Ž 16 god., Požega Član od 02.08.2008. Pošalji poruku
Poruka: 39 (mladi forumaš)
Napisano: subota, 9.8.2008 u 16:33 Tema: Riot Grrrl
Vrsta glazbe kao takva mi se sviđa i voljela bih ih poslušati, ali mi se baš ne sviđa što se zalažu za legalizaciju abortusa (po meni obično hladnokrvno ubojstvo) i homoseksualnih brakova (ni Isusovo mišljenje o tome nije baš neko...)
Ž 19 god., Van Hrvatske Član od 05.08.2008. Pošalji poruku
Poruka: 43 (mladi forumaš)
Napisano: nedjelja, 10.8.2008 u 12:08 Tema: Riot Grrrl
Nije svaki abortus hladnokrvno ubojstvo.
Recimo, ako je život majke u opasnosti ili ako je žena silovana pobačaj bi treba biti moguć po mome.
Isto i ako se prije rođenja sazna da će dijete biti retardirano.
I u slučajevima silovanja, naravno.
Homoseksualni brakovi nikome ne smetaju, mogu smao usrećiti ljude koji imaju jednaka prava na sreću kao i svi ostali.
A koliko ja znam, Isus nije ništa rekao po tom pitanju.
M 22 god., Zagreb Član od 16.05.2008. Pošalji poruku
Poruka: 340 (forumaš u usponu)
Napisano: nedjelja, 10.8.2008 u 16:51 Tema: Riot Grrrl
violetPOWER!!!!
piše: A koliko ja znam, Isus nije ništa rekao po tom pitanju.
Kad su u pitanju homoseksualni brakovi onda se gleda šta je Isus rekao, a kad je u pitanju ubojstvo nerođene djece, onda je to zbog žena ili djece? Gimme a break...
Napisano: nedjelja, 10.8.2008 u 16:54 Tema: Riot Grrrl
violetPOWER!!!!
piše: Isto i ako se prije rođenja sazna da će dijete biti retardirano.
Ako će biti dijete retardirano, onda treba legalizirati pobačaj?
Hm... Ovom me podsjeća na roman Pavličićev roman "Koraljna vrata" gdje se mještani jednog sela organiziraju te žele svakog tko je bolestan ili mu nešto fali - odstraniti s otoka.
Dakle, prema toj tvrdnji, naš bi svijet za nekih 100-ak godina trebao biti savršen: svi lijepi, pametni, bez tjelesnih mana (naravno, duševne mane mogu ostati jer one se ne vide i ne plaše prolaznike).
Oštro protiv svakog pobačaja. Ako si već silovana ili ne znam šta - porodi dijete i daj ga u neku ustanovu.
Napisano: nedjelja, 10.8.2008 u 18:56 Tema: Riot Grrrl
Abortus se treba legalizirati zbog žena, trebale bi imati priliku moći raditi sa svojim tijelom što hoće, a dijete je ionako nerođeno. Neželjeno dijete bi samo uništilo ženin život, a i njemu ne bi baš bilo predivno, osim ako ga usvoje ljudi koji su ga spremi voljeti i brinuti se o njemu.
Da, ako je dijete retardirano i ako majka ne želi brinuti o osobi s Downovim sindromom cijeli život onda bi pobačaj trebao biti legalan. Koliko to dijete uopće može uživati u životu i biti svjesno sebe? Koliko to dijete uopće ima od života? Ne baš puno. I ne, ne mislim da se sve tjelesne mane moraju sakriti, i ne mislim da retardirani ne bi trebali živjeti, nego samo mislim na to da bi se trebala imati mogućnost izbora, kakav god taj izbor bio. Jer glupo je ostalima nametati nešto ako se ne slažu s tim - zabraniti pobačaj u svim slučajevima izazvalo bi grozne posljedice jer bi se žene odlučivale na drastične mjere i odlazile obavljati pobačaj na crno, a samim time je i njihov život u opasnosti.
Napisano: nedjelja, 10.8.2008 u 19:17 Tema: Riot Grrrl
violetPOWER!!!!
piše: Abortus se treba legalizirati zbog žena, trebale bi imati priliku moći raditi sa svojim tijelom što hoće, a dijete je ionako nerođeno.
Mda...
Odmah nakon toga bi mogli i legalizirati pedofiliju. Mislim... ono... Svatko treba raditi ono što misli da je dobro. Zar ne?
M 25 god., Zagreb Član od 29.01.2006. Pošalji poruku
Poruka: 492 (forumaš u usponu) Status: administrator, glavni urednik
Napisano: nedjelja, 10.8.2008 u 20:35 Tema: Riot Grrrl
violetPOWER!!!!
piše: Da, ako je dijete retardirano i ako majka ne želi brinuti o osobi s Downovim sindromom cijeli život onda bi pobačaj trebao biti legalan. Koliko to dijete uopće može uživati u životu i biti svjesno sebe? Koliko to dijete uopće ima od života? Ne baš puno.
Ne bih se s tobom složio. Životinja je puno manje svjesna sebe od nekog čovjeka koji ima retardaciju. Pa ipak u 21. stoljeću nikad više udruga za zaštitu prava životinja. A što je s pravima drugih i drugačijih? Neke stvari ne možemo razumjeti i ne možemo shvatiti. Najbolje je i najlakše kad je dijete rođeno zdravo. No ako nije, zar bolesni ne bi trebali imati i više prava od zdravih? Zdravlje nije preduvijet kako bi imali pravo na život.
Ž 34 god., Vinkovci Član od 11.02.2007. Pošalji poruku
Poruka: 528 (iskusni forumaš)
Napisano: nedjelja, 10.8.2008 u 20:49 Mijenjano: nedjelja, 10.8.2008 u 20:53 (margoret) Tema: Riot Grrrl
Znam da nije to tema, ali pitanje za violetPOWER - jesi li ikada bila u društvu ljudi koji imaju Downov sindrom ili razgovarala s nekih iz njihovih obitelji? Možda nije u 100% slučajeva, ali u velikoj većini, ta djeca su radost svojim obiteljima. Isto kao i oboljeli od cerebralne paralize, distrofije (osobno je imam) i sličnih bolesti. Ne može si NITKO uzeti za pravo praviti selekciju, posebno ne nad nerođenima samo zato da bi komotnije živio.
Svaka čast, čovječe sa strane, odlično si pisao na ovoj temi!!
p.s.
za curke koje se spominju kao tema nisam nikad čula, a sudeći po "vrijednostima" koje propagiraju, to i ne želim!!
To me vjerojatno svrstava u red konzervi i zaostalih u srednjem vijeku, ali to me ni najmanje ne brine kad pročitam stavove onih koji će takav sud donijeti. Da je drugačije, zabrinula bih se za samu sebe...Pozdrav!
M 28 god., Zagreb Član od 05.02.2007. Pošalji poruku
Poruka: 433 (forumaš u usponu)
Napisano: nedjelja, 10.8.2008 u 22:36 Mijenjano: nedjelja, 10.8.2008 u 22:56 (superstuff) Tema: Riot Grrrl
violetPOWER!!!!
piše: Naravno.
Što drugo se može očekivati od desničarskog fašista koji u tim godinama i dalje živi u srednjem vijeku i vjeruje u to da je cijeli svijet crno-bijel i da je klasični model najbolji.
Čvrsta muškar ruka u kući, vjera, red, rad i disciplina.
Dajte ljudi, živimo u 21. stoljeću i sramotno je da se tako radikalne poruke uopće moraju slati.
A jedini trash ovdje si ti.
Violet...POWER2U...
No opet nemozes covjeku rec da je Fašista ipak!
Samo cesh navuc gnjev na sebe i ak te ukebaju, nisi nis postigla...
M 40 god., Zagreb Član od 01.01.2006. Pošalji poruku
Poruka: 155 (mladi forumaš)
Napisano: ponedjeljak, 11.8.2008 u 12:10 Mijenjano: ponedjeljak, 11.8.2008 u 12:24 (hrki) Tema: Riot Grrrl
Klementije Križar
piše: Pa ne smatram, agnostik sam.
nisam znao prije
ali sam si me naveo da to mislim kad si si sam dao nick: KLEMENTIJE KRIŽAR i kad imaš takav avatar
iz takvog avatara i naziva sam zaključio da si katolik
u najmanju ruku smatram da ti kao agnostiku ne pristaju, zar ne?
a skočio si namene jer ne podržavam grupu koja uzdiže abortus, homoseks, rastave kao nešto pozitivno
i nazvao me trashem, a ja nisam nikoga sa foruma nazvao trashem, pa ni onu koja otvoreno kaže da su joj super tekstovi koji propagiraju te grijehe
pa ti opet dobronamjerno kažem, preispitaj se o svom humanizmu,ravnopravnosti, toleranciji isl.
nisam vidio da si skočio na one koji su mene osobno nazvali smećem...
na to je Bogu hvala upozorio jedna "dobra duša sa foruma" , i svaka mu čast na tome...
ma , meni u biti ne treba ničije podržavanje ili ne, ali mi je drago da vam je on ipak ukazao na neke strane...tako da se nisam ni trebao braniti...svatko vrlo lako može zaključiti tko je bio prost i prizeman,a za sebe oholo misli da je veliki humanist, borac za ljudska prava isl.
Napisano: ponedjeljak, 11.8.2008 u 12:22 Mijenjano: ponedjeljak, 11.8.2008 u 12:26 (hrki) Tema: Riot Grrrl
violetPOWER!!!!
piše: Nije svaki abortus hladnokrvno ubojstvo.
Recimo, ako je život majke u opasnosti ili ako je žena silovana pobačaj bi treba biti moguć po mome.
Isto i ako se prije rođenja sazna da će dijete biti retardirano.
I u slučajevima silovanja, naravno.
Homoseksualni brakovi nikome ne smetaju, mogu smao usrećiti ljude koji imaju jednaka prava na sreću kao i svi ostali.
A koliko ja znam, Isus nije ništa rekao po tom pitanju.
neću posebno komentirati tvoje uvrede,iako je tebe osobno nisam uvrijedio ( a koje je moderator izbrisao), jer slično ide onom što sam rekao KKrižaru
ali da se osvrnem samo na pravo abortusa koje si sada svela samo na jedan vid (mogućnost rađanja retar.djece)
tvoje miljenice ne govore o toj vrsti abortusa, nego o svim abortusima i propagiraju ga kaO pozitivu
2)u Bibliji postoji negativno mišljenje o neprirodnosti i grijehu homoseksualizma ( btw, na zemlji postoji 10-20 000 živih vrsta, nabroj mi samo par vrsti koja je homoseksualna- moguće je da postoja 1 vrsta, ali to je samo iznimka koja potvrđuje pravilo- ali samo si nažalost neki ljudi daju za pravo proglasiti HS kao nešto potpuno normalno i lijepo)
ali ne bih želio na ovoj temi o tome, vjerojatno na forumu postoji ta tema
ako ima, možeš tamo pročitati šta katolici misle o abortusu , HS i zašto tako misle
Napisano: ponedjeljak, 11.8.2008 u 14:08 Mijenjano: ponedjeljak, 11.8.2008 u 14:10 (hrki) Tema: Riot Grrrl
Klementije Križar
piše: JBT, koji kvantni skok u logici.
nije nikakav kv. skok , nego logično povezivanje i zaključivanje
naime, i meni je više puta kada sam s nekima pričao o HS pojavama to palo napamet
naime za HS i abortuse i mnogi kažu to je njihov slobodan izbor, njihovo pravo i da bi samo zato trebalo biti o.k.
tom logikom, netko će ubrzo stati na stranu pedofila, i sutra reći, to je normalno, to je njihov izbor , to je nešto u njima, neki jak nagon koji nemogu suzbiti isl, pa eto nisu oni krivi, trebalo bi im to legalizirati kao nešto legalno...
tom logikom koju sigurno ne zastupa "čovjek sa strane-ČSS" , bi se danas -sutra dalo tvrditi i za pedofile
jer, btw, donedavno je prema svima udžbenicima i katolgizacijama WHO i homoseksualnost bila poremećaj ličnosti ( bolest), a sada eto borbom liberala, masonerije isličnih nije...
Napisano: ponedjeljak, 11.8.2008 u 16:36 Tema: Riot Grrrl
hrki
piše: nije nikakav kv. skok , nego logično povezivanje i zaključivanje
naime, i meni je više puta kada sam s nekima pričao o HS pojavama to palo napamet
naime za HS i abortuse i mnogi kažu to je njihov slobodan izbor, njihovo pravo i da bi samo zato trebalo biti o.k.
tom logikom, netko će ubrzo stati na stranu pedofila, i sutra reći, to je normalno, to je njihov izbor , to je nešto u njima, neki jak nagon koji nemogu suzbiti isl, pa eto nisu oni krivi, trebalo bi im to legalizirati kao nešto legalno...
tom logikom koju sigurno ne zastupa "čovjek sa strane-ČSS" , bi se danas -sutra dalo tvrditi i za pedofile
jer, btw, donedavno je prema svima udžbenicima i katolgizacijama WHO i homoseksualnost bila poremećaj ličnosti ( bolest), a sada eto borbom liberala, masonerije isličnih nije...
Onda ti logaika malo steka, dragi moj.
Jedno vrlo važno pitanje - kome homoseksualnost smeta?
Dvije osobe sigurno neće ući u vezu i međusobno si štetiti.
A pedofili šete drugima jer mučei traumatiziraju tu djecu.
Tako da homoseksualnost i pedofilija zasigurno nisu iste stvari i trebao bi razmisliti prije nego sto ides tako nesto pisati.
Homoseksualci apsolutno nikome ne škode, pa daj, rijetko kada imaš pojma da uopće hodaš s njima po ulici, jedva da znaš da postoje. A to što su ljudi jedina homoseksualna vrsta i nije neko pretjerano cudo, ipak smo mi najrazvijeniji.
A ako mislis da je to bolest, onda bi se trebao pitati sta ne valja s tobom.