voli neka se krsti i rijesen problem, onda oboje mozete zivjeti u jednoj vjeri i tako djecu odgajati!!!!!!!!
tako lako neide.njemu nevrijedi nista ako se da krstit a vjeruje u islam.to je laz prema sebi i boga.nebi tako nesto nikad od njega trazila.zasto da ga tako sredim kako ga drugi ljudi hocu?mene nesmeta to sta je i u sta vjeruje.ja isto nebi zeljela da mi on kadtad dodje s time da ja predjem u njegovu vjeru.ja sam se rodila kao krscanka,on kao musliman.tako nam je bilo odredjeno od boga i tako cemo i umrijet.uvijek se moze neki kompromis nac sta se odgoja djece tice.tu vjera nemora razlog bit za propast.vazno sta oboje napravu iz te situacije...
Ž 37 god., Osijek Član od 21.09.2008. Pošalji poruku
Poruka: 816 (iskusni forumaš)
Napisano: subota, 27.9.2008 u 16:38 Tema: Veza izmedu katolikinje i muslimana
Bog je svakom čovjeku dao slobodu da bira. Sama odluči o svom životu...........ali razmisli o posljedicama svojih djela
nije bitno ime djeteta, može biti neutralno ali:
1.Djeca će ti biti nekrštena............rekla si neka sami odluče što je za njih bolje ( znači moraju narasti da odluče što žele)
2. Nećeš moći ići na pričest , ispovjed( nećeš se vjenčati u crkvi)
3. Daj razmisli da li će njegova obitelj puštati svećenika da blagoslovi kuću
4. Da li će tvoje djete ići na pričest, krizmu, na katolički vjeronauk u školu, župu, da li će nositi križ oko vrata
5.Da li ćeš za božić imati okićenu jelku, prase i Božićne pjesme
6.koji će dogovor biti da objasnite djeci tko je Isus? Da li je Bog,Spasitelj kao što kaže kršćanstvo ili je Prorok kao što kaže Islam
7.Pitanje kontracepcije da li ćeš je koristiti- islam je dopušta u braku, za katolika je to grijeh
Ako misliš da ti ništa od navedenog ne smeta samo naprijed.................
nitko ne govori da se ne treba udati za pripadnika druge vjere zbog mržnje, već zbog drugačijih pogleda na život, ja ne bih htjela da se udam za Hrvata koji je ateist ..........ali tvoj izbor tvoj križ, nosit ćeš ga ti
M 30 god., Zagreb Član od 11.11.2006. Pošalji poruku
Poruka: 41 (mladi forumaš)
Napisano: ponedjeljak, 29.9.2008 u 14:12 Mijenjano: ponedjeljak, 29.9.2008 u 14:58 (ioannes), ponedjeljak, 29.9.2008 u 15:03 (ioannes) Tema: Veza izmedu katolikinje i muslimana
Draga Malecka
Molim te, ova tema je preozbiljna i za tebe, pretpostavljam, pre bolna da bi dopustila da se "čeprka" po tvojoj in bona fide iskazanoj intimi. Forumaši: Ako je djevojka već iznjela ovo intimno pitanje na vjerskom forumu onda to dokazuje da joj je stalo. Uostalom, bar ima hrabrosti živjeti punim plućima.
Što se tiče tvojih roditelja - ako vide da si sretna onda će s vremenom prihvatiti tvoju sreću i tvoj odabir. No, budi strpljiva. Do tada ćeš iskusiti mnogo frustrirajućih riječi i situacija. Ipak, njihovo si dijete i vole te.
Dakle, uz dopuštenje mjesnog biskupa moći ćeš se vjenčati u Crkvi. Moći ćeš onda krstiti i svoju djecu u Crkvi. Ali to je nešto što ćeš riješiti sa svojim dečkom. Ako ćeš istinski živjeti svoju vjeru onda će i tvoj dečko uvidjeti da iz tebe zrači Božja snaga i ljubav, a to je nešto što se ne može odglumiti. Vaša ljubav je na velikoj kušnji, ali koga Bog voli, njega i stavlja na kušnju.
I ne uvjetuj svoga dečka NIČIM!!! Pa čak ni vjerom... Jer to onda nije ljubav. Ljubav već ima svoj jezik... ali ona prava ljubav...