Postavi kao početnu stranicu - Dodaj u favorites

Vi ste na: Naslovnica foruma  •  Religije  •  Je li Isus Bog?
Religije

Rasprave i fenomeni vezani uz religije svijeta
Moderatori: zaboljesutra uKristu vedran82
Tema: 99
Poruka: 6854
Najnovija tema: Adventisti sedmog dana
Aktualna tema: Postom do izlječenja raka i duševnih bolesti
Zadnja poruka: bit će dobro, četvrtak 9.9.2010. u 16:09
Naslov teme:
Je li Isus Bog?
Autor teme: muslimanka  •  Broj odgovora: 370  •  Broj pregleda: 9866
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
Otvori novu temu      Odgovori na temu      Prati ovu temu
mima
Ž 33 god.,
Vinkovci
Član od 27.07.2009.
Pošalji poruku
Poruka: 2097 (državljanin foruma)
Napisano: srijeda, 28.7.2010 u 8:58
Tema: Je li Isus Bog?

muslim piše:
I molim vas de mi recite zasto je moja tema "Kur'an ili Biblija - koja je bozija rijec" izbrisana.

Pitaj moderatora, vjerovatno jer je bila prepuna istinitih teza, e sada .. ako te ne ignorira..hm
Idi na vrh

Ispiši      Citiraj      Odgovori
Ice130
M 54 god.,
Beli Manastir
Član od 26.04.2010.
Pošalji poruku
Poruka: 12 (nova nada foruma)
Napisano: srijeda, 28.7.2010 u 10:16

Moderator goran33 izbrisao je poruku zbog:
  1. kršenje pravila foruma
Idi na vrh

muslim
M 16 god.,
Van Hrvatske
Član od 15.06.2009.
Pošalji poruku
Poruka: 550 (iskusni forumaš)
Napisano: srijeda, 28.7.2010 u 10:17

Knjiga brojeva,poglavlje 23:19."Bog nije covjek,da bi grijesio.I Bog nije sin covjeka,da bi se pokajao."
Vidite ovim dobijamo da Isus a.s nije Bog da vas je neko prevario govoreci da je on Bog ili dobijamo kontradikciju u Bibliji.
Idi na vrh

muslim
M 16 god.,
Van Hrvatske
Član od 15.06.2009.
Pošalji poruku
Napisano: srijeda, 28.7.2010 u 10:19

Moderator uKristu izbrisao je poruku zbog:
  1. upotreba nedopuštenih programskih kodova
Idi na vrh

mima
Ž 33 god.,
Vinkovci
Član od 27.07.2009.
Pošalji poruku
Napisano: srijeda, 28.7.2010 u 10:28

muslim piše:
Knjiga brojeva,poglavlje 23:19."Bog nije covjek,da bi grijesio.I Bog nije sin covjeka,da bi se pokajao."
Vidite ovim dobijamo da Isus a.s nije Bog da vas je neko prevario govoreci da je on Bog ili dobijamo kontradikciju u Bibliji.

More bit da nas je netko prevario..more
e moj dragi muslim, što s ovim postižeš
Idi na vrh

muslim
M 16 god.,
Van Hrvatske
Član od 15.06.2009.
Pošalji poruku
Napisano: srijeda, 28.7.2010 u 10:33

mima piše:
More bit da nas je netko prevario..more
e moj dragi muslim, što s ovim postižeš

vidis , od prosle godine kad sam se prijavio na ovaj forum i postavljao im pitanja i iznosio kontradikcije iz biblije.Vi jedino sto se radili jeste govorili ste kako sam dijete , kako samo ojacavam vasu vjeru , kako niste ovime nepostizem.Ali nisam dobio skoro niti jedan odgovor od vas nego samo su vam ovo biliodgovori (pretezno) kao sto i sad neodgovarate na ovaj stih , ne iznostite dokaze da bi ste opovrgli ovaj stih i takodzer mi ne odgovarate na ono pitanje sto sam postavo o tome da je Isus umro za nase grijehe.molim trazim neke odgovore i slobodu u raspravi .
Idi na vrh

mima
Ž 33 god.,
Vinkovci
Član od 27.07.2009.
Pošalji poruku
Napisano: srijeda, 28.7.2010 u 10:36
Mijenjano: srijeda, 28.7.2010 u 10:37 (mima)

muslim piše:
vidis , od prosle godine kad sam se prijavio na ovaj forum i postavljao im pitanja i iznosio kontradikcije iz biblije.Vi jedino sto se radili jeste govorili ste kako sam dijete , kako samo ojacavam vasu vjeru , kako niste ovime nepostizem.Ali nisam dobio skoro niti jedan odgovor od vas nego samo su vam ovo biliodgovori (pretezno) kao sto i sad neodgovarate na ovaj stih , ne iznostite dokaze da bi ste opovrgli ovaj stih i takodzer mi ne odgovarate na ono pitanje sto sam postavo o tome da je Isus umro za nase grijehe.molim trazim neke odgovore i slobodu u raspravi .

Nisam ti ja rekla da si ti dijete, ima zapisnik pa gleđi..kakav odgovor želiš..evo odmah stiže, samo mi reci što da ti napišem, baš si drag..koji stih..
Da Isus je umro za naše grijehe... rodio se, živio , umro i uskrsnuo i opet će doći u slavi suditi žive i mrtve i njegovu Kraljevstvu neće biti kraja..koji dio nije jasan..sve pojasnim
Idi na vrh

muslim
M 16 god.,
Van Hrvatske
Član od 15.06.2009.
Pošalji poruku
Napisano: srijeda, 28.7.2010 u 10:43

mima piše:
Nisam ti ja rekla da si ti dijete, ima zapisnik pa gleđi..kakav odgovor želiš..evo odmah stiže, samo mi reci što da ti napišem, baš si drag..koji stih..
Da Isus je umro za naše grijehe... rodio se, živio , umro i uskrsnuo i opet će doći u slavi suditi žive i mrtve i njegovu Kraljevstvu neće biti kraja..koji dio nije jasan..sve pojasnim

Ja se izvinjavam ali si me pogresno shvatila.Nisam ja reko da si me ti nazvala djetetom nego drugi forumasi .Sto se tice pitanja da je Isus umro za nase grijehe,nemislim da mi to odgovoris nego u vezi tog pitanja ,a pitanje se nalazi na prethodnoj stranici pri kraju (18 stra)
i ideja da je Isus a.s. umro za grijehe covjecanstva mi se ne cini logicnom jer se to kosi bozijim zakonima, koji kaze:
Ezakije 18:20:
"Dusa koja grijesi , ona ce poginuti.A sin nece nositi krivnje oca..."tj sta god da su uradili otac Adam a.s. i majka Eva ,
sin nece stositi krivicu za njihove grijehe."... I otac nece nositi krivnje sina.Pravedniku ce biti placa pravednosti ,
bezbozniku placa bezboznosti." To je Boziji zakon , za sve sto covijek od dobra uradi imace nagradu , a sta god lose neko uradio
, za to ce biti kaznjen.
"Ako li bezboznik obrati od svih grijeha svojih, sto ih je pocinio , i drzi sve zakone moje i cini pravo i pravdu , on ce doista
zivjeti.On nece poginuti!"To je Boziji zakon za sva vremena.On ne kaznjava nevinog covjeka.To se protivi njegovoj pravdi.
Sto znaci da se opet kosi sa Biblijom (tj kontradikcija)
Idi na vrh

muslim
M 16 god.,
Van Hrvatske
Član od 15.06.2009.
Pošalji poruku
Napisano: srijeda, 28.7.2010 u 10:47

mima piše:

i takodze opet nisi rekla nista u vezi onog stiha da bog nemoze biti covjek.Taj stih si preskocila ko da je to neka igra ali je zapravo jedna on najvaznijih stvari sto se tice krscanstva.
Idi na vrh

Ice130
M 54 god.,
Beli Manastir
Član od 26.04.2010.
Pošalji poruku
Poruka: 12 (nova nada foruma)
Napisano: srijeda, 28.7.2010 u 10:49

Moderator goran33 izbrisao je poruku zbog:
  1. vjerska diskriminacija
  2. prenaglašena upotreba velikih slova
Idi na vrh

mima
Ž 33 god.,
Vinkovci
Član od 27.07.2009.
Pošalji poruku
Napisano: srijeda, 28.7.2010 u 10:56

muslim piše:
Ja se izvinjavam ali si me pogresno shvatila.Nisam ja reko da si me ti nazvala djetetom nego drugi forumasi .Sto se tice pitanja da je Isus umro za nase grijehe,nemislim da mi to odgovoris nego u vezi tog pitanja ,a pitanje se nalazi na prethodnoj stranici pri kraju (18 stra)
i ideja da je Isus a.s. umro za grijehe covjecanstva mi se ne cini logicnom jer se to kosi bozijim zakonima, koji kaze:
Ezakije 18:20:
"Dusa koja grijesi , ona ce poginuti.A sin nece nositi krivnje oca..."tj sta god da su uradili otac Adam a.s. i majka Eva ,
sin nece stositi krivicu za njihove grijehe."... I otac nece nositi krivnje sina.Pravedniku ce biti placa pravednosti ,
bezbozniku placa bezboznosti." To je Boziji zakon , za sve sto covijek od dobra uradi imace nagradu , a sta god lose neko uradio
, za to ce biti kaznjen.
"Ako li bezboznik obrati od svih grijeha svojih, sto ih je pocinio , i drzi sve zakone moje i cini pravo i pravdu , on ce doista
zivjeti.On nece poginuti!"To je Boziji zakon za sva vremena.On ne kaznjava nevinog covjeka.To se protivi njegovoj pravdi.
Sto znaci da se opet kosi sa Biblijom (tj kontradikcija)

O moj Bože..
Kosin se Božjim zakonima..sve napisano se odnosi na nas ..kužiš nas...ta nije On kriv zbog naših grijeha ..naravno..
Kažeš ne kažnjava nevinog čovjeka..joj..Isus je svojevoljno uzeo naš teret grijeha ..ponio ga za nas, očistio nas od svih ljaga..
Sada nemam snage objašnjavati...napišem ti malo duži post kasnije, sve što si napisao imalo bi smisla da je Isus čovjek, ali nije on je za nas krščane Bog..ponavljam jedan Bog..tri božanske osobe Otac, Sin i Duh Sveti
Idi na vrh

muslim
M 16 god.,
Van Hrvatske
Član od 15.06.2009.
Pošalji poruku
Napisano: srijeda, 28.7.2010 u 10:57

Ice130 piše:
Za muslim: Rođen 600god. poslije Krista! Bio je običan (snalažljiv) trgovački putnik! Kada je ostao bez sredstava za život- oženio se sa JAKO BOGATOM ŽENOM I TO STARIJOM OD NJEGA 20GODINA! a ZA GOSPODINA iSUSA kRISTA JE ČUO ZA VRIJEME SVOJIH PUTOVANJA- ČAK JE TVRDIO DA JE iSUS BIO VELIKI PROROK! TO JE PLUS ZA MUHAMEDA - samo se bojim da je to bio (ne bih te htio povrijediti ali moram napisati), POLAZNA TOČKA: iMAM MOĆ, NOVACA, (ŽENA MU NIJE UMRLA PRIRODNOM SMRĆU?!), ZAŠTO NE BIH ISKORISTIO DA BUDEM DUHOVNA VOĐA................? DALI JE BIO!? o DA! zA NAIVNE!! JOŠ NEŠTO: NEMOJ ZABORAVITI DA JE MUHAMED BIO (PSIH. BOLESNIK!!!) i NE ŽELIM O TOME VIŠE KOMENTIRATI, DA TE NE BIH VIŠE POVRIJEDIO- AKO JESAM OPROSTI! nETKO TE JE STVARNO ZEZNUO- PREVARIO?!! MIR S TOBOM.

" a ZA GOSPODINA iSUSA kRISTA JE ČUO ZA VRIJEME SVOJIH PUTOVANJA- ČAK JE TVRDIO DA JE iSUS BIO VELIKI PROROK! TO JE PLUS ZA MUHAMEDA "

On nije znao ni citati ni pisati , bio je trgovac ali se nije toliko susretao sa krscanima i zidovima .On je samo 3 puta napustao Meku :

- kad je imao 6 godina, pošao je s majkom u Medinu;

- izmedu 9. i 12. godine, pridružio se amidži Ebu Talibu na putu ka Siriji;

- kad je imao 25 godina, poveo je Hatidžinu karavnu u Siriju.

Nije moguce da je naucio o krscanstvu kroz ova 3 putovanja ( plus dvaput je putovo kao dijete a samo jednom kao odrastao covjek)
sada krscani navode da je Hatidza imala svoga rodzaka krscanina , i upravu su ali Božiji Poslanik, s.a.v.s., ga je sreo samo dva puta u životu. Prvi put je to bilo prije poslaničke misije dok je Vereka obavljao molitvu kod Kabe. tada ga je vereka jako srdačno poljubio u čelo. Drugi put su se sreli kad je Muhammed s.a.v.s, nakon početka Objave, otišao vidjeti Vereku ibn Nufejla. Vereka je umro tri godine kasnije, a objava Kur'ana je trajala još 20 godina. Zato je besmisleno govoriti da je Vereka ibn Nufejl bio izvor kur'anskoga teksta.Nakon objave Kur'ana Muhamedu s.a.v.s. on jeste pricao sa zidovima par puta , ali ih je pozivao u islam i tako su mnogi primili Islam.

"NEMOJ ZABORAVITI DA JE MUHAMED BIO (PSIH. BOLESNIK!!!)"

Slobodno bez problema reci svoje misljenje zasto je bio "psih bolesnik" necu se ljutiti , svako ima svoje misljenje.samo pozuri.
Idi na vrh

muslim
M 16 god.,
Van Hrvatske
Član od 15.06.2009.
Pošalji poruku
Napisano: srijeda, 28.7.2010 u 11:03
Mijenjano: srijeda, 28.7.2010 u 11:04 (muslim)

mima piše:
O moj Bože..
Kosin se Božjim zakonima..sve napisano se odnosi na nas ..kužiš nas...ta nije On kriv zbog naših grijeha ..naravno..
Kažeš ne kažnjava nevinog čovjeka..joj..Isus je svojevoljno uzeo naš teret grijeha ..ponio ga za nas, očistio nas od svih ljaga..
Sada nemam snage objašnjavati...napišem ti malo duži post kasnije, sve što si napisao imalo bi smisla da je Isus čovjek, ali nije on je za nas krščane Bog..ponavljam jedan Bog..tri božanske osobe Otac, Sin i Duh Sveti

kako ja znam ( ispravite me ako grijesim) Isus je dosa da bi se zrtvovao rad i grijeha Adama i Eve i nasih buducih grijeha.I ti opet vices da Adem nije kriv.pa zbog njega smo i dobili grijeh koji se nemoze izbrisati samo zrtvom Isusa (kako vi kazete) i grijeh Adama je pao na nas i mi nosimo njegov grijeh i to se kosi sa Bozijim zakonom i nevjerujem da bi Bog bio nepravedan.i opet nam nikakve veze sa mojim pitanjem o njegovom razapecu.A bilo je pitanje ako ja vejrujem u Isusa da je umro za nase grijehe da je bog i on ce oprostiti moje grijehe.I zato dali to znaci da ja mogu uzeti pusku ubijati sve redom , silovati zene i djecu , pljackati itd.Ali vjerujem u Isusa i moji grijehi su oprosteni i zato opet idem u raj.i uzmi sebi vremena koliko hoces.
Idi na vrh

muslim
M 16 god.,
Van Hrvatske
Član od 15.06.2009.
Pošalji poruku
Napisano: srijeda, 28.7.2010 u 11:06

De ljudi molim vas dopustite "Ice130" da napise svoje misljenje i donese svoje dokaze ,iako tema nije o Muhamedu s.a.v.s. i to se protivi pravilima foruma neka pise na temi Stav o Muhamedu s.a.v.s. nemojte mu brisati porue.Ovde smo i dosli da se na raspravljamo.
Idi na vrh

mima
Ž 33 god.,
Vinkovci
Član od 27.07.2009.
Pošalji poruku
Napisano: srijeda, 28.7.2010 u 11:08

muslim piše:
kako ja znam ( ispravite me ako grijesim) Isus je dosa da bi se zrtvovao rad i grijeha Adama i Eve i nasih buducih grijeha.I ti opet vices da Adem nije kriv.pa zbog njega smo i dobili grijeh koji se nemoze izbrisati samo zrtvom Isusa (kako vi kazete) i grijeh Adama je pao na nas i mi nosimo njegov grijeh i to se kosi sa Bozijim zakonom i nevjerujem da bi Bog bio nepravedan.i opet nam nikakve veze sa mojim pitanjem o njegovom razapecu.A bilo je pitanje ako ja vejrujem u Isusa da je umro za nase grijehe da je bog i on ce oprostiti moje grijehe.I zato dali to znaci da ja mogu uzeti pusku ubijati sve redom , silovati zene i djecu , pljackati itd.Ali vjerujem u Isusa i moji grijehi su oprosteni i zato opet idem u raj.i uzmi sebi vremena koliko hoces.

Oprosti molim te kao prvo ja ne vičem..
Naravno da je Adam kriv..od njega i one Eve je sve počelo..može biti da bi bili još u raju kužiš..ovako i ja kažem oni su krivi za sve..u pravu si ti..
Ne to ne znači da možeš uzeti pušku i poubijati sve..to kod nas tako ne ide..ne znam kod vas kako stvari stoje ..kod nas nipošto
Ne..ne i ne..odgovorim kasnije detaljinije..
Idi na vrh

Otvori novu temu      Odgovori na temu      Prati ovu temu
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
PRETRAŽIVAČ FORUMA

Traženi pojam

Samo od korisnika
Forumu

Vrijeme
Teme samo sa slikom
da  
Teme samo s videom
da

NOVO S FORUMA  
Ispovijed - Sakramenat pokore
marini, četvrtak 9.9.2010 u 21:10

Klape fan club
Dajana, četvrtak 9.9.2010 u 20:56

Najbolje narodne izreke i njihovo tumačenje
anđel10, četvrtak 9.9.2010 u 20:39

Smijeh
Koni, četvrtak 9.9.2010 u 20:39

Prestojeći izbori u BiH
humble, četvrtak 9.9.2010 u 20:29

Online molitva krunice
Dajana, četvrtak 9.9.2010 u 20:21

Poznati katolički teolog primio Pravoslavlje
Balthasar, četvrtak 9.9.2010 u 19:53

Neokatekumenski put?
Draga, četvrtak 9.9.2010 u 19:02

Lijepa duhovna glazba
veter, četvrtak 9.9.2010 u 18:57

Web caffe
miro86, četvrtak 9.9.2010 u 18:36
  Poučne priče
anđel10, četvrtak 9.9.2010 u 18:23

Status Majke Božje u katoličkoj vjeri
miro86, četvrtak 9.9.2010 u 18:20

Molitva za milosrdje gresnicima
lenovo, četvrtak 9.9.2010 u 18:17

Čovjek i pas isti pred zakonom?
xp2px, četvrtak 9.9.2010 u 17:46

Je li seks tabu tema u (kršćanskim) obiteljima?
marija-laura, četvrtak 9.9.2010 u 16:33

Postom do izlječenja raka i duševnih bolesti
bit će dobro, četvrtak 9.9.2010 u 16:09

Započnimo dan lijepim mislima
anđel10, četvrtak 9.9.2010 u 15:36

Duhovna glazba i Arvo Pärt
Balthasar, četvrtak 9.9.2010 u 15:14

Rođendan međugorske pojave
mima, četvrtak 9.9.2010 u 14:14

Habit
humble, četvrtak 9.9.2010 u 14:09
Vi ste na: Naslovnica foruma  •  Religije  •  Je li Isus Bog?

IZ WEB SHOPA

CompassionArt
126,00 kn

NAJČITANIJE NA PORTALU

Koje je moje mjesto u društvu?
Dan Gospodnji, 29.8.2010

Skandal: Kaptol rekao stop Križu života
Zoom, 31.8.2010

Popis podobnih i nepodobnih Kaptolu
Riječ urednika, 1.9.2010

Promašene prilike Crkve za dijalog
Komentari, 31.8.2010