M 25 god., Zagreb Član od 29.01.2006. Pošalji poruku
Poruka: 508 (iskusni forumaš) Status: administrator, glavni urednik
Napisano: nedjelja, 27.7.2008 u 17:41 Tema: Novi podforum o religijama
Odlučili smo na novom forumu otvoriti još jedan podforum koji će biti rezerviran za rasprave vezane uz religije svijeta, poput židovstva, islama, budizma... Kako na Križu života ima osim kršćana i onih koji su pripadnici drugih religija, ovdje će i oni moći naći prostor za sebe, a isto tako će i kršćani moći naučiti štošta o drugima.
Ž 41 god., Zagreb Član od 21.11.2006. Pošalji poruku
Poruka: 985 (iskusni forumaš)
Napisano: ponedjeljak, 28.7.2008 u 11:07 Tema: Novi podforum o religijama
Pa sad baš da ih ima, ne bih rekla....možda tu i tamo netko naleti s vremena na vrijeme ali i brzo zbriše jer ovdje , barem do sada, nije bila baš neka pitoma klima....Samo pitam se kako ćemo s drugima divaniti kad se međusobno skoro stalno grizemo ?! U svakom slučaju...ja sam otvorena za svaku vrstu dijaloga i učenja o drugim religijama....zato evo pozivam ljude da se jave i pišu i obogaćuju nas...ne bojte se, nećemo vas popapati...možda ćemo vas tek samo malo glocnuti
Ž 89 god., Zagreb Član od 24.02.2008. Pošalji poruku
Poruka: 336 (forumaš u usponu)
Napisano: utorak, 29.7.2008 u 22:26 Mijenjano: utorak, 29.7.2008 u 22:29 (ness) Tema: Novi podforum o religijama
Zanimljivo je koliko katolika danas prakticira neku drugu mantru, molitvu ili religiju i uredno i dalje slijedeći možda i samog gurua, dolaze na mise i pričešćuju se!
Ž 41 god., Zagreb Član od 21.11.2006. Pošalji poruku
Poruka: 985 (iskusni forumaš)
Napisano: srijeda, 30.7.2008 u 11:10 Tema: Novi podforum o religijama
Kak to misliš? Prakticiraju nešto drugo a onda to ne ispovijedaju pa se svejedno pričešćuju? Hmmmm.... A možda se jednostavno radi o neinformiranosti da to nije u redu i da tako ne bi trebali raditi. Danas ima svega i svačega a ljudi stisnuti velikim problemima i bezizlaznim situacijama srljaju ko muhe bez glave i konzumiraju sve redom misleći da će u nečemu od toga naći spas....i tako nastane veliki čušpajz od duhovnosti...
Ž 89 god., Zagreb Član od 24.02.2008. Pošalji poruku
Poruka: 336 (forumaš u usponu)
Napisano: srijeda, 30.7.2008 u 11:53 Tema: Novi podforum o religijama
Znam nekoliko primjera takvih kršćana
Jedan je sljedbenik Sai Babe i dolazi uredno na nedjeljne mise, pričešćuje se i govori kako Sai Baba poštuje našu vjeru i sam se smatra reinkarniranim Kristom
Zatim, poznajem nekoliko žena, majki prvopričesnika koje su u jogi i budizmu
također neke newage tehnike kao reiki smatraju ljudi pod normalnim i ne misle da su u suprotnosti sa kršćanstvom...
Da, ljudi su neinformirani, a često znaju i svećenici biti neinformirani, mada sad mislim da su dobili te dodatne instrukcije o svim novotarijama, pa se i oni dobro snalaze u tome šušuru i opominju vjernike.
M 31 god., Zagreb Član od 16.12.2007. Pošalji poruku
Poruka: 102 (mladi forumaš)
Napisano: srijeda, 30.7.2008 u 12:09 Tema: Novi podforum o religijama
ines
piše: Pa sad baš da ih ima, ne bih rekla....možda tu i tamo netko naleti s vremena na vrijeme ali i brzo zbriše jer ovdje , barem do sada, nije bila baš neka pitoma klima
Istina, vrlo malo je dosad bilo pripadnika drugih vjerskih zajednica.
Bio je jedan dečko koji je čak imao i svoj blog na Križu života. Mislim da se blog zove Uvod u islam, tako nekako ali čini mi se da ga nema tu više.
A koliko već godinama pratim forum, ne sjećam se da je itko od npr. muslimana osim tog dečka uopće pokušao razgovarati na forumu. A obzirom da svi dobro znamo kakav je Križ života kao portal, sigurno ih nitko ne bi kržario po forumu samo zato jer su druge vjere.
Zato bih u ovom slučaju stao u obranu većine, koja ponekad grize ali ipak ne toliko da se gotovo nitko od nekršćana i ne pokušava uključiti na forum i razgovarati.
Ne želim ovime reći da su nekršćani netolerantni, samo navodim činjenicu. Da ne bih bio pogrešno shvaćen od strane kakvog vjernika muslimana recimo, jednako tako sam poprilično siguran da na forumima sa islamskim predznakom baš i nema kršćana.
Ali tako je to s ljudima. Vole se označavati kao crveni, crni, lijevi, desni, naš i njihovi. I pritom tvrde kako smo svi od jednoga Boga.
Eto sad kad imaju svoj forum Religije, možda navale.
Napisano: srijeda, 30.7.2008 u 12:16 Tema: Novi podforum o religijama
Imali smo isto jednog muslimana koji je bio zaista ok i vrlo je bio raspoložen za dijalog s nama..Od njega sam konačno i saznala za neke citate iz Kur'ana, koji su me na neki način rastužili a tiču se Isusa. No, mi smo nastavili priču s njim i dalje i kasnije je ipak došlo do nekih trzavica, više se ne sjećam točno zbog čega.
Ako imaš vremena potraži u podforumu crkva ili duhovnost, isslam je u naslovu teme, tema datira prije od prilike 2 ili 3 godinice :)
M 30 god., Zagreb Član od 01.11.2008. Pošalji poruku
Poruka: 754 (iskusni forumaš)
Napisano: četvrtak, 13.11.2008 u 0:27 Tema: Novi podforum o religijama
Odlično - o što više vjera i vjerskih filozofija se priča to smo bogatiji u našim shvaćanjima. Spoznaja i znanje te razumjevanje istih samo će produbiti našu vjeru.