Napisano: nedjelja, 5.10.2008 u 19:28 Tema: Je li ovako nesto opravdano?
ovisi kako se gleda na to...
npr. gdje bi oni u Kolnu našli svinje? ha?
Ti si silent predoslovno shvatio....svaka takva sarkastična provokacija s moje strane, zahtijeva ipak malo više pameti..tj. razmišljanja, ali nekome je lakše osuđivati........
M 22 god., Van Hrvatske Član od 11.06.2007. Pošalji poruku
Poruka: 2564 (stari forumaš) Status: moderator
Napisano: nedjelja, 5.10.2008 u 19:55 Tema: Je li ovako nesto opravdano?
Armaita Angelium
piše: kakva svinjarija? meni je to baš lijepa ideja da zbliži ljude i vjernike. svi se molimo istom Bogu. ja sam za ekumenizam
Djevojko rijec Ekumenizam se koristi samo za dijalog sa krscanima.
Sa muslimanima se ta rijec ne moze upotrijebiti nego je ispravan izraz medjureligijski dijalog. Hvala
M 53 god., Zagreb Član od 07.03.2007. Pošalji poruku
Poruka: 1983 (stari forumaš) Status: viši moderator
Napisano: nedjelja, 5.10.2008 u 20:21 Mijenjano: nedjelja, 5.10.2008 u 20:22 (Dina) Tema: Je li ovako nesto opravdano?
A u Essligenu je pravoslavna crkva i dzamija jedna kraj druge a na 300m katolicka , na jos 200m evangelicka,zapravo sve su u jednom kvartu.
A dragi Bog daje sunce i kisu svima isto.
Napisano: nedjelja, 5.10.2008 u 21:22 Tema: Je li ovako nesto opravdano?
Naravno..ali ovdje se ipak radi o nečem drugom, tako da te tobožnje rapsodije o suživotu jednostavno ljudima koji imaju svijest o vremenu u kome žive, jednostavno ne pale Dina.
M 26 god., Zagreb Član od 03.10.2008. Pošalji poruku
Poruka: 15 (novi forumaš)
Napisano: ponedjeljak, 6.10.2008 u 8:56 Tema: Je li ovako nesto opravdano?
Ma meni ne smeta džamija. Meni smeta što se iz njemačkih škola, iz razreda, izbacio križ. Rođen sam u Njemačkoj pa znam da smo prije imali iznad ploče križ i nikome nije smetao. Onda su se muslimani pobunili da to nije primjereno. S druge strane su se opet bunili kada su u Francuskoj zabranili marame...
Ono što hoću reći je...ne treba mrziti. Treba ljubiti svakog čovjeka, bez obzira bio on musliman, ateist ili katolik...ali dajte, nemojmo zaboraviti ljubiti svog Boga.
I usput...kad bi morao na referendum o dozvoljavanju izgradnje džamije...ne znam što bi zaokružio. A to nij licemjerno već neznanje!
Napisano: ponedjeljak, 6.10.2008 u 9:46 Tema: Je li ovako nesto opravdano?
Ne znam zbog čega se na foru demokratičnosti i liberalizma i modernizma, tobožnjeg širokog pogleda na svijet i ljude, ide u krajnosti?
Dopuštaju se stvari koje su protivne zdravoj logici, etičnosti i estetici :)
Tako u taj krug "modernističkih" zahvata ili zabluda stavljam i ovu glupost, a to je, .sagraditi đamiju pored katedrale. Zar to nije provokacija?.Zar se nije imalo drugog mjesta? Ili se ipak radi o nekim državnim ugovorima sa zemljama nafte gdje je jedan od uvjeta za bolju suradnju ili možda cijenu, bio i taj da se sagradi đamija u gradu i na mjestu koji je njima prikladan? Možda se garantirao mir od terorističkih napada? jer da je takva ljubav između jednih i drugih, zbog čega mi ne možemo švicarskih avionom uči u Saudijsku Arabiju? možemo, ali samo ako smo prekrili križ koji nosi švicarska zastava....
dakle tu nešto ne štima, a tko želi lako može nasjesti na tobožnje liberalističke odgovore i "širinu europskog pogleda".
Izgleda mi da se zapravo radi o jednoj dobroj politici manipulacije.
Ž 36 god., Van Hrvatske Član od 21.08.2007. Pošalji poruku
Poruka: 95 (mladi forumaš)
Napisano: ponedjeljak, 6.10.2008 u 10:08 Mijenjano: ponedjeljak, 6.10.2008 u 10:11 (stankica) Tema: Je li ovako nesto opravdano?
TroIva
piše: Pa gradi crkvu kod Plave dzamije u istanbulu. Hoces, kad na vrbi rodi grozdje. Ode i ti i tvoja crkva u vrazu mater sa par kila eksploziva. toliko o suzivotu islama i krscanstva.
Kakav odgovor jednog borca za ekumenizam,a u ovom slučaju međureligijskog dijaloga
Plava džamija je po svojoj ljepoti i grandioznosti svrstana među svjetska čuda i samo poređenje u kontekstu ove teme je krivo!Pored nje se ništa ne bi smjelo graditi,ako ne iz drugih razloga onda barem iz čistog poštovanja prema ljepoti..
M 33 god., Van Hrvatske Član od 19.06.2008. Pošalji poruku
Poruka: 343 (forumaš u usponu)
Napisano: ponedjeljak, 6.10.2008 u 10:21 Tema: Je li ovako nesto opravdano?
Najbolje da uzmu katedralu i prefarbaju u zeleno, umjesto zvonika naprave minaret, ionako ima katolika koji neznaju ni tko su ni što su, pred kojima nesmiješ reći ni temeljnu istinu svoje vjere, a da ne budeš proglašen fanatikom i netolerantnim. Ili čak primitivnim. Kad je to ovdje kod nas tako, tamo je još gore. Pretpostavljam.
M 27 god., Split Član od 31.08.2008. Pošalji poruku
Poruka: 131 (mladi forumaš)
Napisano: ponedjeljak, 6.10.2008 u 13:15 Tema: Je li ovako nesto opravdano?
U državnim školama nije mjesto križevima jer time jedna vjerska skupina nameće svoje simbole učenicima koji nužno ne moraju biti kršćanske vjeroispovijesti. Križ bi u državnoj školi mogao biti jedino u prostoriji gdje se predaje kršćanski vjeronauk. Inače ne vidim smisao vjeronauka u školama no to je posebna tema.
Država i religija bi trebale biti odvojene a uvođenjem vjerskih simbola u škole te dvije institucije spajamo što je nepoželjno.
Napisano: ponedjeljak, 6.10.2008 u 13:31 Tema: Je li ovako nesto opravdano?
sve je to ok što kažeš...
a reci mi molim te, od kud nam pismenost i kultura' inkunabule, prve knjige, ha? od islama? ili budista?
ajde molim te...
kad bi vam pametne glave napuhane od previše svojeghlavosti, trijezno razmislile tada bi vidjele da križ ima razloga stajati u školama u razredima..nikome se ništa ne nameće, nego se radi o nečemu što bi trebalo probiti mozgovnu opnu "osuvremenjene svijeti" koja je zapravo nesvjesna svih pravih vrijednosti..
ako nekog muslimana vrijeđa križ u katoličkoj zemlji, pa zašto onda mene ne bi smetala đamija koju sad misle izgraditi pored katedrale'
PO KOJOJ LOgici večina posdtaje manjina>?
po kojoj logici se postaje taoc u vlastitoj državi nekome tko je manjina i tko je doseljenik?
možeš li mi tu logiku objasniti?
ako izuzmeš libralno relativiziranje, jer to je već viđeno i ispročitano..to nam ne treba.
M 26 god., Zagreb Član od 03.10.2008. Pošalji poruku
Poruka: 15 (novi forumaš)
Napisano: ponedjeljak, 6.10.2008 u 15:38 Tema: Je li ovako nesto opravdano?
jasminka
piše: ako nekog muslimana vrijeđa križ u katoličkoj zemlji, pa zašto onda mene ne bi smetala đamija koju sad misle izgraditi pored katedrale'
PO KOJOJ LOgici večina posdtaje manjina>?
po kojoj logici se postaje taoc u vlastitoj državi nekome tko je manjina i tko je doseljenik?
BRAVO!
To je ključ svega...Musliman u Njemačkoj se ne odriče svoje vjere, a Njemac u Njemačkoj se treba odreći svoje!
Ako sam ja katolik i moje dijete je katolik i velika večina učenika u razredu su katolici...zašto zbog jednog muslimana moramo skinuti križ sa zida?
Jedno je tolerancija i ljubav koju treba imati prema drugim vjernicima, ali sasvim drugo je zaboraviti svog Boga da bi njima ugodili malo više.