M 22 god., Van Hrvatske Član od 11.06.2007. Pošalji poruku
Poruka: 2564 (stari forumaš) Status: moderator
Napisano: subota, 4.10.2008 u 23:54 Tema: Je li ovako nesto opravdano?
Prenosim sa jedne njemacke katolicke web stranice koja donosi vijesti iz crkvenog zivota (www.kreuz.net)
Bezgresno sredstvo
Znate li sto rade Talijani kad zele sprijeciti gradnju dzamije?
Prosetaju par krmaka po buducem gradilistu.Kud se svinje setaju, muslimani dzamija ne grade.
Mozda bi se ta praksa trebala prosiriti i po Njemackoj.
Poznate li kakve seljake? U Kölnu bi se blizu katedrale sada trebala graditi ogromna dzamija. Pokus je bolji od ucenja.
Nekakav seljak bi ondje trebao na duze vrijeme istovariti svinje i to najbolje tako da oni koji tu zgradu grade doznaju da su svinje na terenu.
To bi se moglo bez problema napraviti.
To zvuci toliko svmjesno da je za nepovjerovati. Ali ponekad u zivotu do uspjeha dovode i jednostavna sredstva.
A i ne moze naskoditi tako nesto pokusati.A ni nije ni ilegalno.
Dobro, razumijem da je Njemcima puna kapa dzamija koje nicu posvuda po njihovoj zemlji. Ali ovo, i k tomu na katolickoj web stranici!
Napisano: subota, 4.10.2008 u 23:55 Tema: Je li ovako nesto opravdano?
Originalni tekst:
(kreuz.net) Wissen Sie was die Italiener machen, wenn sie den Bau einer Moschee verhindern wollen?
Sie lassen einfach ein paar Schweine auf dem für das Kultgebäude vorgesehenen Grundstück herumlaufen. Wo mal ein Schwein verweilt ist, bauen die Moslems keine Moschee mehr.
Vielleicht sollte man das diese Praxis auch in Deutschland verbreiten.
Kennt Ihr irgendwelche Bauern? In Köln soll doch unweit des Doms eine Riesenmoschee gebaut werden. Probieren geht über studieren.
Ein befreundeter Bauer sollte dort einfach mal seine Schweine eine Zeitlang abladen – am besten so, daß die Bauunternehmer den Schweinebesuch mitbekommen.
Das wäre doch ein Streich ohne großen Aufwand?
Es klingt eigentlich so witzig, daß man es nicht glauben möchte. Aber manchmal helfen im Leben auch einfache, unscheinbare Mittel zum Erfolg.
Außerdem kann es nichts schaden, es einfach mal zu versuchen. Es ist übrigens nicht mal illegal.
M 27 god., Split Član od 31.08.2008. Pošalji poruku
Poruka: 131 (mladi forumaš)
Napisano: nedjelja, 5.10.2008 u 0:11 Tema: Je li ovako nesto opravdano?
TroIva
piše: Originalni tekst:
(kreuz.net) Wissen Sie was die Italiener machen, wenn sie den Bau einer Moschee verhindern wollen?
Sie lassen einfach ein paar Schweine auf dem für das Kultgebäude vorgesehenen Grundstück herumlaufen. Wo mal ein Schwein verweilt ist, bauen die Moslems keine Moschee mehr.
Vielleicht sollte man das diese Praxis auch in Deutschland verbreiten.
Kennt Ihr irgendwelche Bauern? In Köln soll doch unweit des Doms eine Riesenmoschee gebaut werden. Probieren geht über studieren.
Ein befreundeter Bauer sollte dort einfach mal seine Schweine eine Zeitlang abladen – am besten so, daß die Bauunternehmer den Schweinebesuch mitbekommen.
Das wäre doch ein Streich ohne großen Aufwand?
Es klingt eigentlich so witzig, daß man es nicht glauben möchte. Aber manchmal helfen im Leben auch einfache, unscheinbare Mittel zum Erfolg.
Außerdem kann es nichts schaden, es einfach mal zu versuchen. Es ist übrigens nicht mal illegal.
Naravno da nije opravdano. Riječ je o primitivizmu i razmišljanju tipa "moja vjera je bliža Bogu", "Bog je na našoj strani" i sl. gluposti. Sličan otpor je viđen u Splitu kada su splitski muslimani pokrenuli inicijativu za gradnjom džamije u gradskom kotaru Dragovode. Ubrzo su se javili "veliki katolici" koji su pokrenuli peticiju i ostale akcije da se džamija ne gradi uz obrazloženje da smo mi "katolička zemlja" i da zbog toga džamiji nije mjesto u Splitu.
Ž 22 god., Zagreb Član od 24.08.2008. Pošalji poruku
Poruka: 136 (mladi forumaš)
Napisano: nedjelja, 5.10.2008 u 3:17 Tema: Je li ovako nesto opravdano?
to je uopce sramotno tako izbacivat dtruge religije... pa i oni za sebe tvrde kao imi da su jedini i najbolji pa opet nama ne namecu svoja pravila... to samo pokazuje koliko je ovo rimokatolicanstvo preslo granice i kako to postaje sve spaotnije...
pa samim time sto setaju svinje onuda pokazuju koliko su primitivni ... iako mi se cini da je to maslo nekih klinaca a ne ozbiljnih ljudi ....
stvarni takve gluposti ... trebali bi svi sretno zivit na ovoj planeti a ne gazit jedni po drugima... strasno
M 18 god., Van Hrvatske Član od 27.03.2008. Pošalji poruku
Poruka: 1479 (stari forumaš)
Napisano: nedjelja, 5.10.2008 u 11:30 Tema: Je li ovako nesto opravdano?
E sad nameću li kršćani muslimanima ili muslimani kršćanima nešto to je vrlo složeno pitanje! Što se događa sa kršćanima u Turskoj i sličnim zemljama, dok se muslimanke po europskim gradovima slobodno pokrivaju i žive svojim tradicionalnim i vjerskim ali nekad i fundmentalističkim životom! Pogledajte što imamo u Sandžaku, pokret vehabija . . dobro to su već ekstremi koje i sam šerijat, koliko znam (?) ne priznaje i osuđuje. No ovo je daleko složenija i kompliciranija tema od običnog infatilnog vrijeđanja u stilu šetanja svinja po mjestu gradnje džamije . .
Ž 37 god., Osijek Član od 21.09.2008. Pošalji poruku
Poruka: 1281 (stari forumaš)
Napisano: nedjelja, 5.10.2008 u 11:42 Tema: Je li ovako nesto opravdano?
PIAF
piše: E sad nameću li kršćani muslimanima ili muslimani kršćanima nešto to je vrlo složeno pitanje! Što se događa sa kršćanima u Turskoj i sličnim zemljama, dok se muslimanke po europskim gradovima slobodno pokrivaju i žive svojim tradicionalnim i vjerskim ali nekad i fundmentalističkim životom! Pogledajte što imamo u Sandžaku, pokret vehabija . . dobro to su već ekstremi koje i sam šerijat, koliko znam (?) ne priznaje i osuđuje. No ovo je daleko složenija i kompliciranija tema od običnog infatilnog vrijeđanja u stilu šetanja svinja po mjestu gradnje džamije . .
M 27 god., Split Član od 31.08.2008. Pošalji poruku
Poruka: 131 (mladi forumaš)
Napisano: nedjelja, 5.10.2008 u 12:29 Mijenjano: nedjelja, 5.10.2008 u 12:30 (moonlight) Tema: Je li ovako nesto opravdano?
jasminka
piše: Zbog čega đamija mora biti odmah do katedrale?
zbog čega?
meni je to čista svinjarija i prema tome.......
Zašto ne bi bila? Meni bi to bio izuzetno lijep prizor jer bi to napokon bio znak da se ljudska vrsta razvija i da izlazi iz srednjovjekovnog načina razmišljanja.
Napisano: nedjelja, 5.10.2008 u 12:46 Tema: Je li ovako nesto opravdano?
Pa gradi crkvu kod Plave dzamije u istanbulu. Hoces, kad na vrbi rodi grozdje. Ode i ti i tvoja crkva u vrazu mater sa par kila eksploziva. toliko o suzivotu islama i krscanstva.
Napisano: nedjelja, 5.10.2008 u 12:46 Tema: Je li ovako nesto opravdano?
meni ne baš..jer si imao takve slučajeve i prije i u srednjem vijeku, to đamija-crkva, tak da.....
kad mi se počne ovak govoriti i spominjati sr.vijek, jasno je da čovjek uopće ne zna o čemu priča..tak da nije prava replika i nije zdrava diskusija...
nek samo oni pustiju svinje tam...to je čisto u redu..
Ž 53 god., Koprivnica Član od 01.01.2006. Pošalji poruku
Poruka: 4459 (stari forumaš)
Napisano: nedjelja, 5.10.2008 u 13:57 Tema: Je li ovako nesto opravdano?
Srednji vijek - očito hrpa glupavih zabluda o tom vremenu. Pa neka se propitaju kada je najviše tzv. vještica spaljeno. A Francuska revolucija sa svojim geslom - fraternite, liberte, egalite je daleko krvavija od navedenog vijeka.
M 28 god., Zagreb Član od 09.05.2008. Pošalji poruku
Poruka: 74 (mladi forumaš)
Napisano: nedjelja, 5.10.2008 u 16:43 Tema: Je li ovako nesto opravdano?
Mislim da nije bas tako jednostavno:
[quote]"We believe in God not in superstition," said local imam Kahlhil Boussuni, quoted by La Repubblica on Monday. "And we intend to build our place of prayer and worship where only the faithful will be permitted to enter."[/quote]
http://www.adnkronos.com/AKI/English/Religion/?id=1.0.1544037867
Prema ovome ispada da je to samo praznovjerje.
Uostalom tim Nijemcima bi bilo bolje da se vrate nazad u Katolicku crkvu i misionare medju lokalnim muslimanima dok jos mogu jer ne zive u muslimanskoj drzavi. Sto im koristi sto antagoniziraju ljude koji imaju puno veci prirodni prirast od njih?
M 33 god., Zagreb Član od 15.06.2007. Pošalji poruku
Poruka: 132 (mladi forumaš)
Napisano: nedjelja, 5.10.2008 u 18:39 Tema: Je li ovako nesto opravdano?
Ovakve iskaze vjerske netolerancije nisam čuo ni od najekstremnijih ateista. Možda ste bili bolji učenici u Titovim školama nego na vjeronauku, ali ipak ste pretjerali.