Postavi kao početnu stranicu - Dodaj u favorites

Vi ste na: Naslovnica foruma  •  TV, film, glazba, slika  •  Sotonina glazba
TV, film, glazba, slika

Prostor za rasprave vezane uz tv program, filmove i glazbu
Moderatori: Dina mlado zaboljesutra
Tema: 147
Poruka: 5080
Najnovija tema: Religija i znanost, suprotnosti ili?
Aktualna tema: Što čitate?
Zadnja poruka: sara, četvrtak 4.12.2008. u 14:48
Naslov teme:
Sotonina glazba
Autor teme: mirkoman  •  Broj odgovora: 194  •  Broj pregleda: 5824
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Otvori novu temu      Odgovori na temu      Prati ovu temu
kitsune_m
M 22 god.,
Van Hrvatske
Član od 13.06.2008.
Pošalji poruku
Poruka: 13 (novi forumaš)
Napisano: četvrtak, 28.8.2008 u 20:05
Tema: Sotonina glazba

antun_greg piše:
spiritizam: šamani bubnjaju da bi sebe doveli u trans- rezutat je opsjednuće
hipnoza: ritmovi kojima se isključuje razum i volja- rezultat je radi što ti naređujem
mržnja: riječi i koračnice pod kojima se "neutralizra" glas savjesti i koje dovode do nasilja
izokretanje vrednota, ovisnost
"mantre u glazbi"- naizgled jednostavne, stupidarne melodije koje se zalijepe za svijest kao bijesne muhe i koje potpuno čovjeka zarobe- pranje mozga. Jedan teoretičar medija je izjavio ovakav aforizam:"Oni kojima je mozak ispran, ne znaju da im je ispran mozak."
Tu je i cijeli jedan spektar ne čujnih radio valova, koji mogu biti na istoj frekvenciji kao i eeg mozga i tada ih mozak nesvjesno prihvaća i kasnije aktivira (treba ih samo znati odsvirati na željeni način)
Sve dakle ovisi o pragu tolerancije osobe i ostalim vrstama informacija i utjecaja kojima je mlada osoba izložena.
Neke informaije su skrivene, a druge prikrivene ili šifrirane.
Da ne duljim osamdesetih i devedesetih godina rađene su po Americi i Europi brojne studije povezanosti određene vrste glazbe i trendova koje one promiču, pa su rezultati pokazali, među ostalim da neke grupe koje u svojim nastupima otvoreno proklamirajuu sotonističku ikonografiju prate kontroverzne tragedije: tragični smrtni slučajevi, ubojstva, samoubojstva, silovanja i sve ono bizarno što spada u mračni dio ljudske psihe. Najviše stradava publika.
Pa tko voli, neka izvoli

da li mislis da glazba koja se pjeva u crkvi ne uzrokuje isto?
Idi na vrh

Ispiši      Citiraj      Odgovori
ibro
M 1 god.,
Zagreb
Član od 28.08.2008.
Pošalji poruku
Poruka: 3 (novi forumaš)
Napisano: četvrtak, 28.8.2008 u 20:20
Mijenjano: četvrtak, 28.8.2008 u 20:21 (ibro)

ima koji mudrac da mi odgovori kakve veze ima kako vi ovdje kazete rejv,techno sta vec sa sotonizmom??

i di se to sazna koja je sotonina muzika na kojem je to radiu
Idi na vrh

Nathanael
M 29 god.,
Zagreb
Član od 27.07.2008.
Pošalji poruku
Poruka: 33 (mladi forumaš)
Napisano: četvrtak, 28.8.2008 u 20:23

Žao mi je što se rasprava o konkretnoj temi pretvorila u kvazi-teološku izmaglicu, grudanje citatima iz katekizama i ontološku rapravu o „pravoj“ naravi Boga, a tu smo, dakako, svi odreda veliki stručnjaci i magistri bogoznanstva...

Ne mislim da će me slušanje jedne vrste glazbe, ili neslušanje neke druge, učiniti išta mnogo boljim ili išta mnogo lošijim kršćaninom... To je više odraz osobnog ukusa i estetike nego duhovnosti.

Štoviše, vjerujem da su takve stvari, s obzirom na količinsku prisutnost pravog zla u svijetu, u Božjim očima sasvim trivijalna stvar. Jer pitanje je žalosti li Boga više razgolićena djevojka na naslovnici nekog časopisa ili činjenica da svaki dan u svijetu 40 000 djece umire od gladi? Jedna gola djevojka ili prekinuti život samo jednog pobačenog djeteta? Da ne nabrajam dalje... No, nažalost o takvim manje bitnim stvarima se i puno više raspravlja; a i ovaj topic to najbolje dokazuje.
Idi na vrh

kitsune_m
M 22 god.,
Van Hrvatske
Član od 13.06.2008.
Pošalji poruku
Napisano: četvrtak, 28.8.2008 u 20:28

u ovom topiku ima svasta , od naklapanja do nimfomanki zeljnih seksa.

inace, stairway to heavan stvarno kada okrenes stvarno pjeva o satanu. ali ono, da li je to sotonino?
Idi na vrh

ibro
M 1 god.,
Zagreb
Član od 28.08.2008.
Pošalji poruku
Poruka: 3 (novi forumaš)
Napisano: četvrtak, 28.8.2008 u 20:49

sta vi mislite ima li sotone u njemu ??
http://www.joy.gr/files/2005/7/29/146734/villalobos_des_monats.jpg
Idi na vrh

kitsune_m
M 22 god.,
Van Hrvatske
Član od 13.06.2008.
Pošalji poruku
Napisano: četvrtak, 28.8.2008 u 21:09

to je utjelovljenje sotone
Idi na vrh

Sinope
M 20 god.,
Zagreb
Član od 21.08.2008.
Pošalji poruku
Poruka: 44 (mladi forumaš)
Napisano: četvrtak, 28.8.2008 u 21:36

Ovo je vrijedna diskusija o sotonizmu u glazbi.

Zašto bi glazba, koja motivira i ima izuzetno jak utjecaj na ljude bila manje važna tema?

Nanthanael, ako želiš otvoriti neku drugu diskusiju, možeš to učiniti, ovo je slobodna zemlja. :D

Ja nisam stručnjak "bogoznanstva" (tj. teologije ;), no pokušao sam svoje stavove potkrijepiti Isusovim riječima iz Evanđelja i naukom Crkve iz Katekizma. Smatram da je to dobar put u konstruktivnoj raspravi.

Kršćaninom čovjeka čini njegova vjera u Isusa Krista, Sina Božjega i Spasitelja, koji kaže da SVE ostavimo i krenemo za Njim. To znači da će nam On dati samo ono što je potrebno za put prema Nebeskoj Domovini. U te potrepštine ne spada glazba o mržnji, požudi, hedonizmu, itd., jer Isus govori da Ga slijedimo čitavim srcem. Gospodin ne može biti kraj mene dok ja slušam nasilnu glazbu, najprije zbog toga što tada ne čujem Njegov glas, nego mi u ušima bruji: kill, kill, i sl.

Duhovnost mora prožimati cijelu osobu. Ako si vjernik, ja mislim, sve što činiš mora biti okrenuto Bogu. "Ljubi Gospodina Boga svoga svim srcem svojim, svom dušom svojom, svom snagom svojom i svom pameću svojom" (Lk 10, 27). Pa i glazbom.

Ovo nisu "kvazi-teološke" izmaglice. Jesu li ljudi koji su vjernici rekli ijednu nelogičnu stvar na ovom topicu?

O Bogu, u posljednjih 2000 godina, ako se radi o katolicima, postoji sakupljeno znanje i to je znanje pohranjeno. Vjernik koji upoznaje Boga ima o Njemu iskustvo. S obzirom da je Božja osobnost nepromjenjiva (ali i neizmjerna), ljudi iz 1. st. po. Kr. su s jednakim divljenjem govorili o Bogu, kao što i mi danas činimo.

Ne razumijem zašto bi glazba u crkvi uzrokovala nešto loše. Pogledaj koje poruke šalje.

Za Boga ne postoji "trivijalna" stvar. Grijeh je grijeh, iako između njih postoje jako velike razlike i težine. Potpuno je razumljivo da je silovanje i ubijanje jako teški grijeh, a gola djevojka na stranici 24 sata teški (moje osobno mišljenje), a pretjerano traženje pažnje laki grijeh.

Idi na vrh

antun_greg
M 29 god.,
Zagreb
Član od 07.08.2008.
Pošalji poruku
Poruka: 49 (mladi forumaš)
Napisano: četvrtak, 28.8.2008 u 22:14

"Da li misliš da glazba koja se pjeva u crkvi ne djeluje isto?"
Što to isto: govor mržnje, trans, zatupljenost?
Ne znam na što ciljate, budite konkretniji ali kad se sklada liturgijska glazba, onda bi trebali postojati neki valjani kriteriji:
vjernost objavi, primjerenost mjestu i vremenu, prikladnost, neprofaniranost. Glazba skladana za liturgiju ne smije biti sama sebi svrha, već mora biti u službi liturgije i misne žrtve. Ona mora u vjerniku probuditi određeni stav: klanjanja, molitve, slavljenja, ushita. Mora ga moći približiti otajstvu koje se događa, mora mu približiti vjeru koja mu se daje, mora mu pomoći da se duhovno otvori prema Božjoj milosti. Glazba nije milost , ona je sluga milosti ako je za ovo sve sposobna.Ako nije, dobra je i "suha" misa.
Istina je neki su se napjevi zaboravili, jer ih nema tko pjevati. Dobro je da u liturgiju uđe i novo, ali ne nešto new age tipa, ili
nešto u čemu će glazba i emocije doći u prvi plan. Pjesmuljci i limunade nisu za liturgiju.
Idi na vrh

kitsune_m
M 22 god.,
Van Hrvatske
Član od 13.06.2008.
Pošalji poruku
Napisano: četvrtak, 28.8.2008 u 23:01

molim te , a gospel sta je to molim te?pricas notorne kotradiktorne gluposti
Idi na vrh

Nathanael
M 29 god.,
Zagreb
Član od 27.07.2008.
Pošalji poruku
Poruka: 33 (mladi forumaš)
Napisano: četvrtak, 28.8.2008 u 23:59

Sinope piše:
Ovo je vrijedna diskusija o sotonizmu u glazbi.

Zašto bi glazba, koja motivira i ima izuzetno jak utjecaj na ljude bila manje važna tema?

Nanthanael, ako želiš otvoriti neku drugu diskusiju, možeš to učiniti, ovo je slobodna zemlja. :D

Ja nisam stručnjak "bogoznanstva" (tj. teologije ;), no pokušao sam svoje stavove potkrijepiti Isusovim riječima iz Evanđelja i naukom Crkve iz Katekizma. Smatram da je to dobar put u konstruktivnoj raspravi.

Kršćaninom čovjeka čini njegova vjera u Isusa Krista, Sina Božjega i Spasitelja, koji kaže da SVE ostavimo i krenemo za Njim. To znači da će nam On dati samo ono što je potrebno za put prema Nebeskoj Domovini. U te potrepštine ne spada glazba o mržnji, požudi, hedonizmu, itd., jer Isus govori da Ga slijedimo čitavim srcem. Gospodin ne može biti kraj mene dok ja slušam nasilnu glazbu, najprije zbog toga što tada ne čujem Njegov glas, nego mi u ušima bruji: kill, kill, i sl.

Duhovnost mora prožimati cijelu osobu. Ako si vjernik, ja mislim, sve što činiš mora biti okrenuto Bogu. "Ljubi Gospodina Boga svoga svim srcem svojim, svom dušom svojom, svom snagom svojom i svom pameću svojom" (Lk 10, 27). Pa i glazbom.

Ovo nisu "kvazi-teološke" izmaglice. Jesu li ljudi koji su vjernici rekli ijednu nelogičnu stvar na ovom topicu?

O Bogu, u posljednjih 2000 godina, ako se radi o katolicima, postoji sakupljeno znanje i to je znanje pohranjeno. Vjernik koji upoznaje Boga ima o Njemu iskustvo. S obzirom da je Božja osobnost nepromjenjiva (ali i neizmjerna), ljudi iz 1. st. po. Kr. su s jednakim divljenjem govorili o Bogu, kao što i mi danas činimo.

Ne razumijem zašto bi glazba u crkvi uzrokovala nešto loše. Pogledaj koje poruke šalje.

Za Boga ne postoji "trivijalna" stvar. Grijeh je grijeh, iako između njih postoje jako velike razlike i težine. Potpuno je razumljivo da je silovanje i ubijanje jako teški grijeh, a gola djevojka na stranici 24 sata teški (moje osobno mišljenje), a pretjerano traženje pažnje laki grijeh.

sotonizam u glazbi:

pitanje je što ti pod time podrazumijevaš? Eksplicitni sotonizam, odnosno zanemarivu nekolicinu death metal bandova koji niti jednom milijunskom gradu ne mogu okupiti više od 500 ljudi na koncertu, a publiku im većinom sačinjavaju pubertetlije… Zaista opako.
Jak utjecaj? Ne znam niti jednog svog vršnjaka koji sluša takvu glazbu, a i da znam vjerojatno bih ga doživljavao jednako ozbiljno i “zrelo” kao nekoga tko provodi sate i sate pred televizorom gledajući meksičke sapunice...

Ili je po tebi sotonizam sve što nije “prožeto Kristom”? Kada bi to bio kriterij, slušanje bilo koje svjetovne radio-stanice, gledanje bilo kojeg svjetovnog TV programa, čitanje bilo koje svjetovne knjige činilo bi me sotonistom… A ja sam svejedno barem jednom tjedno u crkvi.

Kažeš da “kršćaninom čovjeka čini njegova vjera u Isusa Krista, Sina Božjega i Spasitelja, koji kaže da SVE ostavimo i krenemo za Njim”.
Tumačiš Pisma doslovnije od protestanata, a ja se ipak smatram katolikom. Smatram da Krist jest Sin Božji, ali da nije poslan među ljude da bi mu se divili i formalno pozivali na njegovo ime, već da bi nam bio primjer kako treba živjeti. Kršćaninom te ne čini samo vjera, već i tvoja djela i ljubav (prema bližnjima). I opet ne vidim kakve veze glazba ima s tim.

Jedino ako ne misliš na ovo:

“Gospodin ne može biti kraj mene dok ja slušam nasilnu glazbu, najprije zbog toga što tada ne čujem Njegov glas, nego mi u ušima bruji: kill, kill, i sl.”

Ovo je smiješno... Hvala Bogu, ne znam o čemu pričaš, niti sam ikad slušao takvo nešto. Ja sam ti ipak tip koji voli plesnu uhn tiss - uhn tiss - uhn tiss glazbu, ako me razumiješ?

“Jesu li ljudi koji su vjernici rekli ijednu nelogičnu stvar na ovom topicu?”

A ja sam, hoćeš reći, ne-vjernik? Zato što mi je teško povjerovati u bajke o sotoni, crnoj magiji, duhovima... Oprosti, ali meni je to obično praznovjerje. Ako vjeruješ u Krista Otkupitelja, čemu to? Preintimno bi mi bilo iznositi svoje poimanje vjere u Krista, ali recimo, da se uz njega osjećam ispunjeno i sigurno od svakog zla, i ovo oko čega ti dižeš toliku paniku i upireš prstom, za mene i moju duhovnost su dodiri bezopasnih mušica...
A to što svojim pitanjem impliciraš da su vjernici imuni na nelogičan način razmišljanja, krajnje je naivan primjer nelogičnosti. Da ne kažem nešto grublje...

“O Bogu, u posljednjih 2000 godina…”

O tome ne znam ništa, pouči me…

“Ne razumijem zašto bi glazba u crkvi uzrokovala nešto loše. Pogledaj koje poruke šalje.”

Ovo nije upućeno meni, pretpostavljam… Nikad nisam Crkvu spominjao u negativnom kontekstu.

“Za Boga ne postoji trivijalna stvar. Grijeh je grijeh, iako između njih postoje jako velike razlike i težine…”

Isto kao što je i govoriti u ime Boga, ako za to nisi ovlašten, grijeh, zar ne? Ljepše je i pristojnije kada čovjek koristi izraze tipa “vjerujem da za Boga ne postoji trivijalna stvar”, jer to ostavlja, barem što se duhovnosti tiče, ugodan prostor za konstruktivnu raspravu…

Pozdrav

Idi na vrh

antun_greg
M 29 god.,
Zagreb
Član od 07.08.2008.
Pošalji poruku
Poruka: 49 (mladi forumaš)
Napisano: petak, 29.8.2008 u 0:12

Gospela ima više vrsta, već prema konfesiji i glazbenim pravcima. Ne znam kak je kod vas u Europi, ali kod nas u Hrvatskoj o tome što će se svirat na katoličkoj Misi ne odlučujem ja ili skladatelj gospela već župnik i biskup, a postoje i liturgijski dokumenti i pravila. Neki ih slijede, a negdje je pravi cirkus. Najgore je kad te netko davi lošim izlijevima emocija o svojem Bogu
Idi na vrh

Sinope
M 20 god.,
Zagreb
Član od 21.08.2008.
Pošalji poruku
Poruka: 44 (mladi forumaš)
Napisano: petak, 29.8.2008 u 9:42

Mir tebi, Nanthanael!

Bio sam više nego jednom napisao što podrazumijevam pod sotonizmom u glazbi. Promoviranje mržnje, požude, hedonizma, relativnosti dobra i zla, new agea, netolerancije, bunta, depresije, besmisla, itd.

O utjecaju glazbe na čovjeka postoji danas mnogo znanstvenih istraživanja. Također, pjesma je dvostruka molitva, kaže sv. Augustin. Ako glazba ima jak utjecaj, to ne znači da je taj utjecaj automatski loš, već da snažno pokreće čovjeka. Mislim da to ne moram argumentirati.

Sotonizam nije "sve što nije prožeto Kristom". Postoji muzika koja poziva na dobre vrijednosti, postoji ona neutralna, i ona koja poziva na loše vrijednosti, zar ne?

Kada kažem da čovjeka spašava njegova vjera u Boga, onda se djela podrazumijevaju, jer vjera znači vjernost Isusu. (Znao sam da to znaš kao moj brat u Kristu Gospodinu, pa sam smatrao da to ne moram pisati) Predati Isusu sve po meni znači da iz ruku ispustim brdo stvari na koje sam navezan i onda se slobodnih ruku koristim samo onime što mi Krist daje na putu u Kraljevstvo Nebesko. To je katoličko tumačenje, ne vidim protestantizma u tome.

“Gospodin ne može biti kraj mene dok ja slušam nasilnu glazbu, najprije zbog toga što tada ne čujem Njegov glas, nego mi u ušima bruji: kill, kill, i sl.” Ovo nije smiješno. Ti mene ismijavaš. Koliko djece to sluša. Drago mi je da takvu glazbu nisi nikad čuo. Ne čini mi se da takve riječi u pjesmi pomažu ljudima da upoznaju Boga.

Nisam rekao da si ti ne-vjernik. Oprosti ako sam se krivo izrazio :-)

Za tebe je "sotona" praznovjerje? A pad čovjeka i anđela? A svakodnevne kušnje? A Isusova borba sa Sotonom u pustinji? A otkupljenje od vlasti tame? Vrata je paklena neće nadvladati? Možda sam krivo shvatio, no dovodiš u pitanje mnogo toga. Nisam rekao da se moramo bojati đavla. Naprotiv, kao što si rekao, Isus nas čuva. Ali, treba biti oprezan. Koliko nas puta Isus direktno upozorava: "Ne bojte se onih koji ubijaju tijelo, a duše ne mogu ubiti! Bojte se radije onog koji može i dušu i tijelo uništiti u paklu." (Mt 10,28) Time Gospodin želi reći da se klonimo Sotone.

Ako i jesu samo "male sotonske mušice" (a nisu), onda ne bi, smatram, trebale biti "bezopasne", jer nijedna sotonska mušica nije bezopasna. Čovjek u rulji viče sa ostalima - raspni ga raspni, pa zatim slijedi ljude do Kalvarije i onda sudjeluje u raspinjanju. A zapravo je sve počelo slušanjem nekih "bezopasnih" tračeva od glavara svećeničkih dan prije. Jednako tako su se svi apostoli zaklinjali da Isusa nikada neće napustiti. Čovjek je slab.

Nisam rekao da su vjernici imuni na pogreške. Zašto bi ti rekao nešto grublje (od onog što si već napisao)? Bi li se Isus tako ponio?

Nisam "ovlašten" govoriti u ime Boga? Sve što sam rekao ćeš čuti i od svećenika, znači - to je vjera Crkve. I najmanji grijeh je okretanje Bogu leđa, kao kapljica, koja kad se spoji s ostalim malim grijesima čini veliki potok.

Oprosti što nisam napisao (svaki put) "vjerujem...", ili "smatram" čini mi se da se to podrazumijeva. Pa i ti isto tako nisi to svaki puta stavio. ;)

Idi na vrh

outspacer
M 30 god.,
Van Hrvatske
Član od 27.10.2007.
Pošalji poruku
Poruka: 389 (forumaš u usponu)
Napisano: petak, 29.8.2008 u 14:10

Ja sam zaključio da ja očito volim sotonsku muziku. No nemam namjeru prestat s tim, kad mi se ta sviđa.
Idi na vrh

kitsune_m
M 22 god.,
Van Hrvatske
Član od 13.06.2008.
Pošalji poruku
Napisano: petak, 29.8.2008 u 14:18

moj cimer slusa ovo svako jutro http://uk.youtube.com/watch?v=nTp-hfPVcko
Idi na vrh

Jesos
Ž 32 god.,
Zagreb
Član od 22.03.2008.
Pošalji poruku
Poruka: 102 (mladi forumaš)
Napisano: subota, 30.8.2008 u 0:33

Sinope piše:
Gospodin ne može biti kraj mene dok ja slušam nasilnu glazbu, najprije zbog toga što tada ne čujem Njegov glas, nego mi u ušima bruji: kill, kill, i sl.

koja je to nasilna glazba? gdje ti zivis?
nadalje smatram da crkvena glazba ne samo da ima los efekt na covjeka nego mu i ispire mozak. misa, onakva kakva danas je napravljena je od strane covjeka, ne od boga i zasto u nju ljudi ne bi stavljali sublimalne poruke i zavodili ih poradi zgrtanja novaca i pridobivanja moci?

da se razumijemo, krscanka sam, no ovo u meni pita glas razuma kada vidim vase debilne postove.
Idi na vrh

Otvori novu temu      Odgovori na temu      Prati ovu temu
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
PRETRAŽIVAČ FORUMA

Traženi pojam

Samo od korisnika
Forumu

Vrijeme
Teme samo sa slikom
da  
Teme samo s videom